Kolín nad Rýnem – Paderborn 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:0 (0:0)
FC Schalke 04
Neděle 20.10.2019, 18:00 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi TSG 1899 Hoffenheim a FC Schalke 04.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Fotbalisté Hoffenheimu se po sedmi kolech nacházejí až na dvanácté pozici tabulky, což neznačí zrovna povedený vstup do tohoto ročníku. Hoffenheim doposud nasbíral osm bodů, přičemž ho od sestupového pásma dělí pouze dva body. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole ukončil dlouhou sérii bez výhry, senzačně se mu totiž povedlo uspět na hřišti mnichovského Bayernu, kde zvítězil poměrem 2:1. Pro Hoffenheim se jednalo o teprve druhou letošní výhru, dále má na svém kontě tři porážky a dva nerozhodné výsledky. Nutno dodat, že Hoffenheim to bude mít dnes hodně složité.
     
    FC Schalke 04

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Schalke, které se nachází na průběžné šesté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo kvalifikaci o Evropskou ligu. Schalke sice nevstoupilo do ligového ročníku zrovna nejlépe, avšak v posledních zápasech se nachází v ideální formě, což přineslo vzestup až ne šestou pozici. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole přišel o čtyřzápasovou sérii bez ztráty bodu, na domácím hřišti totiž celkem překvapivě remizoval s Kolínem poměrem 1:1. Schalke má za sebou tři venkovní zápasy, navíc do tohoto zápasu ani jednou na hřišti soupeře neprohrálo.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Akpoguma, Hübner, Skov – Vogt – Kadeřábek, Geiger, Rudy, Kramarić – Adamjan.
    Náhradníci: Pentke – Baumgartner, Bebou, Bičakčić, Brenet, Locadia, Rupp, Žulj, Stafylidis.

    FC Schalke 04: Nübel – Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka – Schöpf, Mascarell – D. Caligiuri, Harít – Matondo, Burgstaller.
    Náhradníci: Schubert – Kabak, Kutucu, Mercan, Miranda, Nastasić, Raman, Uth, Boujellab.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Baumann, který konstruktivně rozehrával na vedle stojícího Akpogumu, jenž pro změnu přenesl hru na pravou stranu.
     
    4
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Vog, který byl u protihráče příliš pozdě. Jednoznačný faul, Schalke 04 má k dispozici první standardku.
     
    5
    Tady moc nescházelo! K míči se totiž postavil Caligiuri, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku, přičemž jeho rána skončila pouze na brankové konstrukci.
     
    6
    Kenny se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde ještě spolupracoval s vedle stojícím Schöpf, který raději podržel hrací předmět kousek od středového kruhu.
     
    7
    Další nedovolený zákrok, tentokráte si pomohl hostující obránce Sané. Mezitím jsme sledovali rozehrávku v podání Baumanna, který odkopl do bezpečí.
     
    8
    U postranní lajny skončil po souboji na zemi domácí Kadeřábek, kterému celkem tvrdě naložil Mascarell. Nübel musí být pozorný, následovat bude volný kop.
     
    9
    Na ten se dokázal vyhoupnout Posch, kterému se v záklonu nepodařilo zamířit přesně. Míč navíc skončil daleko za hrací plochou, Nübel bude rozehrávat.
     
    10
    Na opačné straně to zajímavým centrem zkoušel Oczipka, který se na levém křídle protáhl až k centru do pokutového území, jenž skončil na hlavě Akpogumy.
     
    11
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného počínání v podání hostujícího Caligiuriho, který zřejmě zahrál horní končetinou. Hübner se již staví k volnému kopu.
     
    12
    Baumann tentokráte rozehrával na vedle stojícího Hübnera, který pro změnu odkopával daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde se nacházel forvard Adamjan.
     
    13
    Kadeřábkovi se povedlo zkrotit neposedný míč, načež se o centrovanou nabídku pokoušel jeho kolega Posch. Jeho centr ale našel pouze protihráče.
     
    14
    Hoffenheim se musel opět bránit, na řadu totiž přišla standardní situace v podání soupeře. Caligiuri to tentokráte zkoušel centrem, který přinesl nepřesnou střelu.
     
    15
    Sané se v osobním souboji dostal nejvýše do vzduchu, navíc si útočným faulem pomohl domácí Adamjan. Schalke tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    16
    Hodně pohotovým způsobem to zkoušel Harit, který si navedl míč na pravou nohu, jenomže poté zakončoval vysoko nad. Baumann nemusel zasahovat.
     
    21
    Na útočnou polovinu se pokoušel dostat Rudy, který nakonec na prudkou nahrávku vůbec nedosáhl. Naopak se hrací předmět dostal za postranní lajnu.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. O něco aktivnější je Hoffenheim, jenomže ani on se střelecky neprosadil.
     
    23
    Kenny se na pravém křídle zbavil protihráče, načež se sám postaral o další centr do malého vápna, kam jako první přispěchal pozorný brankář Baumann.
     
    24
    Nübel celkem dlouho rozehrával od své branky, přičemž si nakonec na opačné polovině chtěl vybrat Burgstallera, který se v hlavičkovém souboji neprosadil.
     
    25
    To nemusel vadit, Schalke si zajistilo rohový kop z pravé strany. Rozehrávka nakrátko přeci jenom přinesla centr, po kterém hlavičkoval nad Schopf.
     
    26
    Středem hrací plochy to zkouše hostující Mascarell, který si nakonec u postranní lajny vybral volného Kennyho, jenž trefil pouze obětavého protihráče do nohy.
     
    27
    Obrannou povinnost si splnil domácí Akpoguma, kterému se na posledníé chvíli povedlo odkopnout míč vysoko na branku. Bude z toho další rohový kop pro soupeře.
     
    28
    Jenomže ani tato exekuce nakonec nepřinesla nic nebezpečného. Hráči Schalke to opět zkoušeli nakrátko, centr ale v poklidu vyboxoval brankář Baumann.
     
    29
    Vynikajícím skluzem se prezentoval domácí Posch, který dokázal čistým způsobem obrat o touš jednoho z protihráčů. Sudí i přesto signalizoval ofsajd.
     
    30
    Opakovaný záběr prokázal, že se skutečně jednalo o ofsajd, avšak ten byl velice těsný. V tuto chvíli se pokračuje ve hře, od branky mohl rozehrát Baumann.
     
    31
    Na poslední chvíli se do své šestnáctky vrátil domácí Vogt, který tak zabránil jakémukoliv zakončení. Hoffenheim se v posledních minutách pouze brání.
     
    36
    Po delší době jsme sledovali hezký moment ze strany domácích. O něco více prostoru měl kolem sebe Posch, jehož rána pravou nohou putovala vedle.
     
    37
    Kousek od šestnáctky zůstal na zemi jeden z domácích hráčů, kterého zřejmě dohrál protihráč. Hlavní sudí pískl do píšťalky, rozehrávat bude Hoffenheim.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Dennis Geiger (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    38
    O nahrávku si na levém křídle řekl Skov, který ještě oslovil kolegu Geigera. Druhý jmenovaný to zkoušel prudkým centrem, jenž nenašel nikoho v modrém.
     
    39
    Schalke mohlo rozehrávat z blízkosti středového kruhu, přičemž Sané pohotovým způsobem dokráčel na druhou stranu, kde se mu povedlo najít Mascarella.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    U postranní lajny šel až příliš agresivním způsobem do souboje Matondo, kterému byl nakonec odpískán nedovolený zákrok. Domácí se rozhodli rozehrát po zemi.
     
    42
    Obětavě se povedlo zakročit Mascarellovi, který v leže poslal míč do bezpečnějšího prostoru. Posléze Schalke dokázalo kombinovat v přehuštěném prostoru.
     
    43
    Kenny se velice dobrým způsobem zbavil napadajícího protihráče, jenomže jeho nahrávka byla hodně nepovedená. Nyní sledujeme pasáž plnou nepřesností.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, jenž navíc nabídla celou řadu nedovolených zákroků. I přesto bylo směrem dopředu o něco aktivnější Schalke, které se dostalo k několika velice sympatickým pokusům. Uvidíme, co přinese druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Ihlas Bebou.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Domácí hráči chvíli kombinaci na vlastní polovině, načež to velice dobrým způsobem vyřešil obránce Hübner, který se pohotově dostal až ke středovému kruhu.
     
    49
    Skov si řekl o nahrávku na levém křídle, přičemž mu ještě na pomoc přispěchal kolega Kramarić. Druhému jmenovanému se nepovedlo přihrát přesně.
     
    50
    Obrannou povinnost si dokázal splnit hostující Sané, který posléze na pravé straně našel zcela volného Kennyho, jehož centr našel prvního z protihráčů.
     
    51
    Tentýž hráč se v krátkém časovém sledu dostal k dalšímu centru, který pro změnu přistál do moci brankáře Baumanna, jenž výhozem našel volného Posche.
     
    52
    Sám na sebe to zkoušel vzít Sané, který se chtěl probít přes levou stranu, kde se nacházel důrazný Akpoguma. Nakonec v tom byl faul prvně jmenovaného.
     
    53
    Hrací předmět se odrazil až k domácí střídačce, jako poslední se ho dotkl Posch. To znamená, že si Oczipka vyzkouší provedení dalšího autového vhazování.
     
    54
    Schalke to nakonec zkoušelo dlouhým pasem na pravou stranu, kde se sice nacházel Matondo, avšak přihrávka nakonec zaplula k reklamním bannerům.
     
    55
    Harit se nezbavil dotírajícího Akpogumy, následně mu na pomoc přispěchal kolega Matondo, kterému se pro změnu povedlo otřít balón o nohu protihráče.
     
    56
    Domácí hráči se opět stáhli k vlastnímu pokutovému území, kde se jim povedlo odrazit pokus o nahrávku na Kennyho. Tentýž hráč bude moci opět vhazovat.
     
    57
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Rabii Matondo, přichází Mark Uth.
     
    58
    Po delší době si s balónem zahrál také brankář Nübel, který z jedničky okamžitě roztáhl hru do strany. Oczipka ihned zvolil konstruktivní řešení na Mascarella.
     
    59
    Kenny je ve druhém dějství nesmírně aktivní, jenomže ani tentokráte se mu nepovedlo odcentrovat dle představ. Pro míč si navíc seběhl brankář Baumann.
     
    60
    Schalke si vyzkoušelo další rohový kop, o jehož rozehrávku se postaral Caligiuri. Ještě před dopadem míče bylo pískáno, balón se zřejmě dostal za čáru.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Schalke je mnohem aktivnější, avšak stále naráží na pozornou obranu.
     
    62
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Lukas Rupp.
     
    67
    Na útočné polovině se velice dobře zorientoval hostující Schöpf, který navíc v tandemu dokázal najít Caligiuriho, jenž nepřešel přes hradbu těl před vápnem.
     
    68
    Parádní přihrávka šajtlí přeci jenom našla Oczipku, který se pokusil o další centr do pokutového území. Pro něj si opětovně dokráčel domácí brankář Baumann.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    69
    Caligiuri byl u míče příliš pozdě, což určitě pocítil také domácí záložník Rudy. Prvně jmenovaný do něj zajel, sudí celou situaci posoudil jako zákrok proti pravidlům.
     
    70
    Schalke dostalo příležitost k rozehrávce standardní situaci, o což se postaral obránce Sané. Ten dokázal najít Harita, který ale nevymyslel nic závratného.
     
    71
    Poschovi se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, následně ho poslal do bezpečnějšího prostoru na opačné straně. Tam si nedovoleně počínal zadák Sané.
     
    72
    Hráči Schalke se opět usadili na útočné polovině, kde to na sebe zkoušel vzít Harit, kterého čistým způsobem poslal k zemi Vogt. Domácí se směrem dopředu trápí.
     
    72
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Ojedinělá útočná akce v podání domácích končí vedoucí brankou! Velký kus práce odvedl střídající Bebou, který se přes několik protihráčů dostal až do pokutového území, kde vyzkoušel pozornost brankáře. Nübel vyrazil pouze před sebe, kde s úspěšnou dorážkou číhal ANDREJ KRAMARIĆ.
     
    74
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali hodně dlouho, hosté to budou mít hodně složité. I tak do konce tohoto utkání zbývá celkem dost času na vyrovnání.
     
    75
    Baumann opět vyhodil míč do strany, kde kolega Skov ještě z jedničky prodlužoval nahrávku podél autové lajny. Zákrok na Beboua ale nebyl nedovolený.
     
    76
    Po delší době se divákům připomněl také český obránce Kadeřábek, který se sympaticky probíjel přes pravou stranu, kde nakonec narazil na pozorného Oczipku.
     
    76
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Stefan Posch, přichází Ermin Bičakčić.
     
    77
    Hoffenheim si nakonec vybojoval rohový kop, který se snášel k přední brankové konstrukci. S tímto úmyslem tak trochu počítal Stambouli, jenž odvracel do bezpečí.
     
    78
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Ahmed Kutucu.
     
    79
    Rudy si vzal na starost také další standardní situaci, pro kterou vyběhl brankář Nübel. Jeho vyražení před sebe si dokázal najít Harit, který v tuto chvíli vyváží míč.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Amín Harít (FC Schalke 04).
     
    83
    Žlutou kartu dostává Salif Sané (FC Schalke 04).
     
    84
    Schalke se muselo mít na pozoru. Soupeř si vyzkoušel další standardní situaci, přičemž Rudyho přímý střelecký pokus nakonec plachtil daleko vedle branky.
     
    85
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do nadějného dvoubrankového náskoku! Jeden z hostů nedokázal trefit padající míč, ke kterému se dostal velice dobře hrající IHLAS BEBOU, který to vzal sám na sebe. S míčem se mu podařilo dojít až do pokutového území, kde přesnou střelou na bližší tyč překonal brankáře.
     
    86
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Jonjoe Kenny, přichází Ozan Kabak.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Hoffenheim nyní vede o dvě branky, hostující celek po inkasované brance naprosto přestal hrát.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme zcela jistě počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Bebou je hrdinou tohoto zápasu. Domácí útočník táhl i další akci svého celku, přičemž se snažil nastartovat Kabaka, kterého ale zastavil pozorný Sané.
     
    90+2
    Domácí hráči si ještě vyzkoušeli rohový kop, který nakonec přistál do rukavic brankáře Nübela. Hostující brankář urychleně rozehrál od své svatyně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Hoffenheimu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. I v úvodu druhého poločasu bylo směrem dopředu nebezpečnější Schalke, jenomže hostující celek stále narážel na pozornou obranu soupeře. TSG se směrem dopředu trápilo, jenomže poté přišla na řadu sympatická akce, která nakonec nabídla první branku, po které se Hoffenheim dokázal prosadit ještě jednou. (19:52:18)

    David Suchý

    Branky: 72. Kramarić, 85. Bebou (Hübner)

    Karty:   37. Geiger (HOF), 68. S. Posch (HOF) – 80. Harít (SCH), 83. Sané (SCH)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch (76. Bičakčić), Akpoguma, Hübner, Skov – Vogt (C) – Kadeřábek, Geiger (46. Bebou), Rudy, Kramarić – Adamjan (62. Rupp).
    Náhradníci: Pentke – Baumgartner, Bebou, Bičakčić, Brenet, Locadia, Rupp, Žulj, Stafylidis.

    FC Schalke 04: Nübel (C) – Kenny (86. Kabak), Stambouli, Sané, Oczipka – Schöpf, Mascarell – D. Caligiuri (78. Kutucu), Harít – Matondo (57. Uth), Burgstaller.
    Náhradníci: Schubert – Kabak, Kutucu, Mercan, Miranda, Nastasić, Raman, Uth, Boujellab.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller
    thejrc.org