Ottawa – Tampa 4:2 (kon.) | Los Angeles – Nashville 7:4 (kon.) | Boston – New Jersey 3:0 (kon.)
Montreal – St. Louis 6:3 (kon.) | Detroit – Toronto 2:5 (kon.) | Carolina – Columbus 2:3 (kon.)
Chicago – Winnipeg 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Florida 3:2 (1:0 po s.n.) | Dallas – Washington 1:4 (kon.)
Minnesota – Pittsburgh 4:7 (kon.) | Colorado – Arizona 3:2 (po pr.) | Vancouver – Philadelphia 3:2 (2:1 po s.n.)
Vegas – Calgary 6:2 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:7 (0:1, 2:4, 2:2)
Pittsburgh Penguins
Neděle 13.10.2019, 02:45 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh Penguins zvítězil, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do nedělního dne. (05:41:32)
     
    Hvězdy zápasu

    1. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    2. Kris Letang (PIT) 1+1
    3. Jared Spurgeon (MNS) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 1 střela, 15:20 čas na ledě
     
    Celkem jedenáct branek jsme viděli v dnešním dramatickém utkání, po němž si Matt Murray připsal sté vítězství v NHL. Dále pak premiérové góly v NHL zaznamenali Adam Johnson a Sam Lafferty. Pittsburgh ale nejvíce těší vítězství, po kterém se posunout v tabulce směrem vzhůru. Pokud budeme hodnotit Minnesotu, tak ta nepředvedla špatný výkon směrem dopředu, ale v obraně zůstalo hodně nabídnutých okének.

    Střely na branku: 33:35.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:10.
     
    Konec zápasu.
    58:49 Sam LAFFERTY - 4:7
     
    58:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Jared McCann sice prohrál vhazování, ale kotouče se chopil SAM LAFFERTY, který prvním gólem v NHL pojistil vítězství Tučňáků. Pro kotouč se přes celé kluziště vydal Patric Hörnqvist, jenž ho spoluhráči přivezl na střídačku. Bez asistence.
     
    58:45
    Letangova hokejka byla zlomená, a tak si obránce převzal hůl do Crosbyho. Ve stejný moment přišlo zakončení od modré čáry, které pokryl Matt Murray.
     
    57:54
    Přihrávka přes osu hrací plochy mířila na zadní tyč, kam si najel Ryan Hartman. Domácí útočník černou gumu netrefil, a tak jsou Tučňáci stále pod tlakem.
     
    57:19
    Minnesota si vyžádala oddechový čas, po němž zůstal Alex Stalock na střídačce!
     
    56:28
    Před brankou zůstal zcela osamocený Jason Zucker, jehož pokus vyrazil betonem Matt Murray. Minnesota mohla být rázem ve hře o body.
    55:44 Luke KUNIN - 4:6
     
    55:44
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Aréna je ve varu, protože Wild vstřelili další branku! Od modré čáry švihem zakončil LUKE KUNIN, jehož pokus zapadl přesně do vzdálenější šibenice. Hostující brankář měl před sebou hned dva hráče, a tak reagoval pozdě. Asistence: Jared Spurgeon a Jonas Brodin.
    55:23 Brad HUNT - 3:6
     
    55:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild ještě snižují! Kevin Fiala přihrál z kruhu pro vhazování na modrou čáru, odkud vystřelil pod brankářovu lapačku BRAD HUNT. Asistence: Kevin Fiala a Eric Staal.
     
    Střely na branku: 26:30.
     
    54:23
    Od modré čáry zakončoval Brian Dumoulin, jehož střela proletěla kolem vzdálenější tyče. Domácí brankář vůbec nic neviděl, a tak nereagoval.
     
    53:43
    Z levé strany se střelou přes obránce prezentoval Jake Guentzel, jehož pokus betonem vyrazil Alex Stalock. Tučňáci už kontrolují závěr zápasu.
     
    52:17
    Na ose hrací plochy se nacházel Jared McCann, který měl mezi kruhy hodně prostoru, přesto branku těsně přestřelil.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 24. Zucker (Hunt, Spurgeon), 37. Spurgeon (M. Foligno, V. Rask), 56. Hunt (Fiala, E. Staal), 56. Kunin (Spurgeon, Brodin) – 15. Hörnqvist (J. Schultz, Crosby), 24. Crosby (Letang, M. Murray), 32. A. Johnson (Lafferty, Aston-Reese), 33. Letang (Dumoulin, B. Tanev), 34. Blandisi (A. Johnson, Lafferty), 51. Guentzel (Hörnqvist), 59. Lafferty (McCann)


    Minnesota Wild: Dubnyk (34. Stalock) – Dumba, Suter, Spurgeon, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, M. Koivu, Zucker – Fiala, E. Staal, Greenway – Kunin, J. Eriksson Ek, Parise – Hartman, V. Rask, M. Foligno.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, McCann, Kahun – B. Tanev, Bluegers, Aston-Reese – Lafferty, Blandisi, A. Johnson.

    Rozhodčí: Luxmore, Meier – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 19 157
    thejrc.org