Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
3:4 (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)
Los Angeles Kings
Středa 09.10.2019, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:50 Drew DOUGHTY - 3:4
     
    60:50
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A hosté, díky využité přesilové hře, vítězí na ledě Calgary 4:3 v prodloužení! Ilja Kovalčuk od modré poslal puk na pravou stranu, na Kopitara. Ten chvíli podržel puk a poté ho poslal na levou stranu, kde z voleje vypálil DREW DOUGHTY a puk poslal pod horní tyčku, přesouvající David Rittich neměl šanci zasáhnout. Asistence: Anže Kopitar a Ilja Kovalčuk.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sam Bennett – 2 min., podrážení).
    58:56 Matthew TKACHUK - 3:3
     
    58:56
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Střelu Anderssona Campbell pouze vyrazil vedle sebe. Tam se ale MATTHEW TKACHUK blýskl parádní ekvilibristikou, kdy puk ve vzduchu sklepl na hůl a ještě ho ve vzduchu poslal za záda brankáře Kings, je vyrovnáno. Asistence: Rasmus Andersson a Johnny Gaudreau.
     
    58:25
    David Rittich odjel na střídačku, domácí to zkouší v šesti.
     
    51:10
    Další skvělý zákrok Jacka Campbella, který nyní vychytal Seana Monahana.
     
    49:29
    Michael Frolík (Calgary) na sebe na levém křídle navázal hned trojici bránících hráčů, poté přihrála na pravou stranu, kde byl volný Rasmus Andersson, jehož střelu ale Cambell chytá do své lapačky.
     
    42:04
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sam Bennett – 2 min., podrážení).
    35:20 Závar před domácí brankou
     
    35:20
    David Rittich (Calgary) sklízí ovace publika za fantastické zákroky při útočné akci Kings, kdy se již i válel na zádech v brankovišti, nicméně pomohlo mu obrovské štěstí i bránící spoluhráč.
    33:33 Noah HANIFIN - 2:3
     
    33:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Také gólman Kings si připisuje ne zrovna jistý zákrok. NOAH HANIFIN z pravé strany bekhendem nahodil puk na Campbella, ten byl v pohybu na druhou stranu, levým betonem sice puk zastavil, ale jak odjížděl, sjel mu puk z betonu a došoural se za brankovou čáru. Vše ještě pojistil přijíždějící Backlund, kterému byla také v první chvíli branka připsána. Asistence: Matthew Tkachuk a TJ Brodie.
     
    32:32
    Jeff Carter (Los Angeles) vypálil z levé strany, David Rittich (Calgary) chytá a přerušuje hru, což je nejlepší možné řešení v tuto chvíli, hned se tam k němu totiž hnal Ilja Kovalčuk (Los Angeles) na dorážku!
    30:51 Matthew TKACHUK - 1:3
     
    30:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom gól Calgary! MATTHEW TKACHUK prostřelil Campbella pohotovou střelou z mezikruží. Bez asistence.
    26:09 bitka
     
    26:09
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Milan Lucic – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Kurtis MacDermid – 5 min., bitka).
    23:46 Gól platí!
     
    23:46
    Pozor, rozhodčí ještě jdou zkoumat videozáznam, jde samozřejmě o to, že Ilja Kovalčuk (Los Angeles) skelpl puk ze vzduchu... a známe rozhodnutí – gól platí!
    23:46 Ilja KOVALČUK - 0:3
     
    23:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Střelu Kempeho David Rittich vyrazil vyrážečkou, jenže u branky číhal ILJA KOVALČUK, který ze vzduchu sklepl puk do branky, viditelně zaspal Sean Monahan, který nechal Kovalčuka zakončit. Asistence: Adrian Kempe a Drew Doughty.
     
    20:44
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Dustin Brown – 2 min., podrážení).
     
    20:27
    Hned v úvodu druhé třetiny se Matthew Tkachuk (Calgary) dostal do šance, ale bekhendem již nedokázal překonat Campbella v brance Kings.
    17:26 Sean WALKER - 0:2
     
    17:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Při střele Kempeho zachránila Davida Ritticha tyčka, při další akci ale již inkasuje z hole SEANA WALKERA, který ukázkově přebral puk na pravém křídle od Lizotteho a střelou zápěstím nachytal Davida Ritticha. Český gólman si nepokryl prostor u své levé tyčky, kudy mu prošla střela Walkera. Asistence: Blake Lizotte a Tyler Toffoli.
     
    12:26
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Kurtis MacDermid – 2 min., hrubost).
     
    11:14
    Na ledě dva puky, hra přerušena, to se vidí málokdy, častější je to ve fotbale, kdy se na hřišti objeví dva míče...
     
    07:50
    Anže Kopitar (Los Angeles) šikovně vybruslil zpoza branky a poslal puk na brankoviště, kde se snažil Alex Iafallo překonat Ritticha, ten byl jako skála a chytá.
     
    07:02
    Mark Giordano (Calgary) obětavě padl do střely Cartera, velmi dobrý obranný zákrok domácího kapitána.
    02:53 Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    02:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Střelu Doughtyho Rittich vyrazil levým betonem, trojice bránících hráčů Flames ale nedokázala puk odehrát do bezpečí. Před brankou Calgary se pak strhla trochu nepřehledná mela, v níž se perfektně zorientoval Ilja Kovalčuk (Los Angeles), který pohotově poslal od branky puk do kruhu pro vhazování, na volného TYLERA TOFFOLIHO, který střelou z voleje překonává Davida Ritticha. Asistence: Ilja Kovalčuk a Drew Doughty.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 31. Tkachuk, 34. Hanifin (Tkachuk, Brodie), 59. Tkachuk (R. Andersson, J. Gaudreau) – 3. Toffoli (Kovalčuk, Doughty), 18. Walker (Lizotte), 24. Kovalčuk (A. Kempe, Doughty), 61. Doughty (Kopitar, Kovalčuk)


    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Tkachuk, Backlund, S. Bennett – Lucic, D. Ryan, Mangiapane – Rieder, Jankowski, Frolík.
    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Björnfot, Doughty, Martinez, Roy, B. Hutton, Walker, MacDermid – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Kovalčuk, A. Kempe, J. Carter – Clifford, Amadio, Lewis – Lizotte, Toffoli.

    Rozhodčí: MacDougall, Furlatt – Miller, Smith

    Diváci: 18 150
    ocianews.com