Třinec – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Olomouc 2:0 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:7 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 6:5 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Berani Zlín
Neděle 06.10.2019, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům. Tipsport extraliga má dnes na programu své 8. kolo a v rámci něj se utkají v moravském derby Kometa Brno a PSG Berani Zlín.
     
    HC Kometa Brno

    Tři venkovní zápasy, tři výhry. Brňané se skvěle odpíchli od výhry nad Spartou a zvítězili postupně ve Vítkovicích, v Karlových Varech a naposledy také v pátek v Hradci Králové. Výsledkem je rostoucí hra týmu, který se posunul v tabulce s 15 body už na 4. místo, jen o bod zpět za vedoucím triem tabulky TELH. K tomu všemu se skvěle daří brankáři Karlu Vejmelkovi, který je stále s úspěšností zákroků 95,62 % suverénně nejlepším gólmanem nejvyšší tuzemské soutěže.

    V neděli čeká Kometu bitva proti Zlínu. „Musíme se na ten zápas připravit jako na každý jiný. Nekoukat na tabulku a spíš se snažit o to, abychom v zápase diktovali tempo zápasu my. Nečekat na to, co předvedou oni,“ říká útočník Jan Hruška. Oba celky se letos potkaly v rámci přípravy a vždy slavil hostující celek. Ve Zlíně vyhrála Kometa 2:1, v odvetě zvítězili ševci 3:2.
     
    PSG Berani Zlín

    Zlín před sezónou převzal nový kouč Antonín Stavjaňa, v kádru došlo k několika změnám, ale úvod sezóny se Beranům vůbec nepovedl. První výhra přišla až v pátek, kdy novic ve zlínském dresu Marek Čiliak vychytal svému prozatímnímu zaměstnavateli premiérové tři body v letošní sezóně. Ten ale proti Kometě v neděli určitě chytat na své přání nebude, v brance nejspíše dostane při zranění Libora Kašíka prostor mladík Daniel Huf.

    V tabulce jsou nyní Zlínští na 12. místě a nijak nevynikají ani v individuálních statistikách. Huf odchytal zatím pouze duel na ledě Liberce, kde inkasoval šest branek. Nejlepším střelcem je po zápase s Pardubicemi paradoxně obránce Tomáš Žižka, který se proti Východočechům trefil dvakrát a na celkovém střeleckém účtu má tři trefy v letošní sezóně. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s šesti body (1+5) útočník Bedřich Köhler.
    Naváže Zlín na nedělní výhru?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Svozil, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Plášek ml. – Lev, Hruška, Orsava – Jenyš, Kusko, Kucsera.

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Hamrlík – Dufek, Palmberg, Köhler – Okál, P. Sedláček, Herman – J. Ondráček, Honejsek (A), Kubiš – Šlahař, Popelka, Fryšara..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Kometa se jako první chopila kotouče a první obranná dvojice se ujala úvodní rozehrávky. Tu na druhém konci kluziště zakončoval Mueller.
     
    01:05
    Plekanec poslal z pravého křídla přihrávku do předbrankového prostoru na právě najíždějícího Pláška. Nahrávka mu ale nakonec nesedla a puk skončil v hostujícím brankovišti, kde jej vyrážečkou zastavil Huf.
     
    01:58
    Domácí se usadili před zlínským brankovištěm, kde také kombinují. Prudká střela z levého kruhu minula bližší tyč.
     
    02:21
    Kometě se nepovedl přechod do útočného pásma a po následném vhazování ve střední třetině se ke kotouči dostali hosté. Ani Berani však se založením útoku nebyli úspěšní.
     
    03:16
    Brno se opět nastěhovala před Hufa. Zde za vlastní brankou dobře operuje hostující obránce Ferenc, jemuž se podařilo převzít puk a alespoň na chvíli jej poslat do bezpečí.
     
    04:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Ondráček – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:28
    Köhler napadl jednu z prvních brněnských rozehrávek a dostává puk do středního pásma.
     
    04:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují při vlastním oslabení. Mueller ztratil puk ve vlastním pásmu a rozehrávky se tak chopil domácí brankář, jenž si pro puk dojel. Nahrávka na obrannou modrou čáru mu ale nevyšla a přihrál přesně na hokejku ŠTĚPÁNA FRYŠARY, kterému nečinilo problém poslat puk do zcela prázdné brány. Asistence: Bez asistence.
    04:44 Štěpán FRYŠARA - 0:1
     
    06:19
    Hosté v plném počtu. Domácí měli během přesilové hry několik střeleckých příležitostí, tou nejvýraznější byla střela Pláška z mezikruží.
     
    07:33
    Po vhazování mezi modrými čarami Berani nahodili k pravé tyčce domácí branky. Zde kotouč ukryl Vejmelka a hra je přerušena.
     
    08:00
    Po přihrávce Horkého pálil z levého kruhu Plášek. Jeho pokus mířil do horních pater branky, kde Huf zasáhl svou lapačkou.
     
    08:55
    Gazda se protáhl do útočné třetiny po levém křídle, kde jej však hned po přechodu modré čáry u mantinelu odstavil Bartejs. Z následného protiútoku střílel Zaťovič, jeho rána proletěla nad levým horním rohem Hufovy branky.
     
    09:35
    Berani z vlastního pásma šikovně vyhodili, puk končí za brankou a hráči hostujícího celku se vydávají na střídačku.
     
    10:18
    Zlín se dokázal dostat ze sevření Komety a ohrozil Vejmelkovu bránu. Z pravého kruhu střílel Herman, na hranici brankovišti čekal právě na tuto příležitost Dufek. Druhý jmenovaný byl před brankou úplně sám a tečoval puk mezi gólmanovy betony.
     
    12:16
    Hosté vyhráli buly před vlastním gólmanem, ale nepodařilo se jim dostat do útoku. Hned za modrou čarou se totiž puku ujali domácí.
     
    13:06
    Zaťovič vyslal přesnou přihrávkou na levé křídlo do útoku Plekance. Ten byl v klíčovém okamžiku na kruhu těsně bráněn hostujícím Gazdou a ke střele se nedostal.
     
    13:46
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pavel Jenyš – 2 min., podrážení).
     
    14:04
    Z pravého kruhu střílel Ondráček jeho pokus proletěl okolo levé tyče a končí za brankou.
     
    14:51
    Domácí se v útoku ukazují také ve vlastním oslabení. Po pravém křídle ujeli Zaťovič s Muellerem, těsně před brankou je zastavil Nosek. Proti následné střele z levého kruhu už zasáhl brankář Huf.
     
    15:46
    Domácí v plném počtu.
     
    15:57
    Z přečíslení dva na jednoho střílel Jenš, jenž do hry naskočil z trestné lavice. Prudkou ránu z pravého křídla ukrývá Huf v lapačce.
     
    16:23
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín střelou JAKUBA FERENCE z mezikruží k pravé tyčce navyšuje své vedení. Asistence: Michal Popelka.
    16:23 Jakub FERENC - 0:2
     
    16:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí obrana ve svém pásmu nezpracovala kotouč, čehož využil Dufek. Ten nahrál ANTONÍNU HONEJSKOVI do druhé vlny. Ten měl tak dost času připravit si střelu, položit brankáře a zakončovat pod horní tyčku. Asistence: Jan Dufek, Dalibor Řezníček.
    16:33 Antonín HONEJSEK - 0:3
     
    19:02
    Domácí jsou více na puku, ale nemohou se prodrat až před Hufa. Většinou jejich útok končí hned za modrou čárou, kde už pracuje hostující obrana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka utkání mezi Kometou a Zlínem skončila lépe pro hostující celek. Domácí byli sice od začátku aktivnějším mužstvem, do vedení se však ve vlastním oslabení zásluhou Štěpána Fryšary dostali právě Berani. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou a byla bez výraznějších střeleckých šancí. Kometa se taky předvedla několika povedenými střelami v početní nevýhodě, ale zatím se trefovali jen hosté. Během deseti sekund v 17. minutě navýšili zlínské vedení Jakub Ferenc a Antonín Honejsek.
    Druhá třetina začne cca v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Domácí začali druhou třetinu rychlou útočnou akcí. Z vrcholu pravého kruhu poslal Mueller přihrávku před sebe, kotouč si převzal Zaťovič, který bekhendovou střelou z předbrankového prostoru minul levou tyč Hufovy branky.
     
    21:10
    Další ofenziva brněnského celku vypadala o poznání klidněji než předchozí akce. Kometa se dostala do útočného pásma a střela od modré čáry byla ztečována do ochranné sítě.
     
    21:25
    Plekancovu střelu z pravého křídla vyrazil Huf pouze k pravé tyčce, kde se Brněnští dostali k okamžitému zakončení. V této situaci však fauloval zlínský útočník Okál, který tak dostává menší trest za hákování.
     
    22:05
    Domácí se semkli kolem Hufova brankoviště a drží soupeře pod velkým tlakem. U hostující branky jdou vidět hlavně Orsava s Holíkem.
     
    22:52
    Plekanec rozdává přihrávky z levého kruhu. Této nabídky nedokázal v mezikruží využít Lev, následně pak ani Plášek.
     
    23:25
    Hosté v plném počtu.
     
    24:07
    Zlínští vyhráli vhazování před Vejmelkou, v pásmu se však dlouho neudrželi a museli se spolehnout až na šanci z druhé vlny. V přečíslení dva na jednoho nahrával na pravé křídlo Fryšara. Jeho přihrávku zastavil domácí obránce Bartejs.
     
    25:26
    Okálovu střelu od modré zblokoval Kusko a Kometa dostává kotouč ze svého pásma.
     
    25:45
    Jenyš vybojoval útočné pásmo a z pravého kruhu poslal pas na volného Kucseru. Ten pálil z první a jeho pokus trefil pouze bránícího Noska, jenž si do předpokládané trajektorie puku najel.
     
    26:36
    Ofenziva Beranů nakonec neskončila střelou a puk si od svého soupeře převzali domácí. Po přihrávkách ve středním pásmu to byl nakonec Mueller, kdo se po pravém křídle kolem mantinelu dostal až před Hufa. Zlínský brankář proti jednoduché střele zasahuje.
     
    27:26
    Ondráček přestřelil z vrcholu pravého kruhu a kotouč se k němu po odrazu o zadní mantinel opět vrátil. Následně objel branku a zvolil přihrávku do mezikruží na připraveného Popelku. Jeho střelu ještě těsně před brankou tečoval Fryšara.
     
    27:51
    Zlín právě vstřelil branku!
    A právě Štěpán Fryšara s Michalem Popelkou byli u zrodu další zlínské gólové akce. Po přechodu do útočného pásma poslal druhý jmenovaný zadovku na JAKUBA ŠLAHAŘE, který z mezikruží trefil horní tyčku, od níž se kotouč odrazil až za Vejmelkova záda. Asistence: Michal Popelka, Štěpán Fryšara.
    27:51 Jakub ŠLAHAŘ - 0:4
     
    27:51
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Karel Vejmelka, přichází Lukáš Klimeš.
     
    28:27
    Zlín se drží před Klimešem. Gazda dostal puk na vrchol levého kruhu, odkud si sjel až před branku. Jeho pokus směřoval mezi brankářovy betony. Domácí gólman si tento prostor dobře pohlídal.
     
    29:21
    Do podobné šance se na druhé straně kluziště dostal Jenyš. Také on mířil na betony. Puk se zastavil o Hufovu výstroj.
     
    29:56
    Horký si obhodil Freibergse a dostával se do brejku. Právě v něm jej zlínský útočník podrazil, za což také dostává dvouminutový trest.
     
    30:07
    Z levého kruhu vyslal prudkou ránu bez přípravy Lev. Nebezpečná střela však mířila příliš vysoko a Huf nakonec zasahovat nemusel. Kometa se stále drží v útočném pásmu.
     
    31:42
    V chumlu hráčů před brankou se nejlépe zorientoval Fryšara, který posílá kotouč do středního pásma.
     
    31:56
    Hosté v plném počtu.
     
    32:07
    Hostující gólman ve svém brankovišti zaváhal, čehož mohl využít Kusko. Jeho střela ale nakonec pouze proletěla kolem branky.
     
    32:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    Pavel Kubiš se chopil puku na levém křídle, objel branku a přihrál ANTONÍNU HONEJSKOVI, který už čekal u levé tyčky brněnské branky. Druhý jmenovaný měl před sebou odkrytou bránu a nasměroval kotouč nad přemísťujícího se brankáře. Asistence: Pavel Kubiš, Jan Dufek.
    32:39 Antonín HONEJSEK - 0:5
     
    33:34
    Hruška se dostal do útočného pásma, kde už ovšem neprošel mezi třemi bránícími hráči soupeře. Hra se opět přesouvá mezi modré čáry.
     
    34:27
    Mueller nabil ve středním pásmu Holíkovi, kterého u mantinelu později odzbrojil Palmberg. Holík dokázal ještě na poslední chvíli přihrát do mezikruží, takže celá akce nakonec končí zakončením Pyrochty od modré čáry.
     
    35:19
    Kometa se drží v útočné třetině, už druhá střela končí mezi Hufovými betony.
     
    36:06
    Berani se vymanili z brněnského sevření a po pravém křídle ujel Okál. Na pomoc mu přijel Herman, který se také chystal toto přečíslení zakončit. Tečovaná střela nakonec končí mimo branku.
     
    37:23
    Pyrochta rychle rozehrál z vlastního pásma a pak se kotouče na útočné modré čáře sám chopil. Domácí získávají vhazování před Hufem nahozením na jeho branku.
     
    37:59
    Hruška si chystal přihrávku na modré čáře, kde jej o puk připravil hostující Ondráček.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., držení).
     
    38:30
    Plekancovu přihrávku z vrcholu pravého kruhu tečoval těsně před Hufem Plášek. Kotouč se proletěl okolo levé tyče a končí za brankou.
     
    39:35
    Holík volil místo střely přihrávku na Zaťoviče. Tomu nevyšla stahovačka na hranici brankoviště.
     
    39:52
    Osm sekund před koncem druhé třetiny mohl skórovat Mueller, který po Holíkově nahrávce vystřelil bez přípravy. Proti této střele nemusel Huf zasahovat, jelikož netrefila branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla další dvě branky a opět se prosazovali pouze hosté. Domácí si vytvořili tlak hned zkraje druhé části zápasu, kdy se v přesilové hře stáhli okolo brankoviště a nenechali svého soupeře vydechnout. Z této a ani žádné početní výhody ale branku nevytěžili. Zlínu se naopak v 28. minutě podařilo zásluhou Jakuba Šlahaře proměnit útok hned po přechodu modré čáry. Tato akce byla poslední pro Karla Vejmelku, kterého v brněnské bráně nahradil Lukáš Klimeš. Čtyřbrankové vedení pak ještě navýšil Antonín Honejsek, když mu gólovou střelu připravil Kubiš. Domácí měli velkou šanci na snížení v posledních minutách, kdy se opět ocitli v početní výhodě.
    Třetí třetina začne cca v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    První zákrok ve třetím dějství si připsal domácí Klimeš, který zastavil Honejskovu střelu z pravého kruhu. Na druhé straně pálil z podobné pozice na kruhu Svozil, jeho rána však šla mimo zlínskou bránu.
     
    41:29
    Horkého nahození od mantinelu pokryl Huf hokejkou. Puk končí na levém kruhu.
     
    42:11
    Bartejs si sjel na pravý kruh, odkud vyslal tvrdou ránu z Hufovy bezprostřední blízkosti. Zlínský brankář si s tímto pokusem bez problémů poradil.
     
    42:30
    Němec objel branku a zakončoval k pravé tyčce. Pro dorážku si k brankové konstrukci najel ještě Mueller, ale to už měl Huf kotouč pod lapačkou.
     
    43:24
    Lev vyhrál vhazování ve středním pásmu a Kometa z vlastní třetiny rozehrává.
     
    43:46
    Domácí se velice rychle dostali před Hufa, kde se však dlouho neudrželi. Berani svého soupeře obrali o kotouč a vyhodili jej do střední třetiny, kde jej mají i nadále pod kontrolou.
     
    44:29
    Po vhazování předal Plekanec kotouč na Pyrochtu, jenž po zpracování kotouče vypálil. Jeho střela končí ve výstroji zlínského brankáře a vhazovat se bude po Hufově levici.
     
    45:25
    Kucsera v plné rychlosti přihrál na druhé křídlo Orsavovi. Ten se nacházel v dobré střelecké pozici, kotouč však nestačil trefit.
     
    46:15
    Kometa se opět uchýlila k rychlému pokusu hned po vhazování. Tentokrát pálil z postu obránce Němec a jeho vysokou střelu ukrývá Huf v lapačce.
     
    46:41
    Berani se snažili využít svého rychlého přechodu do útočného pásma. Köhler zavezl kotouč a od levé tyčky jej poslal zadovkou naslepo Palmbergovi. Ten byl těsně za Köhlerem a okamžitě vypálil na Klimešovy betony. Domácí brankář už byl na tuto střelu dobře připraven.
     
    48:25
    Dufkovo nahození z pravého kruhu usměrňuje Klimeš vyrážečkou.
     
    49:04
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., sekání).
     
    49:20
    Brnu se podařilo rychle osvobodit, ale Berani jsou už zpět v pásmu a začínají s kombinací.
     
    49:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín přidává branku v přesilové hře. Povedenou souhru na jeden dotyk zahájil na modré čáře David Nosek. Od něj pak kotouč putoval na pravý kruh k Jiřímu Ondráčkovi, který z první našel JAKUBA HERMANA v mezikruží. Ten tuto kombinaci zakončil střelou k odkryté pravé tyči. Asistence: Jiří Ondráček, David Nosek.
    49:30 Jakub HERMAN - 0:6
     
    51:27
    Lev dostal přihrávku do středového kruhu, a mohl se tak dostat do brejku. Hned po převzetí puku byl však zahákován. Na trestnou lavici míří hostující obránce Ferenc.
     
    51:56
    Mueller neprošel přes Popelku a kotouč zůstává mezi modrými čarami. Kometě se nedaří dostat do útočného pásma.
     
    52:47
    Brněnští zůstali u modré čáry, kde si puk několikrát vyměnili Lev s Pyrochtou. Prvně jmenovaný si následně sjel na levý kruh, odkud vypálil na bližší tyč. Huf se stačil včas přesunout a kotouč jej trefil.
     
    53:27
    Hosté v plném počtu.
     
    54:13
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou a její tempo se zmírnilo. Kucserovo nahození od mantinelu ukrývá zlínský gólman v lapačce.
     
    55:26
    Střelu Štencela z levého kruhu zablokoval Ondráček. Hostující útočník poslal puk podél mantinelu až do útočné třetiny, kde se Dufek snažil prosadit pokusem na betony.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Herman – 2 min., držení).
     
    56:33
    Zlínu se daří držet svého soupeře u mantinelu. Kometa se nemůže dostat do prostoru mezi kruhy. Berani pro sebe nakonec kotouč v souboji vybojovali a Köhler vyhazuje.
     
    57:43
    Hosté v plném počtu. V okamžiku, kdy Herman naskočil na led, zakončoval v mezikruží nadvakrát Kucsera. Ani jeden z jeho střeleckých pokusů namířených mezi betony nebyl úspěšný.
     
    58:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Přečíslení tři na dva končí dalším gólem v brněnské síti. Antonín Honejsek přenechal v mezikruží kotouč JAKUBU ŠLAHAŘOVI, který se přesně trefil do pravého horního rohu. Asistence: Antonín Honejsek.
    58:37 Jakub ŠLAHAŘ - 0:7
     
    59:24
    Bartejs prošel přes Fryšaru, ale k zakončení z pravého kruhu už se nedostal. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. První polovinu třetí třetiny strávila v útočném pásmu domácí Kometa. Střely brněnských hráčů však končily mimo branku nebo na dnes bezchybném gólmanu Hufovi. V 50. minutě potrestal vyloučení domácího obránce Bartejse Jakub Herman, který stál na konci přesné přesilovkové souhry. Možnosti vstřelit gól v přesilovce se následně dostalo dvakrát i domácím, těm se však početní výhody nedařily a na konečných 0:7 navyšoval necelou minutu a půl před koncem zápasu Jakub Šlahař.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Z Brna Vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:31:53)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Fryšara, 17. Ferenc (Popelka), 17. Honejsek (Dufek, Řezníček), 28. Šlahař (Popelka, Fryšara), 33. Honejsek (Kubiš, Dufek), 50. Herman (J. Ondráček, Nosek), 59. Šlahař (Honejsek)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (28. Klimeš) – O. Němec (A), Svozil, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Plášek ml. – Lev, Hruška, Orsava – Jenyš, Kusko, Kucsera.
    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Hamrlík – Dufek, Palmberg, Köhler – Okál, P. Sedláček, Herman – J. Ondráček, Honejsek (A), Kubiš – Šlahař, Popelka, Fryšara.
    thejrc.org