Litoměřice – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 1:5 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 2:4 (kon.)
Kadaň – Jihlava 2:1 (kon.) | Prostějov – Přerov 0:3 (kon.) | Sokolov – Chomutov 4:2 (kon.)
Havířov – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 5:2 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HC Benátky nad Jizerou
Pondělí 21.10.2019, 17:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím vás u 16. kola hokejové Chance ligy. Kola, které otevírá druhou polovinu základní části a které přináší střetnutí mezi domácím HC Stadionem Litoměřice a hosty HC Benátky nad Jizerou. Přeji příjemné počtení.
     
    Po patnácti odehraných kolech jsou oba týmy na úplně jiných tabulkových pozicích. Zatímco domácí Stadion plní roli jednoho z největších překvapení sezóny a drží se v současnosti na třetím místě, tak Benátky se stále drží na chvostu tabulky. Středočechům patří dvanácté místo, přesto jsou stále na dostřel klíčové osmé příčky.
     
    Tahounem Litoměřic v této sezóně je bezpochyby Daniel Voženílek s bilancí šesti gólů a patnácti asistencí. V tom mu také patří třetí příčka v celkovém bodování Chance ligy. Stejný počet gólů má na svém kontě i zkušený Peter Jánský.
     
    Benátečtí zejména sázejí v produktivitě na zkušenost v podobě Radka Dudy a Daniela Špačka. Oba mají na svém kontě shodnou bilanci pěti gólů a šesti asistencí. Oba navíc po shodném počtu jedenácti zápasů. V počtu asistencí ale vede se sedmi nahrávkami Petr Kolmann.
     
    Předchozí vzájemný zápas:

    HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 0:4
    Branky a nahrávky: 40. Střondala (Pavlas, Voženílek), 45. D. Sklenář (Štohanzl, Dajčar), 46. Střondala (Šalda, Voženílek), 57. Jícha (Štohanzl, Kangas).
    Rozhodčí: Micka, Souček – Horažďovský, Maštalíř.
    Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1.
    Střely na branku: 39:36.
    Zblokované střely: 7:5.
    Vhazování: 40:37.

    Sestava Benátek: Žajdlík – Kolmann, Žůrek, Buchtela, Kunst, Niko, Aubrecht, Hampl – Půček, Chrtek, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Duda – Jiruš, A. Dlouhý, Wiencek – Klapka, Bittner, Šafařovský.
    Sestava Litoměřic: Tomáš Král – Kukla, Marcel, Mlčák, Pavlas, Strejček, Šalda, Dajčar – Jánský, Korkiakoski, M. Kadlec – Kangas, Střondala, Voženílek – Svoboda, Vitouch, Jícha – Sklenář, Štohanzl, Kropáček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Š. Lukeš (A. Beran) – Marcel, Klejna, Gaspar, Kukla, Mlčák, Strejček, Dajčar – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Střondala, Korkiakoski – Štohanzl, Přikryl, Kangas – Kropáček, M. Havelka, Vitouch.

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Čajan) – Havlín, Bukač, Žůrek, Buchtela, Kunst, Aubrecht, Hampl – Průžek, M. Zachar, R. Duda – D. Špaček, Najman, Rychlovský – Šír, Chrtek, Jiruš – Wiencek, Šafařovský, Klapka.

    Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Šimánek, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Po prvním gólu se dostal dopředu Stadion. Díky kombinaci se drží již dosti dlouho před Žajdlíkem a jeho branku se snaží ohrozit.
     
    01:57
    Litoměřičtí jsou stále u kotouče. Byť tedy ve vlastní obranné třetině, ze které se pokoušejí o vyjetí.
     
    02:15
    Benátečtí se poprvé dostali ke střele na Lukeše. Odražený kotouč od jeho betonu se ale dostal do držení litoměřických hokejistů. Ti neváhali ani nejmenší okamžik a vydali se do brejku.
     
    03:12
    Série přihrávek Litoměřic přes střední pásmo nasměrovala poslední z nich až do útočného pásma a na zakázané uvolnění.
     
    03:24
    Tohle byla velká akce v podání Josefa Jíchy! Odražený kotouč o Žajdlíkovy betony převzal centr první litoměřické pětky a rychle jej poslal zpět na branku. Cestu kotouči se pokusil zkřížit Radek Duda, ten puk sice zbrzdil, přesto zabránit jeho dopadu na gólmana nedokázal.
     
    05:45
    Tyč zachránila Matěje Žajdlíka při střele od Matěje Berana. Kališníci ale pokračují ve vytrvalém tlaku na benáteckou branku.
     
    06:15
    Snahu o útok Benátek zastavil ve středním pásmu Michael Gaspar. Ten následně otočil hru a poslal do šance Kropáčka.
     
    06:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je tu první gól dnešního utkání! Po elegantním samostatném nájezdu se o něj postaral DAVID VITOUCH. Stadion tak využívá svého dlouhého tlaku na Žajdlíkovu branku! Asistence: Martin Štohanzl a Filip Přikryl.
     
    08:45
    Od pokračování další akce zastavil kališníky ofsajd na modré čáře.
     
    09:28
    Matěj Beran precizně napravil svou chybu, když zprvu pustil do šance Vojtěcha Jiruše, aby pak následně mu opět vypíchl kotouč a dostal ho do vlastní moci.
     
    10:04
    Dělovkou od modré nahodil kotouč před branku Patrik Marcel. Benáteckým se ale daří držet soupeře celkem daleko od Žajdlíka.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Radek Duda – 2 min., hákování).
     
    11:47
    Litoměřičtí během své první přesilovky prakticky neopouštějí útočné pásmo a vytvářejí velký tlak na benáteckou branku. Obrana Středočechů se ale zvládá držet.
     
    12:49
    Hosté v plném počtu.
     
    13:19
    Vojtěch Střondala nedokázal propasírovat kotouč přes dva protihráče a posunout ho do mezikruží.
     
    14:00
    Velmi dlouho objížděl s kotoučem na holi kolem branky Vojtěch Kropáček a hledal ideální palební pozici. Následně vypálil od modré, avšak s touto šancí si benátecká obrana poradila.
     
    15:10
    První vážnější šance Benáteckých v tomto utkání. Stíhán Michaelem Gasparem se vydal do útočného pásma Jakub Rychlovský. Tomu ovšem v klíčovém momentu nevyšla střela. Křižmo poslal puk až vedle vzdálenější tyče Lukešovy branky.
     
    16:13
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jakub Žůrek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    16:43
    Další přesilovka upevnila kališnické pozice v útočném pásmu. Matěj Žajdlík se tak musí držet celkem na pozoru a střežit svůj vymezený prostor.
     
    17:05
    Obraně Benátek se ale podařilo vyhodit kotouč a zvolnit hru před vlastní brankou. Od Lukeše tak rozehrává Patrik Marcel.
     
    18:02
    Poté se ovšem domácí hokejisté opět dokázali dostat do útočného pásma a vypálit na benáteckého strážce svatyně.
     
    18:13
    Hosté v plném počtu.
     
    18:36
    Po vyrovnání početních sil se dostal do velkého brejku Marek Zachar. Bleskově se vydal zcela sám až před Lukeše, který musel odhodit hokejku ve směru letu kotouče, aby jej odrazil od své branky.
     
    18:58
    V poslední minutě Benátky celkem ožívají a napadají prostor na přechodu do útočného pásma. Dál je ovšem kališníci nechtějí pustit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se takřka výhradně hrála na jednu branku, na tu, v níž stál Matěj Žajdlík. Benátecký strážce svatyně tak musel čelit jedenácti střelám přímo na sebe, dalších deset se kolem něj mihlo. Přesto inkasoval jen jednou po povedeném výpadu Davida Vitoucha. Benátečtí ale také ukázali, že tu nejsou jen do počtu a několikrát též citelně Lukešovi zavařili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    První šance Litoměřic v druhé třetině. Po výjezdu z vlastní obranné třetiny se vydal středem pole Josef Jícha a z mezikruží vypálil. Matěj Žajdlík ale tuto střelu dokázal pokrýt.
     
    21:28
    Jan Šír zachytil litoměřickou rozehrávku ve středním pásmu, daleko se s ní ale nedostal.
     
    22:02
    Do křižné střely se tak dostal Markus Korkiakoski. Ten váhal mezi střelou a nahrávkou na Matěje Berana. Nakonec vypálil, avšak Žajdlík vyrazil.
     
    22:47
    Tohle byla velká smůla pro Filipa Přikryla. Mladý kališnický forvard měl před sebou otevřený prostor u levé tyče, do níž se pokusil kotouč dopravit. Sám ale stál též hned vedle tyče a z otočky vystřelil puk příliš vysoko.
     
    23:54
    I Benátečtí si vyzkouší přesilovku. Po chvilkovém tlaku Středočechů v útočném pásmu se odhodlal Tomáš Dajčar k nedovolenému sekání, za což dostal dvě minuty.
     
    24:34
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Z tresné lavice vrátil Dajčara zpět na led RADEK DUDA. Ten využil dlouhé kombinace Benátek před brankou soupeře a vrací Benátky do hry! Asistence: Jiří Průžek a Marek Zachar.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Klapka – 2 min., faul loktem).
     
    26:45
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Radek Duda – 2 min., sekání).
     
    27:14
    Gólovku měl na své holi Daniel Voženílek! Před brankovištěm dostal velmi povedenou přihrávku, kterou se pokusil nasměrovat na branku. Kotouč však bohužel netrefil tak, jak by potřeboval.
     
    28:06
    Tlak na benáteckou branku pokračuje i nadále. Litoměřickým se ale nedaří přesně prostřelit Žajdlíka, byť střel na něj mají velké množství.
     
    29:18
    Vojtěch Střondala vyslal přesnou přihrávku na Vojtěcha Kropáčka. Ten z první vypálil, avšak napálil kotouč příliš vysoko.
     
    29:46
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ondřej Buchtela – 2 min., faul kolenem).
     
    29:52
    Benátečtí zahájili další oslabení vyhozením kotouče až k Lukešovi. I nadále se zvládají velmi bránit.
     
    31:06
    Stadion se ale dokázal dostat před brankou a zahájit palebnou ofenzivu na Žajdlíka.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Daniel Bukač – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:56
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci jdou opět do vedení! Po rychlé kombinaci v útočném pásmu se dostal ke střele DANIEL VOŽENÍLEK. Ten z první vymetl pavučiny u pravé tyče Žajdlíkovy branky a srovnává tak stav využití přesilovek na 1:1. Asistence: Martin Kadlec.
     
    31:56
    Hosté v plném počtu.
     
    32:46
    Litoměřičtí hokejisté kombinují nadále kolem útočného pásma. Naproti tomu Benátečtí je zvládají vytlačovat a přibližovat těžiště hry k Lukešovi.
     
    33:43
    Litoměřický gólman musí čelit delší dobu většímu tlaku na svou branku. Kombinaci Benátek ale s přehledem odolává.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., faul kolenem).
     
    34:44
    Benáteckým se opět daří držet před litoměřickou brankou a snaží se o její prostřelení. Tomu zatím staví tvrdou stopku obrana Litoměřic, jíž vychází vytěsňování kotouče mimo branku.
     
    36:04
    Domácí v plném počtu.
     
    36:42
    Tohle si Martin Kadlec za rámeček určitě nedá. Spolu s Danielem Voženílkem si najížděli proti jedinému obránci Benátek. Ke střele se pak dostal Kadlec, jemuž ovšem vůbec nesedla a po zemi dolétla těsně vedle Žajdlíkovy levé tyče.
     
    38:20
    O další navýšení vedení Litoměřic se pokouší Martin Štohanzl. Jeho ovšem Benátečtí nepustili od vnějšího obvodu útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už přinesla o něco vyrovnanější hru a větší množství benáteckých šancí. Skóre v ní ale rozhodly přesilovky, po jedné z nich dokázaly využít Benátky i Litoměřice. Kališníci se ještě v závěru třetiny pokoušeli o navýšení vedení, leč dopláceli na nepřesnost svých střel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Vstup do třetí třetiny vyšel lépe benáteckým hokejistům. Ti se ihned vydali do útočného pásma. Tam je ale litoměřická obrana sevřela u mantinelu a nepustila ke střele.
     
    41:06
    Rychlý nájezd Jakuba Rychlovského po pravé straně! Benátecký křídelník se vydal už od vlastní branky a snažil se přisunout kotouč k pravé tyči. Štěpán Lukeš ale dokázal uzamknout tento prostor.
     
    41:39
    Do výjezdu se rozjel Martin Havelka. Na modré čáře ale okusil tvrdost mantinelu, na něhož ho narazil Daniel Bukač. To ovšm nezabránilo Stadionu ve výpadu do útočného pásma.
     
    43:20
    Litoměřičtí rozehráli od vlastní branky. S pukem se ale dostali jen do středního pásma, kde se jej zmocnil Radek Duda. Benátecký veterán pak prokličkoval mezi několika hráči Stadionu, přesto se ke střele nedostal.
     
    44:09
    Benátečtí se drží v útočném pásmu. Od modré čáry prověřil Lukeše David Aubrecht. Litoměřický gólman ale sevřel puk mezi betony.
     
    44:23
    S postupujícím tlakem Benátek v útočném pásmu roste i vyhrocenost hry a dospívá k několika potyčkám. Do jedné takové se pustili Jan Mlčák a Jan Šír.
     
    45:03
    Kališníci ale dokázali přejet až k Žajdlíkovi. Benátečtí ovšem rychle pro zmírnění tlaku vyhodili kotouč na icing.
     
    45:43
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A také Stadion navyšuje své vedení! Po vhazování se rychle posunul před několik hráčů Benátek a využil zakrytého Žajdlíkova výhledu k další trefě Litoměřic JOSEF JÍCHA. Asistence: Martin Kadlec.
     
    46:09
    Litoměřičtí pokračují v souhře před brankou Benátek. K samotné střele se ale dostat nemohou.
     
    46:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Přikryl – 2 min., podrážení).
     
    47:10
    Domácí tým se chvilku obával o inkasování. Až nakonec vyhodil Patrik Marcel kotouč až na opačný konec ledového kluziště.
     
    47:39
    Vzápětí se ale Benátečtí dokázali vrátit a ostřelovat Štěpána Lukeše. Gólman Litoměřic ale zvládá všechny střely soupeře přesně lapat.
     
    48:31
    Další benátecký útok zmařil Markus Korkiakoski a jeho obloukovité vyhození kotouče až k Žajdlíkovi.
     
    48:38
    Domácí v plném počtu.
     
    49:09
    O další nájezd Benátek po křídle se postaral Petr Šafařovský. Znovu však při jeho střele z pravé strany nedokázal vyzrát na Lukeše.
     
    49:22
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., vražení na hrazení).
     
    49:55
    Utkání už se začíná velmi vyostřovat. Výsledkem toho je potyčka mezi Janem Mlčákem a Janem Šírem, při které benátecký útočník dokonce držel litoměřického beka za krk. Oba však dostali dvě minuty za hrubost.
     
    50:45
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Benátečtí využívají další přesilovku a dramatizují tak samotný závěr utkání! K pravé tyči dotlačil kotouč PETR WIENCEK a vrací tak svůj tým do hry. Asistence: Marek Zachar a Radek Duda.
     
    51:44
    Zkrat Patrika Marcela, při němž srazil k zemi Daniela Špačka. Vysloužil si tak dvouminutový trest za hrubost.
     
    52:06
    Kališníkům se daří odhazovat kotouče daleko od vlastní branky.
     
    52:35
    S tresty za hrubost se dnes roztrhl pytel. Další z nich si vysloužil Radek Duda, který napadl Jana Strejčka a po jeho pádu k zemi ještě pokračoval v nedovoleném jednání.
     
    53:29
    Ani dva obránci Stadionu nestačili na průjezd Jiřího Průžka, který si s nimi pohrál jako kočka s myší. Benátecký útočník ale v závěru nestačil na Lukeše, jemuž se povedlo celou situaci zastavit.
     
    53:44
    Domácí v plném počtu.
     
    54:35
    Hosté v plném počtu.
     
    54:45
    Po vyrovnání početních sil se dostali Litoměřičtí do šance. Tu ale dokázal udržet Matěj Žajdlík, který zahájil pozvolnou rozehrávku svého týmu.
     
    55:26
    Litoměřičtí se snaží usilovně o navýšení svého vedení. S rychlými nájezdy i dalšími střelami si ale zvládá gólman Žajdlík poradit.
     
    55:57
    Benátečtí se znovu drží u kotouče. Rozehrávka Jakuba Žůrka vyslala do šance Jana Šíra. Ten ovšem na Žajdlíka vypálit nedokázal.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., podrážení).
     
    57:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:59
    Benátečtí jdou do závěru v šesti!
     
    58:59
    Štěpán Lukeš tak musí odolávat velkému tlaku na svou branku a mnoha benáteckým střelám v dvojnásobné přesile. S touto situací si ale zvládá poradit.
     
    59:31
    Litoměřičtí otočili hru a přesunuli se k Žajdlíkovi.
     
    59:49
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je vymalováno! Po přiťuknutí DANIELA VOŽENÍLKA se kotouč doslova dokutálel do prázdné benátecké branky a žádný ze Středočechů ho už nedokázal dostihnout. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Litoměřický tým doslova vydřel tři body, ačkoliv v závěru Benátky velmi sahaly po vítězství. V přesilovkovém tlaku ale na Štěpána Lukeše nedokázaly vyzrát, navíc Daniel Voženílek trefou do prázdné branky zcela upevnil vedení svého týmu. Stadion se tak oklepal z prohry ze Vsetínem a minimálně do konce zápasu Havířov – Poruba se vrací zpět na druhé místo.
     
    Ode mne je to odsud z Litoměřic pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek večera a u dalších přenosů z Kalich Areny na počtenou! (20:00:21)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Vitouch (Štohanzl, Přikryl), 32. Voženílek (M. Kadlec), 46. Jícha (M. Kadlec), 60. Voženílek – 25. R. Duda (Průžek, M. Zachar), 51. Wiencek (M. Zachar, R. Duda)


    HC Stadion Litoměřice: Š. Lukeš (A. Beran) – Marcel, Klejna, Gaspar, Kukla, Mlčák, Strejček, Dajčar – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Střondala, Korkiakoski – Štohanzl, Přikryl, Kangas – Kropáček, M. Havelka, Vitouch.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Čajan) – Havlín, Bukač, Žůrek, Buchtela, Kunst, Aubrecht, Hampl – Průžek, M. Zachar, R. Duda – D. Špaček, Najman, Rychlovský – Šír, Chrtek, Jiruš – Wiencek, Šafařovský, Klapka.

    Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Šimánek, Hnát
    ocianews.com