Chabarovsk – Dynamo Moskva 1:5 (kon.) | Kunlun – Soči 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Kazaň 1:6 (kon.)
Jaroslavl – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 5:2 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Ak Bars Kazaň
Pondělí 21.10.2019, 16:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:44:36)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Střely na branku: 29 – 27 (12:7, 8:11, 9:9).
     
    Je dobojováno! Jekatěrinburg, zdá se, zabředl do velké výsledkové i herní krize. Počtvrté z posledních pěti zápasů nedal více než jeden gól a nemohl tak konkurovat v dobré formě hrající Kazani, která měla utkání od své první střely na branku naprosto pod kontrolou. Domácí šli do třetí části s dvougólovým mankem, které mnohdy nemusí nic znamenat. Avtomobilist ale působil naprosto odevzdaným dojmem a jeho ztráta nakonec narostla na konečných 1:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Jefim Gurkin měl vše připraveno na poslední střelu od modré čáry. Zřejmě ale nevěděl, kolik času zbývá, a zbytečně přihrával Trjamkinovi, zatímco zazněl závěrečný klakson.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Daniil Žuravljov převzal puk na modré a posunul se do úplně volného levého kruhu, nicméně Fomin svým prvním zákrokem střelu vyrazil.
     
    58:06
    Zbytek zápasu se odehraje ve čtyřech na obou stranách. Dvouminutové tresty za hrubost dostali Maxim Berezin a Dmitrij Voronkov.
     
    58:05
    Macek hned dvakrát střílel z levého kruhu. Reideborn ho ale vychytal a pak opustil brankoviště, u kterého vznikla hromadná šarvátka.
     
    57:34
    Podivný nástřel z obranného pásma končí zakázaným uvolněním Kazaně, kterou tato drobnost ale nemusí vůbec mrzet.
     
    56:53
    Mikael Wikstrand si vedle vlastní branky vzal volně ležící kotouč, o který se teď bojuje mezi oběma střídačkami na červené čáře.
     
    56:14
    Domácí se trápí a nejraději by se už viděli v kabině. Po ofsajdu se další desítky diváků vydaly k východům.
     
    55:11
    Střídání v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg: ze hřiště odchází Vladislav Gross, přichází Leonid Fomin.
    55:11 Mikael WIKSTRAND - 1:6
     
    55:11
    Kazaň vstřelila branku!
    Bars po deseti vteřinách využívá doslova darovanou přesilovou hru a zvyšuje už na rozdíl pěti branek. Jednoduchou přesilovkovou souhru završil gólovou střelou od modré čáry MIKAEL WIKSTRAND. Asistence: Justin Azevedo, Matthew Frattin.
     
    55:00
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Pavel Dacjuk.
     
    54:42
    Něco na tom chtěl změnit Bělousov, který se blýskl hezkým průnikem, ale bekhendovým blafákem nakonec netrefil odkrytou horní část branky.
     
    54:22
    Znovu jsou to hosté, kteří operují v útočném pásmu. Výkon Jekatěrinburgu je v posledních minutách hodně mizerný.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Trjamkin – 5. O. Li (Osnovin, M. Gluchov), 9. Zaripov, 27. Azevedo (Wikstrand, K. Petrov), 48. E. Galimov (Pedan), 54. Galijev (Jarullin, Zaripov), 56. Wikstrand (Azevedo, Frattin)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Gross (56. Fomin) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Berezin, D. Bodrov (A), Mamkin, Valitov – Golyšev, Macek, Dawes (C) – Sexton, Holland, Litovčenko – Setdikov, Dacjuk (A), Bělousov – Suslov, Obidin, Kučerjavenko – A. Garejev.
    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Biljalov) – Wikstrand, Jarullin, Ljamkin, Judin, Chenkel, Pedan, Žuravljov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Galimov, Galijev – Voronkov, Osnovin, O. Li – Frattin, Tkačjov (A), E. Galimov – M. Gluchov.

    Rozhodčí: Birin, Romaško – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 435
    thejrc.org