Mladá Boleslav – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:3 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 7:4 (kon.) | Litvínov – Zlín 5:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 13.10.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji vám pěkný zbytek večera, úspěšný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:34:52)
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Energie Karlovy Vary – Tomáš Rachůnek
    Mountfield Hradec Králové – Lukáš Cingel
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    HC Energie Karlovy Vary – 9 (30)
    Mountfield Hradec Králové – 11 (36)
     
    Duel mezi Mountfieldem a Energií skončil. Do třetí třetiny si Vary přinesly jednobrankový náskok, který se jim podařilo krátce po začátku třetího dějství zdvojnásobit. Jiskru naděje pro Hradec vykřesal v 50. minutě Cingel, Lvi bojovali až do konce, ale dnes ztroskotali na pevné obraně Západočechů řízené skvělým brankářem Novotným. V závěru pečetil výhru svého celku Tomáš Rachůnek, jenž dvěma góly v poslední dvacetiminutovce rozhodl o vítězství svého celku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Východočeši ještě vyhráli jedno buly před Novotným, Čáp vystřelil po vhazování z levého kruhu, ale minul.
     
    59:46
    Vincour se dostal k dorážce na brankovišti, ale puk dost nezvedl, Novotný se betony nalepil na led a jeho pokus vykopl až k mantinelu.
     
    59:20
    Mazanec jde znovu na střídačku, Mountfield to chce zkusit ještě jednou v šesti.
     
    59:05
    Nedomlel rozehrává na střed hřiště, kde byl Vincour ztrojen soupeři, Cingel se následně dostal k puku, ale ani jeho přihrávka nebyla přesná.
    58:44 Tomáš RACHŮNEK - 1:3
     
    58:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme rozhodnuto! Energie pečetí výhru gólem do prázdné brány! Jergl na útočné modré naprosto nesmyslně místo střely přihrával kamsi k hrazení. Zámorský ideálně nezpracoval, Karlovarští mu sebrali puk a když se obránce Lvů rozhodl napadat, objeli ho. TOMÁŠ RACHŮNEK pohodlnou ranou od levého hrazení pečetí výhru Západočechů v tomto duelu. Asistence: David Gríger, Jakub Flek.
     
    58:19
    Mazanec jde na střídačku, Hradec to zkouší v šesti bez brankářem zatím drží pásmo a hledá vhodnou palebnou pozici.
     
    57:58
    Další okénko v obraně Lvů! Šenkeřík se dostal až na pravý kruh a vypálil na zadní tyč, Mazanec předvedl další parádní zákrok ramenem.
     
    57:26
    Novotný znovu drží puk za vlastní bránou, poslal ho prudce kupředu na Skuhravého, který šel se svým parťákem dva na jednoho, vypálil, ale Mazanec vykopl puk koncem brusle!
     
    57:06
    Do dobré pozice se nyní dostával Smoleňák, který už mohl skoro střílet z levé strany. Akci svěřenců Tomáše Martince zastavil ofsajd.
     
    56:49
    Východočeši znovu jen nahodili kotouč na zadní mantinel, kde byli první beci Energie, kteří jej zase rychle poslali na druhou stranu.
     
    56:35
    Linhart udržel na levém hrazení dva soupeře a postrčil puk kupředu, jeho spoluhráči s ním ale nic zázračeného vymyslet nedokázali.
     
    56:15
    Buly před Novotným vyhráli Energetici, kteří si přihrnuli puk do brankoviště, kam se natlačilo několik hokejistů, puk má Novotný v lapačce.
     
    55:57
    Karlovy Vary se teď už nesnaží příliš útočit, místo toho rychle posílají puky z třetiny a brání vlastní pásmo. Nyní předvedly další icing.
     
    55:38
    Čáp se teď nestíhal vrátit, a tak s rozehrávkou pomohl Mazanec, Mountfieldu se nyní nedaří dostat se do útočného pásma.
     
    54:49
    Novotný stihl odehrát puk před Červený včas. Nakonec se touš dostal na vrchol kruhů ke Smoleňákovi, ten klec protivníka svým projektilem minul.
     
    54:32
    Buly před Novotným vyhráli Energetici a po pravém hrazení ihned vyhazují puk až na útočnou modrou, Lvi kontrolují hru a podnikají další výpad.
     
    54:14
    Nedomlel vystřelil z levé strany od modré čáry, Novotný nejspíš neměl puk ihned pod kontrolou, Jergl dorážel. Následně se ale ukázalo, že gólman Energie už drží puk a sudí přerušili. Probíhá další komerční pauza.
     
    53:38
    Perret najížděl z levé strany na bránu Energie, z levého kruhu mířil na vzdálenější růžek, který ale minul o hodně.
     
    53:27
    Klíma nyní dobře zasáhl, když se vrátil a zblokoval přihrávku na unikajícího soupeře, jeho pas kupředu ale spoluhráče nenašel.
     
    52:49
    Další nahození na zadní mantinel, kde kraluje Novotný, jenž svou velkou hokejkou vyhazuje puk až na útočnou modrou.
     
    52:27
    Radovan Pavlík rozjíždí další akci zpoza vlastní klece, Vincourovi se však nyní nepovedlo udržet touš na útočné modré.
     
    52:08
    Koukal nastřeluje z půlící čáry kotouč až za bránu Karlových Varů, jeho spoluhráči spěchají napadat, ale první u puku nebudou.
     
    51:37
    Buly před Novotným vyznělo v prospěch Energetiků, Koblasa se po levé straně šikovně proháčkoval až na zadní mantinel, kde vyhlíží spoluhráče.
     
    51:25
    Paulovič se dostal ke střele z pravého kruhu a svým tvrdým projektilem orazítkoval břevno. Následně byl v útočném pásmu podražen mezi kruhy, sudí mlčí. Tlak Lvů se však nyní opravdu zvyšuje.
     
    51:05
    Klíma se dostával mezi kruhy do velké šance, jenže místo střely volil další kličku, po níž mu obránci Energie vzali puk.
     
    50:38
    Klíma spěchá napadat do rohu kluziště. Po jeho aktivitě získal touš Paulovič, který posouvá puk za bránu soupeře.
     
    50:04
    Kubík jde rychle kupředu středem hřiště, přihrává doleva na Jergla, který ale v rohu kluziště další dobrou přihrávku nevymyslel.
    49:24 Lukáš CINGEL - 1:2
     
    49:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec koriguje a ještě se nevzdává naděje na body z tohoto utkání! Radovan Pavlík zavezl kotouč do třetiny Varů, mezi kruhy přenechal puk LUKÁŠI CINGELOVI, jenž prudkou ranou k levé tyči snižuje na 1:2! Asistence: Radovan Pavlík, Conor Allen.
     
    49:16
    Energetici jsou kompletní, ale nyní se musí stáhnout ke své bráně, Mountfield se tlačí středem hřiště kupředu.
     
    48:40
    Následně chyběl Voráček vzadu, Hradec šel dva na jednoho, Smoleňák vzal odpovědnost na sebe a vypálil, Novotný fantasticky rukou vyrazil!
     
    48:29
    Energetici se ve vlastním oslabení vydali kupředu a Tomáš Voráček vystřelil z levé strany, Mazanec kryje.
     
    47:49
    Červený dostal přihrávku těsně před brankoviště a prvním dotekem se pokusil procpat puk do brány, v obrovské šanci mířil nepřesně!
     
    47:26
    Jergl dostal kotouč k modré čáře a vypálil z osy hřiště, Novotný znovu zasáhl a betonem poslal puk do rohu.
     
    46:52
    Zámorský dostal kotouč na pravou stranu, u mantinelu se vůbec nerozpakoval a vypálil, Novotný zatím působí neprůstřelně.
     
    46:26
    Zkušený kapitán Energie Skuhravý teď nepotěšil své spoluhráče. Fasuje trest na dvě minuty za zdržování hry poté, co vystřelil puk mimo kluziště. Dává tak šanci Lvům vrátit se do zápasu, dvě minuty mu teď budou připadat jako věčnost.
     
    46:09
    Smoleňák dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a dvakrát zakončoval, Novotný však byl na zemi velice brzy a oba jeho pokusy zastavil.
     
    45:51
    Čáp si pospíšil dozadu, a tak se píská další zakázané uvolnění, Tomáš Vondráček se vrací do obranného pásma v předklonu. Buly vyhráli hokejisté Mountfieldu a usazují se v pásmu.
     
    45:44
    Kubík prošel po levé straně kupředu a předal Jerglovi, jenž však s kotoučem nic nevymyslel. Západočeši ho napodobili, když zahráli na zakázané uvolnění. Buly po levé ruce Novotného.
     
    45:19
    Linhart pálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus byl před bránou Energie sražen k zemi, ale mezi tyče nemířil. Energetici se následně při výpadu dostali do postavení mimo hru.
     
    45:08
    Linhart rozehrává ve spolupráci se Zámorským, Perret vysokou přihrávku na útočné modré ideálně nezpracoval, přesto získal pro svůj tým pásmo.
     
    44:48
    Delší pasáž zápasu bez přerušení nyní končí, vyhození Nedomlela bylo sraženo mimo kluziště, buly u obranné modré Východočechů.
     
    44:22
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, Mazanec zastavil nahození na zadní mantinel a jeho spoluhráči pak rychle přešli kluziště, do šance se ale nedostali.
     
    43:58
    Západočeši se zase usazují v třetině Mountfieldu, Flek ale odevzdal puk jen Červenému. Allen nakonec bekhendem vyhazuje k Novotnému.
     
    43:27
    Smoleňák se snažil přetlačit dva bránící hráče, což se mu nepodařilo, při dalším výpadu mu puk vypíchl Kubka.
     
    42:59
    Mountfield znovu postupuje kupředu, Kubík nechal za sebou Červenému, jeho přihrávka do prostoru před bránou spoluhráče nenašla.
     
    42:27
    Západočeši se znovu drží v útočném pásmu a snaží se dostat do dobré palebné pozici. Lvi jim nyní touš sebrali, vpřed šel Jergl, jehož rána z pravé strany končí na betonech Novotného.
     
    41:59
    Východočeši se snažili rychle zaútočit, jenže jejich prudká přihrávka skončila jen zakázaným uvolněním. Buly před Mazancem vyhrála Energie a gólman Lvů musel lapit tvrdý pokus od modré, který vyslal Plutnar.
    41:35 Tomáš RACHŮNEK - 0:2
     
    41:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie vyhrála buly, Flek dostal puk na pravý kruh, kde byl v obrovské šanci Šenkeřík, jeho ránu Mazanec zvládl vykopnout, jenže přímo na hůl TOMÁŠE RACHŮNKA, který přízemní střelou zvyšuje na 2:0! Přesilovka je využita. Asistence: Petr Šenkeřík, Jan Flek.
     
    41:26
    Koblasa se vytočil na levém kruhu, nikoho volného neviděl, tak vypálil. Střela mířila přímo do náruče připraveného Mazance.
     
    41:01
    Královéhradeckým se povedlo vyhodit, Energetici drží touš za svou bránou a vyčkávají, až jim útočníci najedou do požadovaného postavení.
     
    40:45
    Rudolf Červený je po zásluze vyloučen, nyní musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když v předbrankovém prostoru zahákoval Rachůnka, který se dostával do obrovské šance, kdy by šel sám na Mazance. Dvě minuty jsou zasloužené a útočník Lvů je přijme rád.
     
    40:27
    Východočeši museli zacouvat za vlastní obrannou modrou, tam se ale přeskupili a Koukal už nahazuje na zadní mantinel.
     
    40:14
    Linhart poslal po vhazování puk až za bránu Energie, po souboji v rohu kluziště se puk odrazil do ochranné sítě, vhazování před Novotným.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 3715 diváků.
     
    Obě mužstva se vrací na kluziště. Třetí třetina tak bude moci za chvilku odstartovat.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    HC Energie Karlovy Vary – 8 (21)
    Mountfield Hradec Králové – 18 (25)
     
    Druhé dějství utkání mezi Hradcem a Vary skončilo. Aktivita se v této části utkání rozhodně přenesla na hole Východočechů, kteří si vypracovali několik dobrých příležitostí. Trápí je však kvalitní koncovka, většina ran putuje do středu brány, Novotný parádně vykrývá prostor a Lvi budou potřebovat podstatně lepší zakončení, pokud chtějí gólmana Energie překonat. Západočeši také předvedli pár nebezpečných akcí, ale náskok se jim navýšit nepodařilo, takže stále zůstává jen jednobrankový. Uvidíme, zda nám třetí třetina přinese víc gólů, které jsou kořením tohoto sportu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Ještě jeden nastřelený puk do prostoru před Mazancem, Energetici se snažili o zakončení v poslední vteřině, ale to se jim již nepodaří.
     
    39:33
    Novotný rozehrává zpoza vlastní klece, Beránek nepřetlačil na útočné modré Zámorského, čehož mohl využít Paulovič, jehož stahovačka na pravém kruhu ale úspěšná nebyla.
     
    39:04
    Východočeši se snažili projít kupředu po levé straně, nakonec se dostal kupředu Radovan Pavlík středem, přihrál na levý kruh Cingelovi, jenž přestřelil bránu Energie.
     
    38:38
    Skuhravý poslal chytrou přihrávku za sebe Koblasovi. Chvíli to vypadalo, že Klíma svého soupeře v rohu kluziště odstavil od puku, ale nakonec bylo vše naopak. Střela Kolbasy od hrazení ale končí v rukavici Mazance.
     
    38:08
    Karlovarští kombinují na své obranné modré, napadání Zámorského s Klímou nyní přineslo ovoce jen na krátkou dobu a Západočeši mohou znovu vpřed.
     
    37:58
    Mountfield rychle ukončil ofenzivní snahu protivníka a sám chtěl rychle zaútočit, prudký pas ale končí zakázaným uvolněním a buly po levé ruce Mazance.
     
    37:31
    Po přihrávce rukou se vhazuje ve středním pásmu. Smoleňák dostal přihrávku z levé strany mezi kruhy, ale puk nedokázal zpracovat. Střela Zámorského od modré končí na betonu Novotného.
     
    37:20
    Nedomlel zaváhal při střele od modré. Následně málem založil akci Energie, ale svou chybu napravil a odtlačil dva soupeře od puku.
     
    37:05
    Energetici se znovu osvobozují a v tuho chvíli jsou již kompletní, Novotný zasahuje svou holí po nahození za jeho klec.
     
    36:53
    Obrovská šance Kevina Klímy! Nyní mohl útočník Lvů odčinit své dva fauly, jenže střelu z vrcholu kruhů namířil přímo do náruče Novotného.
     
    36:27
    Karlovarští si dělají z protivníka dobrý den, posílají si puk přes celé kluziště. Mountfield ho získal teprve nyní, jenže přes útočnou modrou se s ním nemůže dostat.
     
    35:57
    Energetici se dvakrát za sebou rychle osvobodili vyhozením přes všechny čáry a nyní dokonce získávají puk při napadání.
     
    35:26
    Zámorský šikovně posunul kotouč na Smoleňáka, jenž si před bránou zpracovával puk a chtěl zakončovat, přičemž byl zezadu jednoznačně podražen, sudí vylučovat nebudou.
     
    35:02
    Filip Novotný inkasuje dvě trestné minuty za podrážení. Za gólmana Energie odpyká trest Gríger.
     
    35:01
    Hraje se dlouho ve výhodě, Nedomlel tvrdě vypálil od modré, puk se vznesl ke stropu haly, když ho srazili hráči před bránou a puk byl ve vzduchu několik vteřin, následně ho hráči Energie zametli do rohu.
     
    34:37
    Mazanec rozehrává na Kubíka, ten předal Chalupovi, jenž poslal příliš rychlou nahrávku Jerglovi, který nakonec ale přece jen získal puk a byl podražen Novotným, sudí nechává Hradci výhodu.
     
    34:01
    Další rána Východočechů. Aleš Jergl získal puk na levém kruhu a rychle pálil na klec protivníka. Novotnému ale znovu stačilo jen nastavit hruď a přikrýt puk lapačkou.
     
    33:32
    Tomáš Vincour se šikovně proháčkoval přes obránce na pravý kruh a vyslal dobře umístěný projektil na přední tyč, který ale Novotný zneškodnil.
     
    33:04
    Perret byl v rohu kluziště složen k zemi Plutnarem, podle sudích o faul nešlo, což vyvolává jistou reakci u domácího publika, hra ale pokračuje.
     
    32:27
    Zámorský nepřetlačil v rohu kluziště Rašku, a tak se Energetici usazují v prostoru před bránou Mountfieldu, Beránek postupuje s pukem na zadní mantinel.
     
    32:13
    Tak teď se hraje zajímavý hokej! Smoleňák mohl postupovat sám po pravé straně vpřed, jenže jeden z hlavních se mu naprosto nesmyslně připletl do cesty a puk mu ukopl bruslí. Energie toho mohla využít, na levém kruhu se uvolnil Flek a Mountfield může být rád, že svůj pokus namířil přímo na solar Mazance. Následuje komerční pauzička.
     
    31:50
    Hradec zvyšuje svůj tlak v pásmu soupeře, Smoleňák vystřelil z levého kruhu, ale Novotný znovu dobře postavený a zasahuje hrudníkem.
     
    31:32
    Jergl dostal puk na pravý kruh, ještě se protáhl kolem beka a tvrdě vypálil, Novotný jeho pokus vyrazil nejspíš maskou. Následně se k ráně z druhé strany odhodlal Čáp, jeho bombu gólman Varů zkrotil na své hrudi.
     
    31:09
    Skuhravý se jednoduchým ťukesem dostal k puku na útočné modré. Touš ani on však neměli potřebnou rychlost a akce tak brzy skončila.
     
    30:52
    Tlak Východočechů ještě chvíli pokračoval, zakončen byl ranou Klímy z levé strany, které po teči končí v ochranné síti. Energetici zatím brání na jedničku s hvězdičkou.
     
    30:26
    Mountfield kombinuje podél hrazení v prostoru před Novotným, Perret se zbavil strážce, přihrál Zámorskému, ale jeho střela z velkého úhlu nebyla nebezpečná.
     
    30:00
    Radovan Pavlík si chtěl narazit o mantinel a jít před bránu Energie, Graňák však jeho postup zvládl zastavit.
     
    29:37
    Energetici se drží na puku v pásmu Lvů. Hradec vysvobodilo vyhození Vincoura, takže se hra stěhuje na opačný konec kluziště.
     
    29:16
    Hodně nepřesností ve hře Lvů. Svěřenci Tomáše Martince se nejprve dostali do ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný. Nyní se provinili zakázaným uvolněním.
     
    29:05
    Smoleňák se málem dostal k zajímavé přihrávce, ale Eminger se mu vrhl pod nohy, takže nakonec musel poslat jen střílený pas z rohu kluziště, který nebezpečný nebyl.
     
    28:38
    V hlavní akci Conor Allen. Nejprve vypálil tvrdě od modré, ale jeho pokus jen zaduněl o zadní mantinel, následně se ocitl ve složité situaci u vlastní brány, kdy musel odehrát puk, jenž se mu zapletl pod nohy, což se mu nakonec povedlo a hra se stěhuje do středu kluziště.
     
    28:26
    Na druhé straně dva pokusy Mountfieldu. Chalupa pálil z levého kruhu, bránu netrefil. Následně to od modré zkusil Čáp, sražený pokus se k Novotnému sotva došoural.
     
    27:49
    Pěkná akce Varů! Situaci dva na jednoho řešil Skuhravý dlouhou křižnou přihrávkou, Tomáš Vondráček vypálil z první, jenže Mazanec se stihl přesunout a zasáhl včas.
     
    27:27
    Perret zavezl kotouč za bránu Západočechů, tam však dobře zahrál Rohan, který čistě narazil útočníka Hradce na hrazení a odzbrojil ho.
     
    27:06
    Vary rozehrávají z vlastního obranného pásma, Dominik Graňák šikovně poslal kotouč po levé straně kupředu, další pas byl ale sražen a puk je opět v hledišti.
     
    26:38
    Buly před Novotným vyznělo lépe pro Energetiky a Jakub Flek se na druhé straně dostal k tvrdé ráně z levého hrazení. Jeho projektil mířil nad břevno svatyně Lvů. Poté, co se puk dostal mimo hrací plochu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:18
    Čáp vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže trefil jen brusle čárového, který házel buly. Energetici rychle vyhazují přes všechny čáry a hra se před jejich gólmana zase vrací.
     
    26:04
    Ještě jedna akce Aleše Jergla, ten se ale dostal v podstatě do záporného úhlu a Novotný prostor u přední tyče nenechal. Po jeho zákroku se bude vhazovat před bránou Varů, probíhá komerční brejk.
     
    25:38
    Hradečtí jdou nyní rychle kupředu, Jergl zajel až za bránu Varů, jenže zpětná přihrávka na modrou čáru nešla tak, jak by Zámorský pokračoval.
     
    25:19
    Lvi se nyní nemohou vyprostit ze svého pásma. Flek rychle vyjel z rohu hřiště a vypálil, Mazanec zasáhl betonem a následně si poradil i s pokusem od modré čáry.
     
    24:59
    Východočeši se osvobodili ze sevření protivníka jednoduchým vyhozením. Také Šenkeřík na druhé straně jen napálil puk na zadní mantinel a jde střídat.
     
    24:31
    Zajímavou šanci si nyní vypracoval Radovan Pavlík, jenž se prohnal po pravé straně a z kruhu to zkusil bekhendovým pokusem, který Novotný zlikvidoval svou vyrážečkou, následně se píská další ofsajd Mountfieldu.
     
    23:59
    Další ofenzivní snaha Východočechů končí na útočné modré, kterou svěřenci Tomáše Martince nepřekročili v souladu s pravidly této hry – ofsajd.
     
    23:32
    Zámorský sebral puk za vlastní bránou, ale rozehrávka se mu nepovedla. Energetici poslali kotouč do předbrankového prostoru, kde si ho málem srazil bruslí do brány Červený, Mazanec musel rychle zasáhnout betonem.
     
    23:07
    Dvě zajímavé možnosti Hradce. Nejdřív se Kubík šikovně vytočil zpoza brány a ranou z otočky jen těsně minul klec Varů. Následně vystřelil od modré Zámorský a Novotný měl co dělat, aby horký puk zkrotil v náruči.
     
    22:39
    Mountfield napadá hluboko v třetině Energie, ale ke kotouči se nedostal, Nedomlel odtlačil se soupeřem i Chalupu, Lvi ale získávají touš na útočné modré.
     
    22:16
    Karlovarští kombinovali podél hrazení, ale ke střelbě se nedostali. Rychlý výpad na druhou stranu zakončoval Klíma z pravého kruhu, Novotný byl připraven a zasáhl jistě.
     
    21:50
    Knotek se šikovně protáhl na pravém kruhu přes obránce, ale dostal se ze střeleckého úhlu, Mazance neohrozil.
     
    21:16
    Tentokrát vyhráli vhazování Královéhradečtí, kteří ale svůj pokus namířili jen do zadního mantinelu. Radovan Pavlík při napadání hrací předmět nezískal.
     
    21:00
    Prudký pas Energetiků končí mimo hrací plochu. Vhazovat se bude před Novotným. Puk získali Západočeši a po levém mantinelu chtějí projít vpřed, což se jim ale nedaří, sražený pokus Cingela s poklidem lapil gólman Varů do lapačky.
     
    20:32
    Smoleňák v souboji na útočné modré nepřetlačil Šenkeříka a kupředu tak mohou postupovat hokejisté Karlových Varů.
     
    20:17
    Východočeši vyhráli vhazování a od vlastní brány vyhodili přes celé kluziště. Novotný puk v poklidu zpracoval a rozehrává na pravou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vrací na kluziště, druhá třetina bude moci za pár chvil odstartovat.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:54.
     
    Střely na bránu v první třetině

    HC Energie Karlovy Vary – 13
    Mountfield Hradec Králové – 7
     
    První dějství duelu mezi Mountfieldem a Energií skončilo. Optickou i střeleckou převahu si vypracovaly Karlovy Vary, které šly už ve 2. minutě po zásluze do vedení. Špatnou rozehrávku Lvů potrestal Ondřej Beránek, jenž se rychle obtočil kolem tyče a bleskovým zakončením zaskočil Mazance. Ten má zatím podstatně víc práce, než jeho protějšek Novotný. Východočeši toho zatím směrem dopředu příliš nevymysleli a budou se muset zlepšit, chtějí-li pomýšlet na bodový zisk z tohoto duelu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    A ještě jeden důležitý zákrok strážce svatyně Východočechů, tvrdý projektil od modré vyslal Eminger, Mazanec zkrotil touš mezi svými betony, ale následně se rozhlížel, očividně si nebyl jistý, že puk chytil. Sudí ale přerušují.
     
    19:40
    ...což také udělaly! Tomáš Mikúš se parádně vykroutil na pravém kruhu obránci a vyslal nebezpečný projektil na přední tyč, který gólman Hradce zlikvidoval svou vyrážečkou!
     
    19:24
    Nahození ze středního pásma Mazanec pohodlně sebral do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Vary mají ještě možnost zahrozit...
     
    19:10
    Energetici už nikam nespěchají a drží puk za svou bránou, tuho třetinu budou chtít za každou cenu vyhrát.
     
    18:49
    Mountfield se ještě chvíli držel v útočném pásmu, ale nakonec sám přišel o kotouč chybou u levého hrazení.
     
    18:31
    Novotný chytá lehčí nahození z levé strany. Na buly se staví Cingel proti Skuhravému, úspěšnější byl kapitán energie, jenž poslal touš ke svému brankáři, který puk přikryl lapačkou. Buly se bude opakovat.
     
    18:08
    Tomáš Rachůnek dostal zpětnou přihrávku z pravého rohu do předbrankového prostoru a rychle zakončil. Mazanec teď Hradec podržel, na zemi byl včas.
     
    17:37
    Nyní to dobře udělal Martin Kohout, který se šikovně vytočil na pravém kruhu a Mazance se snažil překvapit na přední tyči. Tu strážce svatyně Lvů pokryl.
     
    17:19
    Knotek se snažil poslat krátkou střílenou přihrávku z rohu kluziště před bránu, tu ale srazil Mazanec zpět na zadní mantinel. Následně se ke střele od modré dostal Eminger, pokus však ke gólmanovi Lvů neprošel.
     
    16:50
    Východočeši nahazují puk do rohu hrací plochy, kam spěchají napadat. Černou pryž se jim získat nepodařilo a naopak se musí vracet.
     
    16:16
    Prostrkávačku Beránka přes útočnou modrou Nedomlel projít nenechal, a tak mohl na druhé straně zakončovat Smoleňák, jenž ale zařízení minul.
     
    15:46
    Západočeši se krátce zdrželi v prostoru před Mazancem, ale nyní musí spěchat za vlastní klec, kam letí vyhozený kotouč.
     
    15:08
    Vincour se šikovně proháčkoval skrz obranu Varů, obkroužil bránu a pokusem po zemi se snažil zaskočit Novotného. Neúspěšně.
     
    14:38
    Kevin Klíma se hnal středem hřiště do pásma Energetiků, ti ho ale zdvojili, odzbrojili a prudce vyhodili. Píská se zakázané uvolnění. Buly po levé ruce gólmana Novotného.
     
    14:06
    Jergl se dostal na ose hřiště přes útočnou modrou a vystřelil, jeho rána však byla sražena a proskákala neškodně kolem pravé tyče svatyně Novotného. Po sražené přihrávce ze středního pásma se přerušuje a máme tu druhou komerční pauzu.
     
    13:40
    Karlovy Vary hrají v plném počtu a navíc drží puk, Rachůnek si počínal velice zkušeně, na útočné modré udělal oblouk a vrátil se s hracím předmětem do svého pásma.
     
    13:06
    Hradečtí drží třetinu, ale zatím se do nějaké velké šance nedostali, kombinují především podél hrazení a modré čáry.
     
    12:36
    Vincour posouvá puk po hrazení na Cingela, ten mu kotouč vrací a následně jej posílá nahoru Allenovi, ten křižně našel Klímu, jenž svou ranou trefil prvního bránícího hráče.
     
    12:05
    Lvi se usadili v útočném pásmu, ale Červený na pravém kruhu příliš váhal s přihrávkou a Energie se tak osvobodila. Při druhém pokusu o přechod útočné modré se Východočechům píská ofsajd.
     
    11:38
    Raška inaksuje dvě trestné minuty za sekání a přesilovku si tak zkusí také Hradečtí, kteří posílají na led první lajnu.
     
    11:21
    Mountfield je kompletní, ale jeho hokejisté musí začít zpoza své brány, rozehrávka jejich gólmana na Čápa navíc nebyla přesná, takže se opět musí stáhnout.
     
    11:05
    Chalupa rychle vystartoval po vhazování na beky Energie, ale kotouč nezískal. K dvěma nebezpečným pokusům se dostal Šenkeřík, jenž dvakrát tvrdě pálil z pravého kruhu, jeho první pokus Mazanec jen vyrazil, druhý už dokázal schovat kdesi ve své výstroji. Nutno však dodat, že jistým dojmem zatím nepůsobí.
     
    10:44
    Západočeši jsou opět pevně usazeni před klecí Mountfieldu a jejich přihrávky putují rychle z hole na hůl. Šenkeříkův křižný pas byl sražen za tvrzené sklo, takže se přerušuje.
     
    10:30
    Na ledě už delší dobu leží Lukáš Cingel, sudí si ale nedovoleného zákroku nevšimli a odpískali až poté, co Flek zakončil svou situaci, když vypálil z bezprostřední blízkosti a Mazanec musel puk vyrážet ramenem.
     
    10:03
    Dominik Graňák nyní měl trochu slitování se svým bývalým klubem, obdržel přihrávku od zadního mantinelu do parádního prostoru mezi kruhy, ale místo střely z této parádní pozice volil přihrávku do strany. Následný pokus mířil vysoko nad břevno klece Lvů.
     
    09:38
    Východočeši dostávají kotouč až k Novotnému, Karlovarští se ale nezdržujís dlouhým rozehráváním a rychle přechází útočnou modrou.
     
    09:27
    Energetici rychle postavili přesilovku a neváhali se střelou od modré čáry, ta však po dobrém bloku obrany Hradce končí v ochranné síti.
     
    09:07
    Kevin Klíma dnes dostává druhý dvoumintuový trest a Vary tak druhou početní výhodu k dispozici. Útočník Mountfieldu se provinil hrou vysokou holí.
     
    08:31
    Tomáš Rachůnek se dostal v mezikruží ke kotouči, aniž by sám věděl jak. Puk se mu zapletl pod brusle a obránci Lvů jej dostali do bezpečí.
     
    08:06
    Gaspar předvedl své rychlé nohy a zbavil se napadajícího protihráče, jeho rozehrávka na pravou stranu kluziště ale žádného z parťáků nenašla.
     
    07:31
    Oba celky se nyní nějakou dobu přetahovaly o puk na útočné modré Mountfieldu. Hokejisté Energie byli úspěšnější a vyhazují touš až k Mazancovi.
     
    07:06
    Energetici rozehrávají zpoza vlastní svatyně, Beránek na středu kluziště rychlou narážečkou posunul hru vpřed, ale defenzíva Lvů se zorientovala a průnik zastavila.
     
    06:35
    Východočeši jsou kompletní a po zásahu vysokou holí bude následovat komerční pauza. Hradečtí fandové v ní choreem děkují svým bývalým hráčům – Tomáši Knotkovi a Dominiku Graňákovi. Během působení slovenského obránce pod Bílou věží odehrál Hradec 121 utkání, bývalý kapitán Mountfieldu nechyběl ani v jednom z nich.
     
    06:13
    Kapitán Varů Skuhravý to zkusil z pravého kruhu na přední tyč, ale jeho rána byla poměrně nepřesná a jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    05:38
    Východočeši se osvobozují a posílají puk až za svatyni Novotného. Energetici se ale rychle vrací do pásma a znovu postavili svou přesilovku.
     
    05:05
    Energetici zahrozili, Eminger vystřelil tvrdě z levé strany od modré čáry, Mazanec puk jen vyrazil před sebe, ale dorážka Západočechů mířila mimo tři tyče.
     
    04:30
    Přesilovka pro Vary, které mají možnost rychle zdvojnásobit vedení. Vyloučen je Kevin Klíma, dvě minuty podrážení.
     
    04:19
    Radovan Pavlík se s obtížemi dostal přes obránce a jeho střela byla spíš jen nahozením, které navíc ani nemířilo na bránu.
     
    03:48
    Cingel prostrčil puk přes obrannou modrou a Lvi šli kupředu, po ráně Gaspara z levé strany se strhla před Novotným strkanice, hokejisté Mountfieldu ale puk za brankáře Energie nedostali.
     
    03:26
    Flek vykroužil na pravé straně oblouk a posunul puk k hrazení na Šenkeříka, který udělal dva kroky kupředu a dobře vypálil na zadní tyč. Mazanec předvedl jistý zásah svou lapačkou.
     
    02:50
    Čtvrtá formace Hradce nyní solidně zatopila před Novotným, když nejprve zakončoval Jergl a následně se o dorážku snažil Kubík, obrana Energie odolala.
     
    02:27
    Linhart dostal přihrávku z levé strany na modrou čáru, jenže se mu nepodařilo vypálit, hůl se zasekla jen o led.
    01:52 Ondřej BERÁNEK - 0:1
     
    01:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici rychle otevírají skóre ze své první menší šance! ONDŘEJ BERÁNEK se po špatné rozehrávce Klímy dostal k puku za bránou Lvů a bleskově se obtočil kolem přední tyče. Mazanec ji neměl ideálně pokrytou a kapituluje, tento gól jde určitě z části i za ním. Asistence: Adam Raška.
     
    01:38
    Beránek si sjížděl před bránu, ale přihrávka z levého hrazení neprošla přes bránícího Nedomlela.
     
    01:10
    Mountfield nahodil puk po levém hrazení až za Novotného, který signalizoval sudím icing, ti však nepískají, hraje se dál.
     
    00:42
    Smoleňák drží kotouč v rohu kluziště, šikovně se ho snažil od zadního prostoru přihrát před bránu spoluhráčům, ale zpětný pas jeho parťáky nenašel.
     
    00:15
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování, ale Koukalovi se nepodařilo tečovat kotouč do útočného pásma a při druhém pokusu o překročení útočné modré se Lvům píská ofsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí volá hráče na vhazování, utkání může začít.
     
    Oba celky právě přichází na ledovou plochu a nastupují na modré čáry. Do startu utkání zbývají necelé dvě minutky.
     
    Sestavy

    Mountfield trápí početná marodka v obranných liniích, ze hry jsou Cibulskis, Rosandič i Filip Pavlík. Jako sedmý bek tak dnes nastoupí klasický útočník Radek Pilař. Vepředu Lvům scházejí Dragoun a Rákos, ale v ofenzívě Hradec disponuje opravdu širokým kádrem.

    Energie bude v tomto utkání postrádat zadáka Šafáře, první duel v této sezóně tak absolvuje Adam Rulík.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Allen, Čáp, Gaspar, Nedomlel, R. Pilař – Červený, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Perret, Klíma, Paulovič – M. Chalupa, Kubík, Jergl.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Eminger, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Kubka, A. Rulík – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Klouček.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům krásné odpoledne. V Hradci Králové svítí sluníčko, máme tu opravdu nádherné počasí, takže ideální čas si naposled vyjít na hokej jen v mikině či svetru. Oba celky právě dokončují rozbruslení na ledové ploše, zápas by měl odstartovat přibližně za 20 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Zvítězí Hradec doma proti Energii?
     
    Koho sledovat...

    Nejproduktivnější hráči obou mužstev

    HC Energie Karlovy Vary
    Tomáš Rachůnek (3+6)
    Ondřej Beránek (4+3)
    Jakub Flek (2+5)
    Matěj Stříteský (4+2)
    Dávid Gríger (1+5)

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (5+5)
    Oskars Cibulskis (1+5)
    Aleš Jergl (3+2)
    Rudolf Červený (2+3)
    Daniel Rákos (0+5)

    Úspěšnost brankářů obou celků při zákrocích

    HC Energie Karlovy Vary
    Filip Novotný – 91,60 %
    Jan Bednář – 86,76 %

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 86,46 %
    Štěpán Lukeš – 50,00 %
     
    Zajímavosti

    O zvláštní duel půjde především pro Dominika Graňáka. Karlovarský obránce přišel na západ Čech před touto sezónou právě z Hradce Králové. Poprvé tak nastoupí proti svému bývalému celku, kterému navíc dělal kapitána. Pod Bílou věží hrál čtyři sezóny také Tomáš Knotek, jenž po dvou letech v Mladé Boleslavi zamířil k Energetikům.
     
    Vzájemné souboje z loňské sezóny

    Pakliže přihlédneme k utkáním těchto týmů z předcházejícího ročníku, vyjde nám jako favorit Hradec Králové. Mountfield ve všech utkáních s Energií bodoval, třikrát ji porazil a na svém ledě jí neumožnil bodovat. Tuto bilanci budou chtít Východočeši prodloužit, Energetici naopak přerušit.

    30.9.2018 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 4:2
    16.11.2018 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 3:2sn
    4.1.2019 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 3:2
    17.2.2019 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 1:4
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Energetikům patří v současné chvíli 10. příčka tabulky, na své konto zatím zapsali dvanáct bodů, takže se teoreticky mohou po tomto duelu dotáhnout na svého dnešního protivníka. Karlovarští byli před sezónou pasováni do role jednoho z outsiderů, po třech kolech však všem expertům ukázali, že se s nimi musí počítat. První tři utkání tohoto ročníku totiž vyhráli a to za plný počet bodů. Zvlášť překvapili v Pardubicích, kde lepší časy vyhlížející Dynamo zchladili svou jasnou výhrou 5:2.

    Poté se však něco zlomilo a Západočechům se nedaří. Z předcházejících šesti duelů vyhráli jediný, ten poslední. Důležitý byl zápas v Olomouci, kde Karlovarští poprvé okusili pocit porážky, Kohoutům podlehli těsně 2:3. Následně neuspěli v ostře sledovaném derby, na vlastním ledě nestačili na Plzeň (0:3) a poté ani na Brno (3:4) a Spartu (2:5). Také Energetici se však začínají zvedat, nejprve překvapili v Třinci, kde silné Oceláře donutili hrát více než 60 minut a urvali aspoň bod za porážku 3:4 v prodloužení. Ve středu pak konečně mohli znovu oslavovat výhru, před svými fanoušky zdolali Litvínov rovněž v prodloužení 4:3.

    Budeme tak sledovat duel dvou celků, které nutně potřebují přidat druhou výhru na pomyslnou šňůru, aby zlepšily nejen své postavení v tabulce, ale i náladu v kabině.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši se aktuálně nachází na 7. místě tabulky se ziskem patnácti bodů. Lvi se letos nechlubí dokonalou defenzívou, jak jsme u nich byli zvyklí z ročníků předcházejících, v útoku si však počínají zdatně, nasázeli již 29 branek, stejný počet jich však také inkasovali. Průměrně to vychází na 3,22 obdržených i vstřelených gólů za jedno utkání, takže určitě nelze tvrdit, že zápasy Mountfieldu bývají nudné a přespříliš svázané taktikou.

    Královéhradečtí hokejisté nemají zrovna oslnivou formu. Z minulých čtyř extraligových utkání prohráli hned tři. Ztráty s týmy ze špice tabulky – Třincem (0:4 venku) a Kometou (2:3 doma) by se ještě daly s přimhouřeným okem brát. Nicméně porážka v Litvínově 5:6, kdy měli Východočeši soupeře několikrát na lopatkách, se musí svěřencům Tomáše Martince honit v hlavách ještě nyní. V poslední době se ale blýská na lepší časy, Lvi v tomto týdnu zlepšili obranu a nejprve uspěli v CHL, když Graz porazili na jeho ledě 2:1 a v pátek přemohli i houževnatou Mladou Boleslav, kterou zdolali 2:0. Poprvé v sezóně tak udrželi čisté konto. Na tyto dva výsledky bude chtít Mountfield jistě navázat také v souboji s Energií.
     
    Krásné odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Tipsport extraliga dnes nabízí bohatý program, pěti duely pokračuje její 10. kolo. Třinec a Olomouc ho již mají za sebou, Sparta se v něm utká s Kladnem až za měsíc. Pro nás však bude podstatné jiné utkání, společně se zaměříme na souboj, ve kterém Mountfield Hradec Králové vyzve na svém kluzišti tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 50. Cingel (R. Pavlík, Allen) – 2. O. Beránek (Raška I), 42. T. Rachůnek (Šenkeřík, Flek), 59. T. Rachůnek (Gríger, Flek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Allen, Čáp, Gaspar, Nedomlel, R. Pilař – Červený, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Perret, Klíma, Paulovič – M. Chalupa, Kubík, Jergl.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Eminger, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Kubka, A. Rulík – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Klouček

    Diváci: 3715
    thejrc.org