Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Boston Bruins
Středa 09.10.2019, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:33
    Vegas to zkouší v šesti bez brankáře, hosté už se zkoušeli prosadit do odkryté klece, ale střela ze středního pásma byla nepřesná.
    54:42 Max PACIORETTY - 3:4
     
    54:42
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Drama je na světě, Vegas okamžitě využívá přesilovou hru a je to jen o jedinou branku! Shea Theodere nachystal střeleckou pozici pro MAXE PACIORETTYHO, který z pravého kruhu mířil přesně nad levý beton Tuukky Raska. Asistence: Shea Theodore a Mark Stone.
     
    54:22
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., krosček).
     
    52:29
    Hosté si mohli definitivně pojistit vedení, Jake DeBrusk však nedokázal samostatný únik proměnit v gól, následně se neprosadil ani dorážející David Backes.
     
    49:34
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Brayden McNabb – 2 min., držení).
     
    45:29
    Brad Marchand byl první u vyhozeného kotouče, takže mohl zkompletovat hattrick, ale bekhendové zakončení skvěle vykopl svým betonem domácí gólman.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Nicolas Hague – 2 min., hákování).
     
    37:19
    V závěru druhé třetiny mohl být sníženo, Max Pacioretty však z prostoru mezi kruhy nastřelil přesně levou tyčku!
     
    31:16
    David Pastrňák se skrz dva soupeřící obránce dostal až před domácího gólmana, kterého však nedokázal překonat.
     
    23:18
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Backes – 2 min., nedovolené bránění).
    22:27 Torey KRUG - 2:4
     
    22:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hostům se skvěle povedl vstup do druhého dějství, jdou už do dvoubrankového vedení! Sean Kuraly šikovně vybojoval kotouč v útočné třetině, puk následně posunul na modrou čáru Brandon Carlo, kde tvrdě vypálil TOREY KRUG. Ten se trefil přesně do pravé šibenice, Marc-Andre Fleury navíc nic neviděl, takže nemohl zasáhnout. Asistence: Brandon Carlo a Sean Kuraly.
     
    22:14
    Charlie Coyle se skvěle uvolnil u levé tyči, odkud mířil k bližší tyči. Už i dokonce zvedal ruce nad hlavu, ale Marc-Andre Fleury bez větších potíží zasáhl.
    20:33 Brad MARCHAND - 2:3
     
    20:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté dokonávají obrat, opět skóruje první formace Bruins! David Pastrňák našel skvělým pasem o mantinel najíždějcího BRADA MARCHANDA, který už únik bez problémů využil střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: David Pastrňák.
    18:58 Brad MARCHAND - 2:2
     
    18:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá přesilovou hru a do šaten se tak pravděpodobně bude odcházet za vyrovnaného stavu! David Pastrňák nachystal střeleckou pozici pro BRADA MARCHANDA, který prostřelil Marca-Andreho Fleuryho střelou mezi jeho ruku a tělo. Asistence: David Pastrňák a Torey Krug.
     
    17:38
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Brandon Pirri – 2 min., sekání).
     
    14:57
    Jonathan Marchessault sice velmi šikovně tečoval kotouč za záda Tuukky Raska, ale hrál moc vysoko, takže gól neplatí kvůli vysoké holi.
    11:21 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    11:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins vyrovnávají díky loňskému nejproduktivnějšímu Čechovi v NHL! Brad Marchard se skvěle všiml najíždějícího DAVIDA PASTRŇÁKA, kterého našel opravdu ukázkovým pasem, takže se český forvard bez problémů prosadil střelou k bližší tyči. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
    08:20 Reilly SMITH - 2:0
     
    08:20
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas už vede o dva góly, obranu Bostonu se nyní rozpadla jako domeček s karet! Po zákroku Tuukky Raska vybojoval puk u mantinelu Jonathan Marchessault, který milimetrovým pasem našel úplně volného REILLYHO SMITHA, který si připsal branku rychlou střelou pod horní tyč. Asistence: Jonathan Marchessault a William Karlsson.
    06:36 Mark STONE - 1:0
     
    06:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Skóre dnešního duelu otevírá nejproduktivnější hráč domácích, takže jde Vegas do vedení! Rychlý protiútok mohl po přihrávce Codyho Glasse zakončit už Max Pacioretty, ale ten chytře naznačil střelu a puk ještě posunul na lépe postaveného MARKA STONA, který rychlou střelou dostal kotouč do branky. Asistence: Max Pacioretty a Cody Glass.
     
    05:15
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brett Ritchie – 2 min., nedovolené bránění brankáři).

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 7. Mark Stone (Pacioretty, Glass), 9. R. Smith (Marchessault, W. Karlsson), 55. Pacioretty (Theodore, Mark Stone) – 12. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 19. Marchand (Pastrňák, Krug), 21. Marchand (Pastrňák), 23. Krug (Carlo, Kuraly)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Theodore, McNabb, Holden, Merrill, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone (A), Glass, Pacioretty – Zykov, Stastny, Pirri – Reaves, Nosek, Carrier.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí, DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Heinen – Backes (A), Kuraly, Wagner.

    Rozhodčí: Rehman, Skilliter – Murchison, Knorr

    Diváci: 18 223
    ocianews.com