Gruzie – Irsko 0:0 (kon.) | Dánsko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Rumunsko 0:3 (kon.)
Bosna – Finsko 4:1 (kon.) | Malta – Švédsko 0:4 (kon.) | Norsko – Španělsko 1:1 (kon.)
Itálie – Řecko 2:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Arménie 1:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
4:1 (2:0)
Finsko
Sobota 12.10.2019, 18:00 • Stadion Bilino polje, Zenica • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:02:39)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:16.
     
    Je dobojováno! Finové šli do tohoto utkání jako tabulkový favorit. V bosenské Zenici ale odehráli jednoznačně nejhorší zápas probíhající kvalifikace a po porážce 1:4 mají na druhé postupové příčce už jen dvoubodový náskok na svého dnešní soupeře. Počítat se navíc musí i s Arménii, která má ještě k dobru partii s Lichtenštejnskem. Ale zpět k zápasu mezi Bosnou a Finskem. Domácí byli od první minuty jasně lepší a už po půli zaslouženě vedli 2:0 zásluhou Hajroviće a Pjaniće. Po změně stran už fotbal ztratil na kvalitě, Pjanić s Hodžićem přesto zvýšili na 4:0. Od té chvíle Bosna hodně polevila a Pohjanpalo snížil na rozdíl tří gólů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Amer Gojak se s dalším spoluhráčem dostal do úniku dvou na nikoho. Vracející se Toivio jej donutil ke střele z úhlu, ale ta byla hodně nepřesná.
     
    90+1
    Dávno rozhodnuté utkání je nastaveno o další tři minuty.
     
    90
    V ofsajdu stojící Kauko vadil ve výhledu Šehiće, kolem jehož levé tyče proletěla zajímavá střela dalšího z Finů. Místo rohového kopu se tak bude rozehrávat z bosenského vápna.
     
    89
    Zdvojený Cimirot na pravé autové čáře uvolnil míč elegantní patičkou. Díky tomu mohl z dálky zkusit štěstí Amer Gojak, ale branku Lukáše Hrádeckého o velký kus netrefil.
     
    88
    Teemu Pukki se na hranici pokutového území neprosmýkl mezi dvěma soupeři. Míč ztratil a při snaze o jeho opětovné vybojování za žlutou kartu fauloval Kruniće. Velkou roli při tomto napomínání asi hrály i protesty.
     
    86
    Finové rozehráli na krátko na levou stranu, kde si zajistili výhodu rohového kopu. Ten zrealizoval Robin Lod, ale vysoký míč propadl jenom na kopačky jednoho z Bosňanů.
     
    85
    A znovu se bude kopat proti brance Ihrahima Šehiće. Izet Hajrović dosti neohrabaným obranným zákrokem fauloval Loda.
     
    84
    Za poslední minuty bosenský trenér Robert Prosinečki rozdávat pochvaly rozhodně nebude. V přerušené hře byl za jeden z předchozích zákroků žlutě varován Jajalo.
     
    82
    Teemu Pukki se dnes do hry prakticky vůbec nedostává. Nyní sice zabojoval o balón, ale přitom si pomohl faulem na Gojaka, kterému tím způsobil křeč v noze.
     
    81
    Na druhé straně dal o sobě vědět Amer Gojak, který napřáhl zpoza velkého vápna, ale míč poslal hodně vedle Hrádeckého levé tyče.
     
    80
    Jasse Tuominen byl znovu faulován, o což se tentokrát postaral Jajalo. Narůstající územní převaha Finů tak bude moci pokračovat.
    79. Joel POHJANPALO - 4:1
     
    79
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Alespoň jeden čestný úspěch pro mužstvo ze severu Evropy! Lodův centr domácí obrana ještě zneškodnila. Pak ale propadla na pravém křídle a několikrát nedokázala odpálit balón do bezpečí, což vedlo až ke gólové střele z hranice malého vápna od JOELA POHJANPALA.
     
    78
    Bosna nechala hosty kombinovat. Finové se dostali až kousek před pokutové území a tam díky faulu Hajroviće na Tuominena budou zahrávat standardní situaci.

    Michal Břuchanský

    Branky: 29. Hajrović (Kvržić), 37. Pjanić (pen.), 58. Pjanić, 73. Hodžić – 79. Pohjanpalo

    Karty:   75. Hodžić (BSN), 84. Jajalo (BSN) – 51. Uronen (FIN), 53. Raitala (FIN), 88. Pukki (FIN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:16.
    Bosna a Hercegovina: Šehić – Kvržić, A. Kovacević, Bičakčić, Kolašinac – Sarić (71. Jajalo), Pjanić (C) (76. Krunić), Cimirot – Višća (18. Hajrović), Hodžić, Gojak.
    Náhradníci: Burić, Pirić – Bajić, Bešić, Ćivić, Duljević, Krunić, T. Šunjić, E. Zukanović, Hajrović, Hotič, Jajalo.

    Finsko: Hrádecký – Uronen, Toivio, Arajuuri, Raitala – Tuominen, Kamara, Sparv (C) (71. Kauko), Lod, Soiri (46. Pohjanpalo) – Pukki.
    Náhradníci: Jaakkola, Joronen – Forsell, Granlund, Jensen, Kauko, Pirinen, Schüller, Skrabb, L. Väisänen, Väisänen, Pohjanpalo.

    Rozhodčí: Kružliak – Somolani, Hancko (všichni SVK)
    bahis siteleri