Kazachstán – Kypr 1:2 (kon.) | Bělorusko – Estonsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Sev. Irsko 3:1 (kon.)
Chorvatsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales 1:1 (kon.) | Rakousko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Makedonie – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:3 (kon.) | Belgie – San Marino 9:0 (kon.)
Rusko – Skotsko 4:0 (kon.)
konec
Rusko
4:0 (0:0)
Skotsko
Čtvrtek 10.10.2019, 20:45 • Lužniki, Moskva • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:46:12)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 5 – 1
    Střely mimo: 7 – 1
    Držení míče: 62% – 38%
    Rohové kopy: 5 – 1
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 9 – 4
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    Je dobojováno! Skotsko mělo poslední šanci k tomu, aby se ještě vrátilo do boje o postup na evropský šampionát. Na hřišti čtvrtfinalisty mistrovství světa ale podalo velice slabý výkon a přestože do sedmapadesáté minuty drželo bezbrankovou remízu, tak odchází poraženo 0:4. Mohl za to především ruský kanonýr Dzjuba, který dva góly dal, jednou trefil břevno a navíc si připsal asistenci na závěrečnou trefu Golovina. Rusko tak slaví šestou výhru za sebou a ve zbývajících třech zápasech mu stačí jediný bod k potvrzení postupu. Skotové naopak zůstávají s šesti body na pátém místě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nikolaj Komličenko na půlce hřiště prodloužil vysoký míč za sebe, ale tam už se nenacházel žádný ruský reprezentant. Ve zbývajících vteřinách se zřejmě už nic nestane.
     
    90+1
    Palmer vhodil míč na Christieho, který na křídle vybojoval další aut. Skotové tak mohou strávit závěr zápasu před Guilhermem, kde se jinak příliš neobjevovali.
     
    90
    Od závěrečného hvizdu nás dělí ještě poslední tři minuty.
     
    89
    Ostrované rozehrávají od stoperů a víceméně jenom šetří čas zbývající do konce zápasu. Rusům se už ani nechce aktivně presovat.
     
    88
    Dávno rozhodnuté utkání se už jenom dohrává. Rusové trpělivě kombinují a nenápadně ještě hledají skulinku v hostující obraně.
     
    87
    Skotové ve třech vyrazili do trochu krkolomného protiútoku, na jehož konci byl pouze odkop dobře postaveného stopera Georgije Džikiji.
     
    86
    Diváci na tribunách povstávají! Ze hřiště totiž odchází skvěle hrající Arťom Dzjuba, jehož místo na hrotu přebírá útočník Mladé Boleslavi, Nikolaj Komličenko!
    84. Alexandr GOLOVIN - 4:0
     
    84
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Muži v červeném přidávají i čtvrtý zásah! Arťom Dzjuba u rohu pokutového území nadvakrát vrátil přihrávku ALEXANDRU GOLOVINOVI, který při střele netrefil míč podle svých představ, ale i tak jej uklidil ze svého pohledu k levé tyči.
     
    84
    Ozdojev nebyl na hranici vápna v dostatečně dobré pozici na střelu, kterou si žádaly zaplněné tribuny. Rusové se poté vrátili až ke Guilhermemu.
     
    83
    Armstrong se dlouze otáčel na ose hřiště, kde podstoupil ještě další souboje, ale Fernandes už jej čistě odseparoval od balónu.
     
    82
    Domácí po třetím vstřeleném gólu malinko přestali hrát. U míče jsou častěji Skotové, avšak ani ti nejeví žádnou velkou snahu o útočení.
     
    81
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází John Fleck, přichází Stuart Armstrong.
     
    80
    I přes vítězství se Rusové ještě nebudou moci definitivně radovat z postupu. Tři zápasy před koncem budou mít „jen“ osmibodový náskok na třetí Kypr.
     
    79
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Ilzat Achmetov.

    Michal Břuchanský

    Branky: 57. Dzjuba (Golovin), 60. Ozdojev (Golovin), 70. Dzjuba (Mário Fernandes), 84. Golovin (Dzjuba)

    Karty:   42. Fleck (SCO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:4.
    Rusko: Guilherme – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Kudrjašov – Ozdojev, Barinov, Žirkov (66. Čeryšev) – Ionov (79. I. Achmetov), Dzjuba (C) (86. Komličenko), Golovin.
    Náhradníci: Džanajev, Luňov – I. Achmetov, Z. Bakajev, Beljajev, Čeryšev, Ignatěv, V. Karavajev, Komličenko, Kuzjajev, Petrov, Čisťakov.

    Skotsko: Marshall – Devlin, Mulgrew, Robertson (C), Palmer – J. McGinn, Snodgrass, Fleck (81. Armstrong) – Fraser (68. R. Christie), C. McGregor, Burke (46. Shankland).
    Náhradníci: MacGillivray, McLaughlin – Armstrong, Findlay, R. Christie, O'Donnell, Russell, Taylor, Gallagher, Shankland.

    Rozhodčí: Kehlet – Sørensen, Nørgaard (všichni DEN)
    thejrc.org