Kazachstán – Kypr 1:2 (kon.) | Bělorusko – Estonsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Sev. Irsko 3:1 (kon.)
Chorvatsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales 1:1 (kon.) | Rakousko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Makedonie – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:3 (kon.) | Belgie – San Marino 9:0 (kon.)
Rusko – Skotsko 4:0 (kon.)
konec
Severní Makedonie
2:1 (0:0)
Slovinsko
Čtvrtek 10.10.2019, 20:45 • National Arena Todor Proeski, Skopje • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Severní Makedonie

    Severní Makedonie se stejně jako její dnešní soupeř nachází ve skupině G. Po šesti odehraných utkáních má na svém kontě osm bodů, které ji řadí na čtvrté místo tabulky, avšak jedna výhra může toto postavení rapidně zlepšit. Domácí fotbalisté mají na svém kontě dvě výhry, dvě remízy i dvě porážky. Celkové skóre je nula, jelikož číslo osm svítí jak v kolonce vstřelených branek, tak v kolonce branek inkasovaných. V posledním zápase se Makedonci utkali s Litvou na jejím hřišti. Souboj to byl pro ně povedený, jelikož vyhráli 2:0.

    Odehrané zápasy v kvalifikaci:

    Lotyšsko – Severní Makedonie 0:2
    Izrael – Severní Makedonie 1:1
    Severní Makedonie – Rakousko 1:4
    Severní Makedonie – Polsko 0:1
    Slovinsko – Severní Makedonie 1:1
    Severní Makedonie – Lotyšsko 3:1
     
    Slovinsko

    I Slovinsko se nepřekvapivě nachází ve skupině G a vede si tam o něco lépe než jeho dnešní soupeř. Po šesti utkáních má na kontě totiž jedenáct bodů a průběžně mu patří druhé místo, které by v tuto chvíli znamenalo postup na EURO. Slovinci třikrát vyhráli, dvakrát remizovali a porážku mají na kontě jen jednu. Skóre mají značně pozitivní, jelikož dvanáct branek vstřelili, zatímco jich inkasovali jen pět (+7). V posledním zápase potkal Slovinsko tuhý boj. Na jeho hřiště přijel Izrael. V tomto utkání bylo k vidění celkem pět branek a domácí vyhráli 3:2.

    Odehrané zápasy v kvalifikaci:

    Slovinsko – Izrael 3:2
    Slovinsko – Polsko 2:0
    Lotyšsko – Slovinsko 0:5
    Rakousko – Slovinsko 1:0
    Slovinsko – Severní Makedonie 1:1
    Izrael – Slovinsko 1:1
     
    1. utkání v rámci kvalifikace

    Slovinsko – Severní Makedonie 1:1

    Branky: 34. Zajc (Šporar) – 47. E. Bardhi

    Slovinsko: Oblak – Stojanović, Aljaž Struna, M. Mevlja, Jokić (C) – Zajc (90. Zahovič), Krhin, Kurtić – Iličić, Šporar (71. Berić), Verbič (84. Črnigoj).
    Náhradníci: Belec, Sorčan – Andraž Struna, Balkovec, Blažič, Zahovič, Bohar, Črnigoj, Bijol, Berić, Stankovič, Mitrović.

    Severní Makedonie: Dimitrievski – Bejtullai, Velkovski, Musliu, Alioski (90+3. Ristevski) – Ristovski, E. Bardhi, Nikolov, Elmaz – Panděv (C) (76. Trajkovski), Nestorovski (88. Markoski).
    Náhradníci: Iliev, Šiškovski – Toševski, Ristevski, Zajkov, Trajkovski, Čurlinov, Markoski, Velkoski.
     
    Úvodní sestavy:

    Severní Makedonie: Dimitrievski – Ristevski, Musliu, Ristovski – Alioski, A. Ademi, Spirovski, Nikolov – Elmas – Nestorovski, Pandev.
    Náhradníci: Ilijev, Šiškovski – Toševski, Zajkov, Tričkovski, Trajkovski, Radeski, Dorjev, Stojlov, Mladenovski, Stojanovski.

    Slovinsko: Oblak – Balkovec, M. Mevlja, Aljaž Struna, Stojanović – Bezjak, Kurtić, Krhin, Iličić – Šporar, Verbič.
    Náhradníci: Belec, Vidmar – Korun, Blažič, Zajc, Čerin, Janža, Bijol, Popovič, Berić, Matavž, Majer.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. GER).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě po hvizdu hlavního sudího začalo! Úvodní výkop obstarali hosté, kteří nastupují v bílých dresech, Severní Makedonie v červených.
     
    2
    V úvodní minutě jsme viděl náznak útoku na slovinské straně, ale Josip Iličić potřeboval přihrávku o něco delší. Domácí na druhé straně přišli brzy o míč.
     
    3
    Jure Balkovec zahrával autové vhazování nedaleko své šestnáctky. Udělal to chytře. Napálil míč do soupeře a vybojoval aut kousek od poloviny hřiště.
     
    4
    Stefan Spirovski rozehrál balón na polovině hřiště po zbytečném faulu hostů. Zatím se však hra hodně přerušuje a ještě jsem nic pořádného neviděli.
     
    5
    O něco aktivnější jsou však přece jen Slovinci. Ti teď vyslali centr do pokutového území, ovšem tam byl připravený Stole Dimitrievski, jenž míč chytil.
     
    6
    Nyní to velmi dobře udělal domácí hráč! Nebál se do toho jít skluzem na útočné polovině v šestnáctce a vybojoval svému týmu rohový kop.
     
    7
    Který nebyl zahraný vůbec špatně! Petar Stojanović trefil míč po odrazu kolenem, ovšem Jan Oblak dával pozor a míč šel přesně do jeho rukavic.
     
    8
    Viděli jsme roh i na druhé straně. míč se nakonec snesl k nohám Jasmina Kurtiće, ovšem jeho ránu zablokoval obránce, který stál před ním.
     
    9
    Severní Makedonie se pokoušela na druhé straně něco vymyslet, ale nebyla úspěšná. Lajnový sudí totiž odmával ofsajd, který byl následně odpískán.
     
    10
    To nevypadalo v podání domácích vůbec špatně! Dostali se totiž do rychlého protiútoku. Ezgjan Alioski dostal přihrávku do strany, ale jeho centr byl zastaven. Domácí obránce navíc poté zahrál rukou a je znovu pískáno.
     
    11
    Severní Makedonie nyní nechce vůbec půjčit míč svému soupeři. Navíc vybojovala autové vhazování a může pokračovat ve své kombinaci.
     
    12
    Aljaž Struna měl co dělat, aby byl u míče rychleji než jeho soupeř. Nakonec to ovšem zvládl a poslal míč na Jana Oblaka, který rychle rozehrál.
     
    13
    A viděli jsme jednu z prvních střel, která však nešla mezi tři tyče. Rána hostujícímu záložníkovi sjela po nártu a šla hodně vedle levé tyčky.
     
    14
    A nyní došlo k ostrému střetu nedaleko poloviny hřiště. Hráč hostí se drží za zuby, hráč domácích za koleno. Je pískáno a balón byl přisouzen Slovinsku.
     
    15
    Severní Makedonie ovšem hned získala míč a zatím to zkouší hlavně vzduchem. Tato taktika ale zatím nejeví úspěch, hosté oba centry odvrátili.
     
    16
    Tentokrát to měla být dlouhá přihrávka v podání domácích. Vyslal ji Goran Pandev, ovšem k míči měl nejblíže Jan Oblak, který ho také získal.
     
    17
    Zatím tedy nevidíme moc pohledný fotbal. Oba týmy hodně chybují ve svých kombinacích, a tak se nedostávají k žádným větším příležitostem.
     
    18
    U míče opět Severní Makedonie. Ezgjan Alioski posunul míč na Eljifa Elmase. Ten si narazil se spoluhráčem, ale jeho střela z hranice šestnáctky šla přesně doprostřed brány!
     
    19
    Slovinsko to chtělo vyzkoušet rychlou přihrávkou na hranici šestnáctky, jenže hostující útočník upadl. Díky tomu neměla obrana domácích se ziskem míče problém.
     
    20
    Gólová šance také na druhé straně! Benjamin Verbič si seběhl z druhé vlny a jeho ránu na poslední chvíli srazil obránce na rohový kop!
     
    21
    Je za námi nějakých dvacet minut hry a viděli jsme po jedné větší šanci na obou stranách. Jinak se ale hraje hodně vyrovnaný fotbal, kdy nikdo nemá převahu.
     
    22
    Nyní to domácí zkoušel jemným obloučkem. Ten sice obrana hostí odehrála z nebezpečí, ale přesně na kopačky domácího hráče, jehož ránu Jan Oblak zastavil.
     
    23
    Oba týmy se hodně snaží hrát s míčem na svých kopačkách, ale většinou je to jen v prostoru na polovině hřiště. S dalším postupem už mají problémy.
     
    24
    Slovinsko však nyní velmi dobře napadalo u šestnáctky! Benjamin Verbič vybojoval míč, načež se Josip Iličić dostal až do vápna. Obehrát soupeře ale nedokázal.
     
    25
    No, diváci se na stadionu opravdu moc bavit nemohou. Většina útoku končí už na polovině hřiště, ani jeden z týmů nemůže překonat tuhou obranu svého soka.
     
    26
    Ezgjan Alioski si předkopl míč hodně vedle sebe, a tak si skokem plavmo zkoušel vybojovat přímý kop na hranici šestnáctky. Rozhodčí to však dobře viděl a hned mu ukazoval, aby se rychle zvedl, jinak bude žlutá.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Goran Pandev (Severní Makedonie).
     
    28
    Po žluté kartě zahrávali Slovinci standardní situaci z uctivé vzdálenosti. Přišel tedy dlouhý a vysoký centr, který však uzmul do své moci Stole Dimitrievski.
     
    29
    Severní Makedonie se ale dlouho u míče neudržela. Jsou to znovu hostující fotbalisté, kteří kombinují, avšak zatím jen na své obranné polovině...
     
    30
    Ne, to opravdu není vůbec hezká podívaná. Domácí hráči úplně zbytečně ztratili míč, ke kterému se znovu dostali hosté. Ti s ním ale nikam nespěchají.
     
    31
    Držení míče: 50% – 50%
     
    32
    Josip Iličić se snažil táhnout akci svého týmu, ale po kličce neměl dlouho komu nahrát. Nakonec přeci jen poslal pas, ale následný centr byl dlouhý pro všechny.
     
    33
    Stole Dimitrievski dostal přihrávku a místo nějaké kloudné rozehrávky, na kterou měl čas poslal míč jen na polovinu soupeře. Ten se zadarmo dostává k míči.
     
    34
    Míč se teď přesouvá z jedné strany na druhou. Oba týmy se ho zbavují velmi rychle bez toho, aniž by si vytvořily nějakou šanci.
     
    35
    Josip Iličić to chtěl vzít na sebe. Obešel takto hned několik protihráčů, ale po kontaktu s jedním z nich upadl. Rozhodčí ale faul pískat nebude.
     
    36
    I na druhé straně přišel hodně hraniční zákrok a domácímu hráči se neodpískání ani trochu nelíbilo, na rozhodnutí sudího to ale nic nezmění.
     
    37
    Josip Iličić byl nyní ale naprosto jasně faulován, když ho sestřelil soupeř na polovině hřiště. Rozhodčí ale znovu faul neodpískal. Hostující hráč navíc hůře dopadl na rameno a bude potřebovat lékařské ošetření.
     
    38
    Slovinci nyní měli výhodu, kterou chtěli využít rychlou přihrávkou. Ta sice nebyla úplně špatná, ale rozhodně byl o něco delší, než by hráč hostí potřeboval.
     
    39
    Konečně nějaká zajímavější akce, která byla dotažena až do šestnáctky. Tam se prosadil jeden z hostí a Stefan Ristovski odehrál míč na poslední chvíli na roh.
     
    40
    Goran Pandev je sice jediným hráčem, který dostal žlutou kartu. Většinou je to ale on, který schytává ostré zákroky, jako třeba teď. Vybojoval tak další faul.
     
    41
    Severní Makedonie se chvíli snažila svírat svého soupeře v jeho šestnáctce, ale dlouhého trvání to nemělo. Asi nepřekvapivě přišel nepřesný pas.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Visar Musliu (Severní Makedonie).
     
    43
    Dva hráči se nyní do sebe pustili v přerušené hře. Proběhla rozhodně slovní i fyzická výměna, a tak oba borci dostali žlutou kartu. Stefan Ristovski a Jasmin Kurtić se s tím musí smířit, i když se jim to nelíbí.
     
    44
    Vypadá to, že oba týmy půjdou do kabin bez vstřelené branky. Ten, kdo zápas sleduje, nebude překvapen. Za první půli se toho moc nestalo, spíše nic.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    45+1
    Severní Makedonie měla takhle ke konci zajímavou příležitost standardky. Eljif Elmas asi střílel na zadní tyč, ale jeho ránu zastavil někdo z hostí ve zdi.
     
    45+2
    Tak Severní Makedonie vstřelila branku, jenže ta nakonec uznána není! Rozhodčí si velmi dobře všiml hráče domácích, jenž stál v ofsajdu. Ten se sice míče nedotkl, ovšem Jan Oblak toho přes něj moc vidět nemohl, a tak je situace správně posouzena a branka domácích není uznána.
    45+2. Neuznaná branka Severní Makedonie
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první půle, která nám žádnou branku nepřinesla. Tomu i odpovídá dění na hřišti. Ani jeden z týmů nemá převahu a nedokáže se dostat do nějaké pořádné šance. Severní Makedonie sice nakonec vstřelila branku, ale ta pro ofsajdové postavení nemohla být uznána. Uvidíme, jestli se něco změní do příští půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu bez nějaké změny. Snad uvidíme lepší výkony v podání obou států a konečně také nějakou branku.
     
    47
    Na samotném začátku druhé půle drží míč na svých kopačkách Severní Makedonie. Slovinsko ale dobře napadá a obránce nemají kudy přihrát dopředu.
     
    48
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází René Krhin, přichází Denis Popovič.
     
    48
    Ezgjan Alioski je dnes hodně vidět a je nejaktivnějším hráčem na hřišti. Jeho centr spadl na hlavu Visara Musliua, jenže ten byl v krkolomné pozici a zamířit mezi tři tyče nedokázal.
     
    49
    René Krhin nejspíše střídal ze zdravotních důvodů. přece jen vystřídal tři minut po startu druhé půle. Vypadá to, že to chtěl zkusit, ale prostě to nešlo.
     
    50
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Tato branka domácího týmu už ale platit bude a Severní Makedonie se na začátku druhé půle dostává do vedení! Goran Pandev narazil ELJIFU ELMASOVI, jenž měl díky této přihrávce před sebou jen gólmana. Toho navíc překonal povedeným lobem! Asistence: Goran Pandev.
    50. Eljif ELMAS - 1:0
     
    52
    A domácích je najedou plné hřiště. Podařilo se jim vybojovat faul na útočné polovině a na následný centr si naskočil domácí hráč. Nemířil však na branku.
     
    53
    O nějaký útok se pokusili také Slovinci, ale ten opravdu úspěšný nebyl. Kire Ristevski předvedl dobrý obranný zákrok, když míč odkopl daleko.
     
    54
    Stefan Ristovski rozehrával míč poté, co došlo k faulu na jeho spoluhráče na obranné polovině. Severní Makedonie tak může začít s postupným útokem.
     
    56
    Slovinci drží míč nyní na svých kopačkách, jenže mají problém s přechodovou fází. Ta se jim nyní moc nedaří a domácí mají velmi pevnou obranu.
     
    57
    Nyní se však už hosté dostali do obležení šestnáctky. Josip Iličić dostal nejspíše tu finální přihrávku, jenže zaškobrtl a o balón nakonec přišel.
     
    57
    Přesto se Slovinci hned dostali do dalšího ataku a Stole Dimitrievski si musel připsat zákrok. Josip Iličić ovšem pálil přesně doprostřed branky.
     
    58
    Nyní se chvilku nehrálo, jelikož Josip Iličić dopadl po střele přesně na nárt svého soupeře. Ten však nakonec ani nepotřeboval ošetření, a tak se pokračuje.
     
    59
    Boban Nikolov se nyní ocitl na zemi poté, co dostal úder někam do oblasti beder. Znovu je tak přerušena hra a chvilku se zase hrát nebude.
     
    60
    Severní Makedonie měla tedy k dispozici standardní situaci, která nebyla zahrána vůbec špatně. Jan Oblak však vyskočil nejvýše a udržel míč před čárou.
     
    61
    A Slovinci mají v přechodové fázi obrovský problém. To Severní Makedonie hraje celkem v klidu s míčem na svých kopačkách, navíc na útočné polovině.
     
    62
    Nyní se však hosté dostali k míči celkem zadarmo, navíc nedaleko od šestnáctky. Chvilku to vypadalo na dlouhý aut, ale je z toho roh pro Slovince.
     
    63
    Jenže tento rohový kop nemohl obranu domácího týmu nijak ohrozit nebo rozhodit. Bez potíží ho totiž odhlavičkoval první obránce u přední tyče.
     
    64
    Jure Balkovec kombinoval se spoluhráči, ale nikdo mu moc nenabíhal. Tak zkusil centr, jenže pro ten si skočil Stole Dimitrievski a balón sebral ze vzduchu.
     
    65
    Jure Balkovec byl znovu v akci. Tentokrát našel svého spoluhráče na hranici šestnáctky, jenže jeho střela z první byla zastavena hráčem před ním.
     
    65
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Benjamin Verbič, přichází Miha Zajc.
     
    66
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Goran Pandev, přichází Ivan Tričkovski.
     
    67
    Fotbalisté v červeném znovu kombinuje na útočné polovině, kde dokáží dostat obranu Slovinska pod tlak. Ta má problém se k balónu vůbec dostat.
     
    67
    Josip Iličić vyslal ale opravdu nádhernou střelu! Stole Dimitrievski však předvedl parádní zákrok a konečky prstů vytěsnil balón na rohový kop!
     
    68
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Jenže Severní Makedonie se trefuje po rychle založeném útoku a dělá velký krok za třemi body! Arijan Ademi našel na straně ELJIFA ELMASE, jenž si seběhl za obranu. Šel tak sám na gólmana, kterého tentokrát překonal střelou k tyči. Asistence: Arijan Ademi.
    68. Eljif ELMAS - 2:0
     
    70
    Slovinsko se ještě snaží něco udělat s nepříznivým stavem, ale směrem dopředu to prostě neklape. Jediný, komu se celkem daří je Josip Iličić, ale to nestačí.
     
    71
    Ezgjan Alioski si vzal na starost rozehru rohového kopu. Míč nakonec lízl někdo z hostujících hráčů, takže míč propadl a dokutálel se až za postranní lajnu.
     
    72
    Tento nákop se domácímu hráči nepovedl. Boban Nikolov čekal u postranní čáry, ale přihrávka šla vysoko nad něj, takže neměl šanci na zpracování.
     
    73
    Takhle to opravdu nepůjde. Slovinci kolikrát vyhrají hlavičkový souboj, ale jejich spoluhráči jsou už pak línější na krok. Proto odražené míče získávají domácí.
     
    74
    Hosté se snažili kombinovat na útočné polovině. Jure Balkovec se rozhodl to vzít na sebe, ale jeho rána na zadní tyč nebyla přesná a skončila hodně vedle.
     
    75
    Severní Makedonie si v klidu dohrává zápas a vypadá to, že to bude ona, kdo dnes získá plný počet bodů. Slovinci se ještě na žádný tlak nezmohli.
     
    76
    Boban Nikolov byl faulován, a tak je pískáno pro jeho tým. Následně mu ještě soupeř omylem šlápl na ruku. Nepříjemný moment pro záložníka domácích.
     
    77
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Arijan Ademi, přichází Kristijan Toševski.
     
    78
    Nyní mohlo být definitivně rozhodnuto! Ilja Nestorovski si naběhl na přihrávku a měl před sebou spoustu místa v šestnáctce. Střelu zkoušel zkroutit na zadní tyč, ale o kousek jí minul!
     
    79
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Roman Bezjak, přichází Robert Berić.
     
    79
    Jan Oblak rozehrál rychlou akci svého týmu, jenže kousek za polovinou přišla ztráta. Přesto po chvilce vybojovali hosté míč zpět na své kopačky.
     
    80
    Josip Iličić rozehrál standardku poté, co na něj byl spáchán faul. Jeho centr však našel jen hlavu domácího obránce, který navíc ještě schytal úder do zátylku.
     
    81
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Stefan Ristovski, přichází Gjoko Zajkov.
     
    82
    Slovinsko se snaží nadechovat k závěrečnému tlaku, ale zatím jsou to malé nádechy. Většinou totiž přiletí do šestnáctky centr, který Stole Dimitrievski sebere.
     
    83
    Hosté se konečně dostali s míčem na útočnou polovinu, kde se snažili kombinovat. Domácí jim to však neulehčují a hodně aktivně napadají.
     
    84
    Místo toho však měli další větší šanci domácí! Ti se dostali po rychlém útoku k přihrávce, jež mířila na bod penaltového puntíku. Tam si také naběhl domácí hráč, ale obranný blok nepropálil.
     
    85
    Slovinsko se znovu muselo vracet až ke svému gólmanovi a čas mu ubíhá opravdu neúprosně. Do konce zápasu nám totiž chybí s nastavením nějakých osm minut.
     
    86
    Stole Dimitrievski nyní zůstává ležet na hřišti, ovšem ošetření nechce. Robert Berić do něj naletěl hodně tvrdě a gólman domácích to schytal na žebra,
     
    87
    Jenže zdravotníci domácího týmu jsou nakonec voláni ke gólmanovi. Byl to opravdu tvrdý střet, ale Stole Dimitrievski bude nejspíše schopen to dochytat.
     
    88
    Slovinsko se připravuje o míč samo a naprosto zbytečně. Denis Popovič vyslal sice celkem solidní ránu, jenže ta spíše ohrozila fanoušky v ochozech.
     
    89
    Josip Iličić zahrál nyní rukou, když si zpracovával balón. To neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího, a tak se píská. Znovu proti hostům.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90+1
    Nyní předvedl dobrá obranný zákrok domácí obránce, který vystihl přihrávku na hranici šestnáctky. Slovinsko už je ale zase u míče a bude mít roh.
     
    90+2
    Stole Dimitrievski vyrazil roh, ovšem poté jsme viděli gólovku hostí! Přišla totiž tvrdá rána v podání Jurea Balkovece, která šla bohužel pro něj doprostřed brány. Domácí gólman ji však vyrazil k nohám Andraže Šporara, ovšem jeho ránu vyrazil gólman! Parádní zákroky.
     
    90+3
    Nyní již má konečně Slovinsko tlak, ale vypadá to, že je už pozdě. Severní Makedonie se totiž bráni opravdu v klidu a nepouští soupeře k ničemu.
     
    90+4
    Slovinsko ale bude ale ještě kopat penaltu!
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Gjoko Zajkov (Severní Makedonie).
     
    90+5
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Hosté proměňují svůj pokutový kop, ale už se nám chýlí konec zápasu! Na penaltový puntík si míč postavil JOSIP ILIČIĆ, který poslal balón do protipohybu gólmana.
    90+5. Josip ILIČIĆ - 2:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání mezi Severní Makedonií a Slovinskem, které nakonec ovládlo domácí mužstvo 2:1, když jsme všechny góly viděli v druhém poločase. Na straně Severní Makedonie se dvakrát prosadil Eljif Elmas, jenž využil velmi dobrých pasů svých spoluhráčů. Hosté se nemohli dostat do pořádného tlaku, přesto přišlo snížení, ale už velmi pozdě. V páté minutě nastavení totiž proměnil penaltu Josip Iličić, avšak rozhodčí nedlouho poté odpískal konec utkání.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:14.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:46:12)

    Denisa Józsová

    Branky: 50. Elmas (Pandev), 68. Elmas (A. Ademi) – 90+5. Iličić (pen.)

    Karty:   27. Pandev (MAK), 42. Musliu (MAK), 43. Ristovski (MAK), 90+5. Zajkov (MAK) – 43. Kurtić (SLV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:14.
    Severní Makedonie: Dimitrievski – Ristevski, Musliu, Ristovski (81. Zajkov) – Alioski, A. Ademi (77. Toševski), Spirovski, Nikolov – Elmas – Nestorovski, Pandev (C) (66. Tričkovski).
    Náhradníci: Ilijev, Šiškovski – Toševski, Zajkov, Tričkovski, Trajkovski, Radeski, Dorjev, Stojlov, Mladenovski, Stojanovski.

    Slovinsko: Oblak (C) – Balkovec, M. Mevlja, Aljaž Struna, Stojanović – Bezjak (79. Berić), Kurtić, Krhin (48. Popovič), Iličić – Šporar, Verbič (65. Zajc).
    Náhradníci: Belec, Vidmar – Korun, Blažič, Zajc, Čerin, Janža, Bijol, Popovič, Berić, Matavž, Majer.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. GER)
    thejrc.org