Buffalo – Florida 3:2 (2:0 po s.n.) | Columbus – Anaheim 1:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 5:2 (kon.)
NY Rangers – Edmonton 1:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 12.10.2019, 22:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je vše, ale nabitý sobotní program pokračuje. Je jen na vás, jaké utkání si vyberete. Přejeme příjemnou zábavu a zatím na shledanou. (00:43:59)
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:39
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 10:02
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Vladislav Naměstnikov (OTT) 2+1
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+1
    3. Curtis McElhinney (TBL) 30 zák., 3 góly, 90,9%
     
    Nečekaná, ale naprosto zasloužená výhra podceňované Ottawy nad favoritem z Tampy Bay. Senators dnes podali výborný výkon a Lightning do moc nebezpečných akcí nepustili. Hrdinou se stal tříbodový Vladislav Naměstnikov, který v posledních minutách dal dvě branky a celkově nasbíral tři body. Všechno proti svému bývalému mužstvu.

    Střely na branku: 34:21
    Diváci: 11 023
     
    Konec zápasu.
    59:39 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 4:2
     
    59:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hrdina utkání dává druhou branku a přidává třetí bod, VLADISLAV NAMĚSTNIKOV se dostal po levé straně do útoku a před brankovištěm zakončoval bekhendem do odkryté branky. Sens porazí favorizovanou Tampu Bay! Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Nikita Zajcev.
     
    59:27
    Tlak hostujícího celku ovšem nepřichází a Ottawě se již snad třikrát povedlo vyhodit kotouč mimo své pásmo.
     
    58:58
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:49
    Victor Hedman by se neztratil ani v brance! Domácí celek již zakončoval do opuštěné klece, ale švédský obránce tygřím skokem této situaci zamezil. Parádní situace.
     
    58:24
    Stamkos se dostal do nebezpečné rány, ale puk se do branky nedostal. Mark Borowiecki následně vyhodil až za branku Tampy Bay.
     
    57:40
    Kouč Cooper na nic nečeká a již odvolal z branky Curtise McElhinneyho. Lightning tak hrají v šesti a budou chtít srovnat!
     
    57:23
    Následně byla hra přerušena a pokračovat bude po komerční přestávce. Ottawa je velice blízko skalpu favorita soutěže a také první výhry v sezóně.
    56:57 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:2
     
    56:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po chybě hostujícího celku ve střední třetině padá branka, kterou dávají domácí! Connor Brown vybojoval kotouč a šel do útoku. Naprosto parádně poslal puk přes ležícího obránce přesně na hůl VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, který zakončoval nad beton brankáře. Jde o jeho první zásah po výměně do Ottawy. Asistence: Connor Brown a Thomas Chabot.
     
    56:15
    Delší dobu se nepřerušovalo. Hraje se teď dosti takticky a ani jeden celek se do ničeho zajímavého nedostává.
     
    54:57
    Startuje nám posledních pět minut třetí třetiny a stav je nadále vyrovnaný. Oba celky se pokouší hrát útočně, ale žádný z hráčů nevyslal vítěznou střelu.
     
    53:30
    Lightning již hrají přesilovou hru, která je ovšem dosti krátká. Hosté spíše ale drží kotouč u své branky a vymýšlejí nějakou akci směrem dopředu, která by rozhodla.
    52:47 Neuznaný gól Kučerova

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 34. White (B. Tkachuk, B. Ryan), 40. Pageau (Naměstnikov), 57. Naměstnikov (Co. Brown, Chabot), 60. Naměstnikov (Pageau, N. Zajcev) – 35. Palát (T. Johnson), 49. Witkowski (Maroon, Sergačjov)


    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, N. Zajcev, Brännström, Hainsey, Borowiecki, DeMelo – B. Tkachuk, White, Ennis – Naměstnikov, Anisimov, Co. Brown – Duclair, Tierney, B. Ryan – Abramov, Pageau, Sabourin.
    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Hedman, Sergačjov, McDonagh, Černák, Coburn, Shattenkirk – Stamkos, B. Point, Kučerov – Palát, Cirelli, Killorn – Joseph, T. Johnson, Gourde – Maroon, Verhaeghe, Witkowski.

    Rozhodčí: Syvret, McCauley – Brisebois, Barton

    Diváci: 11 023
    thejrc.org