Kopřivnice – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Řisuty – Bílina 5:4 (po pr.) | Klatovy – Kobra 5:3 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Tábor – China Golden Dragon 7:1 (kon.) | Jablonec n/N – Nová Paka 3:4 (po pr.)
Trutnov – Dvůr Králové n. L. 4:5 (po pr.) | Děčín – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Opava – Mor. Budějovice 10:1 (kon.)
David Servis – Kolín 3:4 (0:2 po s.n.) | Písek – Příbram 5:2 (kon.)
konec
HC Klatovy
5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
HC Kobra Praha
Sobota 12.10.2019, 17:30 • Zimní stadion Klatovy • 2. liga skupina Střed (ČR) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:43:16)
     
    Zápas je u konce. Klatovy po dobrém výkonu vyhrávají nad favorizovanou Kobrou 5:3 a připisují si tři cenné body do druholigové tabulky.

    Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté. Už ve 2. minutě se přesně trefil v bezprostřední blízkosti branky Jan Matiášek. Pak už byla ale hra v rukou Kobry, v 15. minutě Tomáš Plíhal tečoval nahození Dominika Šteinera mezi betony Kristiána Koláře. O tři minuty později při vlastním oslabení parádní dělovkou do pravé šibenice otočil nepříznivý vývoj utkání.

    Hostující pražská obrana si nechala v rozmezí od 26. do 28. minuty nasázet rovnou tři branky., tu první dal Josef Hasman, když po parádní přihrávce od Štěpána Hanzlíka poslal puk za záda přesouvajícího se Lukáše Sochůrka. Tu druhou se štěstím střelou od modré Michal Houdek. Na 4:2 pak dával Jan Matiášek, když se dostal v bezprostřední blízkosti branické branky k odraženému puku. Ve 32. minuta přišlo snížení Kobry, když se z hranice pravého kruhu pro vhazování trefil Filip Hlinka.

    Ve třetím dějství dnešního zápasu byla k vidění pouze jedna branka. Tu dal v 54. minutě po parádní dělovce do pravé šibenice pražské branky Josef Roubal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu před konce zápasu proběhla ve středním pásmu krátká strkanice. Ani jeden z hráčů ale nakonec nebude vyloučen.
     
    59:40
    Kobra to na posledních dvacet sekund zkouší bez brankáře.
     
    59:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Dnešní utkání bude velmi speciální pro Lukáše Sochůrka. Ten totiž v minulosti dvě sezóny oblékat klatovský dres, celkově zdě odchytal takřka 60 utkání, než se vrátil zpět do pražské Slavie, odkud nakonec zamířil na Kobru.
     
    58:32
    Zmatek v klatovské obraně. Kristián Kolář dokázal puk vyhodit pouze do brusle jednoho ze svých spoluhráčů, hokejisté v červeném už jdou ale opět do útoku a vypadá to, že dnešní utkání bez větších problémů dotáhnou do vítězného konce.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce třetí třetiny.
     
    57:23
    Kamil Bříška se pokusil objet klatovskou brankou a bekhendem poslat puk za záda Kristiána Koláře. Dobře bránicí bek ho nakonec ale odstavil od puku.
     
    Velmi zajímavou kariéru má za sebou poměrně mladý Jan Walter. Mládežnický reprezentant už ve svých dvaceti letech totiž odešel hrát druhou nejvyšší slovenskou soutěž, kde nastupoval za Detvu se kterou nakonec celou soutěž ovládl a oslavil společně se slovenskými hokejisty postup do extraligy. V následující sezóně si pak krom klatovského dresu zkusil i angažmá ve francouzské lize v Nice, kde odehrál celkově 17 zápasů. V minulém roce rok hrál v Polsku, kde v tamní nejvyšší soutěži hájil barvy KH Torun.
     
    56:42
    Nahození Jana Waltera od modré bez problémů schoval ve výstrojí Lukáš Sochůrek.
     
    56:31
    Na hranici pravidel teď zahrál Tomáš Mrkvička (Kobra), když podle rozhodčích pomohl jednomu z domácích hráčů k zemi. Faul to byl ale velmi přísný, na adresu hlavního sudího se teď proto vznesla vlna kritiky od Pražanů.
     
    55:36
    K puku po přihrávce zpoza branky se v prostoru mezikruží dostal Filip Hlinka, nakonec se ale přes dotěrně bránícího Západočecha nedostal ani do zakončení.
     
    54:36
    Střelu Michala Houdka od modré vyrazil Lukáš Sochůrek dobrým zákrokem do ochranné sítě nad vlastní brankou.
     
    54:31
    Hosté v plném počtu.
     
    54:30
    Nahození od modré si Lukáš Sochůrek bez nějakých větších problémů pokryl lapačkou.
     
    Kamil Bříška je se svými 17 kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem druholigové skupiny Střed. Na nejproduktivnějšího Ladislava Gengela z Příbrami mi chybí tři body, na rozdíl od Středočecha má ale zkušený exjablonecký útočník zápas k dobru.
     
    53:18
    Klatovy právě vstřelily branku!
    A máme tu možná rozhodující gól! Jan Walter našel na hranici pravého kruhu pro vhazování JOSEFA ROUBALA, který parádním zakončením do pravé šibenice pražské branky dal pátý západočeský gól. Filip Hlinka se tak může vrátit na hrací plochu, Kobra bude hrát už jen ve čtyřech. Asistence: Jan Walter, Vojtěch Tulačka.
     
    52:57
    Štěpán Hanzlík se dostal do zakončení z prostoru mezikruží. Jeho trefu doprostřed branky ale vykryl Lukáš Sochůrek dobrý zákrokem.
     
    52:30
    Tak tohle je pro Kobru už velmi nepříjemné! Dominik Šteiner (Kobra) ve vlastním oslabení podrazil jednoho ze západočeských útočníků, Kobra teď tak bude minutu a půl hráč ve třech.
     
    51:56
    Filip Hlinka (Kobra) chvilku po konci pražské přesilové hy u hrazení poslal jednoho z domácích hokejistů k zemi krosčekem. Rozhodčí ho za to poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    50:59
    Domácí v plném počtu.
     
    Dalším hráčem Klatov, který nastupuje v Univerzitní lize za plzeňské Akademiky je urostlý západočeský kapitán Jakub Slavík. Ten si dokonce za vysokoškolský tým připsal první kanadský bod, když přihrál na gól.
     
    50:27
    Razantní trefu z příklepu od modré Tomáše Mrkvičky vyrazil klatovský gólman pouze před sebe, tam se ke kotouči ale dostal jeden z obránců, který ihned vyhodil puk daleko od vlastního brankoviště.
     
    49:45
    Zakončení Dominika Valíka od modré vykryl Kristián Kolář výstrojí.
     
    48:59
    Josef Hasman (Klatovy) u hrazení tvrdě sundal Lukáše Tondra vysokou holí, za což ho rozhodčí poslal na dvě minuty na trestnou lavici. Pokračování pražského hráče v dnešním zápase je velkou otázkou.
     
    48:57
    Tak to byla šance! Po razantní trefě Kamila Bříšky z hranice levého kruhu pro vhazování puk těsně prosvištěl kolem levé tyče klatovské branky.
     
    Krátké působení v Klatovech má za sebou i Aleš Knesl, ten zde před šesti lety naskočil ke třem zápasům. Hostoval na západu Čech z tehdy druholigového Berouna.
     
    48:17
    Střelu Josefa Roubala z ostrého úhlu schoval Lukáš Sochůrek v lapačce. Hra tak bude pokračovat vhazováním po jeho pravici.
     
    47:28
    Razantní přízemní zakončení Filipa Hlinky od modré vyrazil Kristián Kolář betonem do rohu kluziště.
     
    46:52
    Po nepřesné přihrávce po pravém mantinelu se Kobra dopustila zakázaného uvolnění.
     
    46:42
    Do nadějné střelecké pozice z hranice pravého kruhu pro vhazování se dostal Štěpán Hanzlík. Jeho zakončení k bližší tyči ale výstrojí pokryl Lukáš Sochůrek, ten nakonec dokázal puk zpacifikovat až napodruhé.
     
    45:56
    Jan Smejkal se pokusil na modré lajně okolo dvou klatovských obránců, z nadějně vypadající šance ale nakonec nic nevykuchtil.
     
    45:14
    Přihrávku Filipa Hlinky před klatovskou branku obětavě srazil Martin Lokajíček vlastní tělem. Kobra se teď marně snaží dobývat do západočeské branky.
     
    43:42
    Tomáš Mrkvička se dostal do zakončení z prostoru mezikruží, jeh razantní trefa z příklepu nakonec letěla vysoko nad brankou plzeňské farmy.
     
    43:16
    Přízemní nahození Dominika Šteinera chvilku po buly srazil Kamil Bříška těsně vedle levé tyče západočeské branky.
     
    42:59
    Kristián Kolář teď měl po trefě Dominika Šteinera od modré lajny rušno. Puk za svá záda ale nepustil.
     
    42:55
    Zakázané uvolnění Klatov.
     
    David Roubal mimo své působení v druholigových Klatovech obléká i dres Akademiků Plzeň hrajících nově vzniklou Univerzitní ligu.
     
    42:45
    Závar před hostující pražskou brankou. Josef Hasman ale nedokázal protlačil puk za záda Lukáše Sochůrka.
     
    42:25
    Razantní zakončení Lukáše Netolického od pravého mantinelu schoval Kristián Kolář ve výstroji.
     
    41:48
    Střela Jana Matiáška z pravé strany kluziště letěla vysoko nad břevnem branické branky.
     
    40:58
    Kobra kombinuje před domácí brankou, do žádné větší příležitosti se ale zatím nedostala.
     
    40:06
    Při úvodním buly třetí třetiny dnešního zápasu byl úspěšnější David Roubal, jako první tak půjdou do útoku Klatovy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konec. Klatovy otočili nepříznivý vývoj utkání a podruhé se dostali do jednobrankového vedení.

    Hostující pražská obrana si nechala v rozmezí od 26. do 28. minuty nasázet rovnou tři branky., tu první dal Josef Hasman, když po parádní přihrávce od Štěpána Hanzlíka poslal puk za záda přesouvajícího se Lukáše Sochůrka. Tu druhou se štěstím střelou od modré Michal Houdek. Na 4:2 pak dával Jan Matiášek, když se dostal v bezprostřední blízkosti branické branky k odraženému puku. Ve 32. minuta přišlo snížení Kobry, když se z hranice pravého kruhu pro vhazování trefil Filip Hlinka.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:06.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Závar před brankou Kobry ukončuje helma Lukáše Sochůrka, která pražskému gólmanovi spadla z hlavy.
     
    Krátkou epizodu v modro-bílém klatovském dresu má za sebou Slovák Denis Heldák. Ten zde hrál v sezóně 2017-18, když si ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži ještě jako junior v šesti zápasech připsal pět bodů za dva góly a tři asistence.
     
    39:01
    Domácí v plném počtu.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:15
    Kobra zatím není v početní výhodě přesvědčivá jako obvykle, hráči v žluto-modrých dresech si zatím nevytvořili žádnou přesvědčivou šanci.
     
    37:14
    Hosté v plném počtu.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Štěpán Hanzlík – 2 min., vysoká hůl).
     
    Talentovaný Západočech Josef Roubal je díky svým patnácti kanadským bodům čtvrtým nejproduktivnějším hráčem skupiny Střed. Dva přesné zásahy, či gólové asistence mu před zápasem chyběly k tomu, aby dorovnal průběžné statistiky hvězdy pražského týmu Kamila Bříšky.
     
    36:08
    Tomáš Plíhal se vrací na kluziště, Kobra bude hrát už jen ve čtyřech.
     
    36:05
    Ani jedna ze západočeských střel neohrozila branku Kobry.
     
    35:14
    Tak tohle bude pro Kobru velmi nepříjemné, Kamil Bříška (Kobra) si půjde sednout na dvě minuty za hrubost na modré lajně. Praský tým teď tak bude přes minutu hrát ve třech.
     
    34:48
    I v nepočetní výhodě je Kobra nebezpečná. Přečíslení 2 na 1 zakončoval Tomáš Šťastný, jeho trefu k tyči ale dokázal zastavit přesouvající se Kristán Kolář.
     
    34:28
    Tomáš Plíhal (Kobra) v rohu kluziště omylem sekl Jakuba Houfka hokejkou do obličeje. Branický útočník ihned přestal hrát a bez problémů přijal svůj dvouminutový trest.
     
    33:24
    Do střely z levého kruhu vhazování si po výborné přihrávce po mantinelu sjel Kamil Hajšman. Jeho zakončení ke vzdálenější pravé tyči ale bez větších problémů vyrazil Lukáš Sochůrek.
     
    32:25
    Závar před hostující brankou, ani jeden z hráčů v červeném se ale nakonec nedostal do zakončení.
     
    31:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ve druhé třetině se fanoušci na klatovském zimním stadionu určitě nudit nemusí! Produktivní branická první útočná trojka se opět činila! Kamil Bříška po přihrávce od Lukáše Tondra poslal pas na FILIPA HLINKU, který z hranice pravého kruhu pro vhazování parádní dělovkou poslal puk pod víko západočeské branky. Asistence: Kamil Bříška, Lukáš Tondr.
     
    31:19
    Denis Heldák projel klatovskou obranou jako nůž máslem, před střelou mu ale puk utekl za domácí branku.
     
    Velmi zajímavou kariéru má za sebou zkušený Pražan Tomáš Plíhal. Bývalý reprezentant má na svém konto takřka 100 startů v NHL, stal se ale i například finský mistrem, či si vyzkoušel angažmá v extraligovém Třinci.
     
    30:01
    Hosté v plném počtu.
     
    29:12
    Jan Matiášek parádní střílenou přihrávkou našel u levé tyče volného Matěje Koldu. Ten z nadějné pozice ale nedokázal prostřelit Lukáše Sochůrka, který si zkušeně pokryl prostor okolo tyče.
     
    28:01
    Zkušený Tomáš Plíhal (Kobra) zahákoval jednoho z domácích hokejistů, za což mu rozhodčí nekompromisně udělil dvouminutový trest.
     
    28:01
    Další nadějná šance pro Klatovy! Josef Hasman z dobré střelecké pozice z mezikruží ale poslal puk pouze doprostřed branky, kde ho vyrazil výstrojí Lukáš Sochůrek.
     
    27:39
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Tak tohle je opravdu nešťastná pětiminutovka pro Kobru! JAN MATIÁŠEK se dostal k odraženému puku před brankovištěm pražské branky a se štěstím protlačil puk do branky přízemní střelou z první k levé tyči. Asistence: Josef Roubal.
     
    27:26
    Další závar před hostující brankou. Razantní trefu k pravé tyči od Adama Rouhala, ale dokázal Lukáš Sochůrek zastavit dobrým zákrokem lapačkou.
     
    Jedničkou Klatov v minulé sezóně byl Adam Beran, ten sice na západu Čech začal i letošní sezónu, po dvou odchytaných zápasech se ale stěhoval do Litoměřic, kde bude nastupovat za tamní Stadion.
     
    26:06
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Klatovy otáčející nepříznivý vývoj utkání a jdou do vedení! Nahození MICHALA HOUDKA, který ihned po odhození puku vyjel ze třetiny, si nešťastně srazil Lukáš Sochůrek hranou betonu pod víko vlastní branky. Asistence: Adam Rohla.
     
    25:11
    Klatovy právě vstřelily branku!
    A máme vyrovnáno! Štěpán Hanzlík se štěstím protlačil puk k levé tyčce až na JOSEFA HASMANA, který ze stoprocentní střelecké pozice poslal puk za záda přesouvajícího se Lukáše Sochůrka. Asistence: Štěpán Hanzlík, Matěj Kolda.
     
    25:00
    Zakázané uvolnění Klatov.
     
    24:31
    Razantní trefu Denisa Heldáka z pravé strany kluziště z příklepu k bližší tyči schoval dobře chytající Kristián Kolář do lapačky. Hra tak bude pokračovat vhazováním po jeho levici.
     
    23:20
    Závar před branickou brankou. Ani jedna ze tří klatovských střel ale neletěla mezi tři tyče branky Lukáš Sochůrka.
     
    22:36
    Do samostatného úniku na domácí branku se dostal Vojtěch Šmíd. Z nadějné pozice střelou švihem ale poslal puk pouze do výstroje připraveného Kristiána Koláře.
     
    22:09
    Nahození Tomáše Šťastného od levého mantinelu vyrazil Kristián Kolář lapačkou.
     
    Klatovská jednička, teprve devatenáctiletý Kristián Kolář, zažil před několika dny svůj debut v A-týmu Plzně, když na deset minut naskočil v duelu proti Hradci Králové. Celkově si připsal pět zákroků a stoprocentní konto, nepříznivý vývoj utkání ale i přes dobrý výkon brankáře nakonec Západočeši otočit nedokázali.
     
    21:17
    Po nepřesné přihrávce o mantinel se Kobra dopustila dalšího zakázaného uvolnění.
     
    20:55
    Lukáš Sochůrek nepřesnou přihrávku o mantinel, která mířila kolem pražské branky, pro jistotu pokryl lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:39
    To se ale po přiznání jednoho z domácích hráčů ruší. Vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    20:39
    Kobra má rozespalý vstup do třetiny, po nepřesné kombinaci se hráči v modro-žlutém dopustili zakázaného uvolnění.
     
    20:22
    Parádní přihrávku do prostoru mezikruží obdržel Jiří Uhlík, jeho kličku do bekhendu ale parádním způsobem vykryl betonem dobře chytající Lukáš Sochůrek.
     
    20:08
    Při úvodním buly druhé třetiny je úspěšnější David Roubal, jako první tak do útoku půjdou domácí Klatovy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:16.
     
    První třetina je u konce. Kobra zatím plní roli favorita a nad domácími Klatovy vede 2:1. Hlavní hvězdou hostujícího týmu je zkušený Tomáš Plíhal, který má na svém kontě už dva přesné zásahy.

    Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté. Už ve 2. minutě se přesně trefil v bezprostřední blízkosti branky Jan Matiášek. Pak už byla ale hra v rukou Kobry, v 15. minutě Tomáš Plíhal tečoval nahození Dominika Šteinera mezi betony Kristiána Koláře. O tři minuty později při vlastním oslabení parádní dělovkou do pravé šibenice otočil nepříznivý vývoj utkání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Lukáš Tondr se po obrovské chybce domácí obrany dostal do nadějné střelecké pozice tváří v tvář Kristiánu Kolářovi, jeho klička do strany klatovského brankáře neoklamala, ten si navíc připsal další důležitý zákrok.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    Klatovská defenzíva v čele s gólmanem Kristiánem Kolářem patří k těm nejlepším ze skupiny Střed. V sedmi zápasech obdrželi Západočeši pouze 19 branek, což činí průměr necelých tří inkasovaných gólů na šedesát minut hry.
     
    18:40
    Nahození Martina Lokajíčka od modré k pravé tyči přesvědčivě schoval Lukáš Sochůrek v lapačce.
     
    18:25
    Denis Heldák přihrávkou zpoza branky šikovně našel v prostoru mezikruží volného Vojtěcha Šmída. Jeho trefu doprostřed branky ale vyrazil západočeský gólman výstrojí.
     
    17:31
    Hosté v plném počtu.
     
    17:15
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle je nečekané! Kobra využila rychlého brejku a jde do vedení! TOMÁŠ PLÍHAL z hranice levého kruhu pro vhazování parádním zakončením švihem vymetl vzdálenější pravou šibenice klatovské branky. Jedná se už o jeho druhou branku v dnešním utkání, uvidíme dneska hattrick? Bez asistence.
     
    16:45
    Kobra zatím své třetí oslabení zvládá přesvědčivě, teď se jí povedlo vyhodit puk až za klatovskou branku.
     
    15:31
    Denis Heldák (Kobra) nešikovně podrazil jednoho z domácích unikajících hráčů. Kobra teď tak bude dvě minuty hrát ve čtyřech.
     
    15:30
    Aleš Knesl zastavil nadějný klatovský brejk, pouze ale za cenu úmyslného ofsajdu.
     
    Západočeská ofenzíva patří k těm nejproduktivnějším z celé druhé ligy. Hráči Klatov skórují v průměru takřka šestkrát za zápas, po odečtení zápasu s tápajícím China Golden Dragon by ale hokejisté modro-bílého celku měli průměr pouze čtyř branek na zápas.
     
    14:50
    Nahození Aleše Knesla od modré ke vzdálenější levé tyči schoval talentovaný Kristián Kolář s lapačce.
     
    14:46
    Hráči v červeném si teď při rozehrávce moc nerozuměli, puk končí za pražskou brankou. Zakázané uvolnění.
     
    14:19
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přízemní nahození Dominika Šteinera od modré lajny tečoval TOMÁŠE PLÍHAL mezi betony Kristiána Koláře.Ten se po puku, který nakonec skončil v klatovské brance, jen marně oháněl. Asistence: Dominik Šteiner.
     
    13:56
    David Roubal (Klatovy) za vlastní brankou nešikovně zahákoval unikajícího Kamila Bříšku, za což ho rozhodčí poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    Klatovy v minulém kole překvapivě podlehli středočeské Příbrami. Po první třetině byl sice stav vyrovnaný 0:0, pak už se ale naplno rozjel produktivní útok z hornického města. Zápas nakonec skončil pro Západočechy prohrou 3:6.
     
    13:02
    Další obrovská šance Klatov! Kamil Hajšman přímo parádní přihrávkou z brankové lajny našel před klecí Lukáše Sochůrka úplně volného Josefa Roubala, ten ale z gólové pozice poslal puk vysoko nad břevno.
     
    12:31
    Filip Hlinka parádní zadovkou před západočeskou brankou našel u pravé tyče Jana Smejkala, ten z bezprostřední blízkosti branky už ale nedokázal puk procpat za záda Kristiána Koláře.
     
    11:45
    Hosté v plném počtu.
     
    11:09
    Do nadějného zakončení u levé tyče branické branky se dostal Vojtěch Tulačka. Nakonec ale pouze promáchl, pražským obráncům se navíc povedlo poté puk vyvézt až za polovinu hřiště.
     
    10:39
    Lukáš Sochůrek se teď musel postavit proti nadějné střele z pravé strany, puk šikovně schoval v lapačce.
     
    09:45
    Hráči Kobry teď špatně vystřídali. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě si pojede odpykat Filip Hlinka.
     
    09:35
    Závar před západočeskou brankou! Tomáš Plíhal dvakrát dobře našel produktivního Kamila Bříšku, ten poprvé trefil pouze brankáře Kristiána Koláře, podruhé nohu jednoho z obránců.
     
    Hokejistům Klatov se proti Kobře dlouhodobě nedaří. Poslední vítězství západočechů se datuje až do 20. října minulého roku, kdy si hráči západočeského SHC poradili s Kobrou vysoko 7:2.
     
    08:44
    Tak to byla šance! Josef Roubal parádní přihrávkou na hranici pravého kruhu pro vhazování našel úplně volného Jiřího Uhlíka, který před sebou měl poloprázdnou branku s přesouvajícím se Lukáše Sochůrkem. Klatovský střelec z takřka stoprocentní pozice střelou z příklepu minul.
     
    08:19
    Další nenápadná pražská střela z prostoru mezikruží. Ani tuhle ale za svá záda talentovaný gólman nepustil.
     
    07:32
    A máme tu další šanci Kobry! Denis Heldák výbornou zadovkou zpoza klatovské branky našel v prostoru mezikruží volného Tomáše Šťastného, ten po jednoduché kličce do bekhendu vystřelil. Jeho nadějnou trefu ale dobře zastavil Kristián Kolář.
     
    07:13
    Nahození Aleše Knesla dokázal domácí gólman Kristián Kolář vyrazit pouze před sebe, tam se k puku naštěstí pro domácí hokejisty dostal jeden z obránců.
     
    06:43
    Razantní trefu Štěpána Hanzlíka po domácím přečíslen 3 na 2 obětavě srazil vlastním tělem bránicí Dominik Šteiner.
     
    06:08
    Nepřesný vysoký pas zpoza vlastní branky Tomáše Mrkvičky na najíždějícího Kamila Bříšku nebyl přesný a skončil za západočeskou brankou. Zakázané uvolnění.
     
    04:28
    Závar před hostující brankou. Jiří Uhlík u pravé tyče ale nedokázal puk protlačil za záda dobře chytajícího Lukáše Sochůrka.
     
    Poslední vzájemné střetnutí dopadlo lépe pro pražskou Kobru. Ta si v úvodním kole poradila se západočeskými Klatovy 4:2, v modro-žlutém dresu se dvakrát prosadil Kamil Bříška, za hosty skóroval Josef Roubal.
     
    03:48
    Hosté v plném počtu.
     
    03:37
    V nadějné šanci ve vlastním oslabení se teď ocitla Kobra. Pražští hráči situaci 2 na 2 ale nevyřešili ideálně.
     
    02:45
    Kobra si zatím ve svém vlastní oslabení vede velmi dobře. Klatovy se přes dobře pohybující pražskou defenzivu nedostaly do jediné střelecké pozice.
     
    01:48
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Vojtěch Šmíd – 2 min., podrážení).
     
    01:43
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Tak tohle je fantastický start pro klatovské hráče do utkání s favoritem! Josef Roubal našel v bezprostřední blízkosti hostující branky volného JANA MATIÁŠKA, který z nadějné pozice parádní trefou k tyči prostřelil Lukáše Sochůrka. Asistence: Josef Roubal.
     
    00:53
    Dominik Valík si v silovém souboji za pražskou brankou odtlačil od puku Jana Matiáška. Hra je zanedlouho ale přerušena, jeden z hráčů totiž ve středním pásmu zahrál vysokou holí.
     
    00:04
    Kamil Bříška byl na úvodním buly úspěšnější než jeho západočeský oponent, jako první tak do útoku půjde hostující Kobra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A je to tady! Hráči už nastupují na hrací plochu, utkání by mělo za nedlouho začít.
     
    Hráči se už na ledové ploše rozcvičují, domácí Klatovy nastoupí v klasických červených dresech, hosté z Prahy přijeli ve žluto-modré kombinaci.
     
    Úvodní sestavy:

    SHC Klatovy: Kolář (Čech) – Slavík (C), Houfek, Šiller, Lokajíček, Sysel, Houdek, Walter – D. Roubal (A), Uhlík, Tulačka, Kolda, J. Roubal, Hajšman, Hasman, Hanzlík, Procházka, Rohla, Matiášek, Adamec

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Šteiner (A), Knesl, Valík, Antoš, Šmíd, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Smejkal, Hlinka, Novák, Heldák, Tondr, Petrov, Bříška (A), Netolický, Plíhal, Hrubý, Antončík (C)

    Rozhodčí: Jakub Hornáček – Petr Šimánek, Stanislav Hnát.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo ze západočeských Klatov, kde se dnes odehraje duel mezi domácí SHC a pražskou Kobrou. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    HC KOBRA PRAHA – 2. místo, 18 bodů, skóre 39:20

    Kobra zažívá parádní vstup do nové sezóny. V sedmi zápasech ztratila pouze tři body po venkovní prohře na příbramském kluzišti, žádný jiný tým nedokázal duel s třetím nejlepším pražským klubem dotáhnout aspoň do prodloužení. Momentálně se Kobra nachází na druhém místě skupiny Střed za prvním Táborem kvůli horšímu skóre, Pražané ale mají výhodu jednoho neodehraného zápasu navíc. Právě po duelu s Klatovy se tak můžou vyzdvihnout zpět na první místo druholigové tabulky.

    V minulém zápase si pražští hokejisté na specifickém domácím kluzišti poradili bez větších problémů s českobudějovickým David Servisem 7:0, dvakrát se trefil extraproduktivní Kamil Bříška.

    Branickou jedničkou je Lukáš Sochůrek (2,76 obdržených branek na zápas). Pro něho bude zápas v Klatovech obzvlášť zajímavý, v minulosti totiž nastupoval právě za západočeský klub. Celkově v něm odchytal takřka 60 zápasů. Záda mu kryje Lukáš Langer (3,19 obdržených branek na zápas).

    Jednoznačně nejproduktivnější na Kobře je první útočná trojka složená z Kamila Bříšky (10 + 7), Lukáše Tondra (2 + 9) a zkušeného Tomáše Plíhala (5 + 5). Dále se daří i Dominikovi Novákovi (4 + 4) a Denisu Heldákovi (3 + 5).

    POSLEDNÍCH 5 UTKÁNÍ:

    21.09.2019 Kobra – Tábor 4:3
    25.09.2019 Kolín – Kobra 4:6
    28.09.2019 Kobra – China Golden Dragon 11:2
    02.10.2019 Příbram – Kobra 7:2
    06.10.2019 Kobra – DS České Budějovice 7:0.
     
    SHC KLATOVY – 5. místo, 12 bodů, skóre 40:19

    Klatovy mají jako každoročně slušný vstup do druholigové sezóny. Plzeňská farma sice prohrála s Kobrou, Táborem a Příbramí, o body ale dokázala obrat například i kolínské kozly, Písek, České Budějovice či trápící se China Golden Dragon.

    Hráči ze západu Čech se můžou chlubit zejména kvalitní defenzivou. V sedmi zápasech obdrželi pouze 19 gólů, což z nich dělá druhý nejlepší bránicí celek skupiny Střed. I v útoku se hráčům modro-bílého celku daří. S průměrem 5,7 branky na zápas se řadí k nejproduktivnějším týmům celé druhé ligy, bez vysoké výhry nad čínskou reprezentací by tento průměr ale činil pouze 4 přesné trefy na zápas.

    Západočeskou jedničkou je teprve devatenáctiletý Kristián Kolář (3,01 branky na zápas). Ten před několika dny navíc debutoval za plzeňský A-tým, když nastoupil na deset minut v utkání proti Hradci Králové. Na začátku sezóny se v ním v brance střídal Adam Beran, ten ale odešel do Litoměřic.

    Největší klatovskou hvězdou je talentovaný Josef Roubal (7 + 8). Ten je díky svým patnácti kanadským bodům čtvrtý nejproduktivnější hráč skupiny Střed. V útoku ho doplňuje o něco zkušenější Jiří Uhlík (4 + 4), David Roubal (4 + 4) či Josef Hasman (3 + 5). Produktivní Petr Eret se po 5. kole přestěhoval do Slezska, kde bude v Chance lize nastupovat za Frýdek-Místek.

    POSLEDNÍCH 5 UTKÁNÍ:

    21.09.2019 Klatovy – Písek 6:1
    25.09.2019 Tábor – Klatovy 2:0
    28.09.2019 Klatovy – Kolín 5:2
    03.10.2019 China Golden Dragon – Klatovy 1:16
    05.10.2019 Klatovy – Příbram 3:6.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Dominantní Kobra si jede do západních Čech pro další tři body, domácí Klatovy, které zejména ze začátku sezóny patří k černým koním 2. ligy se ale jen tak nevzdají a budou chtít pražského favorita minimálně potrápit.

    Poslední vzájemné střetnutí se odehrálo v rámci prvního kola letošní sezóny. Kobra tehdy šla ve druhé třetině po brankách Bříšky a Hlinky do dvoubrankového vedení, Roubal sice dokázal ještě na úvod třetí dvacetiminutovky snížit, Heldák ale o tři minuty později přidal třetí pražskou branku. Zápas nakonec po druhé trefě Roubala a zakončení nejproduktivnějšího hráče Kobry Bříšky do prázdné branky skončilo vítězstvím 4:2 pro domácí Kobru.

    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÉ SOUTĚŽNÍ ZÁPASY:

    28.11.2018 Kobra – Klatovy 2:1
    06.02.2019 Klatovy – Kobra 2:5
    11.09.2019 Kobra – Klatovy 4:2

    SESTAVY V MINULÉM ZÁPASE:

    Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík (C), Šiller, Houdek, Lokajíček, Kremláček, Houfek, Walter – Uhlík, Matiášek, Roubal D. (A) – Rohla, Tulačka (A), Mužík – Eret, Roubal J., Vávra – Hasman, Hanzlík, Procházka

    Kobra: Sochůrek (Langer) – Valík, Knesl, Šefl, Šteiner (A), Mrkvička, Šmíd – Petrov, Hlinka, Antončík (C), Šťastný, Novák, Netolický, Bříška (A), Šeba, Smejkal, Heldák, Hrubý, Tondr, Mucha.
     
    Krásné odpoledne všem hokejovým fanouškům! Vítáme vás u zápasu 2. ligy skupiny Střed mezi SHC Klatovy a HC Kobra Praha. Utkání začíná v 17:30 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 2. Matiášek (J. Roubal), 26. Hasman (Hanzlík, Kolda), 27. Houdek (Rohla), 28. Matiášek (J. Roubal), 54. J. Roubal (Walter, Tulačka) – 15. Plíhal (Šteiner), 18. Plíhal, 32. Hlinka (Bříška, Tondr)


    HC Klatovy: Kolář (Čech) – Slavík (C), Houfek, Šiller, Lokajíček, Sysel, Houdek, Walter – D. Roubal (A), Uhlík, Tulačka, Kolda, J. Roubal, Hajšman, Hasman, Hanzlík, Procházka, Rohla, Matiášek, Adamec
    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Šteiner (A), Knesl, Valík, Antoš, Šmíd, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Smejkal, Hlinka, Heldák, Tondr, Petrov, Bříška (A), Netolický, Plíhal (C), Hrubý

    Rozhodčí: Jakub Hornáček – Petr Šimánek, Stanislav Hnát

    Diváci: 145
    thejrc.org