Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Brighton 2:1 (kon.) | Bournemouth – Norwich 0:0 (kon.)
Chelsea – Newcastle 1:0 (kon.) | Leicester – Burnley 2:1 (kon.) | Tottenham – Watford 1:1 (kon.)
Wolverhampton – Southampton 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:1)
Watford FC
Sobota 19.10.2019, 16:00 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Tottenham herně potvrzoval roli favorita a většinu času trávil na útočné polovině. Už od šesté minuty ale dotahoval jednogólové manko, když po centru Janmaata udeřil Doucouré. Domácí si vytvářeli šance až po změně stran, kdy jejich hru oživil Son Hung-min. Právě tento jihokorejský reprezentant trefil břevno, a tak se Spurs dočkali vyrovnání až v 86. minutě, kdy nedorozumění zadních řad potrestal Dele Alli. Zbytek zápasu už byl hodně nervózní, domácí šanci na obrat neměli a proti poslednímu tabulky tak získávají do tabulky jediný bod. (18:40:04)
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 5:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hughesovi prošel na první pohled nelegální zákrok. Watford rychlý protiútok ale prohospodařil a domácí mohou začít od Auriera ještě jeden útok, který možná bude úplně poslední.
     
    90+2
    Domácím remízový výsledek proti poslednímu týmu tabulky samozřejmě nestačí. Na další standardní situaci ale musí zapomenout, protože zákrok na Lamelu tentokrát nebyl posouzen jako nedovolený.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut zkoušel z přímého kopu štěstí Érik Lamela. Ani v tomto případě nic nebezpečného ale nevymyslel, protože trefil jenom hlavu hráče ve zdi.
     
    90
    V závěru zápasu je to velká divočina! Holebas na ose hřiště fauloval Alliho, kteří si za vzájemnou strkanici rovněž prohlédli podobu žluté karty. Na přímém kopu pro Spurs se nic nemění.
     
    89
    Žlutě potrestán je každopádně také Danny Rose, který si po ubráněném rohovém kopu vyšlápl na dalšího střídajícího hráče Willa Hughese.
     
    88
    Kiko Femenía neprožívá po svém nástupu na hrací plochu úplně snové okamžiky. Po faulu na Rose mu byla udělena žlutá karta.
     
    87
    Celá situace se ještě kontrolovala u videa. O útočný faul Alliho se však nejednalo a gól na 1:1 tak může platit.
    86. Dele ALLI - 1:1
     
    86
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Pár minut před koncem se domácí konečně dočkali vytouženého vyrovnávajícího gólu! Christian Kabasele odvrátil nákop ze středu hřiště vysoko do vzduchu. Pro balón si vyběhl Foster, který si ale vůbec nerozuměl s Femeníou a toho ihned využil DELE ALLI, jenž zleva uklidil propadlý míč do odkryté branky.
     
    85
    Gerard Deulofeu nevyvezl míč do úplného bezpečí. Po souboji zůstává ležet na hrací ploše, ale Spurs přesto rozjíždějí další útočnou akci.
     
    84
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Will Hughes.
     
    84
    Roberto Pereyra se místo odchodu za pomezní čáru skácel k zemi a možná jenom předstíral křeče, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    83
    Roberto Pereyra má menší zdravotní trable. Vypadá to na problémy s levou nohou, kvůli kterým jej za malou chvíli zřejmě vystřídá Will Hughes.
     
    82
    Lamelovy rozehrávky rohových kopů zatím postrádají jakýkoliv účinek. Jubilejní desátou standardní standardní situaci rozehrál jenom do rukavic Bena Fostera.
     
    81
    Son Hung-min roztáhl hru doprava na Lamelu, po jehož centru dával míč do ohně také Serge Aurier, ale zákrok Kabaseleho nabídl Spurs akorát tak další neúspěšný roh.

    Michal Břuchanský

    Branky: 86. Alli – 6. Doucouré (Janmaat)

    Karty:   13. D. Sánchez (TOT), 77. Moussa Sissoko (TOT), 89. Rose (TOT), 90. Alli (TOT) – 84. Pereyra (WAT), 88. Femenía (WAT), 90. Holebas (WAT)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 5:9.
    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – D. Sánchez (46. Son Hung-min), Alderweireld, Vertonghen – Aurier, Moussa Sissoko, Winks (71. NDombèlé), Rose – Alli, Lucas Moura (63. Lamela) – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – B. Davies, Dier, Foyth, Lamela, NDombèlé, Son Hung-min.

    Watford FC: Foster – Janmaat (71. Femenía), Cathcart (C), C. Dawson, Kabasele, Holebas – Cleverley, N. Chalobah, Doucouré – Pereyra (84. Hughes), Welbeck (4. Deulofeu).
    Náhradníci: Gomes – Deulofeu, Femenía, Hughes, Masina, Sarr, A. Gray.

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová
    ocianews.com