Sparta – Litvínov 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
5:4 (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 15.10.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:18 Miroslav FORMAN - 5:4
     
    61:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Halou zní "Pátá"! Tak tohle byla one man show MIROSLAVA FORMANA, který si sebral puk ve vlastním pásmu, rozjel se, udělal kličku poslednímu obránci a jeho přihrávku si do vlastní sítě srazil brankář Janus. Sparťané vítězí. Bez asistence.
    55:57 Andrej KUDRNA - 4:4
     
    55:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    ANDREJ KUDRNA si dnes za svůj výkon gól bezpochyby zaslouží. Sparťanský rychlík vybruslil s pukem na pravou stranu a táhlou střelou překvapil brankáře Jaroslava Januse. Bez asistence.
     
    53:27
    Po pěti vteřinách však přichází trest také na druhé straně. Miroslav Forman (SPA) si nepohlídal svou hokejku a putuje za vysokou hůl na trestnou.
     
    53:22
    Sparťané si zahrají v dnešním utkání další přesilovou hru. Martin Hanzl (LIT) totiž dostává dvě minuty za podrážení. Přesilovka pro Spartu.
     
    49:27
    Sparťané mohli vyrovnat! Kudrna na brankovišti sám chtěl dorážet kotouč do branky, ale situaci mu čistě znemožnil poslední obránce před Janusem. Domácí postupně zvyšují obrátky.
     
    46:36
    Litvínovští si zahrají po komerční přestávce poprvé v dnešním zápase přesilovku Matúš Sukeĺ (SPA) inkasoval od rozhodčích dvě minuty za faul kolenem.
    40:32 Viktor HÜBL - 3:4
     
    40:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zblokovaná střela Lukáše Kašpara paradoxně přišla vhod VIKTORU HÜBLOVI, který se obtočil mezi kruhy a střelou počtvrté překonal brankáře Machovského. Asistence: Lukáš Kašpar.
     
    37:30
    Hříšníkem byl tentokrát Jan Ščotka (LIT), který se provinil hákováním. Pražané si už staví úvodní formaci na přesilovou hru.
     
    35:39
    Nebezpečná situace po dlouhé době na druhé straně! Petružálek se snažil zasunout puk pod Machovského, který ležel na zemi, ale puk do sítě nedostal. Verva se opět začíná tlačit do branky.
    34:05 Lukáš PECH - 3:3
     
    34:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejprve neproměnil svou šanci Řepík, po dalších zmatcích v litvínovské obraně se už prosazuje LUKÁŠ PECH, který si vzal puk v mezikruží a přesnou ranou rozvlnil síť za Jaroslavem Janusem. Asistence: Miroslav Forman.
    31:21 Miroslav FORMAN - 2:3
     
    31:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se to sparťanské osmaosmdesátce povedlo na výbornou! MIROSLAV FORMAN dostal přesný pas od Marka Ďalogy a nerušeně poslal kotouč do litvínovské branky. Asistence: Marek Ďaloga.
     
    29:02
    Slušná šance pro Spartu! Vladimír Růžička dostal kotouč do mezikruží, odkud bez váhání vypálil. Střela domácího útočníka byla ale snažená nad.
     
    25:59
    Další dobrý pokus! Nejprve Kudrna dostal luxusní pas zpoza branky, svou střelu bez přípravy ale trefil jen brankáře Januse. Škoda pro Spartu.
     
    23:54
    Neuvěřitelné! Michal Řepík dostal krásnou přihrávku před brankoviště, neposedný kotouč však nepracoval, tudíž ani pořádně zakončit.
    17:27 Martin HANZL - 1:3
     
    17:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle není pro domácí tým úplně dobré. Litvínovští se dostali do situace tři na dva, Petružálek posunul puk před brankou domácích na MARTINA HANZLA, který neměl sebemenší problém zasunout puk do branky. Asistence: Jakub Petružálek, Richard Jarůšek.
     
    15:52
    Nebezpečná akce domácího mužstva! Buchtele dokázal prostrčit puk před branku na najetého Davida Dvořáčka, jenž vložil do nabídky svou hůl a Janus vytěsnil jeho teč svým ramenem!
    13:53 Jan MYŠÁK - 1:2
     
    13:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Verva svému soupeři odskakuje do vedení! Štich dokázal najít mladíka JANA MYŠÁKA, který rychlou dorážkou dává svému týmu jednobrankový náskok. Asistence: David Štich, František Gerhát.
     
    12:44
    Verva se postupně osměluje a mohla skórovat! Jarůšek našel na pravé straně nekrytého Martina Hanzla, jehož rána šla kousek nad pravý horní roh sparťanské branky! Škoda pro Litvínov.
    09:01 Richard JARŮŠEK - 1:1
     
    09:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A pozor! Sparťané poněkolikáté zaváhali v rozehrávce, což okamžitě trestá RICHARD JARŮŠEK, který pověsil puk pod víko sparťanské branky! Bez asistence.
     
    05:15
    Jeden z domácích hráčů byl sám před Janusem! Litvínovský gólman nevěděl jak, ale i se štěstím se mu podařilo kotouč vytěsnit mimo branku.
     
    00:36
    A hned poté jde hostující tým poprvé do čtyř. Martin Hanzl (LIT) se totiž provinil nebezpečnou hrou vysokou holí. Dvě minuty pro litvínovského útočníka.
    00:34 Adam POLÁŠEK - 1:0
     
    00:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je rychlost! Neuběhla ani půlminuta z dnešního zápasu a sparťané se ujímají vedení. Pech se dostal za obranu soupeře, nahrnul puk do brankoviště, kde ho pohotově doklepl ADAM POLÁŠEK! Asistence: Lukáš Pech.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Polášek (Pech), 32. Forman (Ďaloga), 35. Pech (Forman), 56. Kudrna, 62. Forman – 10. Jarůšek, 14. Myšák (Štich, Gerhát), 18. M. Hanzl (Petružálek, Jarůšek), 41. V. Hübl (Kašpar)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, T. Pavelka, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Dvořáček, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Kubát, Jánošík, Ščotka, J. Říha, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl, Kašpar – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Válek, Zygmunt, Jurčík – Gerhát, J. Mikúš, Myšák – Helt.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Malý, Pešek

    Diváci: 8810
    thejrc.org