Kopřivnice – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Řisuty – Bílina 5:4 (po pr.) | Klatovy – Kobra 5:3 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Tábor – China Golden Dragon 7:1 (kon.) | Jablonec n/N – Nová Paka 3:4 (po pr.)
Trutnov – Dvůr Králové n. L. 4:5 (po pr.) | Děčín – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Opava – Mor. Budějovice 10:1 (kon.)
David Servis – Kolín 3:4 (0:2 po s.n.) | Písek – Příbram 5:2 (kon.)
konec
HC Klatovy
5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
HC Kobra Praha
Sobota 12.10.2019, 17:30 • Zimní stadion Klatovy • 2. liga skupina Střed (ČR) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:43:16)
     
    Zápas je u konce. Klatovy po dobrém výkonu vyhrávají nad favorizovanou Kobrou 5:3 a připisují si tři cenné body do druholigové tabulky.

    Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté. Už ve 2. minutě se přesně trefil v bezprostřední blízkosti branky Jan Matiášek. Pak už byla ale hra v rukou Kobry, v 15. minutě Tomáš Plíhal tečoval nahození Dominika Šteinera mezi betony Kristiána Koláře. O tři minuty později při vlastním oslabení parádní dělovkou do pravé šibenice otočil nepříznivý vývoj utkání.

    Hostující pražská obrana si nechala v rozmezí od 26. do 28. minuty nasázet rovnou tři branky., tu první dal Josef Hasman, když po parádní přihrávce od Štěpána Hanzlíka poslal puk za záda přesouvajícího se Lukáše Sochůrka. Tu druhou se štěstím střelou od modré Michal Houdek. Na 4:2 pak dával Jan Matiášek, když se dostal v bezprostřední blízkosti branické branky k odraženému puku. Ve 32. minuta přišlo snížení Kobry, když se z hranice pravého kruhu pro vhazování trefil Filip Hlinka.

    Ve třetím dějství dnešního zápasu byla k vidění pouze jedna branka. Tu dal v 54. minutě po parádní dělovce do pravé šibenice pražské branky Josef Roubal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu před konce zápasu proběhla ve středním pásmu krátká strkanice. Ani jeden z hráčů ale nakonec nebude vyloučen.
     
    59:40
    Kobra to na posledních dvacet sekund zkouší bez brankáře.
     
    59:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Dnešní utkání bude velmi speciální pro Lukáše Sochůrka. Ten totiž v minulosti dvě sezóny oblékat klatovský dres, celkově zdě odchytal takřka 60 utkání, než se vrátil zpět do pražské Slavie, odkud nakonec zamířil na Kobru.
     
    58:32
    Zmatek v klatovské obraně. Kristián Kolář dokázal puk vyhodit pouze do brusle jednoho ze svých spoluhráčů, hokejisté v červeném už jdou ale opět do útoku a vypadá to, že dnešní utkání bez větších problémů dotáhnou do vítězného konce.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce třetí třetiny.
     
    57:23
    Kamil Bříška se pokusil objet klatovskou brankou a bekhendem poslat puk za záda Kristiána Koláře. Dobře bránicí bek ho nakonec ale odstavil od puku.
     
    Velmi zajímavou kariéru má za sebou poměrně mladý Jan Walter. Mládežnický reprezentant už ve svých dvaceti letech totiž odešel hrát druhou nejvyšší slovenskou soutěž, kde nastupoval za Detvu se kterou nakonec celou soutěž ovládl a oslavil společně se slovenskými hokejisty postup do extraligy. V následující sezóně si pak krom klatovského dresu zkusil i angažmá ve francouzské lize v Nice, kde odehrál celkově 17 zápasů. V minulém roce rok hrál v Polsku, kde v tamní nejvyšší soutěži hájil barvy KH Torun.
     
    56:42
    Nahození Jana Waltera od modré bez problémů schoval ve výstrojí Lukáš Sochůrek.
     
    56:31
    Na hranici pravidel teď zahrál Tomáš Mrkvička (Kobra), když podle rozhodčích pomohl jednomu z domácích hráčů k zemi. Faul to byl ale velmi přísný, na adresu hlavního sudího se teď proto vznesla vlna kritiky od Pražanů.
     
    55:36
    K puku po přihrávce zpoza branky se v prostoru mezikruží dostal Filip Hlinka, nakonec se ale přes dotěrně bránícího Západočecha nedostal ani do zakončení.
     
    54:36
    Střelu Michala Houdka od modré vyrazil Lukáš Sochůrek dobrým zákrokem do ochranné sítě nad vlastní brankou.
     
    54:31
    Hosté v plném počtu.
     
    54:30
    Nahození od modré si Lukáš Sochůrek bez nějakých větších problémů pokryl lapačkou.
     
    Kamil Bříška je se svými 17 kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem druholigové skupiny Střed. Na nejproduktivnějšího Ladislava Gengela z Příbrami mi chybí tři body, na rozdíl od Středočecha má ale zkušený exjablonecký útočník zápas k dobru.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 2. Matiášek (J. Roubal), 26. Hasman (Hanzlík, Kolda), 27. Houdek (Rohla), 28. Matiášek (J. Roubal), 54. J. Roubal (Walter, Tulačka) – 15. Plíhal (Šteiner), 18. Plíhal, 32. Hlinka (Bříška, Tondr)


    HC Klatovy: Kolář (Čech) – Slavík (C), Houfek, Šiller, Lokajíček, Sysel, Houdek, Walter – D. Roubal (A), Uhlík, Tulačka, Kolda, J. Roubal, Hajšman, Hasman, Hanzlík, Procházka, Rohla, Matiášek, Adamec
    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Šteiner (A), Knesl, Valík, Antoš, Šmíd, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Smejkal, Hlinka, Heldák, Tondr, Petrov, Bříška (A), Netolický, Plíhal (C), Hrubý

    Rozhodčí: Jakub Hornáček – Petr Šimánek, Stanislav Hnát

    Diváci: 145
    thejrc.org