Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Winnipeg Jets
Středa 09.10.2019, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:05
    Když už se domácí do šance dostanou, tak s ní naloží prachbídně! Guentzel našel v přečíslení 2 na 1 Crosbyho, který se už ale dostal ze střeleckého úhlu a tak ještě vracel na z druhé vlny najíždějícího Simona. Český útočník přestřeluje!
     
    49:07
    Za podrážení je vyloučen Anthony Bitetto. Domácí mají šanci snížit.
     
    47:32
    Domácí předvedli rychlou a pohlednou kombinaci. Puk se od Crosbyho a Guentzela dostal až k Dominikovi Simonovi, který pálil z první z pravého kruhu, ale přesouvající se Hellebuyck zasáhl lapačkou!
     
    45:20
    Crosby nyní hledal zpoza branky Dominika Simona. Ten měl ale v rozhodující chvíli zablokovanou hůl!
     
    39:55
    Sidney Crosby poslal z úhlu puk do brankoviště, kde se ho snažili procpat za brankovou čáru Guentzel a Simon. Hellebuyck včas natlačil levý beton k tyčce a vytvořil tak neprostupnou hráz!
     
    38:17
    Blake Wheeler našel před částečně odkrytou brankou Kylea Connora. Ten si musel puk chvíli zpracovávat a jeden z obránců Pittsburghu pak jeho zakončení vychýlil mimo!
    37:33 Gólu Winnipegu předcházel ofsajd. Domácím tak vyšla trenérská výzva.
     
    37:33
    Mike Sullivan si může gratulovat, vyžádal si úspěšnou challenge! Mark Scheifele neudržel při přechodu do útočného pásma brusli na ledě a jeho následná trefa tak byla anulována.
     
    37:33
    Hosté se radují z dalšího gólu, ale Pens si berou trenérskou challenge. Reklamují, že gólu předcházelo postavení mimo hru.
     
    36:16
    Guentzel opět na Crosbyho, který neprostřelil Hellebuycka. Při dorážce Justina Schultze už hostující gólman ležel, ale obránce Pens přestřelil!
     
    35:39
    Sidney Crosby najížděl po Guentzelově přihrávce sám na Hellebuycka, jehož nedokázal překonat! Vše končí pouze posunutou brankou.
     
    34:57
    Ville Heinola zabrzdil u mantinelu tělem Taneva a dostává trest za nedovolené bránění. Pittsburgh si po reklamní přestávce zahraje přesilovku.
    31:31 Neal PIONK - 1:4
     
    31:31
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A gól platí! Jednalo se o to, zda puk přešel brankovou čáru dříve, než rozhodčí přerušil hru. Střelcem je opravdu NEAL PIONK – 1:4. Asistence: Patrik Laine a Mark Scheifele.
     
    31:31
    Hosté možná navýšili své vedení! Po střele Patrika Laineho dorážel Neal Pionk a buď on, nebo Mark Scheifele, nakonec dostal puk za brankovou čáru. Rozhodčí budou ještě vše konzultovat s videocentrálou!
     
    27:59
    Po přihrávce Letanga se ocitl před Hellebuyckem Sidney Crosby. Puk po jeho teči projel mezi betony hostujícího gólmana, ale zastavil se hned za nimi a Hellebuyck se stačil zorientovat včas na to, aby touš přikryl!
     
    22:10
    Domácí mohli snížit! Nahozený puk vykopl Hellebuyck k Zachovi Astonovi-Reeseovi, který netrefil poloodkrytou klec soupeře!
    20:54 Tucker POOLMAN - 1:3
     
    20:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté vedou už o dva góly! Po 54 sekundách druhé třetiny prostřelil Murrayho obránce TUCKER POOLMAN, který se z osy hřiště trefil pod vyrážečku – 1:3. Asistence: Patrik Laine a Mark Scheifele.
     
    16:26
    Zkušený Letang se nechal v obranném pásmu obrat o puk a hosté to málem potrestali. Jack Roslovic totiž nastřelil tyčku!
     
    12:25
    Mohlo být vyrovnáno! Teddy Blueger nabil mezi kruhy Zachovi Astonovi-Reeseovi, který orazítkoval tyčku!
    09:55 Nikolaj EHLERS - 1:2
     
    09:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Do vedení jdou ale Tryskáči! Domácí chybovali v rozehrávce ve vlastním obranném pásmu. K puku se tak dostal NIKOLAJ EHLERS, který z pravé strany vypálil přes bránícího Petterssona a kotouč zapadl k bližší tyčce Murrayho branky. Domácí brankář vůbec nezareagoval, zřejmě nic neviděl – 1:2. Bez asistence.
    05:48 Ville HEINOLA - 1:1
     
    05:48
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají! Za brankou se dostal k puku Mark Scheifele, který našel přesnou přihrávkou VILLEHO HEINOLU a teprve osmnáctiletý obránce střelou z okraje levého kruhu propálil Murrayho. Tomu kotouč prošel mezírkou mezi betonem a lapačkou. Heinola se raduje ze své první trefy v NHL. Asistence: Mark Scheifele a Patrik Laine.
     
    03:03
    Opět bylo horko před hostující brankou! Jets nastupují vinou absencí s hodně mladými obránci a u jejich brankoviště to zatím hoří.
    00:32 Sidney CROSBY - 1:0
     
    00:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo rychlé! Jake Guentzel se dostal k puku na levém kruhu a okamžitě ho poslal před branku, kde byl zcela osamocený SIDNEY CROSBY. Domácí kapitán zamířil z bezprostřední blízkosti přesně a vstřelil svůj první gól v nové sezóně. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 1. Crosby (Guentzel, Letang) – 6. Heinola (Scheifele, Laine), 10. Ehlers, 21. Poolman (Laine, Scheifele), 32. Pionk (Laine, Scheifele)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin (A), J. Schultz, M. Pettersson, Gudbranson, J. Johnson, Marino – Simon, Crosby (C), Guentzel – B. Tanev, McCann, Galchenyuk – Hörnqvist, Blueger, Aston-Reese – Kahun, Lafferty.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Pionk, Heinola, Poolman, Bitetto, Niku, Dahlström – Wheeler (C), Scheifele (A), Laine – Ehlers, Copp, Connor – Letestu, Lowry, G. Bourque – Appleton, Roslovic, Perreault.

    Rozhodčí: Dwyer, St. Laurent – Driscoll, Suchánek

    Diváci: 18 420
    ocianews.com