Nová Paka – Řisuty 2:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Děčín 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 4:1 (kon.)
Mor. Budějovice – Šumperk 1:4 (kon.) | SHK Hodonín – Kopřivnice 8:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 2:0 (kon.)
Kolín – Příbram 4:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Trutnov 8:6 (kon.) | Bílina – Vrchlabí 2:8 (kon.)
Písek – Klatovy 2:3 (kon.) | David Servis – China Golden Dragon 13:1 (kon.) | Tábor – Kobra 2:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Sobota 19.10.2019, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • 2. liga skupina Východ • 11. kolo
Partner:
     
    Z Kotliny je to ode mne vše. S konstatováním, že bruslaři přenocují na druhém místě, se s Vámi loučím. Hezký večer přeje Richard Wagner. (19:11:42)
     
    Ačkoliv se na konci duelu radují z výhry 4:1 domácí hráči, je nutno říci, že hlavně zásluhou brankáře Martina Holíka, který podržel svůj celek v několika situacích. Havlíčkův Brod se hodně zapotil na startu třetí části, kdy se trefil Martiník. Brzy však kontroval Plachý a vítěznou pojistku trefil Třetina.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Domácí hráči kombinují s pukem před vlastní klecí a směřují k tříbodovému vítězství.
     
    59:29
    Bruslaři se dokázali ubránit a dokonce i vyvezli kotouč ven z pásma. Před prázdnou brankou byl touš zašlápnut a Slovák se tak musí vrátit do klece.
     
    58:28
    Hosté jsou v šesti! Josef Daněk pak zblízka trefil jen beton klečícího Martina Holíka, který teď měl i štěstí.
     
    57:55
    Domácí hokejisté se hnali dopředu, avšak jejich šance nevyšla dle představ, Následně se snažili o útok i hosté, ale nepřešli přes modrou čáru.
     
    56:58
    Jakub Ďurkáč jel sám na Martina Holíka, který vyjel ven z branky a skokem hladového lva vypíchl svou holí puk! Další neuvěřitelný zákrok hodonínského rodáka v dresu havlíčkobrodského celku!
     
    55:58
    Tomáš Vávra vystřelil z osy kluziště a Martin Holík vytáhl ve stoje další zachraňující zákrok, kterým odrazil touš na mantinel.
     
    54:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ačkoliv bruslaři vedou již o tři branky, musíme uznat, že k hostům je tento ortel více než krutý. Bobři měli rozhodně dostatek šancí na to, aby v tomto zápase minimálně remizovali. Nyní se jim vymstilo nedůsledné bránění modré čáry. Roman Mikeš protáhl útok přes zmíněnou linii a našel MIROSLAVA TŘETINU. Domácí kapitán si zpracoval na levém kruhu kotouč, sjel si blíže k brance a překonal bezmocného Jiřího Slováka. Asistence: Roman Mikeš.
     
    54:07
    Fantastický Martin Holík! Tomáš Vávra dostal parádní přihrávku před prázdnou klec, ale domácí muž s maskou se sklouzl po ledě, v pádu zasáhl na poslední chvílí lapačkou a znovu podržel svůj tým!
     
    53:28
    Do šance se proklestili také hokejisté hostitelského celku, avšak Jiří Slovák si ránu z pravého kruhu pohlídal.
     
    53:02
    Bobři zkouší i nadále ostřelovat branku domácího celku, ale ne a ne se znovu prosadit. Havlíčkův Brod teď dobře brání své obranné pásmo.
     
    52:04
    Roman Mikeš se dostal do další šance, ale jeho zakončení si Jiří Slovák pohlídal a pokryl jej v lapačce.
     
    51:38
    Hosté se snaží dobývat domácí klec. Od modré vypálil Michal Žák, avšak maskovaný muž domácích nastavil této střele beton.
     
    50:37
    Petr Seidler se proháčkoval až před Martina Holíka, ale ten dokázal rychle secvaknout svoje betony a předvedl další výborný zákrok. Domácí gólman tak napravuje svou hrubku, kterou daroval Valmezu zatím jediný gól.
     
    Dnešní utkání sleduje 582 diváků.
     
    49:35
    I nadále se těleso hry soustředí ve středním pásmu, kde ani jeden z týmů nekraluje ani územím, ani výkonem.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 2. Juráň (Matušík, Kliment), 27. Vala (Kuchta), 46. Plachý (Kuchta), 55. Třetina (Mikeš) – 42. Martiník (Ďurkáč, Weintritt)


    BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Vala, Benák, Semrád, Krejčí, Kliment, Pospíchal – Přidal, Mikeš, Kuchta, Kadlec, Třetina (A), Voříšek, Matušík, Holenda, Juráň.
    Trenér: Richard Cachnín.

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Sachr) – Weintritt, Baroš, Kamas, Holiš, Ďurkáč, Žák, Běhal – Dvořák (C), Vávra, Daněk (A), Andris, Seidler, Pořický, Kuchařík, Smrčka, Vašenka, Martiník (A), Romančík, Paťava.
    Trenér: Jiří Weintritt.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Ondřej Bohuněk

    Diváci: 582
    thejrc.org