Litoměřice – Ústí n/L 6:3 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 3:2 (po pr.) | Jihlava – Prostějov 4:1 (kon.)
Motor ČB – Sokolov 4:1 (kon.) | Chomutov – Frýdek-M. 6:4 (kon.) | Slavia – Třebíč 3:1 (kon.)
Přerov – Havířov 4:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HC Baník Sokolov
Středa 16.10.2019, 17:30 • Budvar aréně • Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního zápasu v rámci čtrnáctého kola Chance ligy. Společně se podíváme na zápas mezi Motorem a Sokolovem. Úvodní buly je naplánováno na 17:30 a my budeme přímo v Budvar aréně u toho.
     
    HC Motor České Budějovice

    Motor začal sezónu velmi dobře a po třinácti utkáních se vyhřívá na prvním místě tabulky. Celkem v nich získal třicet dva bodů a na druhou Porubu má náskok tří bodů. Jen v jediném případě si neodnesl ze zápasu ani jeden bod. Dvakrát prohrál po prodloužení/nájezdech, jednou padl v základní hrací době. K tomu přidal ještě deset vítězství a po zásluze vede tabulku. České Budějovice navíc skórovaly čtyřiapadesát branek, což je nejvíce v celé lize. K tomu jich inkasovaly dvaatřicet, což je takový lepší průměr ligy.

    Co se týče týmových statistik je Motor spíše v průměru ligy. Vstřelil v nich totiž jedenáct branek a jeho celkové využití je 18,03%. To posouvá místo až na osmé místo tabulky, zde by to chtělo zlepšení. Minulou sezónu byli Jihočeši v oslabení nejlepší, ale letos je to přesně naopak. Dostali v nich totiž už dvanáct branek a jejich celková úspěšnost bránění je 78,95%, to je čtvrté nejhorší číslo v celé lize. K tomu se jim však podařilo vstřelit čtyři góly v početní nevýhodě.

    V posledních pěti zápasech se Motoru celkem dařilo. Padl totiž jen jednou, a to po nájezdech, navíc hrál s týmy, které jsou pasovány na účast v play-off. Jako první se vydal na led Chomutova, kde vybojoval výhru 4:1. Následovala však domácí prohra s Porubou po samostatných nájezdech 2:3. Poté přišel těžký zápas ve Vsetíně, avšak Motor si po celý zápas udržoval vedení a vyhrál 5:3. Těsně pak doma porazil neoblíbeného soupeře, kterým je Frýdek-Místek, a to v poměru 3:2. Zatím poslední utkání hráli Jihočeši na ledě Havířova, kde po dobrém výkonu zvítězili 5:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 15 bodů (3+12)
    Karel Plášil – 15 bodů (3+12)
    Roman Přikryl – 12 bodů (1+11)

    Brankáři:
    Milan Klouček – 10 zápasů, 8 výher, úspěšnost zákroků – 92,92%, průměr obdržených branek – 1,73.
    Jan Strmeň – 4 zápasy, 2 výhry, úspěšnost zákroků – 89,42%, průměr obdržených branek – 3,35.
     
    HC Baník Sokolov

    Sokolov měl velmi povedenou přípravu, a tak se od něj čekaly zajímavé výkony. Ty však zatím moc předvádět nedokázal. Po třinácti zápasech má na svém kontě totiž jen šest bodů a patří mu patnácté místo. Hůře už je na tom jenom Kadaň. V útoku Baník vstřelil celkem třicet sedm branek, což je jedno z těch horších čísel. Obrana je na tom ještě hůře. Inkasovala totiž padesát šest branek, což je druhé nejhorší číslo.

    Co se týče týmových statistik, tak v přesilových hrách je na tom Sokolov o něco lépe než jeho dnešní soupeř. Vstřelil v nich sice jen devět branek, ovšem jeho úspěšnost je 19,15%, což ho řadí na skvělé páté místo. V oslabeních je na tom ale tento tým nejhůře. Dostal v nich dvanáct branek a celkem jich ubránil 75,51%. Hůře už na tom není nikdo.

    V posledních pěti utkáních se Západočechům moc nedařilo, jelikož si připsali jen jednu výhru. A to navíc hned v prvním zápase, kdy na svém hřišti porazili Kadaň 8:3. Poté už však přicházely jen porážky. Ty přišly postupně s Ústím nad Labem, Benátkami nad Jizerou, Slavií Prahou a Duklou Jihlavou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Matěj Zadražil – 11 bodů (5+6)
    Josef Stříbrný – 10 bodů (2+8)
    Jaromír Kverka – 9 bodů (4+5)
    Tomáš Vracovský – 9 bodů (3+6)

    Brankáři:
    Ondřej Kuchař – 8 zápasů, 0 výher, úspěšnost zákroků – 86,88%, průměr obdržených branek – 4,08.
    David Fečo – 3 zápasy, 0 výher, úspěšnost zákroků – 84,52%, průměr obdržených branek – 4,62.
    Jan Bednář – 3 zápasy, 2 výhry, úspěšnost zákroků – 83,33%, průměr obdržených branek – 3,35.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Plášil, Suchánek, Svach, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Prokeš, Endál – J. Veselý.

    HC Baník Sokolov: Fečo (Kuchař) – Kadeřávek, Přindiš, Vodička, J. Tomeček, Rulík, Michálek – Gorčík, M. Zadražil, Švec – Stříbrný, Kverka, Vracovský – Křemen, Vrána, T. Rohan – Kovařík, Osmík, Kuběna – Bečvář.

    Rozhodčí: Skopal, Šindel – Kreuzer, Polonyi.
     
    V sestavě Motoru vidíme první změnu v rámci obranného složení. Dnešní utkání totiž nebude hrát asistent kapitána René Vydarený. Místo něj se na led poprvé v této sezóně podívá Václav Svach. Jinak téměř beze změn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Dnešní utkání právě odstartovalo! Úvodní buly vyhrál hostující tým, který nastupuje v černých dresech, domácí hrají klasicky ve žluté variantě.
     
    00:36
    Lukáš Endál hledal pasem někoho před brankou, ale nenašel. Následně Ivan Lytvynov posílal přihrávku před branku, kde na ní domácí hráč těsně nedosáhl.
     
    01:18
    Martin Novák byl nyní hodně osekáván soupeřem, přesto kotouč udržel. Následně však trefil z velkého úhlu jen oblouk branky a o kotouč tak přišel.
     
    01:47
    David Fečo nezachytil puk za brankou a byla z toho první velká šance Motoru! Martin Beránek byl úplně sám před brankou, jenže na poslední chvíli mu byla zablokována hokejka!
     
    02:27
    Zatím se nadále nepřerušuje a více ze hry má rozhodně českobudějovický celek. Sokolov bude muset hodně přidat, jestli nechce odjet s vysokou prohrou.
     
    02:58
    Vít Christov udržel kotouč v útočném pásmu, ale následně šla přihrávka na Matouše Venkrbce, jenž ten byl ubráněn hostujícím obráncem a o puk přišel.
     
    03:23
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jaromír Kverka.
     
    03:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor celkem rychle využívá přesilovou hru a jde brzy do vedení! Roman Přikryl našel u branky Jiřího Šimánka. Ten ještě poslal kotouč na střed hřiště, kde byl MIROSLAV HOLEC, jenž se trefil do horního růžku! Motor už si branku zasloužil za tlak. Asistence: Jiří Šimánek a Roman Přikryl.
    03:42 Miroslav HOLEC - 1:0
     
    04:27
    Matouš Venkrbec mohl být dalším úspěšným střelcem! Dostal se k němu puk na vrcholku kruhu, ovšem domácí devatenáctka těsně přestřelila.
     
    04:40
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., podrážení).
     
    04:52
    Radek Prokeš se hnal v oslabení dopředu, ale byl zadržen hodně na hraně faulu. Rozhodčí ovšem faul nepíská, a tak domácí kotouč alespoň vyvezli.
     
    05:21
    Radek Prokeš znovu v akci! Nyní vystihl přihrávku na modrou a poslal kotouč přes všechny čáry za branku soupeře. Domácí kompletně vystřídali.
     
    06:00
    Nyní vznikl celkem závar před brankou Strmeně, kde byla hned pětice hokejistů. Jako poslední se však k puku dostal hráč Motoru, jenž vyhodil.
     
    06:25
    Jaromír Kverka se dostal ks střelu na středu hřiště, ale byl skoro na modré čáře. Jeho rána navíc byla sražena domácím hráčem do rohu kluziště.
     
    06:40
    Matouš Venkrbec je na ledě!
     
    07:06
    Pavel Pýcha nyní střílenou přihrávkou našel spoluhráče u tyčky, jenže ten nedokázal dostat puk do sítě! České Budějovice však pokračují v útočné třetině.
     
    07:39
    Zdeněk Doležal střílel z vrcholku kruhu, ovšem jeho projektil šel těsně vedle vzdálenější tyčky. Motor se však znovu dostal k puku a má velký tlak.
     
    08:27
    Ivan Lytvynov si mohl připsat branku, nebo alespoň kanadský bod! Jeho dobrá střela zápěstím byla ještě tečována, ovšem kotouč se nakonec odrazil jen od oblouku branky!
     
    09:02
    Sokolov nyní vyhodil přes všechny čáry a přestože sudí signalizoval zakázané uvolnění, tak se nakonec nepískalo. Motoru to však zatím moc nevadí.
     
    09:36
    Jan Strmeň nyní přerušil hru, když přikryl kotouč u své pravé tyčky. Motor tedy vede nadále o jednu branku a my vidíme první komerční přestávku.
     
    09:47
    Matouš Venkrbec se proháčkoval až do útočného pásma, jenže předvedl kličku na modré a jeho spoluhráč přejel modrou čáru. Domácím se tak píská ofsajd.
     
    10:13
    Karel Plášil to nyní zkoušel z vrcholku kruhu, kam si najel, ale bylo to od něj hodně naivní. Stále před ním totiž soupeř, který jeho ránu zablokoval.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., podrážení).
     
    11:11
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov využívá svou přesilovou hru a srovnává stav dnešního utkání! Matěj Zadražil se po zisku kotouče totiž dostal až před Strmeně a nebyl nikým atakován. Domácí gólman ho ještě zvládl vychytat, ale puk se odrazil na hokejku ADAMA KŘEMENA, který trefil horní patro branky a Strmeň byl bezmocný. Asistence: Matěj Zadražil.
    11:11 Adam KŘEMEN - 1:1
     
    11:58
    Motor je po vstřelené brance trochu opařený. Do té doby totiž jasně diktoval tempo na hřišti, ale hostujícímu týmu stačila přesilovka a je srovnáno.
     
    12:34
    Jakub Babka se dostal k odraženému kotouči a střílel rovnou z první. Jeho ránu však David Fečo vyrazil a bude muset čelit dalšímu tlaku.
     
    12:51
    Karel Plášil se baseballovým způsobem snažil zastavit kotouč, který letěl kus od něco, ovšem prošvihl. Motor se tak musí vystěhovat z útočné třetiny.
     
    13:21
    Baník po chvilce získal kotouč do své moci, ale daleko se s ním nedostal. Jeden z jeho hráčů totiž přejel modrou čáru dříve než puku, takže je pískán ofsajd.
     
    13:37
    Velká šance domácího celku! Václav Karabáček se totiž prokličkoval až na střed hřiště, odkud vypálil dobrou střelu, ovšem David Fečo ji zastavil betonem.
     
    14:05
    Motor je znovu v tlaku v útočné třetině, ale zatím tomu chybí o něco přesnější střelba. Většina totiž trefí hráče před nimi nebo mantinel.
     
    14:42
    Sokolov mohl jít do vedení! V přečíslení dva na jednoho se totiž ke střele dostal Josef Stříbrný, ovšem orazítkoval jen tyčku! Domácí si oddechli.
     
    15:10
    Jan Tomeček pálil od modré a do jeho rány ještě sáhl spoluhráč. Ten však neumístil svou teč vůbec přesně a Strmeň vůbec nemusel zasahovat.
     
    15:58
    Martin Beránek chtěl vyslat Jiřího Šimánka do úniku, ale jeho pas o mantinel byl pozastaven. Domácí se sice dostali poté ještě k puku, ale ne do útoku.
     
    16:33
    Niklas Pavel posílal přihrávku na útočnou modrou, ovšem ta byla zastavena už ve středním pásmu. Vlastně měl štěstí, že hosté nešli do přečíslení.
     
    17:03
    Miroslav Holec byl nejspíše ten, který sebral Fečovi kotouč, jenže neměl komu nahrát před branku, která byla úplně prázdná. Tohle by domácí mohlo mrzet...
     
    17:31
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Svach – 2 min., podrážení).
     
    17:52
    Martin Novák se celkem překvapivě objevil na oslabení. Ovšem podařilo se mu získat kotouč, vyhodit. Proto si zase může jít odpočinout na střídačku.
     
    18:14
    Jednomu z hostí nyní podjely brusle, takže se kotouč dostal na hokejku Pavla Pýchy. Ten se s tím nepáral a poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:08
    Domácím fanouškům nyní ale zatrnulo! Před Strmeněm totiž zůstal ležet volně kotouč, avšak jako první se k němu dostali domácí, kteří ho odpálili.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Kuběna.
     
    19:31
    Václav Svach je na ledě!
     
    19:45
    Zdeněk Doležal dostal přihrávku na vrcholek kruhu a vyslal dobrou ránu. David Fečo toho moc neviděl, ale vyrazil kotouč vyrážečkou do rohu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které je stav vyrovnaný. Většinu třetiny byl sice lepší Motor, ale dokázal ze své převahy vytěžit jen jednu branku. O tu se v přesilové hře postaral Miroslav Holec, jenž se ze slotu nemýlil. Motor poté tlačil, ovšem místo potvrzení skóre přišla ledová sprcha v podobě inkasované branky v oslabení. Adam Křemen si totiž našel odražený kotouč a střelou do horních pater překonal bezmocného Strmeně.

    Další část začne přibližně v 18:21.
     
    Statistiky po první periodě:

    Střely na branku: 10 – 6
    Střely mimo: 6 – 3
    Zblokované střely: 5 – 4
    Vhazování: 9 – 8
    Trestné minuty: 6 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Už nám začala i druhá třetina! V té bude mít Motor ještě téměř minutu a půl početní výhodu. Předvede podobně dobrý start jako v první části?
     
    20:38
    Zdeněk Doležal si klepl o led a dostal přihrávku na modrou. Ještě si sjel do lepší střelecké pozice, ovšem jeho rána těsně minula zadní tyč.
     
    21:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá i druhou početní výhodu a jde znovu do vedení! Václav Karabáček poslal přihrávku na KARLA PLÁŠILA, jenž procedil puk mezi betony Feča! Kotouč nakonec doskákal až za brankovou čáru, a tak domácí zase vedou o gól. Asistence: Václav Karabáček a Martin Novák.
    21:08 Karel PLÁŠIL - 2:1
     
    21:41
    Sokolov se ale nechce nechat zahanbit a hnal se dopředu. Tam se mu však nepovedla jedna přihrávka, která nakonec doskákala až do středního pásma.
     
    22:16
    Martin Beránek se snažil dojet nahozený kotouč, ale ten se dříve došoural ke gólmanovi. Přesto domácímu mladíkovi nechybělo moc, aby zachytil puk.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Osmík – 2 min., držení).
     
    23:10
    Tohle byla nejspíše secvičená akce domácích, která měla blízko k brance! Roman Přikryl posílal střílený pas na Zdeňka Doležala, ale ten puk netrefil.
     
    23:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., hákování).
     
    23:52
    My tedy vidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Tu uvidíme skoro minutu a půl, načež si další početní výhodu, i když zkrácenou zahraje Sokolov.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Vracovský – 2 min., podrážení).
     
    24:56
    Martin Osmík je na ledě!
     
    25:16
    Znovu se tedy hraje ve čtyřech na obou stranách, kdy ani jeden z týmů nemá na ledě převahu. Motoru však za chvilku začne přesilová hra.
     
    25:35
    Pavel Pýcha je na ledě!
     
    26:00
    Pavel Pýcha se rovnou zapojil do přesilové hry. Měl před sebou hodně prostoru, tak si najel do lepší pozice, přesto branku soupeře vysoko přestřelil.
     
    26:25
    Nyní se navíc Českým Budějovicím nepovedla rozehrávka z obranného pásma, a tak je pískáno zakázané uvolnění. Tato přesilovka není dobrá.
     
    26:42
    Tomáš Vracovský je na ledě!
     
    27:17
    Radek Prokeš hledal zadovkou někoho ze spoluhráčů, jenže v tom prostoru vůbec nikdo nebyl. Sokolov se tak naprosto zadarmo dostal ke kotouči.
     
    27:46
    Patrik Kadeřávek napřáhl na modré, když před Strmeněm bylo celkem rušno. Dobře se však předvedl Václav Svach, který jeho pokus zastavil.
     
    28:29
    Radek Prokeš už byl na ledě celkem dlouho, přesto vybojoval puk ve svém obranném pásmu. Poté ještě poslal puk do toho útočného a šel vystřídat.
     
    28:59
    Jiří Šimánek si najížděl do předbrankového prostoru, kam na něj také od Martina Beránka mířila přihrávka. Ta ale byla zastavena hostujícím obráncem.
     
    29:19
    David Fečo si nakonec musel připsat zákrok. Byla to však střela, na kterou dobře viděl, takže bez problémů. Následuje první komerční přestávka v této periodě.
     
    29:37
    Hostující hráč nyní vypálil zpoza obránce a domácí gólman absolutně nic neviděl. Přesto se kotouč odrazil od hokejky nebo betonu do rohu kluziště.
     
    30:16
    Karel Plášil se jednoduchou kličkou dostal do středu hřiště a zbavil se dvou soupeřů. Následně přihrál na Pavla Pýchu, jehož střelu z první David Fečo vyrazil.
     
    30:52
    Tomáš Vracovský zachytil puk v útočném pásmu, načež našel u tyčky Jakuba Vránu.Ten už byl naštěstí pro domácí ve velkém úhlu a Jan Strmeň si místečko u tyčky pohlídal.
     
    31:47
    Matouš Venkrbec to zkoušel přes tři protihráče, ale nebyl úspěšný, jelikož nechal kotouč za sebou. Následovalo jen zakázané uvolnění na straně Motoru.
     
    32:08
    Pavel Pýcha viděl, že jeho tým je nyní pod tlakem. Proto, když se k němu kotouč odrazil, poslal ho přes všechny čáry na další zakázané uvolnění.
     
    32:29
    Tomáš Rohan získal puk v útočném pásmu a hned hledal skrze brankoviště svého spoluhráče. Jan Strmeň však dobře zasáhl hokejkou a puk vyrazil.
     
    33:07
    Lukáš Endál hledal v rychlém protiútoku Václava Karabáčka, ovšem jeho přihrávka byla o něco delší, než by českobudějovická osmička potřebovala.
     
    33:42
    Jakub Suchánek si jako obránce sjel až k tyčce. Dostal tam přihrávku, ovšem David Fečo přitlačil svůj beton k tyčce a udržel kotouč před čárou.
     
    34:16
    Patrik Kadeřávek nyní při střele zlomil hokejku, podle čehož jeho pokus také vypadal. Puk šel jen do rohu útočného pásma, ale domácí se nemohou osvobodit.
     
    34:50
    Jaromír Kverka upadl v útočném pásmu a dožadoval se odpískání faulu. Rozhodčí ho však pohybem ruky zvedá. Hosté ale nadále zůstávají u puku.
     
    35:21
    Miroslav Holec to chtěl vzít na sebe. Objel s pukem branku, načež ho naservíroval Vítu Christovovi. Ten se ale ke střele nedostal, jelikož se před něj tělem dostal soupeř. Důležitý zákrok pro Sokolov.
     
    35:57
    Pavel Pýcha byl nyní úplně sám na dva soupeře, nyní mu tedy spoluhráči ani trochu nepomohli. Teď se však bojuje v rohu a rozhodčí to popohání.
     
    36:35
    Patrik Kadeřávek už s novou hokejkou posílal křižný pas na spoluhráče. Jiří Šimánek však do této přihrávky sáhl a hráč hostí puk ze vzduchu netrefil.
     
    37:14
    Ale poté přišly dvě gólovky na domácí straně! Lukáš Endál pálil na zadní tyč a David Fečo vyrazil jeho pokus vyrážečkou. Poté ještě nahrál na Radka Prokeše, ale ten trefil masku gólmana!
     
    37:48
    Motor má obrovský tlak v útočné třetině a střely létají jedna po druhé. Jan Veselý nyní zastavil jednu střelu, ale Budějovice nadále pokračují v tlaku.
     
    38:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hráči využívají tlak a jdou do dvoubrankového vedení, který se může ukázat jako důležitý! Jakub Babka našel zpoza branky před brankou volného LUKÁŠE ENDÁLA, který si s touto situací poradil a střílí třetí gól svého týmu. Asistence: Jakub Babka a Martin Beránek.
    38:23 Lukáš ENDÁL - 3:1
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:27
    Jan Veselý si sjížděl k tyčce, kam také dostával přihrávku. Pas byl ovšem sražený mimo jeho dosah, načež České Budějovice přišly o útočné pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vede Motor o dvě branky. Už po minutě se totiž v přesilové hře trefil Karel Plášil, jenž procedil kotouč mezi betony gólmana hostí. Poté se hrál hodně vyrovnaný hokej, kdy měl chvilku navrch Sokolov a chvilku zase Budějovice. Jako jediné se ale znovu prosadili Budějovičtí. Po obrovském tlaku v útočné třetině se kotouč dostal na hokejku Lukáše Endála, který rozradostnil fanoušky Motoru.

    Další část začne přibližně v 19:09.
     
    Statistiky po dvou periodách:

    Střely na branku: 22 – 12
    Střely mimo: 11 – 4
    Zblokované střely: 6 – 9
    Vhazování: 21 – 11
    Trestné minuty: 8 – 8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Už se zase hraje! Motor bude hájit dvoubrankový náskok, možná bude spíše chtít nějaké branky přidat. Miroslav Holec prodloužit do útočného pásma.
     
    40:36
    Pavel Pýcha nezachytil skákavý puk na útočné modré, ovšem velmi brzy svou chybu napravil, když soupeře o puk obral. Nyní jsou u něj ale hosté.
     
    41:08
    Jenže ti byli pod tlakem ve svém obranném pásmu, tak raději poslali kotouč do útočného pásma a celá pětka se rozhodla pro střídání.
     
    41:32
    Martin Novák se dostal ke střele někde ze středu kruhu. Mířil mezi betony, ovšem tentokrát je stihl David Fečo sklapnout naprosto včas.
     
    42:15
    Radek Prokeš nyní získal kotouč, který jeho tým ztratil České Budějovice poté ale vyslaly nepřesnou přihrávku, tak se rozhodly pro vystřídání.
     
    42:51
    Na začátku třetí periody zatím vidíme hodně nepřesností na obou stranách. Proto se ani jeden tým nemůže usadit v útoku a vymyslet nějakou šanci.
     
    43:11
    Jan Strmeň si nyní ale musel připsat zákrok. Přišla střela od mantinelu, ovšem domácí gólman kotouč viděl a schoval ho pod svou lapačku.
     
    43:36
    David Fečo nyní pomohl s rozehrávkou svého týmu, přičemž málem trefil čárového sudího. Ten se tomu ataku vyhnul, a tak se pokračuje dále.
     
    44:12
    Nyní vznikla velmi nepřehledná skrumáž před brankou hostí a nikdo nevěděl, kde kotouč je. Ten se nakonec odrazil jen těsně vedle tyčky!
     
    44:37
    David Fečo má v této části zatím o něco více práce než jeho kolega na druhé straně. I on však odražený kotouč viděl a schoval pod svou lapačku.
     
    44:46
    Pavel Pýcha dostal nabito na modrou. Svou střílenou přihrávkou hledal Václava Karabáčka na hranici brankoviště, ale ten kotouč o kousek netrefil.
     
    45:36
    Jakub Babka nahrál Martinu Beránkovi, který se dostal do útočného pásma. Poté ještě hledal před brankou právě Babku, ale až k němu se přihrávka nedostala.
     
    46:11
    Nyní jsme viděli střelu od modré v podání domácího týmu, který nyní vládne na ledě. David Fečo měl ale skvělý výhled a kotouč vyrazil svou vyrážečkou.
     
    46:59
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., podrážení).
     
    47:06
    Domácí vyhráli své vhazování a jejich akce byla celkem rychlá. Lukáš Endál dostal přihrávku na vrcholek kruhu, avšak jeho rána z první byla chycena.
     
    47:32
    Nyní se obnovila spolupráce z loňské sezóny. Lukáš Endál totiž našel křižným pasem Martina Nováka, ovšem jeho pokus byl zastaven před bránou.
     
    48:10
    Sokolov vyhodil přes všechny čáry, a tak se oba týmy rozhodly pro střídání. Na ledě tedy vidíme druhou přesilovou formaci českobudějovického celku.
     
    48:50
    Miroslav Holec dostal přihrávku na vrcholek kruhu, dokud také pálil. Zkoušel to na přední tyč, ovšem David Fečo si puk našel a vyrazil ho vyrážečkou.
     
    48:59
    Petr Přindiš je na ledě!
     
    49:48
    Baník nyní vybojoval kotouč v útočném pásmu. Tomáš Vracovský hledal někoho na středu hřiště, jenže jeho spoluhráč ho neviděl a šel vystřídat.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., podrážení).
     
    50:37
    Západočeši vyslali nyní nepřesný pas do středu, kde byli jen domácí hráči. Roman Přikryl si proto vzal puk na svou hůl a vyvezl ho až do útočné třetiny.
     
    51:03
    Hostujícímu týmu se přesilová hra zatím moc nedaří. Motor se totiž znovu dostal ke kotouči a poslal ho přes všechny čáry až za Davida Feča.
     
    51:31
    Vít Christov dobře napadal soupeře v rohu svého obranného pásma. Ušetřil tak několik cenných vteřin, ovšem Sokolov se nadále drží v útočné třetině.
     
    52:00
    Petr Přindiš vyslal dělovou ránu od modré. Karel Plášil tuto tvrdou ránu schytal, ale nemůže jít s bolestivou grimasou vystřídat, jelikož hosté jsou furt na puku.
     
    52:19
    Matouš Venkrbec je na ledě!
     
    52:39
    A sám Matouš Venkrbec se hned dostal do velké šance! Objel totiž s pukem branku a David Fečo se nechal nachytat. Domácí devatenáctka chtěla zakončit do prázdné sítě, ale zabránila mu v tom hokejka hostujícího obránce.
     
    53:33
    Další velká šance na straně Motoru! Lukáš Endál zpoza branky našel úplně volného Václava Karabáčka, který bránu přestřelil!
     
    54:00
    Patrik Kadeřávek nezachytil puk na útočné modré, a tak se Sokolov hned musí stěhovat. Dlouho se tam nezdržel a musí čelit napadání Motoru.
     
    54:34
    Karel Plášil už je zpět na ledě a utkání nejspíše v pohodě dohraje! To je dobrá zpráva pro domácí fanoušky. Rána, kterou schytal byla totiž opravdu tvrdá.
     
    54:50
    Jan Strmeň se nyní musel mít na pozoru a ukázal, že pozor opravdu dával. Na střelu od mantinelu totiž viděl, a tak lapil kotouč do své lapačky.
     
    55:00
    Dnešní utkání sleduje 5382 diváků.
     
    55:06
    Miroslav Holec mohl přidat svou druhou branku v utkání! Dostal přihrávku do slotu, kde byl úplně sám. Přesto branku ranou z první minul!
     
    55:38
    Tlak Motoru i nadále pokračuje. Ivan Lytvynov sice mohl pálit, ale ještě nahrával lépe postavenému spoluhráči. To se však ukázalo jako špatná varianta.
     
    56:29
    Václav Svach si sjel z pozice od mantinelu, což jeho spoluhráč nečekal. Přihrávka proto prošla až do středního pásma, takže se domácí musí vystěhovat.
     
    57:05
    Václav Karabáček ukázal, že má šikovné ruce! Dostal se totiž přes dva hráče soupeře až k zakončení, které však nebylo přesné z důvodu ťuknutí do hokejky.
     
    57:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor střílí čtvrtou branku dnešního utkání a nejspíše rozhoduje o osudu dnešního zápas! Roman Přikryl totiž našel v dobré střelecké pozici LUKÁŠE ENDÁLA, který střelou z první trefil neomylně vzdálenější růžek branky. Střílí dnes navíc už svou druhou branku! Asistence: Roman Přikryl a Pavel Pýcha.
    57:21 Lukáš ENDÁL - 4:1
     
    57:47
    Martin Beránek se nenechal dostavit, což bylo základem k tomu, že získal puk v útočném pásmu. Motor o něj však stále musí bojovat v útočné třetině.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Josef Stříbrný.
     
    58:46
    Lukáš Endál našel krásnou přihrávku Václava Karabáčka na středu hřiště, ovšem do jeho rány padla hned dvojice hráčů, která ji také zastavila.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:32
    Dnešní utkání je rozhodnuté. Motor bude brát tři body, navíc hraje k jeho konci přesilovou hru. Zde už může padnout branka jen do sítě Sokolova.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! České Budějovice nakonec přidaly ve třetí třetině ještě jednu branku a berou z tohoto utkání plný počet bodů za výhru v základní hrací době. Svou druhou branku v utkání vstřelil Lukáš Endál, jenž využil přihrávky do slotu nekompromisní ranou do vzdálenějšího růžku. Motor toto utkání vyhrál po zásluze, jelikož byl většinu zápasu lepším týmem. Sokolov však působil sympatickým dojmem a měl i své šance, avšak z těch využil jen jednu.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 33 – 15
    Střely mimo: 16 – 9
    Zblokované střely: 12 – 5
    Vhazování: 27 – 15
    Trestné minuty: 10 – 12
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:20:42)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 4. Holec (Šimánek, R. Přikryl), 22. Plášil (Karabáček, M. Novák), 39. Endál (Babka, Beránek), 58. Endál (R. Přikryl, Pýcha) – 12. Křemen (M. Zadražil)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Plášil, Suchánek, Svach, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Prokeš, Endál – J. Veselý.
    HC Baník Sokolov: Fečo (Kuchař) – Kadeřávek, Přindiš, Vodička, J. Tomeček, A. Rulík, Michálek – Gorčík, M. Zadražil, Švec – Stříbrný, Kverka, Vracovský – Křemen, Vrána, T. Rohan – Kovařík, Osmík, Kuběna – Bečvář.

    Rozhodčí: Skopal, Šindel – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 5382
    thejrc.org