Toronto – Columbus 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Vegas 6:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.)
Dallas – Ottawa 2:1 (kon.)
konec
Dallas Stars
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Ottawa Senators
Úterý 22.10.2019, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:15:43)
     
    Československá stopa v utkání:
    Radek Faksa (DAL)
    1+0, 1 střela, čas na ledě 14:12.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jamie Benn (DAL) 0+1
    2. Anton Chudobin (DAL) 19 zák., 1 gól, 95,0%
    3. Anders Nilsson (OTT) 41 zák., 2 góly, 95,3%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 43 – 20 (17:10, 11:3, 15:7)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 18
    Trestné minuty: 4 – 10
    Využité přesilové hry: 1/5 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 11 – 13.
     
    Je dobojováno! Domácí hokejisté zaznamenali povinné vítězství nad nejhorším týmem ligy, nicméně od trenéra Jima Montgomeryho si zřejmě vyslechnou i několik výtek. Ty budou určeny hlavně útočníkům, kteří sice měli celý zápas herně navrch, ale po gólech Faksy a Pavelskiho nedokázali přidat pojišťovací třetí zásah. Senators se i díky několikrát trefené brankové konstrukci udrželi ve hře o remízu až do posledních vteřin, neboť po trefě Naměstnikova z 59. minuty ještě zkoušeli podruhé udeřit při hře bez gólmana. Dallas se ale ubránil a po druhém vítězství za sebou se posunul alespoň na jedenácté místo Západní konference. Ottawa naopak počtvrté v řadě padla a s jedinou výhrou zůstává na chvostu celé ligy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Ještě jedna akce od Thomase Chabota. Lindell ho při střele ale zablokoval a srazil puk do míst, odkud už Chudobinovi nic nehrozí.
     
    59:36
    Heisknanen obral hosty o postavení v útočném pásmu. Pavelski pak vydoloval puk ve středním pásmu, ale pomalou střelu z červené čáry stihl před brankou dojet Tkachuk.
     
    59:06
    Anders Nilsson znovu spěchal na střídačku, zatímco jeho spoluhráči rozehráli jen na zakázané uvolnění, takže se musí vrátit do brankoviště.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:43 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:1
     
    58:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak pozor, třiašedesát vteřin před koncem je to pouze o gól a Anton Chudobin přichází o čisté konto! Thomas Chabot zavezl puk do útočného pásma. Střelu z levého mantinelu domácí gólman ještě vyrazil, ale proti bekhendové dorážce VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA už neměl šanci.
     
    58:21
    Dickinson se zastavil na pravém křídle, kde nechal puk Pavelskimu, ale jeho střela byla Hainseym sražená do ochranné sítě. Nilsson se tedy bude muset vrátit do branky.
     
    57:41
    Jamie Benn měl v plánu zadovku na Hintze, která ale nevyšla a hosté mohli rychle otočit hru. Proti však byl Sekera, který nenechal Chudobina ve štychu.
     
    56:58
    Nilsson odjel z branky, přestože hosté neměli puk úplně pod kontrolou. Dallas má přes tři minuty na potvrzení vítězství střelou do prázdné branky.
     
    56:31
    Stars se nenechávají dostat pod závěrečný tlak. Po střele Heiskanena naopak budou forčekovat v útočném pásmu.
     
    55:25
    Tribuny během předchozí reklamní pauzy hodně prořídly. Víceméně všichni tuší, že tahle partie už žádné velké drama nepřinese.
     
    54:51
    Radek Faksa předčil na buly Pageaua, puk dostal za sebe na Klingberga, ale i s jeho okamžitým zakončením si švédský gólman Senátorů věděl rady.
     
    54:48
    Další velké nedorozumění v rozehrávce Ottawy. Potrestat jej mohl Janmark, ale to by z levého kruhu nesměl trefit jenom ideálně postaveného Nilssona.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 19. Faksa (Fedun, Janmark), 31. Pavelski (Ja. Benn, Seguin) – 59. Naměstnikov


    Dallas Stars: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Heiskanen, Sekera, Lindell, Fedun, Oleksiak – Perry, Hintz, Ja. Benn (C) – Pavelski, Seguin (A), Dickinson – Radulov, Faksa, Janmark – Gurjanov, Dowling, Cogliano.
    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – Duclair, White, Naměstnikov – B. Ryan, Tierney, Ennis – Boedker, Anisimov, N. Paul.

    Rozhodčí: Rank, Peel – Mills, Amell

    Diváci: 17 896
    thejrc.org