Toronto – Montreal 5:6 (0:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 7:2 (kon.)
Florida – Tampa 4:3 (kon.) | Washington – Carolina 2:3 (po pr.) | Buffalo – New Jersey 7:2 (kon.)
St. Louis – Dallas 3:2 (kon.) | Nashville – Detroit 3:5 (kon.) | Arizona – Boston 0:1 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:2 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 6:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:3 (po pr.)
po prodl.
Washington Capitals
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 06.10.2019, 01:15 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým nadšencům přeju krásnou pozdní nedělní noc! Vítám vás při sledování utkání zámořské NHL, v němž Washington přivítá na domácím ledě Carolinu.
     
    Washington Capitals

    Předloňský šampión Stanley Cupu vstoupil do nového ročníku nejsledovanější skvěle, když v úvodních dvou zápasech nezaváhal, v souboji dvou posledních vítězů porazil 3:2 St. Louis, o gól udolal i newyorské Islanders. Svěřenci kouče Reirdena navázali na výbornou předsezónní přípravu, v níž v šesti zápasech prohráli pouze jednou. Dobře nový ročník začal s Caps i Jakub Vrána, jenž skóroval v obou střetnutích.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina má na Washington výborné vzpomínky. Právě ona totiž zastavila předloňské šampióny v jejich cestě za obhajobou, když je porazila po sedmizápasovém dramatu v osmifinále. Příprava na sezónu nebyla ideální, poslední čtyři utkání totiž Hurikáni prohráli. Úvodní kolo ale vyšlo svěřencům kouče Brindamura skvěle, Montreal porazili 4:3 po prodloužení. Postaral se o to i Martin Nečas, který vstřelil gól a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Tou třetí se stal Petr Mrázek, český gólman kryl 33 střel.
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (WSH)
    Michal Kempný (WSH) – zraněný
    Jakub Vrána (WSH)
    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)
    Martin Fehervary (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson, Siegenthaler, Jensen, Orlov, Gudas, Fehérváry – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Eller, J. Vrána – Pánik, Stephenson, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Edmundson, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – B. McGinn, J. Staal, Svečnikov – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook, Wallmark, Foegele.

    Rozhodčí: Rooney, Skilliter – Cherrey, Marquis.
     
    Start dnešního utkání se nám o malinko posunuje, domácí se po jednom představují fanouškům, jedná se totiž o první utkání Caps v domovské Capital One Areně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly utkání bylo vhozeno, zápas může začít! První útočnou kaci rozjíždí Lars Eller.
     
    00:36
    Hokejisté domácího celku se alespoň na chvíli usadili v útočném pásmu, ovšem nahození po mantinelu výborně zachytil Brett Pesce.
     
    01:06
    Se slabým nahozením Johna Carlsona ze středního pásma si James Reimer věděl rady. Touš pro jistotu ukryl v lapačce.
     
    01:31
    Na druhé straně zahrozil centr třetí lajny Eik Haula, jenž z otočky vyzkoušel ránu zápěstím. Puk proletěl kolem Holtbyho pravé tyče.
     
    02:09
    Martin Nečas u hrazení dobře dojel Fehervaryho, kotouč v útočné třetině ale azchránit endokázal. Slovenský bek osvobodil Caps.
     
    02:26
    James Martinook z pravé strany výborně našel na středu najíždějícího Wallmarka, s jehož pokusem ze zápěstí si poradil připravený Holtby.
     
    03:12
    Nahození Jordana Staala od pravého mantinelu vůbec nedošlo ke kanadskému gólmanovi, levou bruslí zastavil černou gumu Radko Gudas.
     
    03:33
    Okamžitě po buly vypálil na svatyni soupeře John Carlson. James Reimer reagoval na poslední chvíli, k jeho štěstí kotouč mířil přímo do výstroje.
     
    04:03
    Parádní průnikovou akcí středem hřiště vybojoval Jakub Vrána pro Washington útočné pásmo. Následně předal Oshiemu, jenž vystřelil těsně nad břevno.
     
    04:19
    Lars Eller podklouzl, avšak nebylo v tom cizí zaivnění, jak se na první pohled zdálo. Hlavní rozhodčí viděli situaci dobře a nevylučují.
     
    05:03
    Nejprve branková konstrukce, poté skvělý Holtby zachránil Caps od inkasovaného gólu! Střela Jordana Staala se odrazila od levé tyčky zpátky do hry, dorážku Edmundsona zastavil pravý beton kanadského gólmana!
     
    05:34
    O malý moment později se do samostatného úniku vydal po výborně nahrávce Martin Nečas, ani on ale na washingtonského strážce svatyně nevyzrál!
    05:34 Nečas v úniku na Holtbyho nevyzrál
     
    06:14
    Domácí se pochopitelně snaží uklidnit hru, která patří spíše Hurikánům v posledních vteřinách. Do středního pásma vyhodil vysokým obloučkem John Carlson.
     
    06:32
    Přichází první komerční přestávka. Od modré čáry nahazoval na teč Radko Gudas, avšak žádná hokejka nedokázala změnit směr střely, Reimer si připisuje snadný zákrok.
     
    06:45
    Máme tu první vyloučení. Na trestnou lavici usedá John Carlson, jenž si místo puku všímal protihráče, výsledkem je nedovolené bránění.
     
    07:03
    Přes Teravainena a Slavina se touš dostala až k Ahovi, jehož rána pořádně prověřila pozornost Holtbyho. Kanaďan schoval puk v lapačce.
     
    07:21
    Tentokráte finský mladík pálil zápěstím, trefil však pouze obře postaveného Gudase, posléze bez větších problémů osvobodil Caps Nick Jensen.
     
    08:11
    Síly na ledě se vyrovnají. Erik Haula v době, kdy Carolina ovládala útočné pásmo, naprosto zbytečně srazil soupeře a po zásluze si jde odpočinout na dvě minuty.
     
    08:38
    Lars Eller ihned po přejetí modré čáry pálil zápěstím ve snaze nachytat Jamese Reimera v nedbalkách. To se nepovedlo, fantom Caroliny byl na svém místě.
     
    09:09
    Již probíhá premiérová početní převaha Washingtonu. Joel Edmundson si zkušeně počkal, až vyprší trest Carlsona a poté vyhodil přes všechny čáry.
     
    09:35
    Slabé nahození Richarda Pánika po mantinelu bez problémů zastavil Jaccob Slavin, jenž se dokonce i stihl otočit a bez problémů odpálit kotouč až za Holtbyho.
     
    10:03
    Že by se domáím první přesilovka povedla, to se rozhodně říci nedá. Neviděli jsme jedinou ránu na bránu, navíc měli domácí problém vůbec se usadit v pásmu.
     
    10:42
    Braden Holtby drží stav na nule. Tentokráte na něj nikým neatakovaný ujížděl Sebastian Aho, jehož gólman skvěle vystál a zasáhl vyrážečkou.
     
    11:20
    Carl Hagelin zapl proti vyhození Carlsona na vyšší rychlostí stupeň, avšak Hamiltona už přebruslit nedokázal. Icing.
     
    11:44
    Slovák Fehervary zastavil puk na modré čáře a bez přípravy vypálil slabou střelu, s níž neměl Reimer žádné potíže. Vyrážečkou posunul kotouč do rohu kluziště.
     
    12:21
    Pánik si neporadil ideálně se zpracováním touše, čehož okamžitě využil bránící Pesce, Hurikáni zakládají brejk na druhou stranu.
     
    12:36
    ... ten ovšem neskončil moc velkým úspěchem. Pesce sice nahrál Teravainenovi, ten však proti dvojici protihráčů neudržel černou gumu v držení.
     
    13:06
    Nahozením z velkého úhlu se Ryan Dzingel pokusil překvapit Holtbyho. Kanaďan je ale zkušeným harcovníkem, podobné puky ho nemají šanci překvapit.
     
    13:25
    Člen první obranné formace Jonas Siegenthaler nedokázal udržet touš na modré čáře. V souboji jeden na jednoho si následně Teuvo Teravainen na Carlsona nepřišel.
     
    14:09
    Hra se po několika rychlých útočných akcích poněkud uklidnila, což hraje do karet především Capitals. Ti totiž v předešlých minutách napáchali velké množství nepřesností.
     
    14:48
    Pořádně tvrdou ránu vyprudukoval od modré Radko Gudas. Reimerovi ještě ztěžoval situaci clonící spoluhráč Slavin, Kanaďan ale na poslední chvíli dokázal zasáhnout vyrážečkou.
     
    15:12
    O chvilku později si carolinský strážce svatyně připsal další zákrok, tentokráte po slabém nahození Jakuba Vrány z levé strany.
     
    15:36
    Gudasovo vyhození kotouče po mantinelu přineslo kýžené ovoce, pozdě dobruslující Dougie Hamilton totiž puk v útočné třetině neudržel.
     
    16:11
    Hokejisté Caroliny zatím brání výborně. Caps marně čekají na první větší příležitost, což nezměnil ani odvážný průnik Ovečkina středem.
     
    16:36
    Radko Gudas zachytil touš na modré, sklepl si i rukavicí a poté bez přípravy vystřelil. Ke své smůle však zasáhl Reimera přímo do výstroje.
     
    17:02
    T. J. Oshie naznačil nahrávku, nakonec ale z bekhendu překvapivě vystřelil. Kotouč se od brusle beka odrazil k Ellerovi, jenž z otočky nemířil přesně.
     
    17:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě Edmundsona se domácí ujímají vedení! Reimer po mantinelu rozehrál na zmiňovaného obránce, jehož rozehrávku zachytil Leipsic, který okamžitě přiťuk GARNETU HATHAWAYOVI, jenž tváří v tvář gólmanovi mířil do pravého horního rohu! Asistence: Brendan Leipsic.
    17:23 Garnett HATHAWAY - 1:0
     
    18:30
    Ro je velká rána pro Hurikány. Ti určitě nejsou horším týmem, naopak se nebojím říci, že Washington značně přehrávali. Nyní ale musejí dotahovat.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Hosté navíc budou dohrávat zbytek úvodní dvcaetiminutovky v oslabení, pokud samozřejmě nepadne gól. Za sekání usedá na trestnou lavici Nino Niederreiter.
     
    19:52
    Početní převaha se bude půlit, to už je jasné. Čitelnou rozehrávka Johna Carlsona totiž dobře vystihl James Martinook.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina reprízy loňské osmifinálové série mezi Washingtonem a Carolinou je za námi. Viděli jsme jedinou branku, kterou dal po velké chybě Edmundsona v osmnácté minutě člen čtvrté lajny Garnet Hathaway. Domácí sice vedou, avšak aktivnější jsou Hurikáni, jenže střelu Staala zastavila tyčka, s nájezdy Nečase a Aha si poradil pozorný Holtby.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Druhou dvacetiminutovky začínají Washington v početní převaze, trest Niederreitera se logicky přesunul z první třetiny. Backstrom zavezl kotouč do pásma, Caps spouštějí kolotoč.
     
    20:41
    Který ale neměl dlouhého trvání. Naopak do brejku ujel Dougie Hamilton, jenž i přes dva soupeře dokázal vystřelit, bohužel těsně vedle.
     
    21:22
    Carolina hraje v plném počtu, švýcarský křídelník skočil na led a ihned se vydává podpořit ofenzivu Hurikánů.
     
    21:40
    A byl to právě Niederreiter spolu se Staalem, kteří zahrozili před domácí svatyní. Druhý jemnovaný trefil levý beton gólmana.
     
    22:12
    Tom Wilson mohl v dobré palební pozici střílet, jenže místo toho zadovkou ještě zbytečně hledal Backstroma, ten byl ale dobře pohlídaný Slavinem.
     
    22:43
    Hosté se nyní ovbodili poze za cenu dlouhého vyhození. Pesce to ovšem zahrál tak šikovně na gólmana, že z toho není ani icng.
     
    23:16
    To stejné se nyní podařilo i na druhé stramě, když po dlouhém vyhození musel hrát James Reimer. Zvládl to výborně, holí rozehrál volnému Hamiltonovi.
     
    23:46
    Hraje se nahoru dolů, téměř se nepřerušuje. Caps uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu a snaží se najít způsob, kudy by dosáhli druhého gólu.
     
    24:29
    Třetí vyloučení na straně Caroliny, za podrážení usedá za katr Jordan Staal. Tlak Caps tedy nyní bude posilněn i přesilovou hrou.
     
    24:48
    První postupná kombinace se však Washingtonu vůbec nepovedla. Ovečkin naslepo hledal na modré Carlsona, ten byl ale najetý úplně někde jinde.
     
    25:12
    Tentokráte zaváhal samotný John Carlson. Ten po levé lajně dal puku až příliš velkou rychlost, Oshie za ním natahoval hůl marně. Icing.
     
    25:32
    Tak tuto početní převahu si Washington za rámeček určitě nedá. Jaccob Slavin zastavil za vlastní bránou nahození po mantinelu a bez problémů osvobodil svůj celek.
     
    26:24
    Jakub Vrána se hodně diví, neboť mu bylo odpískáno úmyslné postavení mimo hru. Vhazovat se bude po pravici Holtbyho.
     
    26:29
    Poslední vteřiny z hostujícího oslabení doběhly, Jordan Staal je zpět ve hře, připravený pomoci Carolině v honbě za vyrovnáním.
     
    27:26
    Zřejmě sám ani nevěděl jak zastavil Bradon Holtby forhendové zakončení Jamese Martinooka, jež se odrazilo od hrany lapačky zpátky do hry.
     
    27:54
    Hurikány ubráněné oslabení dostalo do sedla, nyní jich je plný led. Povede zvyšující se tlak ke kýženému srovnání stavu?
     
    28:19
    Nevolené bránění člena první obranné formace domácích Jonase Siegenthalera znamená, že možnost zahrát si početní převahu budou mít tentokráte hokejisté Caroliny.
     
    28:41
    Od modré čáry vypálil příklepem Jaccob Slavin, ovšem střela se zastavila v chumlu hráčů stojících před bránou. Následně do bezpečí odpálil touš Backstrom.
     
    29:13
    Rovněž přesilovka Hurikánů nezačala nějak slavně. Nepovedený nájezd do útočné třetiny zachytil Oshie, opět se začne až od Reimera.
     
    29:53
    Sebastian Aho zpracovával těžkou žabičku krajana Teravainena už ve středním pásmu. Jasné postavení mimo hru, které čárový rozhodčí nepřehlédl.
     
    30:19
    V době, kdy se nám utkání přehouplo do své druhé poloviny se Jonas Siegentlaher vrací zpět na eldovou plochu. Ani Carolina si v přesilovce nepočínala bůhvíjak dobře.
     
    30:51
    Brock McGinn nahazoval od levého mantinelu na teč. Nikdo se pobídky neujal, z pravé strany se posléze chopil puku Svečnikov, jenž prověřil pozornost Holtbyho.
     
    31:12
    Lars Eller si výborně počkal, až ho spoluhráči podpořít v útoku. Poté předal dobře najetému Jakubu Vránovi, český křídelník ale neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Pescemu.
     
    31:40
    Domácí nejspíše dosáhli druhé branky! Velmi smolný okamžik pro Jamese Reimera, jenž vyrazil střelu vyrážečkou nad sebe, jenže puk se vrátil do jeho brankoviště a Oshie ho s největší pravděpodobností dopravil za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí jde situaci zkonzultovat s videorozhodčím.
     
    31:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Je to skutečně tak, Washington odskakuje do dvoubrankového vedení! Důraz T. J. OSHIEHO se vyplatil, Reimer zasahoval za brankovou čárou. Asistence: Jakub Vrána a Radko Gudas.
    31:40 T. J. Oshie - 2:0
     
    32:11
    Domácí hokejisté se rozhodně nesmí nechat vedením o dvě branky nechat ukolébat, Carolina je připravena potrestat jakékoliv zaváhání soupeře.
     
    32:45
    Zatím to ale nevypadá, že by Caps chtěli sundat nohu z plynu, spíše naopak. Po střele Jakuba Vrány z levého kruhu musel být v pohotovosti James Reimer.
     
    33:05
    V poněkud netradiční defenzivní pozici se nyní nacházel Lars Eller, ovšem se situací si poradil na jedničku, jdyž donutil Martinooka k chybě.
     
    33:25
    Obrana rozhodně není to, v čem by Martin Nečas vynikal. To se teď ukázalo v celé kráse, když český mladík jako poslední hráč podrazil Oshieho a už usedá na trestnou lavici.
     
    34:24
    Jaccob Slavin skvěle vybruslil Siegenthalera, který se nakoenc vůbec nedostal k zakončení. Bek Caroliny posléze dokázal i vyhodit.
     
    34:48
    Ovečkin přes celou šíří pásma našel Nicklase Backstroma, proti jehož ráně z první se Reimer stihl včas přesunout k levé tyči.
     
    35:25
    Zaváhání Martina Nečase zůstalo nevyužito, český mladík je zpátky na ledě a okamžitě upaluje na střídačku, aby mohl do hry vpustit Teravainena.
     
    35:51
    Jakoby si Dougie Hamilton neuvědomil, že Hurikáni už hrají v plném počtu. Bez starostí, ani ne moc pod tlakem totiž vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    36:07
    Tohle si gólman Reimer za rámeček určitě nedá. Garnet Hathaway jen tak ledabyle nahodil kotouč od pravého mantinelu a sám byl překvapen, když uviděl kotouč v síti. Gólmanovi propadl puk mezi betony.
     
    36:07
    Tak pozor, branka neplatí! Kouč Brindamour si totiž vzal trenérskou challenge a dobře udělal, neboť opakované záběry odhalily, že před inkriminovaným momentem Leipsic zajel do brankoviště a tím rozhodil Reimera. Hathaway se z druhého zásahu neradoval příliš dlouho.
    36:07 Neuznaný gól Garneta Hathawaye
     
    37:12
    Wallmark krásnou nahrávkou po ledě našel před brankou volného Foegeleho, jehož první střelu zastavil Holtby. Kanaďan následně ve vzduchu lapil puk do lapačky.
     
    37:53
    James Reimer vyjel rozehrávat za vlastní klec a nevedl si moc obratně. S velkým štěstím nakoenc dokázal přes dotírajícího Oshieho nahrát Hamiltonovi.
     
    38:26
    Presink Hurikánů je vysoký, avšak zatím bez účinku. Defenziva ve složení Carlson – Siegenthaler si s tím zatím ví rady.
     
    38:51
    Přichází dašl ívyloučení na straně Canes. Andrej Svečnikov si skvěle obhodil soka, jenže si nepohlídal svoji hokejku, jíž viditelně zasáhl soupeře do obličeje.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Početní převahu Caps nezačínají ideálně. Nicklas Backstrom neuspěl na buly a Pesce následně odpálil touš do bezpečí.
     
    39:43
    Ovečkinovi při zpracování přeskočil kotouč přes hokejku, čehož okamžitě využil Edmundsson. Ve druhé dvaceminutovce už se nic převratného nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství nabídlo opět jen jednu branku a znovu se radovali domácí hokejisté. Stalo se tak ve 32. minutě, kdy Reimer smolně vyrazil vyrážečkou puk nad sebe, čehož ke vstřelení gólu využil T. J. Oshie. Že puk přešel brankovou čáru posléze potvrdilo i video. Caps dosáhli i třetí branky, ta však byla na základě trenérké výzvy odvolána, neboť Leipsic najel do brankoviště, čímž vyvedl z míry gólmana.
     
    Další třetina začne přibližně v 03:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Třetí dějství zahajuje Washington v krátké početní převaze. Za svatyni soupeře nahodil Eller. Pro kotouč si dojel Reimer, jenž po mantinelu sám vyhodil.
     
    40:51
    Andrej Svečnikov je zpátky na ledě, Canes se nyní mohou v plném počtu hnát za staženém dvoubrankového manka.
     
    41:19
    Srdnatě se Jakub Vrána bil u levého mantinelu proti dvojici protihráčů, z nerovného souboje ale nakonec odešel jako poražený.
     
    41:59
    Radko Gudas si místo puku všímal protihráče, což pravidla pochopitelně nepovulují. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    42:09
    Sebastian Aho sice vyhrál buly na Teravainena, jenže tomu kotouč přeskočil přes hokejku a Fin následně zpracovával puk až ve středním pásmu.
     
    42:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na drama! Parádní kombinace na jeden dotek vyvrcholila přirhávkou Teravainena na EIKA HAULU, jenž jemným píchnutím posunul touš za bezmocného Holtbyho. Asistence: Teuvo Teräväinen a Andrej Svečnikov.
    42:36 Erik HAULA - 2:1
     
    43:05
    Faul Radka Gudase zužitkovali Canes na ejdničku s hvězdičkou. Rázem je rozdíl ve skóre jednobrankový, přičemž Carolina je na koni.
     
    43:42
    Ovečkin s Wilsonem najeli do situace dva na dva. První jmenovaný hledal spoluhráče před brankou, tam se však o Wilsona výborně postaral Jaccob Slavin.
     
    44:18
    Andrej Svečnikov nedokázal využít zaváhání Carlsona, který ani nadvakrát nedokázal ze vzduchu zasáhnout puk. Ruský hokejista sám sebe vystavil do ofsajdu.
     
    44:52
    Český reprezentační obránce Gudas si tentokráte vedl o poznání lépe, když Haulu připravil o puk čistým způsobem.
     
    45:21
    Velkou rychlost nabral po pravém křídle Jakub Vrána. DOkonce tak rychlou, že nestihl včas zakončit. Reimer mohl zůstat v klidu.
     
    45:44
    Čtvrtá lajna Washingtonu ukazuje, že dnes rozhodně není jen do počtu! Brendan Leipsic si v nájezdu položil gólmana, jenže poté bekhendem nedokázal přehodit jeho levý beton!
    45:44 Leipsic nepřehodil Reimerův beton
     
    46:13
    Po nahození Fehervaryho se kotouč odrazil od mantinelu příhodně ke Carlu Hagelinovi, proti němuž se ale stihl skvěle přemístit James Reimer.
     
    46:46
    Washington je v posledních minutách jednoznačně aktivnějším celkem. Další střelecký pokus vyprodukoval Lars Eller, jenže těsně minul horní tyč.
     
    47:17
    Velká nepříjemnost pro domácí celek. Tom Wilson v pádu podrazil soka a usedá za katr. Všichni víme, jak dopadla poslední početní převaha Caroliny.
     
    47:46
    Dvě úspěšná vyhození v krátkém časovém sledu se podařila domácím. U obou bylo jméno stejné osoby, a to Radka Gudase.
     
    48:31
    Až nyní se Canes dokázali prosadit do útočné třetiny. Elitní přesilovková lajna spuští kolotoč přihrávek.
     
    48:59
    Velmi nepovedená rozehrávka v podání Aha, kterou bez větších problémů zachytil Carlson. Opět se bude začínat až od Reimera.
     
    49:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Capital One Arena hlásí vyrovnáno! JACCOB SLAVIN se vydal podpořit ofenzivní akci a byl to on, kdo na jejím konci sám před gólmanem mířil dobře mezi vyrážečku a pravý beton! Asistence: Jordan Martinook a Warren Foegele.
    49:10 Jaccob SLAVIN - 2:2
     
    50:30
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a my začínáme prakticky od nuly. Skvělý comeback Caroliny, jež určitě bdue chtít dokonat i obrat.
     
    51:12
    Přihrávka rukou nyní zabrzdila útočnou akci Canes. Provinil se Sebastian Aho, Teravainen startoval zbytečně.
     
    51:28
    Alexander Ovečkin vypálil pořádnou bombu, proti níž gólman reagoval hodně pozdě. K jeho štěstí touš proletěl kousek vedle levé tyče.
     
    52:06
    Ihned po buly vypálil od modré čáry Dmitrij Orlov. Ovšem ani jemu se nepodařilo najít prostor mezi třemi tyčemi.
     
    52:18
    Alexander Ovečkin se krásnou otočkou zbavil Slavina, poté si ale tváří v tvář Reimerovi na gólmanovi vylámal zuby!
    52:18 Ovečkin tváří v tvář gólmanovi neuspěl
     
    52:29
    Máme tu současné vyloučení, můžeme se tedy těšit na hru ve čtyřech. Vysokou holí se provinil Lars Eller, Joel Edmundsson se zase dopustil držení hole.
     
    53:16
    Po zaváhání Jensena se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho. Nino Niederreiter situaci vyřešil střelou, kterou Braden Holtby vytěsnil pravým ramenem.
     
    53:48
    T. J. Ohsie se už už hnal do šance, přerušil ho však hvizd čárového rozhodčího signalizujícího ofsajd.
     
    54:29
    Hra ve čtyřech příliš zajímavých příležitostí nepřinesla, oba týmy už jsou v plném počtu.
     
    54:47
    Erik Haula za bránou soupeře dokázal obrat o touš Gudase, jenže vzápětí nedokázal zpoza brány najít najíždějícího Slavina.
     
    55:24
    TOm Wislon vyzval k souboji jeden na jednoho obránce Pesceho. Pravé křídlo první formace z minisouboje odešlo jako poražené.
     
    55:40
    Radko Gudas parádní nahrávkou po pravé straně uvolnil Brendana Leipsicea, jenž mířil chytře pod břevno, ke své smůle ovšem zasáhl pouze masku brankáře.
     
    56:12
    Menší strkanici ukončil hlavní rozhodčí hvizdem ještě v jejím počátku. Důvodem byla nepřehlednost situace, nikdo totiž nevěděl, kde je puk. Ten se nakonec objevil pod jedním z obránců.
     
    56:29
    Slavin napřáhl, na poslední chvíli si ale zakončení rozmyslel a nahrál Hamiltonovi, který s tímto řešením od spoluhráče vůebc nepočítal. Kotouč navíc dostal na paty a toho hned využil pozorný Oshie.
     
    57:04
    Američan místo snahy o rychlý brejk akci zpomalil a nakonec se rozhodl pro přihrávku na jakuba Vrány. České křídelník byl ale v pásmu dříve než kotouč.
     
    57:39
    Dougie Hamilton dokázal udržet na zádech Larse Ellera. Dán se i přes velkou snahu k touši propracovat nedokázal.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:26
    Braden Holtby nahození Pesceho vůbec neviděl, naslepo se jen sklouznul k levé tyči. Kotouč proletěl těsně vedle ní.
     
    58:54
    Wilsonovo nahození od pravého mantinelu se ztratilo ve změni těl před branou, což vzbudilo ruch v hledišti. Nejlépe se ovšem zorientoval Slavin, jenž puk obloučekm poslal do středního pásma.
     
    59:23
    Prodloužení je blíž a blíž. Zřejmě poslední útok Canes v zákaldní hrací době zhatil nepřesnou nahrývkou Foegele. Ještě zbývá čas na kontr domácích.
     
    59:53
    Nakonec to na sebe vzal jako správný kapitán Alexander Ovečkin, proti Edmundssonovi však přišel o kotouč. Je to jasné, zápas půjde do nadstavby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Skvělý comeback předvedli hokejisté Caroliny ve třetí třetině. Parádní kobminaci v početní převaze na jeden dotek nejprve zakončil Erik Haula, na něhož navázal v 50. minutě obránce Jaccob Slavin, jenž si sám před Holtbym věděl rady. A jelikož další branky v Capital One Areně nepadli, musí o vítězi rozhodnout prodloužení či případné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Jordan Staal zahákoval Backstroma při zakončení a za odměnu inkasoval od rozhodčího dvě minuty. Velká příležitost pro Washington hned v samotném úvodu prodloužení.
     
    60:26
    Tom Wilson dostal na pravém kruhu dostatek prostoru na střelu, kterou mířil na zadní tyč. James Reimer i s notnou dávkou štěstí udržel puk v lapačce.
     
    61:02
    Po vyhození Slavina se domácí hokejisté velmi rychle dokázali vrátit do pásma. Ovečkin ze své tradčiní pozice minul horní tyč o milimetry.
     
    61:47
    Z lvého kruhu pálil T. J. Oshie, jenže ani on nedokázal najít recept na skvěle chytajícího Reimera.
     
    62:19
    Jordan Staal je na ledě, Carolina kritickou situaci přečkala bez úhony. Polovina porldoužení za námi, samostatné nájezdy se blíží každou vteřinou.
     
    62:41
    Obrovské štěstí nyní stálo na straně Canes! Ovečkinovu rána ztečoval do tyčky Joel Edmundsson, Oshie nestihl včas zareagovat, Reimer se natáhl a kotouč odpálil do rohu kluziště!
    62:41 Edmundsson si málem vstřelil vlastní gól
     
    63:14
    Bekhendové zakončení Vrány bylo z kategorie slabších, Reimer s tímto projektilem neměl vážnější problémy, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    64:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    JAKE GARDINER rozhoduje o vítězství Caroliny! Vysoký kotouč si šikovně zpracoval lapačkou do jízdy a poté střelou z levého kruhu prostřelil Holtbyho ránou na přední tyč. Bylo vidět, že gólman očekává střelu, spíše na druhou stranu, roli navíc hrála i tyčka, od níž se kotouč odrazil. Asistence: Andrej Svečnikov.
    64:04 Jake GARDINER - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina v prodloužení dokonala obrat zásluhou branky Jakea Gardinera, pro něhož to byl první zásah v novém ročníku. Canes tedy zvládli i druhé utkání v sezóně vítězně, po druhé se navíc jedná o vítězství v nastaveném čase. To Washington po dvou venkovních výhrách nedokázal doma navázat na vítěznou vlnu a připisuje si premiérovou porážku.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jake Gardiner (CAR)
    1+0
    2. Garnet Hathaway (WSH) 1+0
    3. Jaccob Slavin (CAR) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (WSH) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:29
    Jakub Vrána (WSH) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:02
    Martin Nečas (CAR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:42
    Martin Fehérváry (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:21
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:55
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:19:04)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Hathaway (Leipsic), 32. Oshie (J. Vrána, Gudas) – 43. Haula (T. Teräväinen, Svečnikov), 50. Slavin (Martinook, Foegele), 65. Gardiner (Svečnikov)


    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson, Siegenthaler, Jensen, Orlov, Gudas, Fehérváry – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Eller, J. Vrána – Pánik, Stephenson, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Edmundson, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – B. McGinn, J. Staal, Svečnikov – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook, Wallmark, Foegele.

    Rozhodčí: Rooney, Skilliter – Cherrey, Marquis

    Diváci: 18 506
    thejrc.org