Plzeň – Zug 2:1 (1:0 po s.n.) | Kärpät – Skellefteå 5:4 (3:2 po s.n.) | Färjestad – Mnichov 3:1 (kon.)
Luleå – Belfast Giants 4:0 (kon.) | Junosť Minsk – Pelicans Lahti 2:3 (0:3 po s.n.) | Mannheim – Djurgården 2:1 (kon.)
Vienna Capitals – Tychy 5:2 (kon.) | Grenoble – Bern 1:3 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Hämeenlinna 3:1 (kon.)
Lausanne – Třinec 5:3 (kon.) | Biel – EC-KAC 4:2 (kon.) | Cardiff – Frölunda 2:9 (kon.)
konec
HC Lausanne
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 15.10.2019, 19:45 • Vaudoise aréna, Lausanne • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky špičkového evropského hokeje! Základní fáze Champions Hockey League vrcholí posledními zápasy. Skupina D patří mezi ty nejzamotanější, o dvě příčky zaručující play-off se totiž rvou hned tři mužstva. Velice důležité bude střetnutí po postupu prahnoucích HC Lausanne a HC Oceláři Třinec. Vybojuje český zástupce ve Švýcarsku cenné body?
     
    HC LAUSANNE

    Tým ze země helvétského kříže v Champions Hockey League průběžně vede tabulku skupiny D , ale výborně si počíná také v domácí soutěži. Po středeční porážce v Třinci už svěřenci trenéra Peltonena odehráli hned dva ligové zápasy a v obou případech zvítězili. Nejdříve uspěli v sobotu na ledě Langnau 3:1, v neděli brali všechny body i před domácím publikem, před kterým zdolali Lugano 5:2. V aktuální tabulce Nation League patří Lausanne za vedoucím Bielem a druhým Curychem třetí pozice.

    Zajímavostí je, že CHL vůbec poprvé zavítá do zbrusu nové Vaudoise arény. Krásnou stavbu, která bude hostit také zápasy české skupiny na nadcházejícím mistrovství světa, na začátku října slavnostně otevřel duel s Philadelphií. Lausanne svého slavného soupeře ze zámoří poněkud překvapivě zdolalo 4:3! Natěšení fanoušci švýcarského celku samozřejmě věří, že si v čerstvě pokřtěném svatostánku budou moci společně oslavit postup do vyřazovacích bojů CHL.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Letadlo s třineckou výpravou vystartovalo z mošnovského letiště v pravé pondělní poledne a okamžitě nabralo směr Švýcarsko. Pozitivní zprávou je, že trenérskému štábu už budou k dispozici také Guntis Galvinš a Tomáš Marcinko, kteří během prvního duelu inkasovali tvrdé údery a vynechali poslední extraligový zápas. Do Lausanne naopak ještě neodcestoval Tomáš Kundrátek, který už ovšem na ledě individuálně trénuje a po zranění z úvodu sezony chystá návrat do třinecké obrany.

    Nejenže Oceláři bojují o postup do vyřazovací části hokejové Ligy mistrů, ale ještě se jim vydařil také vstup do domácí soutěže. V extralize jim aktuálně patří nejvyšší stupínek, a to zejména díky velice produktivní ofenzivě. Vždyť Slezané zvládnou průměrně čtyři góly za zápas! Nutno však podotknout, že oproti svým pronásledovatelům mají odehráno o duel více. Zajímavé bude sledovat, kdo se objeví mezi tyčemi. Patrik Bartošák po svém příchodu prozatím nezískal zcela neotřesitelnou roli jedničky, a několikrát už se do akce podíval také Petr Kváča. Co je ovšem nejdůležitější – český celek bude bojovat o nesmírně důležité body!
     
    SITUACE VE SKUPINĚ

    Oba dnešní soupeře může pod velký tlak vystavit Junosť Minsk! Běloruský mistr je zatím pravděpodobně největším pozitivním překvapením CHL. V tabulce má aktuálně úplně stejně bodů jako Oceláři. V případě, že doma v základní hrací době porazí finské Lahti, které už cestu do Běloruska absolvuje víceméně z donucení, jistojistě vyšoupne některého z dvojice Lausanne – Třinec z kola ven!

    Je tedy zcela jasné, že na severním břehu Ženevského jezera nebude chtít nikdo nechat nic náhodě a uvidíme bitvu na ostří nože. Dané je to, že Slezané potřebují k jistotě postupu minimálně dva body. Pokud je získají, nebudou se muset o výsledek z Minsku vůbec zajímat. Totožná matematika platí také pro Švýcary.

    Aktuální tabulka skupiny C:

    1. HC Lausanne – 9 bodů (skóre 15:14)
    2. HC Oceláři Třinec – 8 bodů (skóre 14:9)
    3. Junosť Minsk – 8 bodů (skóre 13:14)
    4. Lahti Pelicans – 5 bodů (skóre 13:18).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Heldner, Junland, Lindbohm, Frick, Nodari, Genazzi (A), Oejdemark, Traber – Bertschy, Jeffrey (A), Vermin – Kenins, Jooris, Herren – Moy, Emmerton, Almond – Antonietti, Froidevaux (C), Leone.

    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Roth, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš, Zahradníček – Stránský, Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Hladonik, Adamský – Polanský.

    Rozhodčí: Persson (Švédsko), Wiegand – Kovacs, Cattaneo (všichni Švýcarsko).
     
    Domácí brankoviště bude hájit švýcarský gólman Tobias Stephan, na opačné straně se naopak představí účastník posledního mistrovství světa, Patrik Bartošák!
     
    Oba soupeře samozřejmě nesmírně zajímá vývoj zápasu mezi Juností Minsk a Lahti. Příliš velkou radost z něj mít nebudou, běloruský celek totiž stáhl dvoubrankovou ztrátu a po čtyřiceti minutách platí stav 2:2. Minsk navíc ještě neproměnil trestné střílení!
     
    Hlavní je ale to, co se odehraje ve Vaudoise aréně. Ta už vítá hráče obou týmů, Lvi oblékli červené dresy, Oceláři se představí v bílé barvě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jdeme na to. Ze středového kruhu vydolovalo puk Lausanne a hned se podívalo do pásma. Fabian Heldner dokonce nahodil od modré čáry a Bartošák musel poprvé zasahovat.
     
    00:53
    Domácí vstoupili do utkání velice aktivně. Vrána navíc dvakrát nepřesvědčivě rozehrával a Frickovi nechybělo mnoho, aby unikal sám na branku.
     
    01:31
    Nyní se už ale Lvům přechod červené čáry nevydařil a píská se premiérové zakázané uvolnění dnešního večera.
     
    01:49
    Martin Gernát si počínal důrazně v rohu kluziště a získal touš pro svůj celek. Ten se pomalu dostává přes střední zónu.
     
    02:15
    David Kofroň si najel s kotoučem na holi do ofenzivní zóny a okamžitě střílel. Jeden z domácích nasměroval pryž vysoko do ochranné sítě.
     
    02:38
    Lukáš Doudera dobře schoval svůj pokus od modré. Stephan zasahoval poměrně krkolomně, žádný z Ocelářů se však k dorážce nepropracoval.
     
    03:00
    To byla paráda! Matěj Stránský protančil mezi dvěma beky Lausanne a zjevil se sám před Tobiasem Stephanem. Ještě jej zkusil obelstít forhendovou kličkou, ta ovšem skončila na nataženém betonu!
     
    03:34
    Lausanne právě vstřelilo branku! Znovu se potvrzuje nepsané pravidlo "nedáš-dostaneš" a švýcarský celek jde do vedení! Třinečtí bohužel registrovali další potíže s rozehrávkou z vlastního pásma, čehož domácí využili. Verminovi se nejprve nepovedlo zakončit, nicméně nakonec ještě posunul kotouč k tyčce po levé ruce Bartošáka a CHRISTOPH BERTSCHY ukázal, že dres pro nejproduktivnějšího hráče nenosí náhodou! Asistence: Joel Vermin.
    03:34 Christoph BERTSCHY - 1:0
     
    04:33
    Ondřej Kovařčík se pěkně uvolnil na osu hřiště. Bleskově vyrovnáno ale není, Stephan svižnou střelu eliminoval vyrážečkou!
     
    05:19
    Slezané se drží v ofenzivní zóně a kombinují. Lausanne je naopak po vstřeleném gólu poněkud pasivnější a spíše brání.
     
    05:40
    Lvi se vyprostili ze své třetiny. Třinec rychle vrací kotouč až za branku, kde se jej snaží odehrát do bezpečí Fabian Heldner.
     
    Střely na branku – 3:2.
     
    06:25
    Hladonik byl v souboji s Frickem tvrdě atakován, přesto udržel puk na holi. Škoda, že posléze nepřesnou přihrávkou vyhnal Oceláře ven z pásma.
     
    06:57
    Kenins hledal z rohu ledové plochy Lindbohma. Hosté měli štěstí, že si nedokázal přihrávku zpracovat, jinak by totiž bylo před Bartošákem nejspíše veselo.
     
    07:35
    Vladimíru Rothovi se na vlastní obranné modré lajně nepovedlo pořádně odehrát kotouč, ve středu kluziště se jej v klidu zmocňují domácí hokejisté.
     
    08:23
    Etienne Froidevaux vedl akci dvou na jednoho. Krásnou zadovkou vybídl ke střele Robina Leoneho, jehož zakončení na bližší tyč vykopl rychle se přemisťující Bartošák!
     
    08:49
    Na druhé straně nahrnul Michal Kovařčík touš přímo do brankoviště. Chmielewskimu nechybělo mnoho, aby se k černé gumě dostal.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Dravecký – 2 min., hákování).
     
    09:52
    Oceláři si hned na úvod oslabení připisují úspěšné vystěhování soupeře z prostoru před Patrikem Bartošákem.
     
    10:20
    Joel Vermin se prodral až za branku. Lvi se usazují v ofenzivní zóně a rozjíždějí přesilovkový kolotoč.
     
    10:41
    Zámek švýcarského celku se stále více utahuje, avšak zatím bez střelby. Jediný pokus obětavě zblokoval Patrik Hrehorčák.
     
    11:15
    Patrik Bartošák chytře odklonil kotouč do ochranné sítě. Hra je tedy přerušena, což českému zástupci v dnešním utkání přichází jistojistě vhod!
     
    11:34
    Musilovo vyhození si cestu do středního pásma nenašlo, Tomáš Marcinko ale volejbalově odpálil puk do bezpečí.
     
    12:17
    Třinečtí jsou tedy znovu v plném počtu. Jiří Polanský si navíc získal faul na svoji osobu a hosté mají ponechanou výhodu!
     
    12:27
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Froidevaux – 2 min., držení).
     
    12:41
    Martin Gernát se s tím nepáral a vypustil jedovku od modré. Rána skončila na zadním mantinelu, Lausanne poté vyhazuje.
     
    12:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Výborně, Oceláři v přesilovce srovnávají krok! Skvěle to provedl Matěj Stránský, který ujížděl po pravém křídle. Už to vypadalo, že se vydá až za bránu, jenže moc dobře věděl o ERIKU HRŇOVI, jenž si najížděl mezi kruhy. Hrňa následně obdržel přihrávku přímo na hůl a propálil přesouvajícího se Stephana! Asistence: Matěj Stránský.
    12:59 Erik HRŇA - 1:1
     
    13:55
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Pořádně krutý gól pro Třinec! Přihrávka Ronaldse Keninše se o několik centimetrů zatoulala až do středního pásma, jenže to rozhodčí nepostřehli. VICTOR OEJDEMARK překvapil všechny střelou z velké dálky a nenápadný oblouček se snesl přímo pod břevno. Branka však pro ofsajd spíše neměla platit, velká škoda, že ji rozhodčí po dlouhé debatě uznávají... Asistence: Ronalds Keninš.
    13:55 Victor OEJDEMARK - 2:1
     
    14:26
    Domácí jsou rázem jako politi živou vodou a krouží před Patrikem Bartošákem. Puk byl nakonec protečován do prostoru mezi oběma střídačkami.
     
    15:16
    Milan Doudera dlouho nevěděl, co s pukem. Nebylo mu jej tak povoleno nahodit do útočného pásma a Lausannští obracejí hru.
     
    15:50
    Čárový rozhodčí si přímo před střídačkou Ocelářů počínal znovu poměrně nepřesně, jeho verdikt musel opravovat hlavní sudí. Václav Varaďa je evidentně v emocích.
     
    16:25
    Švýcaři uspěchali rozehrávku a po icingu se musejí vracet do vlastního obranného pásma.
     
    16:34
    Vyhození Lindbohma se otřelo o hráče na domácí střídačce, rozhodčí tak vracejí hru znovu před Tobiase Stephana.
     
    16:57
    Slezané rozjeli zajímavou rotaci v ofenzivní zóně, Hrahorčák směroval z rohu puk do ohně, tam operoval Stránský, leč k žádnému zakončení nedošlo. Je tu ale výhoda pro hosty!
     
    17:27
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Nodari – 2 min., hákování).
     
    17:40
    O kus černé gumy se bojuje za domácí brankou, žádný z týmů se jej zatím nedokázal zmocnit...
     
    17:58
    Nyní už ale Třinečtí rozvinuli tlak a Douderovu střelu se snažil dorážet Ondřej Kovařčík. Kotouč mu nicméně sjel a skončil na zadním hrazení.
     
    18:37
    Lukáš Krajíček zaváží puk do rohu. Český celek stále operuje v ofenzivní třetině, marně však vyhlíží zajímavější střelecké možnosti.
     
    19:02
    Na začátku poslední minuty úvodní části se domácí osvobozují a Nodari se už brzy vrátí zpět do hry.
     
    19:31
    Erik Hrňa obdržel přihrávku zpoza klece. Byl v poměrně ostrém úhlu, přesto zkoušel vystřelit na bližší tyč, s čímž si Stephan poradil. Škoda, že si Hrňa nevšiml Galvinše, jenž by mohl od modré vyrážet až mezi kruhy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou zcela vyrovnaných dvacet minut. Ve skóre jsou ale šťastnější hokejisté Lausanne, kteří vedou 2:1! Christoph Bertschy po chybě hostů v rozehrávce otevřel skóre, Oceláři nicméně našli odpověď, vyrovnával Erik Hrňa. Následoval pořádně kontroverzní okamžik, který přinesl švýcarskému celku zpátky těsný náskok. Victor Oejdemark v situaci na hraně (tedy spíše za hranou) ofsajdu nahodil touš na branku a jelikož Bartošák nic neviděl, podruhé lovil kotouč ze své sítě.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Lausanne 9:8 Třinec.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:41.
     
    Z Minsku přilétla pro oba týmy pozitivní zpráva, Lahti totiž porazilo Junosť 3:2 po nájezdech! Lausanne tak už o postup nikdo nepřipraví, Oceláři však musejí získat minimálně bod, jinak v Champions Hockey League končí!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Třinečtí vstoupili do třetiny aktivně a díky dobré práci Hrehorčáka zůstali v útočné zóně. Galvinš zkusil nahodit zpoza levého kruhu, Stephan byl pozorný.
     
    21:22
    Josh Jooris si zpracoval Keninšovu přihrávku a z prostoru mezi kruhy a modrou čarou práskl kotouč na bránu. Patrik Bartošák poměrně těžký zákrok zvládl na výbornou.
     
    21:31
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Chmielewski – 2 min., hákování).
     
    21:42
    Oceláři se hned v úvodu oslabení osvobozují, Martin Adamský navíc příkladně napadal rozehrávku a ušetřil spoustu cenného času.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Adamský – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    22:01
    Tak to je neskutečné! Tomáš Marcinko využil nedůslednosti domácího hráče a ve dvojnásobném oslabení jel sám na branku. O radost jej bohužel připravila tyčka, kterou Marcinko prudkou střelou pod lapačku zasáhl!
     
    22:43
    Lausanne se v přesilovce pět na tři zatím spíše hledá. Změnit to zkusil Jonas Junland, jehož dělovka bez přípravy z pravého kruhu skončila na Bartošákovi.
     
    23:28
    Lausanne právě vstřelilo branku! Pro Třinec to už nebude lehké, Švýcaři totiž v závěru výhody pět na tři skórují. CORY EMMERTON zůstal nehlídán na brankovišti. Zpoza klece jej hledal Jeffrey, Bartošák sice do přihrávky sáhl, avšak kotouč se dostal pouze na Emmertonovu hůl. Domácí útočník si ho posléze hodil na bekhend a zakončil pod horní tyčku! Asistence: Dustin Jeffrey, Jonas Junland.
    23:28 Cory EMMERTON - 3:1
     
    24:51
    Aktuálně sledujeme pasáž plnou nepřesností, hra se stěhuje ze strany na stranu, avšak k oběma brankám je to poměrně daleko.
     
    25:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale podívejte se, hned máme sníženo! MICHAL KOVAŘČÍK to udělal velmi dobře. Ve středním pásmu si přebral kotouč, protáhl se kolem Junlanda a bekhedem zakončil dokonale pod břevno! Asistence: Guntis Galvinš.
    25:25 Michal KOVAŘČÍK - 3:2
     
    26:17
    A pro hosty to může vypadat ještě lépe. Z aktivity totiž přišel faul, podrážením se provinil Ronalds Keninš (LAU)!
     
    26:37
    Třinečtí se marně snažili zkrotit puk po nepříliš přesných přihrávkách a domácí jej vyvezli do bezpečné vzdálenosti od Stephana.
     
    27:10
    Následuje další vyhození Lausanne.
     
    27:29
    Vladimír Roth schovával své nahození za klubko hráčů, nicméně Stephan si ho včas našel a vyrazil kotouč mimo brankoviště.
     
    27:57
    Teď už do toho Roth pořádně práskl, Tobias Stephan si ale poradil také s prudkou dělovkou. Hra je přerušena, čeká se na buly.
     
    28:16
    Kofroň udělal od levého hrazení dva kroky vpřed a nebezpečně vypálil. Stephan si v tomto oslabení nemůže na nedostatek práce stěžovat.
     
    29:07
    Vladimír Dravecký zavezl puk do ofenzivního teritoria a z úhlu jej nasměroval do Stephanovy rukavice. Hra je znovu přerušena, vhazovat se bude po pravé ruce strážce domácí klece.
     
    29:22
    Rothova střela byla sražena do rohu. Třinec se nadále drží v útočném pásmu, nyní hraje velice aktivně a tlačí se za vyrovnáním.
     
    29:39
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (M.Kovařčík – 2 min., hákování).
     
    29:51
    Slezané znovu zahrozili v oslabení. Petr Vrána po vyražené střele z levé strany hledal touš pod betonem Stephana, jenž byl nakonec v souboji silnější a nepustil kotouč za brankovou čáru!
     
    30:30
    Přesilovka se zatím Lausanne vůbec nevede. Hosté v klidu drží puk a vyhazují jej nikým neatakováni do bezpečí.
     
    30:58
    Obrovská škoda! Matěj Stránský s Patrikem Hrehorčákem unikli v početní nevýhodě proti jedinému protihráči. Od začátku bylo jasné, že Stránský bude přihrávat, jenže druhému jmenovanému se nepovedlo kotouč ideálně zpracovat, Stephan stihl zmenšit střelecký úhel a zasáhl betonem.
     
    31:34
    Cody Almond při snaze o ránu zlomil hokejku, tahle přesilovka se Lausanne vůbec, ale opravdu vůbec nedaří!
     
    31:44
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Herren – 2 min., hákování).
     
    31:52
    Přesilovku si teď zahrají Slazené a hned od jejího úvodu ostřelují Stephana.
     
    32:25
    Tomáš Marcinko napřáhl na levé straně a pořádnou dělovkou zaměstnal gólmana. Následuje úspěšné vyhození domácí čtveřice.
     
    32:53
    Českému celku se početní výhoda daří lépe, jenže i v tomto případě chybí větší brankové příležitosti... Lausanne se skvěle pohybuje a vykrývá palebné úhly.
     
    33:20
    Martin Gernát vystřelil od modré čáry. Před Stephanem panoval hustý provoz, i tak si ale domácí gólman kotouč našel a hra je přerušena.
     
    33:59
    Lvi už jsou kompletní. Právě z toho důvodu je nepřesná rozehrávka posouzena jako zakázané uvolnění. Třinec může nadále tlačit!
     
    34:34
    Ondřej Kovařčík dobře udržel útočné pásmo, v němž se hosté usazují. Stále se jim však nedaří proniknout do lepších pozic.
     
    35:18
    Lausanne, co se útočné fáze týče, po svém třetím gólu absolutně vypadlo ze hry. Nyní zahrálo pouze na icing a domácí hráči už působí poněkud unaveným dojmem.
     
    35:46
    Lukáš Krajíček přes nižší plexisklo vyhodil puk až na tribunu. Domácí by si přáli přesilovku, tentokrát jim nicméně nabídnuta nebude.
     
    36:10
    Joel Vermin vyhodil tak akorát, aby se nemuselo pískat zakázané uvolnění. Třinečtí se rychleji snaží o návrat do útočné třetiny.
     
    36:44
    Genazzi schytal tvrdou ránu Rotha a kulhá. Oceláři tak v ofenzivním pásmu hrají skoro přesilovku, Galvinš ale nastřelil pouze dalšího bránícího hráče.
     
    37:38
    Lvi ujeli do ojedinělé protiakce. Emerton centroval zprava do brankoviště, kam si sjížděl Almond. Oceláři se nenechali překvapit a zvládli rychlý návrat.
     
    38:14
    Michal Kovařčík pláchl po levém křídle a skvělou přihrávkou nabízel gól Janu Hladonikovi, jemuž bohužel střela před z části odkrytou klecí úplně nesedla a navíc trefila do nohy Ondřeje Kovařčíka!
     
    38:51
    Po delší době se musí mít na pozoru Bartošák. Hra se však zpoza jeho branky do kladného úhlu nevystěhovala, maskovaný muž tedy mohl zůstat ledově klidný.
     
    39:37
    Vypadá to, že Slezané dohrají třetinu v útočném pásmu. Lvi už se snaží doklepat periodu ke konci a drží kotouč v rohu ledové plochy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části měli mnohem více ze hry třinečtí hokejisté. Bohužel však nevyužili několik slibných příležitostí, včetně Marcinkova úniku při oslabení tři na pět. Právě na konci dvojnásobné přesilovky se zblízka nemýlil Cory Emmerton. Slezané vyslali během této třetiny celkem čtrnáct střel, ujala se pouze jediná. Na svědomí ji má parádním bekhendem pod břevno Michal Kovařčík! Svěřenci Václava Varadi potřebují k postupu minimálně bod, dosáhnou na něj?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Lausanne 15:22 Třinec.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Třinečtí nahodili puk za domácí pokladnici. Vyjel si pro něj Tobias Stephan a pomáhá obráncům s rozehrávkou.
     
    41:09
    Musil si zpracoval přihrávku mířící zpoza brána a střílel přes klubko hráčů. Stephan hledal kotouč marně, ale domácí jej srazili k mantinelu.
     
    41:42
    Slezané vstupují do třetiny hodně aktivně. Lindbohm byl rád, že mohl puk vyhodit do bezpečí. Lausanne rychle střídá.
     
    42:32
    Nepřesná rozehrávka Joela Genazziho se odrazila od mantinelu. Žádný z domácích hráčů kotouč po cestě na zakázané uvolnění nestihl tečovat, bude se tedy vhazovat po levé ruce Stephana.
     
    42:55
    Patrik Bartošák chvátá na střídačku, Třinec má k dispozici výhodu!
     
    43:14
    Hosté se drží v ofenzivní zóně a kombinují. Zatím bez střelby, nicméně šrouby se pomalu ale jistě utahují, tato výhoda vypadá velice slibně.
     
    43:44
    Lausanne dostalo kotouč ze svého pásma, hra nadále pokračuje, Oceláři se stále pokoušejí udeřit v šesti proti pěti.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Moy – 2 min., sekání).
     
    44:21
    Špatná Rothova přihrávka dala domácím naději na vyhození, Oceláři ale skvěle vybojovali touš zpátky na své hokejky a kombinují v pásmu.
     
    44:46
    Nepřesnost v souhře bratří Kovařčíků vyhání Varaďovi svěřence až do středu pole.
     
    45:30
    Marcinko zlomil hůl, čehož využil Herren a osvobodil svůj celek. Zdá se, že z této přesilovky Slezanů už nic převratného nevzejde.
     
    46:07
    Oceláři disponují i nadále viditelnou územní převahou. Lausanne zaparkovalo autobus před Stephanem a neprostupnou defenzivou odráží soupeřovu snahu.
     
    46:27
    Milan Doudera nic nevymýšlel a vyhodil na zakázané uvolnění. Po komerční přestávce se bude vhazovat po levé ruce brankáře Patrika Bartošáka.
     
    Střely na branku – 15:26.
     
    47:15
    Lukáš Krajíček obdržel těžkou přihrávku na brusle a neprošel přes střední pásmo. Jelikož se Douderovi ideálně nevydařila ani další rozehrávka, musejí se hosté nadále zdržovat vzadu.
     
    48:05
    Lausanne právě vstřelilo branku! Třinečtí už v Champions Hockey League visí pouze na vlásku. Po zbytečné ztrátě na obranné modré čáře v podání hostů si parádní kolmici Dustina Jeffreyho zpracoval před Patrikem Bartošákem zcela osamocený RONALDS KENINŠ a pohotovým blafákem do forhendu pokořil ležícího gólmana. 4:2! Asistence: Dustin Jeffrey, Christoph Bertschy.
    48:05 Ronalds KENINŠ - 4:2
     
    49:08
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Nodari – 2 min., hákování).
     
    49:14
    Přesilovku otevřel zajímavou střelou zpoza pravého kruhu Šimon Stránský, Tobias Stephan zasáhl pomocí vyrážečky. Následuje vyhození domácí čtyřky.
     
    49:33
    Michal Kovařčík mohl jet od modré čáry sám na bránu, avšak při zpracování ztratil rychlost a musel tak pálit už z mezikruží. Stephan připraven!
     
    Dnešní utkání sleduje 4 444 diváků.
     
    50:28
    Třinečtí se sami připravují o útočné pásmo. Ideálně by potřebovali využít ještě tuto přesilovku, jenže to se zatím nedaří.
     
    50:53
    Polanský oslovoval Adamského, jemuž obránce pohotově zablokoval hůl a k žádnému zakončení nedošlo. Lvi naopak obracejí hru.
     
    51:42
    Třinec už to vzadu poměrně otvírá, nemá také na výběr. Hrehorčák se s pukem procpal do útočného pásma a hosté se zde usazují.
     
    52:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    PETR VRÁNA křísí naděje Ocelářů! Tobias Stephan se nyní musí pod maskou trošku červenat, zkušený útočník totiž vystřelil z ostrého úhlu poté, co se k němu odrazil kotouč od zadního mantinelu. Černá guma propadla gólmanovi u bližší tyčky a je znovu o co hrát! Asistence: Patrik Hrehorčák.
    52:15 Petr VRÁNA - 4:3
     
    52:48
    Bartošák dělovku od modré lajny přes clonícího Bertschyho prakticky vůbec neviděl, přesto předvedl důležitý zákrok a puk vyrazil. Následuje dnes poslední komerční pauza.
     
    Střely na branku – 19:30.
     
    53:04
    To bylo těsné! Na konci nádherné kombinace Ocelářů stanul Ondřej Kovařčík, který v obrovské šanci nedokázal trefit víceméně prázdnou svatyni!
     
    53:50
    Petteri Lindbohm nahazoval od modré, Patrik Bartošák jeho pokus vyrazil do rohu. Lvi se aktuálně uchycují v útočné zóně.
     
    54:45
    Do konce základní hrací doby už zbývá pouze pět minut. Sražená střela Kofroně proskákala až ke Stephanovi, jenž ji ztlumil pod rukavicí.
     
    55:30
    Marcinko přišel o puk na červené čáře, hrozící brejk domácích zažehnal skvělým zákrokem hokejkou David Musil.
     
    55:56
    Lausanne v těchto chvílích brání nesmírně zkušeně a kontroluje kotouč na svých hokejkách. Třinec se jej vší silou snaží získat do svého držení.
     
    56:45
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Almond – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Stránský – 2 min., hrubost).
     
    56:49
    Erik Hrňa prohrál přetahovanou na modré čáře, hosté ztrácejí pásmo. Pokračují ovšem v přesilové hře!
     
    57:27
    Pozor, Třinec už hraje bez brankáře! Z pravého kruhu napřáhl bez přípravy Erik Hrňa a Stephan musel předvést kvalitní zákrok svým levým betonem.
     
    57:56
    Dělovku Vladimíra Rotha zblokoval Bertschy, oba hráči se ještě dostali do střetu a Roth půjde po konci výhody Lausanne na trestnou lavici...
     
    58:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Roth – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:38
    Christoph Bertschy mohl definitivně rozhodnout, najel si na pravý kruh, svojí pěknou střelou ale orazítkoval pouze vzdálenější tyčku!
     
    59:16
    Pro Oceláře už to nevypadá vůbec dobře, hrají v oslabení a především bez kotouče...
     
    59:42
    Patrik Hrehorčák se ještě vrhl do pásma a zkoušel střílet. Heldner mu do rány zkušeně vložil hůl a zblokoval ji do ochranné sítě. Bude se vhazovat v ofenzivním teritoriu Slezanů!
     
    Václav Varaďa si bere oddechový čas, Třinec míří na led bez Bartošáka, bude se tedy hrát v pěti proti pěti.
     
    59:48
    Tomáš Marcinko uspěl na vhazování, Lausanne následně bylo trošku pasivní a nechalo Krajíčka vyjet až za kruhy, jenže Stephan jeho pokus v klidu chytil! Marcinko se navíc nechává vylučovat a to už podle všeho bude definitivní konec.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marcinko – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    59:59
    Lausanne právě vstřelilo branku! Lvi v samotném závěru utkání využívají výhodu pěti proti třem! PETTERI LINDBOHM u pravého mantinelu spíše už čekal na závěrečnou sirénu, těsně před ní však ještě zkusil vypálit na Bartošáka a ten propustil kotouč těsně za brankovou čáru. Bez asistence.
    59:59 Petteri LINDBOHM - 5:3
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku v zápasu:
    Lausanne 22:32 Třinec.
     
    Třinec v Champions Hockey League bohužel končí už v základní skupině!

    Do třetí části šli Oceláři s povinností získat alespoň bod. Od něj je oddálil Ronalds Keninš, který si položil Bartošáka a zavěsil. Svěřenci Václava Varadi nadále srdnatě dobývali soupeřův obranný val a chytré zakončení Petra Vrány si našlo cestičku až do sítě. Samotný závěr si hosté bohužel notně zkomplikovali zbytečnými fauly a Petteri Lindbolm v poslední sekundě upravil na konečných 5:3.

    Po boku Lausanne postupuje do play-off CHL poněkud překvapivě outsider skupiny Junosť Minsk, jenž dnes dovedl zápas s Lahti k bodu, ačkoliv prohrával o dva góly.
     
    Děkuji za pozornost, přeji dobrou noc! (22:23:14)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Bertschy (Vermin), 14. Oejdemark (Kenins), 24. Emmerton (Jeffrey, Junland), 49. Keninš (Jeffrey, Bertschy), 60. Lindbohm – 13. Hrňa (Stránský), 26. M.Kovařčík (Galvinš), 53. Vrána


    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Heldner, Junland, Lindbohm, Frick, Nodari, Genazzi (A), Oejdemark, Traber – Bertschy, Jeffrey (A), Vermin – Kenins, Jooris, Herren – Moy, Emmerton, Almond – Antonietti, Froidevaux (C), Leone.
    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Roth, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš, Zahradníček – Stránský, Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Hladonik, Adamský – Polanský.

    Rozhodčí: Persson (Švédsko), Wiegand – Kovacs, Cattaneo (všichni Švýcarsko).

    Diváci: 4 444
    ocianews.com