Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 4:0 (kon.) | Kladno – Litvínov 2:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 25.10.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga se rozjela na plné obrátky a má na programu už své třinácté kolo. My se společně zaměříme na souboj, který se odehraje pod Ještědem. V Home Credit Areně na sebe narazí Bílí Tygři Liberec a HC Energie Karlovy Vary! Buďte u toho s námi.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Tygři do sezóny nevstoupili vůbec špatně a dokonce vedli tabulku. S nástupem října je ale forma trošku opustila. V tomto měsíci zatím v rámci extraligy vyhráli jediný zápas a v tabulce se propadli na osmou pozici. Zároveň smolně vypadli ve skupinové fázi mezinárodní Champions Hockey League. To jsou ovšem odhodlaní změnit! Svěřenci Patrika Augusty totiž na domácím ledě ještě neprohráli. Nyní se po sérii vystoupení na cizích kluzištích vracejí před své fanoušky, kde jsou nesmírně silní.

    Zapracovat musejí hlavně na defenzivě. Útok mají jeden z nejsilnějších v celé soutěži, leč směrem dozadu to až doposud poněkud skřípalo. Pouze Zlín inkasoval o jeden gól víc, se 45 obdrženými brankami jsou na tom Severočeši aktuálně stejně, jako Kladno. Zlepšení nepřišlo ani na ledě vedoucího Třince, kde sice předvedli solidní výkon, jenže nepovedená druhá třetina rozhodla o porážce 2:5. Ta byla v lize už třetí za sebou, proti Varům se tak šelmy budou snažit nastartovat zcela opačnou sérii. Budou úspěšné?
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Západočeši jsou zatím bezesporu příjemným překvapením aktuálního ročníku. Kdo by čekal, že do souboje s Libercem půjdou z pozice lépe postaveného týmu v tabulce? Nutno však podotknout, že dvoubodový náskok na dnešního soupeře pořádně zkresluje fakt, že mají odehráno hned o dva zápasy více. Karlovarští se na současnou pátou příčku vyšvihli čtyřmi výhrami v řadě. Série ale skončila ve středu, kdy v předehrávce neuspěli na ledě Sparty a i přes povedenou první třetinu padli jasně 1:5. Energetici ještě posílili útočné řady příchodem zkušeného Vojtěcha Poláka z KHL!

    Tým z lázeňského města se opírá především o výsledky na domácím ledě, avšak poslední výjezdy také nebyly vůbec špatné. Z Třince si Vary přivezly bod, z Hradce po vítězství 3:1 dokonce všechny tři! Jednou z hlavních příčin aktuálního vzestupu jsou přesilovky, které, co úspěšnosti využití týče, patří k nejúdernějším v extralize. V severočeské metropoli už Energie poměrně dlouho nezvítězila. Dokáže to nyní?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Peters) – Šmíd (A), T. Hanousek, Kolmann, Knot, Havlín, Graborenko, Kotvan – Birner (A), Bulíř, L. Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – J. Vlach, A. Musil, M. Zachar.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – Kohout, T. Knotek, Křemen – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Zíka, Ganger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V obou brankách dnes nastoupí papírové dvojky. Domácí klec bude hájit zkušený Marek Schwarz, Energii se naopak bude snažit za body dotáhnout mladý Jan Bednář.
     
    Hráči Liberce oblékli své tradiční bílé dresy, Západočeši se představí v zelenočerné kombinaci. Oba celky už vjíždějí na led pomalu se plnící Home Credit Areny, začínáme za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jdeme na to! Jako první si s pukem mohou zahrát Karlovarští, kteří se hned dostávají až za branku a usazují se v útočném pásmu.
     
    00:42
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie udeřila z rychlého brejku a už v první minutě otevírá skóre duelu! Dávid Gríger přejel modrou čáru a přihrál na levou stranu JAKUBU FLEKOVI, jenž parádní ranou přesně pod horní tyč pokořil Marka Schwarze. Asistence: Dávid Gríger, Tomáš Rachůnek.
    00:42 Jakub FLEK - 0:1
     
    00:58
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Mikúš – 2 min., podrážení).
     
    01:13
    Nahození Ladislava Šmída zastavili blokující hráči hostů. Vary se díky jejich dobré práci hned poté osvobozují.
     
    01:40
    Na konci nádherné kombinace Liberce přihrál Libor Hudáček před úplně prázdnou bránu Birnerovi, jeho střela se ovšem zastavila na tyčce!
     
    02:05
    Z pravého kruhu to zkoušel bez přípravy Tomáš Filippi. Skutečně rozvlnil síť, avšak stalo se tak pouze z boku.
     
    02:54
    Tygři nehrají přesilovku vůbec špatně. Lukáš Krenželok zavezl kotouč za bránu a předložil jej do levého kruhu volnému Radanu Lencovi, jehož rychlý pokus lapil Jan Bednář do rukavice!
     
    03:04
    Severočeši pokračovali ve velkém tlaku. Dorážet se snažil Zachar, přičemž byl faulován. Matěj Stříteský (KVA) si jde sednout za hákování.
     
    03:25
    Jan Bednář drží hosty! Michal Bulíř se za něj snažil dopravit touš bekhendem z bezprostřední blízkosti, mladý gólman však skvěle zasáhl svými betony.
     
    03:44
    Kotouč projel těsně okolo tyčky hostující branky. Energetici jej poté konečně nasměrovali daleko od své pokladnice. Tygři se musejí vracet.
     
    04:30
    Liberečtí se vrátili do pásma a drželi se tam, jenže tentokrát žádná nadějná příležitost nepřišla. Následuje další vyhození Západočechů.
     
    05:07
    Karlovy Vary horké chvilky přežily a jsou kompletní. Nadále se ale musejí bránit. Jaroslav Vlach nahodil na zadní mantinel, puk se nakonec odrazil do ochranné sítě.
     
    05:39
    Jakub Flek se jako blesk z čistého nebe zjevil úplně sám před Markem Schwarzem! Samostatný únik gólem neskončil, liberecký gólman se nenechal rozhodit a se střelou na vyrážečku si poradil.
     
    06:19
    Adam Musil přebruslil modrou čáru a vzal to na sebe. Tvrdou dělovku nápřahem zblokoval Dominik Graňák vysoko do ochranné sítě. Na řadě je komerční pauza.
     
    Střely na branku – 5:2.
     
    06:35
    První přesilovku si zkusí také Karlovarští. Ladislav Šmíd (LIB) už míří na trestnou lavici, inkasuje menší trest za podrážení.
     
    06:59
    Stříteského projektil obětavě zblokoval Petr Jelínek. Hosté se však stále drží v ofenzivní zóně a utahují šrouby.
     
    07:37
    Jaroslav Vlach vybojoval puk u mantinelu a poslal jej do bezpečí. Energie aktuálně nemůže najít správnou přesilovkovou pohodu.
     
    07:58
    Severočeši nyní dokonce šetří čas v ofenzivní zóně! Skvělá práce při vlastním oslabení.
     
    08:30
    Radan Lenc zblokoval ránu Emingera, což bylo to poslední, co se v karlovarské početní převaze událo. Ladislav Šmíd se už vrací na led.
     
    08:48
    Tomáš Havlín nabízel od modré čáry kotouč na teč Filippimu, od jehož hole putovala černá guma obloučkem až za karlovarskou branku.
     
    09:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Filippi – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Knotek – 2 min., hrubost).
     
    09:43
    Libor Hudáček skvěle zavezl puk do pásma. Michal Birner poté přihrál zadovkou Hanouskovi, jehož střela zamířila mimo zařízení.
     
    09:54
    Neskutečný Jan Bednář! Michal Birner rozhodil křižnou přihrávkou celou obranu soupeře. Ladislav Šmíd pak dlouho vyčkával se zakončením, Bednář už ležel na ledě, avšak střelu zkušeného obránce dokázal přizvednout do ochranné sítě!
     
    10:38
    Michal Bulíř se příkladně vrátil a zastavil přihrávku mířící do libereckého brankoviště. Domácí vzápětí obracejí hru na druhou stranu.
     
    11:25
    Tomáš Filippi udržel kotouč proti napadajícímu soupeři a poslal ho za bránu. Tygři se tak uchycují ve třetině a fanoušci si přejí vyrovnávací gól.
     
    11:52
    Jaroslav Vlach se v předbrankové skrumáži natáhl po puku, na dlouhou hůl nicméně Jana Bednáře nezaměstnal. Tím však domácí tlak nekončí.
     
    12:53
    Adam Musil se mrštně otočil okolo klece a snažil se zasunout černou gumu za čáru. Jan Bednář zasáhl betonem, načež se strhla menší strkanice. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 9:2.
     
    13:06
    Matěj Stříteský se sám vydal až za útočnou modrou čáru a ještě nahodil na Schwarze, který střelu vyráží k mantinelu.
     
    13:20
    Přihrávku Bulíře si na vlastní branku srazil jeden z beků, Bednář stále bezchybný. Těžká dorážka Hudáčka pak mířila vedle brány.
     
    13:48
    Jan Bednář měl znovu plné ruce práce. Už byl prakticky mimo brankoviště, jenže dorážka Filippiho zpoza kruhů si i díky obráncům cestu za čáru nenašla!
     
    14:45
    Po delší době se připomínají také energetici. Žádnou střeleckou příležitost si ale přes dlouhý pobyt v ofenzivní třetině nevypracovali.
     
    15:30
    O puk se bojuje v rohu za brankou Varů. Vydolovali jej právě hosté, přechod středního pásma nicméně nezvládli ani zdaleka podle představ.
     
    16:06
    Hudáčkovi přeskočil kotouč hůl. Slovenský útočník si ho tak musel dojet k mantinelu, načež rozjíždí kombinaci svého týmu.
     
    16:47
    Ronald Knot se s kotoučem prohnal až za Bednáře. Od modré to posléze zkusil Michal Bulíř, jehož ránu zblokoval karlovský obránce.
     
    17:45
    Do citlivého nahození Romana Graborenka vkládal čepel Radan Lenc. Puk však nedokázal tečovat natolik, aby musel Jan Bednář poprvé kapitulovat. Domácí mají ponechanou výhodu.
     
    18:13
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Petr Koblasa – 2 min., držení).
     
    18:18
    Michal Bulíř byl na hraně pravidel usazen k ledu. Píšťalky rozhodčích ale pro tentokrát zůstaly němé a Energie se mohla osvobodit.
     
    18:56
    Severočeši s vypětím všech sil udrželi pásmo. Libor Hudáček poté udělal dva rychlé kroky uvnitř levého kruhu pro vhazování a tvrdou střelou na bližší tyč neminul o mnoho.
     
    19:20
    Lukáš Krenželok adresoval Kotvanovi těžkou přihrávku. Obránce Liberce ji pouze tečoval mimo mantinely, Tygři tedy musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    19:50
    Lukáš Krenželok dlouho vyčkával, co s pukem. Nakonec jej poslal křížem přes pásmo a Jan Bednář se musel rychle přemístit proti pokusu Marosze.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi dvacet minut. Hrálo se prakticky na jednu branku, jenže Jan Bednář v ní zatím předvádí velkolepý výkon. Energie si do kabiny tedy i přes drtivou střeleckou převahu soupeře odnáší těsný náskok 1:0, který hostujícímu celku krásně trefil už po dvaačtyřiceti sekundách Jakub Flek!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 16:4 Karlovy Vary
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Liberečtí se hned nastěhovali do pásma. Kombinaci jim zkomplikovala voda na ledě, díky které se kotouč Michalu Bulířovi zastavil přímo na čepeli.
     
    21:05
    Po náporu domácích vyhazují Vary do bezpečí. Rostislav Marosz hned dostává puk zpátky před Bednáře.
     
    21:27
    Vypadá to, jako by šelmy hrály přesilovku. Karlovarští se pouze brání, a čekají, s čím domácí celek přijde.
     
    22:19
    To mohl být šok! Vladimír Eminger po rychlém brejku trefil brusli Fleka, od níž se černá guma velice nebezpečně odrazila. Marek Schwarz ji s vypětím všech sil vykopl, Ronald Knot poté uspěl ve veledůležitém souboji a nenechal energetiky dorážet.
     
    23:06
    Přízemní pokus Tomáše Hanouska zůstal Bednářovi vězet pod betonem. Maskovaný muž při zákroku odklouzal z brankoviště a měl štěstí, že obránci nenechali Musila vyšťourat kotouč.
     
    23:33
    Tomáš Hanousek to zkusil znovu. Nyní od modré lajny vyslal puk těsně mimo tři tyče. Tlak Liberce tím neutichá.
     
    24:10
    Je otázka, jak dlouho bude Energie takovému náporu schopna odolávat. Nyní musela vyhodit alespoň na icing, buly proběhne po levé ruce Bednáře.
     
    24:25
    Oldrich Kotvan vystřelil z velké dálky. Před Bednářem nikdo neclonil, brankář Varů si tak poměrně snadno připsal další úspěšný zákrok, dnes už jubilejní dvacátý.
     
    24:45
    Martin Rohan překazil libereckou kombinaci a prohodil kotouč do středního pásma. Tygři se s ním rychle ženou zpátky do útoku.
     
    25:15
    Nahození Romana Graborenka si Jan Bednář znovu našel. Energetici mají v hrsti stále těsný náskok. Bude se ale znovu vhazovat v jejich defenzivní třetině.
     
    25:52
    Petr Kolmann se na modré čáře zdatně otočil s pukem na holi a poslal jej na branku. Jan Bednář vyráží až vysoko do ochranné sítě.
     
    26:12
    Ondřej Beránek si při zpracování pomohl vysokou holí, Západočeši se tak za útočnou modrou čáru znovu nepodívali. Na pořadu dne je komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 23:5.
     
    26:47
    Vary vyrazily do rychlého brejku. Rána Poláka z levého křídla putovala od maskovaného muže na hokejku Tomáše Mikúše, který zblízka napálil jen vyrážečku!
     
    27:30
    Další hezké nahození Graborenka tečoval Radan Lenc nad břevno. Energie vzápětí obrací hru na druhou stranu.
     
    27:57
    Přechod do útoku se nyní Libereckým nepovedl podle představ. Píská se zakázané uvolnění, avšak sudí nakonec budou vhazovat ve středovém kruhu.
     
    28:50
    Petr Jelínek se snažil prodloužit puk do jízdy Zacharovi, libereckému rychlíkovi nicméně na modré lajně projela černá guma přímo mezi bruslemi.
     
    29:38
    Václav Skuhravý hezky vystřelil z otočky, Marek Schwarz jeho pokus trošku netypicky vyhlavičkoval mimo prostor brankoviště.
     
    30:27
    Michal Bulíř vložil hůl do nahození Ladislava Šmída, kotouč nicméně usměrnil poměrně daleko od tyčky Bednářovy pokladnice.
     
    30:43
    Energie se sice do útoku dostává sporadicky, ale když už ano, je to velice nebezpečné! Jakub Flek si sjel do brankoviště na prudkou přihrávku z pravé strany, zblízka ji však nedokázal usměrnit pod břevno!
     
    31:30
    Jan Bednář (KVA) trošku zbrklou rozehrávkou nasměroval touš až na tribunu. Trest za zdržování hry odpyká Jakub Flek.
     
    31:38
    Michal Birner byl hned hodně aktivní na brankovišti, Hudáčkova přihrávka naslepo pak vyhnala domácí celek ven z útočného pásma.
     
    32:20
    A znovu šance Varů! Ondřej Beránek v oslabení dobře vyřešil akci dvou na jednoho, Martin Kohout ovšem dlouho otálel se zakončením a Schwarz se skvěle přemístil.
     
    33:19
    Liberečtí se na závěr přesilovky uchytili ve třetině, nepřesné přihrávky Kotvana a Jelínka je ale z tohoto území vyhnaly. Tohle už karlovarští zvládnou.
     
    33:50
    Marek Schwarz chytil nahozený puk do lapačky a vysloužil si ohlas fanoušků. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    Střely na branku – 26:10.
     
    33:56
    A znovu rukavice Schwarze, tentokrát pohltila pokus Skuhravého od pravého hrazení.
     
    34:19
    Petr Kolmann (LIB) zahákoval protihráče, Energie si tak zkusí přesilovou hru. Zvýší svůj náskok?
     
    34:27
    Roman Graborenko hned po buly zlomil hokejku, to však pro šelmy nebyl problém, Ladislav Šmíd totiž v pohodě poslal kotouč až k Bednářovi.
     
    34:51
    Černá guma se ztratila pod bruslemi a posléze i těly u mantinelu. Blízko stojící sudí se rozhodl přerušit hru a vykázat ji do neutrální třetiny.
     
    35:14
    Tomáš Filippi se protáhl okolo bývalého Tygra Stříteského a z úhlu prověřil připravenost Bednářových betonů. Ty zkouškou prospěly.
     
    35:38
    Jaroslav Vlach se s tím nepáral, tělem položil protihráče a dostal se k puku. Následně i v oslabení ještě zkusil vystřelit, hosté jeho zakončení usměrnili do ochranné sítě.
     
    36:20
    Liberečtí už jsou zpátky v plném počtu. Tomáš Mikúš nahodil puk do pásma, bojovat se o něj bude za klecí Schwarze.
     
    36:34
    K nelibosti publika je tu další trest pro domácí. Roman Graborenko (LIB) byl pořádně přísně vyloučen za střet u střídaček, který rozhodčí vyhodnotili jako krosček.
     
    37:10
    Václav Skuhravý z červené čáry nahodil za bránu, Tygři se však rychle osvobodili.
     
    37:38
    Energetici se drželi za bránou, přihrávku k tyčce pak dostal Dávid Gríger, z úhlu ale Schwarze nepřekonal.
     
    37:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Týmu z lázeňského města se v početní převaze dlouho příliš nedařilo, nakonec ji ovšem využívá. Petr Šenkeřík zkusil nahodit od modré čáry. Před Markem Schwarzem stál zaparkovaný DÁVID GRÍGER, který Šenkeříkovu nabídku tečoval pod horní tyč! Asistence: Petr Šenkeřík, Jakub Flek.
    37:55 Dávid GRÍGER - 0:2
     
    38:18
    Michal Bulíř se protáhl za branku. Michal Birner pak bojoval o puk u hrazení, jenže hosté byli silnější a obracejí hru do obranného pásma Bílých Tygrů.
     
    39:04
    Rostislav Marosz našlápl a řekl si o dlouhou přihrávku do jízdy. Petr Šenkeřík do ní vložil hůl a tečoval ji na tribunu, kde museli diváci rychle uhýbat.
     
    39:41
    Tomáš Rachůnek z rohu nahodil kotouč na Schwarze. Ten s jeho pokusem neměl sebemenší problém a hra je přerušena.
     
    39:54
    Petr Jelínek v rámci posledního útoku šelem v aktuální části poslal kotouč bekhendem na Bednáře, jenž jej zahrál na zadní mantinel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také prostřední část těsně ovládli Karlovarští. Tygři v úvodu plynule navázali na první třetinu a obléhali Bednáře. Stále se jim ho ovšem nedaří překonat! Energetici se postupem času začali osmělovat a vyráželi do rychlých a především nebezpečných brejků. Gól nakonec vstřelili v přesilovce. Z přísného vyloučení Graborenka těžil tečující Dávid Gríger! Favorit utkání zcela jistě chystá pekelný finiš, tak se těšme na zbytek zápasu.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 27:14 Karlovy Vary.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:49.
     
    Náladu v Home Credit Areně o přestávce vylepšil malý fanoušek Adam, který v soutěži Zlatá Tygří Trefa vyhrál skvělých 34 tisíc Korun!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Ladislav Šmíd po zemi nahazoval do skrumáže před bránou, Jan Bednář puk chytře usměrnil až do horních pater ochranné sítě.
     
    40:47
    Rostislav Marosz si dobře pokryl kotouč před obráncem a z ostrého úhlu nahodil na karlovarského gólmana, po jehož zákroku je hra přerušena.
     
    40:51
    Hned poté, co Liberec uspěl na vhazování, vystřelil z dálky Petr Kolmann. Jan Bednář jeho pokus ukrývá v rukavici.
     
    41:33
    Rozehrávka Energie po mantinelu končí až na zakázaném uvolnění. Hra se tedy rychle vrací zpátky před Jana Bednáře.
     
    41:42
    Michal Birner přihrával na modrou Tomáši Hanouskovi, jenže to nebylo úplně přesné a mladý obránce nedokázal kotouč zpracovat.
     
    41:56
    Ladislav Šmíd napřáhl na modré lajně. Kotouč stál na hraně, přesto jej zkušený bek netrefil zle. Rána každopádně mířila nad břevno.
     
    43:20
    Tygři se drží v útočném pásmu, ale hosté velmi dobře brání a nepouštějí soupeře do žádných zajímavějších palebných pozic.
     
    43:56
    Liberečtí musejí vyjet až z vlastní třetiny. Dostali se až za bránu a vypadá to, že se bude právě na jejich straně znovu vylučovat.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 148 diváků.
     
    44:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Krenželok – 2 min., podrážení).
     
    44:38
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie využívá další přesilovku a tohle už pro domácí bude těžké. Velkou šanci Jakuba Fleka, který střílel z mezikruží, ještě Marek Schwarz dokázal eliminovat. Kotouč se ovšem dostal přímo na hůl DÁVIDA GRÍGERA, který ho z levé strany dorazil do odkryté brány! Asistence: Jakub Flek, Tomáš Rachůnek.
    44:38 Dávid GRÍGER - 0:3
     
    45:20
    Petr Koblasa se snažil střílet od pravého hrazení. Puk vyletěl vysoko do vzduchu a Marek Schwarz jej musel lapačkou nasměrovat do rohu ledové plochy. Krátce nato vyrobili Západočeši icing.
     
    45:58
    Michal Bulíř vybruslil z přetahované ve středním pásmu jako vítěz, Tygři ale o kotouč poměrně rychle přišli.
     
    46:37
    Nahození Kotvana tečovali hosté daleko mimo Bednářovu klec. Tygři pokračují v tlaku v rámci ponechané výhody, energetici navíc předvedli další hraniční zákrok.
     
    Střely na branku – 31:17.
     
    47:14
    Na lavici hanby usedá Matěj Stříteský (KVA) za hrubost. Tohle může být pro svěřence Patrika Augusty možná poslední šance na zlom v zápase.
     
    47:36
    Jan Bednář vytáhl další spektakulární zákrok! Hosté v oslabení propadli na modré čáře a Libor Hudáček s Tomášem Filippim jeli prakticky sami na gólmana. Maskovaný muž ale zakončení druhého jmenovaného vykopl a Tomáš Vondráček jej emotivně objímá v brankovišti!
     
    48:20
    Energii se v další fázi oslabení daří držet kotouč daleko od své branky. Severočechům to navíc v těchto chvílích příliš nelepí.
     
    49:07
    Liberecká přesilovka se chýlí ke konci, domácí se nemohou dostat z prostoru za brankou. Západočeši odvádějí solidní práci.
     
    49:49
    Roman Graborenko se energicky vydal napadat rozehrávku Karlových Varů až za Bednáře. Michal Plutnar si ale poradil velmi dobře, hosty zastavilo až postavení mimo hru.
     
    50:18
    Libor Hudáček operoval na hraně brankoviště. Nahození Hanouska se mu otřelo o tělo a skončilo nad brankou. Bude se vhazovat po levé Bednářově ruce.
     
    50:40
    Přihrávka Hudáčka zpoza klece projela Birnerovi mezi nohama. Marek Schwarz si pak troufl na trošku riskantní rozehrávku.
     
    51:06
    Beránek v plné rychlosti objížděl domácí pokladnici, Marek Schwarz se ale stihl přesunout a i s pomocí jednoho z beků odmítl další inkasovaný gól.
     
    51:44
    Po zakázaném uvolnění Severočechů se bude vhazovat před Marka Schwarze.
     
    52:17
    Roman Graborenko je dnes střelecky velice aktivní. Teď dostal nabito za pravý kruh, zkusil to bez přípravy, Jan Bednář zůstává pevný jako skála.
     
    Střely na branku – 33:19.
     
    52:29
    Hra se nám nyní pořádně kouskuje. Icing Varů vrací hru před jejich klec.
     
    52:58
    Martin Kohout přebruslil Adama Musila a v rychlosti střílel z pravého kruhu. Puk mu trošku sjel a branku Schwarze neohrozil.
     
    53:46
    Energetici už se pochopitelně nikam neženou a hlavně vyhazují kotouče do bezpečí, stejně jako teď v podání Matěje Stříteského.
     
    54:00
    Oldrich Kotvan vyslal dělovku od modré čáry. Před Bednářem bylo rušno, ani teď ale nekončí černá guma v karlovarské síti.
     
    54:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Roman Graborenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:38
    Karlovy Vary pomalu rozehrávají ze středního pásma. Nakonec dostaly kotouč do rohu, kde se o něj bojuje. Zatím se skrývá kdesi pod bruslemi.
     
    55:16
    Hosté využívají početní převahu především k držení puku. Liberečtí aktivně napadají a stále bojují, skóre je nicméně těsně před koncem proti nim.
     
    56:10
    Matěj Stříteský udržel útočné pásmo. Roman Graborenko se za okamžik vrátí zpět do hry, domácí se tak budou moci ještě pokusit o nápor.
     
    56:57
    Ladislavu Šmídovi se zavřely všechny možnosti, musel tak z poloviny hřiště jen nahodit pryž na zadní hrazení.
     
    57:30
    Vhazovalo se po levé ruce Jana Bednáře. Petr Jelínek uspěl na buly, sražený pokus Graborenka gólmana nikterak nezaměstnal.
     
    57:50
    Tomáš Filippi si proklestil cestu do ofenzivní zóny. Tygři z ní ke své smůle byli znovu poměrně záhy vyhoštěni.
     
    58:27
    Ladislav Šmíd si dojel pro puk za bránu a vyhrál osobní souboj. Liberečtí obracejí hru na druhou stranu, zatím si však nemohou vytvořit šanci.
     
    59:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Petr Kolmann v nouzi vystřelil naslepo, ale kotouč zasáhl hůl TOMÁŠE MIKÚŠE, který poslal do prázdné brány čtvrtý gól Energie. Domácím se tedy závěrečný pokus při hře v šesti nevydařil. Bez asistence.
    59:45 Tomáš MIKÚŠ - 0:4
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku v zápasu:
    Liberec 36:21 Karlovy Vary.
     
    Jan Bednář vychytal první extraligovou nulu! Energie i díky jeho skvělému výkonu vítězí v Liberci

    Tygři ve třetí části dobývali hostující brankoviště, Vary ovšem hrály v bloku a nenechaly domácí hokejisty vytvářet si příliš velkých šancí. A když už něco nebezpečného přišlo, byl na místě skvělý Bednář. Energetici naopak ještě potvrdili tři body, v přesilovce se dorážkou prosadil dnes dvougólový Dávid Gríger, na konečných 0:4 do prázdné klece upravil Tomáš Mikúš.

    Karlovarští si tedy díky velice obětavému výkonu na hraně možností odvážejí ze severu Čech nesmírně cenné vítězství, šelmy naopak v extralize nebodovaly počtvrté za sebou.
     
    Děkuji za pozornost a vstupte do víkendu stejně dobře, jako karlovarští hokejisté! (21:11:46)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 38. Gríger (Šenkeřík, Flek), 45. Gríger (Flek, T. Rachůnek), 60. T. Mikúš


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Peters) – Šmíd (A), T. Hanousek, Kolmann, Knot, Havlín, Graborenko, Kotvan – Birner (A), Bulíř, L. Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – J. Vlach, A. Musil, M. Zachar.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – Kohout, T. Knotek, Křemen – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Zíka, Ganger

    Diváci: 6 148
    thejrc.org