Vsetín – Havířov 2:4 (kon.) | Přerov – Vítkovice 0:3 (kon.) | Technika Brno – Liberec 1:6 (kon.)
Č. Budějovice – Pardubice 5:6 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Hvězda Praha – K. Vary 1:4 (kon.)
Chomutov – Třemošná 5:1 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:6 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 5:1 (kon.)
Poruba – Zlín 4:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 1:2 (po pr.) | HK MD Šumperk – Třinec 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 11:0 (kon.) | Slavia – Havlíčkův Brod 5:0 (kon.) | Kobra – PZ Kladno 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
5:6 (3:1, 1:2, 1:2 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 12.10.2019, 12:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Dvořák, Dohnal, Fousek, Placek, Hail, Hromada – Kalčík, Březina, Dubský, Kašpar, Petrásek, Vavřík, Dub, Kantor, Lukeš, Sochor, Pitel, Marhoun

    HC Dynamo Pardubice: Kadlc (Matěcha) – Hebek, Vašíček, Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Šetka

    Rozhodčí: Kosnar – Vavruška, Tvrdík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Tomáš Březina najel do útočného pásma. Byl tísněn obráncem, ale vystřelil. Jeho pokus mířil k bližší tyči, kterou však těsně přelétl. Sympatický pokus hned na začátek zápasu.
     
    01:12
    Pardubičtí hráči se také pokusili o první ohřožení branky Martina Lidáka. Zatím ale bez úspěchu. Čárový rozhodčí je totiž přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    01:56
    Hostující kapitán Matěj Kloz vyslal první střelu na branku! Odrazil se k němu kotouč přímo před branku, a tak neváhal a zkusil rychle dorážet. Martin Lidák se ale včas přemístil a střelu jistě zachytil!
     
    02:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Radost na českobudějovické straně! Parádní nástup do utkání pro domácí hokejisty! FILIP PETRÁSEK dojel kotouč a mezi pardubickou přesilou jej poslal přesně do horního růžku! Asistence: Alois Dubský.
     
    04:53
    A domácí hráči se drželi v útočném pásmu i nadále. Nicméně z jejich kombinace tentokrát nic nyní. Poté se na opačnou stranu vydalo Dynamo, které zůstalo opět jen v postavení mimo hru.
     
    05:37
    Adam Dvořák odstavil od kotouče jednoho z hostujících hráčů, díky čemuž se mohli opět do útoku pustit domácí. Tentokrát ale nepřešli přes střední pásmo, které Pardubice dobře střežily.
     
    06:27
    František Formánek se natahoval pod dorážce, když se kotouč odrazil od zadního mantinelu až někam k brankovišti. To ale nepřekvapilo ani Martina Lidáka, který pro kotouč skočil a před hostujícím útočníkem ho schoval.
     
    06:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Další branka v pardubické síti! Matyáš Fousek vyslal do útoku PETRA LUKEŠE, který se prosmýkl skrze pardubické beky a dostal se až před branku. Zde si počínal suverénně, když Kadlce prostřelil bez jakéhokoli zaváhání. Asistence: Matyáš Fousek.
     
    07:45
    Alois Dubský nahodil kotouč od mantinelu. Puk letěl možná trochu nad horní tyčku, Kadlc se ale natáhl a schoval ho do lapačky. Budes se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    08:09
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Formánek – 2 min., hákování).
     
    09:23
    Českobudějovičtí hráči přešli do útočného pásma. Kotouč se dostal od mantinelu na modrou čáru, kde měl Matyáš Fousek poměrně dost prostoru. Sjel si tak blíže k brance a vystřelil. Jeho pokus byl velmi nebezpečný, nakonec ale skončil jen těsně mimo tyč.
     
    10:09
    Matyáš Fousek se dostal k střeleckému pokusu ještě jednou. Jeho střela na branku tentokrát šla. Kadlc se ale přemístil, sklapl betony a puk vyrazil mimo dosah domácích útočníků. Poté se Formánek vrací na ledovou plochu.
     
    11:49
    Pavol Štetka si našel poměrně dobrou střeleckou pozici a po delší odmlce tak také Pardubice zahrozily v útočném pásmu. Martin Lidák se proti Štětkově střele ale nezmýlil a v klidu ji drží na své hrudi.
     
    12:40
    Jan Vavřík přejel s kotoučem na holi útočnou modrou čáru a razantně vypálil. Kotouč nakonec skončil v připravené lapačce hostujícího týmu.
     
    13:29
    Skvělá práce Radka Duba! Přebruslil hostujícího obránce a pak ho ještě stihl obrat o puk. Díky tomu se Motor dostal do parádní šance. Dub adresoval kotouč na volného Petra Lukeše, který z komfortní pozice nachází jen výstroj připraveného gólmana.
     
    13:49
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dohnal – 2 min., hákování).
     
    14:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Další mezera v pardubické obraně využita! FILIP PETRÁSEK obral o puk posledního obránce Dynama a dostal se do samostatného úniku. A i tentokrát si počínal parádně a zapsal svou druhou branku v utkání. Bez asistence.
     
    15:03
    Adam Paleček jel s kotoučem na holi po pravém křídle, načež vyslal střelu z úhlu. Tu Martin Lidák vyrazil před sebe, kde naštěstí pro domácí celek nebyl nikdo z Pardubických připravených k dorážce.
     
    15:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak i hostující hráči se v první třetině mohou radovat z branky. Kotouč se dostal před odkrytou část klece, kde byl připravený FRANTIŠEK FORMÁNEK, a trefil přesně. Asistence: Daniel Herčík, Adam Novotný.
     
    17:10
    Petr Lukeš viděl před brankou osamoceného Radka Duba, kterému nahazoval kotouč na teč. Bohužel pro něj ale ne dostatečně razantně, a tak k puku nakonec měli o něco blíže pardubičtí hráči.
     
    18:25
    Jakub Kalčík byl velmi agilní při napadání a nakonec se dostal do slušné pozice! Byl sice ve velkém úhlu, ale jeho střela k bližší tyči nebyla špatná. Nakonec ji možná Kadlc ještě stihl vytěsnit, každopádně puk končí těsně mimo!
     
    19:02
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Novotný.
     
    19:52
    Pardubice zahrozily v oslabení. Matyáš Formánek vyslal zdánlivě nenápadnou střelou. Tu Martin Lidák nakonec vyrazil mimo dosah hostujících hráčů. Už se zřejmě nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodní dvacetiminutovce budou spokojenější domácí hráči, kteří si vybojovali zasloužené vedení, když využili pár zaváhání pardubické obrany. Po konci třetiny se na hřišti rocvičuje Lukáš Matěcha, tak uvidíme, zda přebere místo v brance po svém kolegovi.

    Další perioda začne přibližně v 12:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Daniel Herčík hned zkraje třetiny napadal domácí rozehárvku a dostal se do zajímavé pozice. Jeho bekhendový pokus ale nakonec přelétl horní tyčku.
     
    21:24
    Pardubičtí hokejisté úvodní oslabení druhé třetiny zvládli, i když bylo necelé. Kadlc musel chvíli poté čelit střele od modré čáry, tu však dokázal zneškodnit.
     
    22:12
    Filip Petrásek se dostal do přečíslení dva na jednoho. Jel ještě s Davidem Kašparem, celou akci ale vzal na sebe. Kadlc si místo u tyčky, kam Petrásek střílel, pohlídal.
     
    22:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nyní už je ale na domácí střídačce veseleji! FILIP PETRÁSEK si nyní počínal lépe a dostal kotouč až za brankovou čáru! To znamená, že už nyní kompletuje hattrick. Parádní výkon domácího útočníka. Asistence: Radek Dub.
     
    23:02
    Martin Lidák si poradil s jedním z pardubickckých útočníků, který se zjevil před brankou zcela sám. Domácí brankář zasáhl v leže.
     
    23:23
    Adam Paleček stál před brankou, načež se k němu odrazil kotouč poté, co jej Lidák vyrazil betonem. Paleček se rychle otočil a zkusil štěstí z dorážky, ovšem bez úspěchu. Domácí brankář byl úspěšnější i tentokrát, když kotouč vyrazil za pomoci pravého betonu.
     
    23:51
    Nyní pálil Dominik Špinka z větší dálky, ovšem ani toto nebyl pro domácího brankáře výraznější problém. Martin Lidák drží kotouč v lapačce a opět se tak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Herčík – 2 min., faul kolenem).
     
    25:08
    Přihrávka od Davida Kašpara se odrazila od mantinelu zhruba na vrchol kruhu, odkud ji z první napálil Matyáš Fousek na branku. Kadlc měl co dělat, aby kotouč vyrazil, což se mu nakonec podařilo.
     
    26:09
    Hostující hráči jsou v plném počtu, Herčík rovnou naskakuje do hry. Tato přesilová hra se domácímu týmu příliš nevyvedla, kromě zmíněné Fouskovy střely zasahovat Kadlc v pardubické brance nemusel.
     
    27:06
    Jan Matuška dostal kotouč do dobré střelecké pozice, ale následně neuspěl. Martin Lidák si proti němu povyjel a střelu udržel někde mezi tělem a rukou.
     
    27:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice utkání dramatizují, opět stahují na dvoubrankový rozdíl. Domácí rozehrávali za svou brankou, čehož využil DOMINIK PAVLATA, který se dostal s pukem, který Motoru uzmul, před branku, odkud doklepl puk za brankovou čáru. Asistence: Pavol Štetka.
     
    28:48
    Pardubice nebyly vůbec daleko od dalšího gólu! V přečíslení dva na jednoho dostal Matěj Kloz dobrou přihrávku před odkrytou branku, ale následná střela mu nesedla a skončila výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    29:47
    Tomáš Hebek měl poměrně dost prostoru na modré, a tak vystřelil. Jeho pokus měl dobrou razanci, ale Lidák na něj celou dobu viděl a neměl problém s jeho vyražením do rohu ledové plochy.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Tvrdík – 2 min., podrážení).
     
    31:13
    Další přesilovka pro domácí tým. Uvidíme, zda ji Motor proměnění a třeba se opět dostane do velmi dobré pozice v podobě tříbrankového vedení.
     
    32:03
    Matouš Hail zachytil prudkou přihrávku, srovnal si ji na hůl a připravil se ke střele. Jeho pokus ale nakonec až na branku neprošel, neboť jej zablokoval poslední pardubický obránce.
     
    33:11
    Filip Petrásek střílel z levého kruhu, s čímž neměl pardubický strážce svatyně problém. Kotouč po celou dobu letu viděl a nakonec ho i bezpečně vyrazil.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Fousek – 2 min., podrážení).
     
    33:49
    Kubíček zkusil své štěstí od modré čáry. Jeho pokus rozhodně patřil k těm lepším, ale scházelo mu na přenosti. Kotouč nakonec skončil těsně mimo pravou tyč z pohledu domácího brankáře.
     
    34:40
    Lukáš Kantor zachytil kotouč po skrumáži před brankou a z bekhnedu posílá zdravici až Kadlcovi v pardubické svatyni. Hostující hráči se tak budou muset vrátit a do pásma se zkusit znovu dostat.
     
    35:34
    Adam Paleček pálil z pravého kruhu z gólmanova pohledu. Naštěstí pro domácí tým Martin Lidák dokázal v rychlosti zareagovat a vyrazit kotouč za pomoci vyrážečky do rohu kluziště. Parádní a důležitý zákrok domácího gólmana!
     
    35:55
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Formánek – 2 min. + 2 min., zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Burda.
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min.).
     
    37:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči neudrželi útočnou modrou čáru a Pardubičtí se dostali do přečíslení. Paleček žabičkou našel DOMINIKA PAVLATU, který zavěsil pod horní tyčku a jede se radovat! Asistence: Adam Paleček.
     
    38:08
    David Kašpar viděl mezírku u levé tyčky z brankářova pohledu. Zkusil kotouč poslat do bližšího horního růžku, ovšem rozvlnil jen boční síťku, od které se kotouč odráží zpět do hry.
     
    39:59
    S posledními sekundami prostředního dějství ještě stihl od modré čáry vystřelit Tomáš Hebek. Jeho pokus se odrazil od některých bruslí před brankou a puk skončil výrazně mimo levou tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Tvrdík si svým pohybem kolem modré čáry řekl o přihrávku. A také ji dostal. Jeho pokus ale nemohl Lidáka v brance nijak ohrozit, letěl totiž výrazně mimo nad horní tyčku.
     
    41:22
    Lukáš Kantor nabral parádní rychlost a dostal se až za obránce pardubické obrany. Pak zkoušel zakončit u jedné z tyček, ale kotouč nakonec jen těsně brankovou čáru nepřekročil. Kadlc totiž naposlední chvíli zasáhl a s vyptím všech sil svůj tým podržel.
     
    42:10
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Březina – 2 min., hrubost).
     
    43:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Matuška – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:01
    Jan Matuška využil toho, že měl okamžik ke střele. Z úhlu si ale na Lidáka nepřišel, ten se totiž k tyčce přitiskl a kotouč za svá záda nepropustil.
     
    43:20
    Oba týmy hrají ve stejném počtu, a to se čtyřmi hráči v poli. Uvidíme, kterému z nich bude větší prostor na ledě vyhovovat o něco více.
     
    44:27
    Domácí hokejisté jsou v plném počtu. Uvidíme, zda dokáží využít zhruba půlminutovou početní výhodu.
     
    45:21
    Pardubičtí hokejisté měli výhodu. V tom Jan Vavřík zablokoval střelu od modré čáry, srazil ji vysoko do ochranné sítě. Poté se tedy bude vylučovat z domácích řad.
     
    45:21
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Placek – 2 min., podrážení).
     
    45:43
    Matěj Kloz dostal přihrávku na kruh. Odtud si sjel do ještě lepší pozice, poté zkušeně počkal se střelou a zamířil do vzálenějšího horního růžku. Kotouč ale nezvedl, jak by potřeboval. Martin Lidák si jen povyjel a jeho střelu udržel na pravém rameni. Důležitý zákrok domácího brankáře!
     
    45:55
    Síly na ledě se znovu vyrovnají. Dvě minuty si za katr totiž jede odpykat pardubický Daniel Burda, a to za nedovolené bránění.
     
    46:01
    Matouš Hail vystřelil od modré čáry. Jeho pokus nejprve Kadlc vyrazil. Ale jen do míst, kam znovu dosáhl svou lapačkou a napodruhé tedy drží kotouč bezpečně ve výstroji, za což si od svých spoluhráčů vysloužil pochvalu.
     
    47:02
    Jan Matuška najel s kotoučem do pásma, kde byl ze svého týmu sám. A tak vypálil. Jeho pokus Martin Lidák vyráží do ochranné sítě a sudí přerušuje hru. bude se vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    47:26
    Opět skvěle Martin Lidák! Petr Kubíček si sjel až před brankoviště, kde ho nikdo nehlídal. Kubíček tak měl přímo gólovou pozici. Domácí brankář proti němu vyjel a nadvakrát kotouč zkrotil. Nejprve se puk povaloval za Lidákovy zády, naštěstí pro domácí tým se ale v bezprostřední blízkosti Lidáka nikdo z Pardubických nepohyboval.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Herčík – 2 min., hrubost).
     
    47:45
    Domácí hokejisté mají k dispozici krátkou přesilovou hru pět na tři! Prozatím se ale po úspěšném Kadlcově zákroku dostávají mimo pásmo.
     
    48:10
    Nyní už hrají standardní početní převahu. Pardubice se ovšem zrovna dokázaly osvobodit a nadále tak šetří cenné sekundy z oslabení.
     
    49:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Veledůležitá branka! MATYÁŠ FOUSEK dostal kotouč na modrou čáru. Tam napřáhl a vypálil. Jeho dělovka si našla cestu až za brankovou čáru! Asistence: David Kašpar, Filip Petrásek.
     
    49:45
    Zakázané uvolnění pardubického týmu nyní vrací hru před pardubického strážce svatyně. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    50:03
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Kloz – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    50:31
    Dominik Pavlata si sjel před domácí branku. Poté dostal přihrávku přímo před ní. Zkusil střelu z první, ovšem Martin Lidák byl tam, kde potřeboval, včas a i tentokrát drží domácí tým!
     
    50:43
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. – nesportovní chování). Trest odpyká Burda.
     
    51:17
    Nahození od modré Filipa Petráska si našlo cestu jen ja hůl jednoho z pardubických bránících hráčů. Ten pak vyhodil až k Lidákovi.
     
    51:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Naděje pro pardubický celek opět vykřesána. Herčík poslal přihrávku před branku, kde byla pohotový FRANTIŠEK FORMÁNEK, která nadvakrát dostal puk do sítě, a to navíc v oslabení. Asistence: Daniel Herčík.
     
    52:11
    David Kašpar vystřelil od modré čáry. Jeho pokus Kadlc sledoval pohledem a v pravý čas ho zachytil svou pravicí, lapačkou. Následuje tedy vhazování v útočném pásmu Motoru.
     
    52:43
    Hostující celek si může oddychnout. Vrací se totiž do plného počtu. V době zakázaného uvolnění Dynama se Burda vrací na ledovou plochu.
     
    53:10
    David Kašpar překročil s kotoučem na holu útočnou modrou čáru. Jeho pokus nakonec směřoval mimo branku, Kadlc se tak lapačkou natahoval marně.
     
    53:43
    Další vyloučení z pardubických řad a další šance pro Českobudějovické! Dvě minuty za podrážení si odypká Chabada.
     
    55:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Haild – 2 min., držení).
     
    55:43
    Ivo Nekvinda se zničehonic objevil v zajímavé střelecké pozici. Jeho pokus vyletěl navíc zpoza obránce, byl poměrně dobře skrytý. Martin Lidák ale stihl zareagovat a levým betonem kotouč dostat mimo nebezpečí.
     
    56:00
    Českobudějovičtí hokejisté si v pásmu vytvořili solidní tlak, na který pardubičtí hráči opět reagují jen nedovoleným zákrokem.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Formánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Motor opět inkasuje v oslabení. Poměrně nenápadnou střelu z úhlu vyslal ADAM PALEČEK. Domácí brankář si na kotouč sice sáhl, ale od jeho vyrážečky se střela odráží do horního růžku. Asistence: Dominik Pavlata.
     
    57:02
    Jakub Kalčík nestihl zachytit kotouč na modré čáře, a tak se Motor musí v pásmu znovu usadit. Čas v přesilové hře a na potenciální odpověď stále má.
     
    57:53
    Lukáš Kantor dorážel střelu u pravé tyčky z brankářova pohledu. Kadlc byl ale v tomto minisouboji úspěšný a podržel svůj tým.
     
    58:12
    Tak nakonec je z toho velmi dramatický závěr utkání! Byl to Daniel Herčík, jenž dostal přihrávku před odkrytou klec domácího týmu. Martin Lidák ale předvedl neskutečný zákrok a tygřím skokem, který předvedl, zachránil svůj tým od inkasování! Naprostá paráda od domácího gólmana!
     
    59:06
    Ihned po vhazování musel Martin Lidák znovu zasahovat. Tentokrát měl ale snažší práci. Kotouč se k němu pomalu doklouzal a poté jej schoval pod rukavicí.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Fousek – 2 min., hákování).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Pardubice nakonec dokázaly srovnat a jasné, že oba týmy odejdou z utkání minimálně s bodovým ziskem. Prodloužení začne za malý okamžik.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Ondřej Chabada vystřelil od modré čáry. Jeho pokus byl velice slušný, Martin Lidák byl ale o něco úspěšnější, když kotouč vyráží levým betonem.
     
    61:32
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice tedy dokonávají obrat. Hebek poslal přihrávku na pravý kruh, kde z první vypálil ADAM PALEČEK a propálil přesně k bližší tyči. Asistence: Tomáš Hebek, Matěj Kloz.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi. Pardubice si z jihu Čech poté, co se jim povedlo dohnat soupeřův náskok odvezou i bonusový bod. Po skvělém začátku domácího týmu to je dnes velmi trpký konec zápasu. (14:21:26)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 3. Petrásek (Dubský), 7. Lukeš (Fousek), 15. Petrásek, 23. Petrásek (Dub), 50. Fousek (Kašpar, Petrásek) – 16. Formánek (Herčík, Novotný), 28. Pavlata (Štetka), 38. Pavlata (Paleček), 52. Formánek (Herčík), 57. Paleček (Pavlata), 62. Paleček (Hebek, Kloz)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Dvořák, Dohnal, Fousek, Placek, Hail, Hromada – Kalčík, Březina, Dubský, Kašpar, Petrásek, Vavřík, Dub, Kantor, Lukeš, Sochor, Pitel, Marhoun
    HC Dynamo Pardubice: Kadlc (Matěcha) – Hebek, Vašíček, Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Šetka

    Rozhodčí: Kosnar – Vavruška, Tvrdík
    thejrc.org