Barys – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavl – Omsk 2:1 (kon.) | Soči – Chabarovsk 1:2 (kon.)
Minsk – Kazaň 2:4 (kon.)
konec
HK Soči
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Amur Chabarovsk
Neděle 06.10.2019, 16:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce ledního hokeje. Kontinentální hokejová liga pokračuje již čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Soči, které před domácím publikem přivítá Chabarovsk.
     
    Soči ani Chabarovsku se v úvodu nového ročníku KHL nedaří. Soči sice dokázalo v pátek utnout nelichotivou sérii porážek, když senzačně porazilo favorizovaný Omsk 4:3 po prodloužení, ale ani tak nemůže pomýšlet na horní polovinu tabulky. V Západní konferenci se Soči pohybuje až na devátém místě, navíc týmy s méně body mají odehráno o zápas méně.

    Chabarovsk i s pěticí českých hráčů zatím nepředvádí optimální výkony. Ve Východní konferenci už je horší pouze Magnitogorsk, navíc pouze o skóre. Chabarovsk se dokázal v posledních dvou zápasech probojovat k plnému poštu bodů a odlepil se ze samého dna KHL. K vítězství 3:0 nad Novosibirskem pomohl gólem i Hynek Zohorna. Ve čtvrtek poté vsítil vítěznou branku na 3:2 proti Kunlunu Tomáš Zohorna.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    29.11. 2018 Chabarovsk – Soči 2:3
    07.09. 2018 Soči – Chabarovsk 4:1
    06.11. 2017 Chabarovsk – Soči 2:0
    24.08. 2017 Soči – Chabarovsk 2:1
    08.10. 2016 Chabarovsk – Soči 3:2
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Ondřej Vitásek (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
    Tomáš Zohorna (CHA)
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Šikin (A. Achmetov) – Bertilsson, D. Alexandrov, A. Petrov, Pogorišnyj, Jelizarov, J. Alexandrov, Starkov, Gordějev – Strömwall, R. Rosén, Šmeljov – Kapustin, Collins, Krikunov – Altybarmakjan, Točickij, Lugin – Rachimullin, Tomilin, Archipov.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Jordán, Korobov, V. Vasiljev, Kondratěv, Vitásek, Turbin, Alexandrov – Fajzullin, T. Zohorna, H. Zohorna – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, A. Lazarev – Gorškov, Golubev, Ruděnkov – Veličkin, Železkov, Kacuba..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:10
    Úvodní vhazování pro hostující Chabarovsk. Tomáš Zohorna si najížděl na pravém kraji, ale bratrskou souhru s Hynkem zastavil Bertilsson.
     
    0:46
    Kirill Kapustin získal puk u pravého mantinelu, poté chtěl přejít do útočné třetiny, ale prudkou přihrávku nedokázal zachytit Collins.
     
    1:25
    Soči drželo puk ve střední třetině. Luginova přihrávka mířila až za koncovou čáru, kde sice upadl Točickij, ale hlavní rozhodčí spornou situaci neodpískal.
     
    1:59
    Už už to vypadalo, že by se po levém křídle mohl prosadit do zakončení Alexandr Gorškov, ale v klíčovou chvíli mu do střely padl Archipov.
     
    2:47
    Pasáž bez přerušení pokračovala výpadem Lazareva. Druhou formaci hostí poté podpořil z obrany také Vasiljev, ale od modré nebyl přesný.
     
    3:39
    Ani jeden z týmů nechce v samém úvodu zápasu udělat chybu. Domácí nespěchali s rozehrávkou a raději si puk několikrát postrčili za brankou.
     
    4:56
    Jevgenij Alikin musel poprvé zasahovat. Prudkou ránu z pravé strany ale pohodlně skryl v lapačce. Následovat bude vhazování.
     
    5:24
    Tomilin vyhrál vhazování proti Železkovi, následně se domácí u puku příliš dlouho nezdrželi. Ale ani souhra Ruděnkova s Gorškovem nebyla z nejpřesnějších.
     
    5:24
    Pavel Turbin je prvním vyloučeným hráčem. Ve středu kluziště totiž podrazil Collinse a jde si na dvě minuty odpočinout.
     
    5:59
    Soči se dlouho nemohlo v přesilovce usadit v útočné třetině. Nakonec ale od mantinelu vydoloval puk Šmeljov.
     
    6:45
    Lugin chtěl zakončovat v pokleku, ale puk mu projel mezi nohama. Hosté se dokázali snadno osvobodit.
     
    7:15
    Až v samém závěru přesilové hry se hra Soči stabilizovala. Puk ale v klíčovou chvíli přeskočil Krikunovi hokejku.
     
    7:24
    Hosté v plném počtu.
     
    8:35
    Také Dmitrij Šikin musel být v pozoru. Zčistajasna se dostal do střelecké pozice Hynek Zohorna, ale z levé strany domácího gólmana nezaskočil.
     
    9:02
    Chabarovsk vyhrál vhazování v útočné třetině. Následně se ale puk odrazil od dvou hráčů přesně k Šikinovi, který byl opět připraven.
     
    10:46
    Hosté se opět usadili před brankou soupeře. Bertilsson obětavě padl do rány Ušeninovi. Dále se dostal k puku Rosén, který chytře vyhodil tak, aby nebylo zakázané uvolnění.
     
    11:01
    Lazarevova přihrávka na Goluběva byla příliš dlouhá. Následně na druhé straně chyboval v souhře Lugin, který nenašel na krátkou vzdálenost Tomilina.
     
    11:36
    Po zisku puku se vydal do nebezpečného kontru Sean Collins. První zakončení nevyšlo, ale akce domácích ještě pokračovala. Ani vyjetí Kapustina zpoza branky Alikina nepřekvapilo.
     
    12:05
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry Jelizarov. Branky ale minul o pořádný kus. Hosté se poté dokázali uvolnit z vlastní třetiny.
     
    12:56
    Anton Lazarev musel přidat směrem do obrany. Na paty mu totiž šlapal Lugin, kterého zajímal nahozený puk za branku hostujícího celku.
     
    13:45
    Do slibné příležitosti se dostal po chybě v rozehrávce domácí Nikita Točickij. Z prostoru mezi kruhy ale zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    14:02
    Soči se dostává do převahy. První formace hostujícího celku byla pod tlakem. Chybu Tomáše Zohorny musel hasit až gólman Alikin.
     
    14:41
    Po vhazování ve střední třetině se ujal puku hostující Michal Jordán. Průnikovou přihrávku do útočného páska ale nedokázal Hynek Zohorna zachytit.
     
    15:09
    Železnov dokázal při vhazování přetlačit Tomilina. Následně se Chabarovsk zbytečně zbavil hracího předmětu a útočit mohou znovu domácí.
     
    15:43
    Strömwall se po přihrávce Roséna dostal ke střele. Ve středu branky ale našel jen připravený chránič Jevgenije Alikina.
     
    16:29
    Soči sice vyhrálo další vhazování před Alikinem, ale Collins postrčil puk na Petrova, který ale na modré čáře neudržel své postavení.
     
    16:45
    Až čárový rozhodčí musel roztrhávat potyčku Tomáše Zohorny s Kapustinem. Oba hráči dostávají dvouminutový trest za hrubost.
     
    17:11
    Zápas pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Ani jeden z týmů se zatím do ofenzivy příliš nežene.
     
    17:53
    Tak přece jen se Soči udrželo na moment na útočném území. Lehké nahození od modré čáry si ale Alikin s klidem přidržel v lapačce.
     
    18:00
    Do konce první třetiny zbývají dvě minuty.
     
    18:45
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    18:52
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    19:35
    Domácí šli v přečíslení do rozhozené obrany Chabarovsku. Collins ještě hledal na levé straně Krikunova, který ale celou akci přejel a nemohl pálit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina branku nepřinesla. Soči bylo v samém úvodu zápasu o něco aktivnější, ale několik nepříliš prudkých pokusů si Jevgenij Alikin pohlídal ve svém brankovišti. Chavarovsk i s českými hráči v sestavě se nedokázal prosadit k nebezpečnější střele. Navíc bude po chybě ve střídání zahajovat druhou dvacetiminutovku v oslabení.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Vyloučení v týmu HK Soči (Andrej Altybarmakjan – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:23
    Soči vstoupilo do druhé třetiny s velkým nasazením. Ihned po vhazování se dralo do útoku, ale Jodrán stačil odtlačit soupeře z před brankového prostoru.
     
    20:52
    Hosté v plném počtu.
     
    21:36
    Chabarovsk se ujal puku ve středu pole. Ušeninova přihrávka ale pouze prolétla kolem Šikina a skončila daleko za brankou.
     
    22:12
    Domácí v plném počtu.
     
    22:20
    Po přetlačované u mantinelu se dostal do zakončení hostující Danil Fajzullin. Šikin si ale pohlídal v brankovišti i další dorážku.
     
    22:45
    Také Soči ustálo oslabení. Do protiútoku se vydal z vlastní poloviny Krikunov, ale zakončení do středu branky pohltil Alikin.
     
    23:10
    Po několika odrazech se zmocnil puku hostující Tomáš Zohorna. Hlavní rozhodčí ale následně přerušuje hry po tvrdém souboji u hrazení.
     
    24:32
    Lazarev nebezpečně napadal rozehrávku Soči. Nakonec se k puku dostal ve středním pásmu Strömwall, který ale prudkou ránou Alikina nepřekonal.
     
    25:12
    Šmeljov objel branku, poté se rozhodl přihrávat do prostoru mezi kruhy, ale tam byl pouze obsazený Robert Rosén.
     
    25:35
    Také druhé třetina pokračuje ve svižném tempu. Soči má výhodu, bude se vylučovat.
     
    25:36
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Igor Ruděnkov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:23
    Chabarovsk se ani v oslabení nebát zaútočit. Výpad Tomáše Zohorny ale nevyšel podle představ a hosté se musí opět zatáhnout.
     
    26:45
    Šikin se rozhodl rychle rozehrát svou holí. Prudkou přihrávku sice poslal přesně pod pohybu Rosénovi, ale ten už přejel modrou lajnu.
     
    27:36
    Hosté v plném počtu.
     
    28:02
    Chabarovsk se dokázal na moment udržet před Šikinem. Obrana Soči ale velmi rychle zapracovala a byl to Alexandrov, který odpálil puk do bezpečí.
     
    28:39
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Maxim Kondratěv – 2 min., hákování).
     
    28:39
    Jeden trest před malou chvílí Chabarovsk přežil, nyní bude čelit další přesilovce soupeře.
     
    29:03
    Ale Soči muselo začít až od Dmitrije Šikina, který rozehrál akci domácího celku. V útočném pásmu poté tlačil puk do brankoviště Strömwall, ale Alikin byl na místě.
     
    30:12
    Dmitrij Šikin musel řešit nebezpečný únik Hynka Zohorny. Ten ale domácího gólmana v rychlosti neprostřelil.
     
    30:39
    Hosté v plném počtu.
     
    31:24
    Ondřej Vitásek zboural u mantinelu Roséna, hlavní rozhodčí ale nechal akci pokračovat. A přerušovalo se až po souboji Šmeljova s Ušelinem.
     
    31:26
    Vyloučení v týmu HK Soči (Alexej Petrov – 2 min., držení).
     
    31:49
    Amur se při své přesilovce natlačil do útoku, ale musel myslet po ztrátě puku také na defenzivu, kterou ale stačil obstarat Jordán.
     
    32:45
    Hosté se i nadále v početní převaze drží na puku. Prudkou ránu od modré čáry ale nemusel Šikin řešit.
     
    32:46
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a ujímají se vedení! Po nahození od modré čáry se puk odrazil přesně na hůl ONDŘEJE VITÁSKA, který z blízkosti překonal bezmocného Šikina.
    32:46 Ondřej VITÁSEK - 0:1
     
    33:49
    A Chabarovsk se po vstřelené brance při chuti. Hosté se i ve hře pěti proti pěti drží u kotouče na útočném území.
     
    34:59
    Hokejisté hostujícího celku sice prohráli vhazování, ale poté se dostali k puku ve střední třetině. Soči je po inkasované brance rozhozeno.
     
    35:36
    Po prudkém nahození se dostal ke kotouči za brankou Soči Danil Fajzullin. Další přihrávka před branku už ale neprošla před dobře postaveného Alexandrova.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valerij Vasiljev – 2 min., držení).
     
    36:15
    Soči má ještě ve druhé třetině jedinečnou šanci srovnat krok v početní převaze. Hosté se ale dokonale drží daleko od své branky.
     
    37:00
    Souhra Soči v posledních minutách nefunguje podle představ. Za brankou vybojoval sice puk Rosén, ale přesilovkou kombinaci nezakončil z úhlu Šmeljov.
     
    37:24
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen Soči srovnává krok ještě před druhou sirénou. První ránu od modré čáry ještě dokázal Alikin vyrazit, ale jen přesně do prostoru, kde byl připraven NIKITA TOČICKIJ, který už zakončil do odkryté branky.
    37:24 Nikita TOČICKIJ - 1:1
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá poslední minuta.
     
    39:45
    Ještě před koncem druhé části se dostal do nebezpečné pozice Rosén. Tentokrát si ale s prvním centrem domácího týmu poradil Jordán.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po bezbrankové první třetiny vletěly týmy do druhé části ještě s větším nasazením. Chabarovsk přežil dvě oslabení v krátkém čase a poté sám v početní převaze otevřel skóre. Když se po nahrávkách Michala Jodrána a Tomáše Zohorny prosadil z dorážky Ondřej Vitásek. Také Soči se ale blýsklo využitou přesilovou. Alikin neudržel střelu od modré ve své moci a poté už měl snadnou úlohu z blízkosti Nikita Točickij.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Soči sice vybojovalo puk po úvodním vhazování, ale poté rozehrál Bertilsson příliš prudce a hrací předmět skončil za koncovou čárou.
     
    40:59
    Soči vstoupilo do třetí části zápasu o něco aktivněji. Collinsova pobídka na pravou stranu našla Kapustina, který ale nepřešel přes Vitáska.
     
    41:46
    Hosté se uchylují k odehrání kotouče mimo vlastní třetinu. Soči může pokračovat v lehkém tlaku od Šikina.
     
    42:26
    V nebezpečném prostoru před brankou se zjevil Nikita Točickij. Druhý gól v dnešním zápase ale nedokázal vsítit.
     
    42:48
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sean Collins – 2 min., podrážení).
     
    43:18
    Ve středním pásku si vyměnil puk Petrov s Kapustinem, poté ale přišla nepřesná rána, kterou nemusel Alikin řešit.
     
    43:26
    Arťom Železkov odchází za doprovodu lékařů mimo hrací plochu. Po nárazu do mantinelu je hostující útočník pořádně otřesen.
     
    43:49
    Hosté sice vyhráli vhazování na útočné polovině, ale Ušenin poslal puk za sebe nepřesně na Vasiljeva a puk skončil ve střední třetině.
     
    44:48
    Domácí v plném počtu.
     
    45:27
    Na levém křídle se dostal k puku Lazarev, poté přihrával pod sebe na volného Kondratěva, který ale v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Bertilssonovi.
     
    46:06
    Právě Bertilsson se následně ujal rozehrávky, která ale skončila jen u Ruděnkova. Hosté se znovu usadili v útočné třetině.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ilja Krikunov – 2 min., sekání).
     
    47:01
    Po řadě nepřesností ve středu pole se mohl dostat do samostatného úniku domácí Krikunov, ale v klíčovou chvíli ho zradilo zpracování.
     
    47:25
    Chabarovsk mohl podpořit svou převahu ve třetí třetině početní výhodou. Před Šikinem se ale neprosadil Zohorna ani následně Fajzullin.
     
    48:07
    Tlak hostů se sice ještě o něco zvýšil, ale gólman Soči nemusel v oslabení řešit jediný zákrok.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu HK Soči (Alexej Petrov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    48:25
    Chabarovsk měl k dispozici krátkou přesilovku pěti proti třem, ale lehkou přihrávku zkazil Ušenin a domácí mohli vyhodit.
     
    48:45
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak přece jen Chabarovsk přesilovku využívá! TOMÁŠ ZOHORNA si sjel s pukem od pravého mantinelu více k ose kluziště a přesnou ránou překonal bezmocného Šikina.
    48:45 Tomáš ZOHORNA - 1:2
     
    49:26
    Hosté pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Ušeninova přihrávka na Lazareva ale nebyla z nejpřesnějších.
     
    50:22
    Také Soči se ale dostalo do útočené třetiny. Michal Jodrán musel pod tlakem vyhodit přes všechny čáry.
     
    50:24
    Vyloučení v týmu HK Soči (Dmitrij Šikin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    51:15
    Nápor hostujícího celku se může další přesilovkou ještě zvýšit. Mohutné dobývání domácí klece ale zatím třetí úspěch nepřineslo.
     
    52:01
    Soči dokázalo získat puk ve střední části, ale poté se rozhodl Krikunov jen nahodit a jít střídat. Domácí hráči toho začínají mít dost.
     
    52:24
    Hosté v plném počtu.
     
    53:12
    Jordán měl menší potíže v obraně. Napadající Collins získal puk pro domácí, ale poté z úhlu napálil jen boční síť.
     
    53:26
    Také domácí se museli uchýlit jen k přihrávce přes všechny lajny. Vhazovat se tak bude před Šikinem.
     
    54:43
    Do rozhozené obrany hostujícího celku mířil s pukem u hokejky Malte Strömwall. Švédský útočník ale napálil jen soupeře stojícího před sebou.
     
    55:03
    Po Altybarmakjanově přihrávce mohl spěchat za pukem Točickij. Střelec zatím jediné domácí branky byl ale obrán Jordánem.
     
    55:26
    Tentokrát uspěchal rozehrávku zpoza vlastní branky Alexej Petrov. Jeho pas o vysunutí Lugina skončil zakázaným uvolněním.
     
    56:11
    Alikin si vyjel pro puk více z branky a před dojíždějícím Archipovem ho sebral do rukavice.
     
    56:33
    Ani hosté nechtějí udělat chybu při rozehrávce a tak raději v nouzi vyhazují přes všechny lajny.
     
    57:01
    Z úhlu pálil Ilja Krikunov. Alikin měl sice zakrytý výhled, ale puk nakonec zamířil jen vedle vzdálenější tyče. Tlak Soči ale začíná stoupat.
     
    57:36
    Po vhazování na pravé straně od Alikina se k puku dostal Korobov. Ten se s tím nemazal a odeslal hrací předmět až k Šikinovi.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce třetí třetiny.
     
    58:36
    Ihned po vhazování střílel bez přípravy Šmeljov, ale trefil jen soupeře před sebou. Následně se hosté dokázali osvobodit.
     
    59:04
    Také Chabarovsk se ještě vydal na moment do útoku. Ale Tomáš Zohorna jen vyvezl puk na útočnou polovinu a poté zamířil střídat.
     
    59:29
    Hostům se podařilo ušetřit několik sekund v rohu kluziště, kde držel puk pod bruslemi Vasiljev. Soči se snaží vrhnout všechny síly do útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas čtrnáctého kola KHL končí! Chabarovsk dokázal i s pěti Čechy v sestavě přehrát 2:1 domácí Soči!

    Po bezbrankové první třetině vletěly týmy do druhé části ještě s větším nasazením. Chabarovsk přežil dvě oslabení v krátkém čase a poté sám v početní převaze otevřel skóre. Když se po nahrávkách Michala Jodrána a Tomáše Zohorny prosadil z dorážky Ondřej Vitásek. Také Soči se ale blýsklo využitou přesilovou. Alikin neudržel střelu od modré ve své moci a poté už měl snadnou úlohu z blízkosti Nikita Točickij.

    Ve třetí třetině přišel trest za příliš mnoho vyloučených. Tomáš Zohorna prostřelil z pravé strany Šikina a rozhodl dnešní duel. V samém závěru sice přišel tlak Soči, ale Alikin už puk za svá záda nepustil.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) do zápasu nezasáhl
    Michal Jordán (CHA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:52
    Ondřej Vitásek (CHA) 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:05
    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:05
    Tomáš Zohorna (CHA) 1+1, 4 střely, čas na ledě 16:47 (18:27:17)

    Vít Schück

    Branky a nahrávky: 38. Točickij (Bertilsson, R. Rosén) – 33. Vitásek (Jordán, T. Zohorna), 49. T. Zohorna (Golubev)


    HK Soči: Šikin (A. Achmetov) – Bertilsson, D. Alexandrov, A. Petrov, Pogorišnyj, Jelizarov, J. Alexandrov, Starkov, Gordějev – Strömwall, R. Rosén, Šmeljov – Kapustin, Collins, Krikunov – Altybarmakjan, Točickij, Lugin – Rachimullin, Tomilin, Archipov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Jordán, Korobov, V. Vasiljev, Kondratěv, Vitásek, Turbin, Alexandrov – Fajzullin, T. Zohorna, H. Zohorna – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, A. Lazarev – Gorškov, Golubev, Ruděnkov – Veličkin, Železkov, Kacuba.
    ocianews.com