Lipt. Mikuláš – Nitra 2:1 (po pr.) | Michalovce – Miskolc 2:3 (po pr.) | Zvolen – Detva 1:5 (kon.)
Trenčín – Košice 3:4 (0:2 po s.n.) | Nové Zámky – HC Slovan 1:5 (kon.) | MAC Budapešť – Poprad 7:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:5 (0:1, 1:4, 0:0)
HC Slovan Bratislava
sk Pátek 25.10.2019, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:57:40)
     
    I tretia tretina sa niesla v znamení aktivity Slovana, hostia však už hrali viac na krásu, ako na efektivitu a ďalší gól nepridali. I v tomto dejstve si domáci vypracovali niekoľko nádejných príležitostí, dnes však ich strely buď neboli presné alebo ich vychytal brankár Slovana Habal. Výhra Slovana je tak dnes úplne zaslúžená. Slovan sa vďaka tomuto víťazstvu posunul už na druhé miesto tabuľky za Banskú Bystricu, Nové Zámky sú naopak naďalej predposledné.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 10:14 (29:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:13
    Posledná minúta sa odohráva pred Pavlasovou bránkou, hostia však už hrajú viac na krásu. Ďalší gól tak už dnes zrejme nepadne.
     
    58:30
    Miklík prenikol medzi domácich obrancov, spomedzi ktorých ideálne vysunul Panceho. Ten si úspešným blafákem do ľavej strany položil brankára Pavlasa, odkrytú bránku domácich však minul.
     
    57:43
    Sersen prenikol do domáceho pásma a prihrávkou za obrancov posunul puk Abdulovi. Ten chcel hneď strieľať, puk mu ale odskočil od čepele.
     
    56:59
    Múčka sa dostal do prečíslenia 2 proti 1, ktoré zakončil sám strelou z pravej strany. Hudec jeho pokus obetavo zablokoval.
     
    56:54
    Slovan v plnom počte.
     
    56:15
    Šmach minul Habalovu bránku a následné vyhodenie Sersena zachytil na útočnej modrej práve Šmach. Presilovka domácich je však úplne jalová a nehrozí pre Habala žiadnym nebezpečenstvom.
     
    55:40
    Až teraz sa domáci dostali do presilovkovej formácie, nebolo to však nadlho. Po niekoľkých prihrávkach prišla nepresnosť na modrej čiare a hostia puk dotlačili do stredného pásma.
     
    55:18
    Ani túto presilovku nezačali domáci dobre a prakticky hneď po úvodnom presilovkovom vhadzovaní hostia puk vyhodili za Pavlasovu bránku.
     
    54:54
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Daniel Demo – 2 min., sekanie).
     
    54:30
    Slovan sa však veľmi rýchlo vrátil do útočnej tretiny. Demovu strelu od pravého mantinelu domáci brankár vyrazil a jeho spoluhráči neúspešne naháňajú hráčov hosťujúceho tímu.
     
    53:55
    Pavlas vykorčuľoval z bránky a takým polobodyčekom zbúral Puliša. Domáci získali puk a zaútočili po ľavom krídle, odkiaľ nahodil puk na Habalovu bránku Múčka. Brankár Slovana znovu úspešne zasiahol.
     
    53:06
    Slovan pokračuje v útočnej aktivite a brankár Pavlas musel zlikvidovať ďalšie nahodenie od modrej čiary.
     
    52:26
    Zigo prihrávkou pred bránkovisko nenašiel Bondru, pretože ho domáci obranca natlačil do vyznačeného priestoru pred Pavlasovou bránkou. Postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku vytláča Slovan do stredného pásma.
     
    51:50
    Drtina sa sólovým prienikom dostal do pásma Slovana, zasekol si obrancu, potom však výrazne minul bránku Slovana.
     
    51:26
    Miklík ho však potom získal naspäť na hokejky Slovana a prihral ho do jazdy Sersenovi, ktorý netypicky z bekhendu namieril do brankára Pavlasa.
     
    50:49
    Pance dostal výbornú prienikovú prihrávku na útočnú modrú, zbytočne sa však pokúsil o kľučku na Hatalu a o puk prišiel.
     
    50:00
    Desať minút do konca riadnej hracej doby a zrejme i zápasu. Fábry prihrávkou pod seba pripravil strelu Dlugošovi, ten však Habalovu bránku minul.
     
    49:21
    Útoky domácich sú v tretej tretine prakticky úplne bezzubé. Nové Zámky puky nahadzujú na zadný mantinel, kde ho takmer bez boja získavajú obrancovia Slovana.
     
    48:50
    Abdul nezachytil puk z vlastnej obrany, zakázanému uvoľneniu ale zabránil napádajúci Puliš. Domácim následne nedáva žiadny priestor na založenie ich útoku.
     
    48:15
    Hostia sa už bavia hokejom a podľa diania na hracej ploche sa zdá, že je o zápase rozhodnuté.
     
    47:28
    Meszároš sa od modrej prekľučkoval cez dvoch protihráčov, v streleckom priestore medzi kruhmi mu ale puk odskočil. Ten sa odrazil do rohu, kde oň bojujú hráči oboch tímov.
     
    47:01
    Pokus domáceho obrancu o kolmé vysunutie spoluhráča končí zakázaným uvoľnením.
     
    46:43
    Urbánek krížnou prihrávkou cez bránkovisko našiel na opačnej strane Panceho, ten však Pavlasovu bránku minul. Domáci gólman potom zlikvidoval i Miklíkovu bombu spomedzi kruhov.
     
    45:55
    Žitný puk nahodil za bránku Nových Zámkov, kde ho nedokázali Kukumberg so Slobodom zastaviť. Domácim sa ale následná rozohrávka nevydarila a puk zachytil Meszároš.
     
    45:29
    Slovanisti využili pošmyknutie domáceho obrancu v rohu útočného pásma a Puliš získal puk. Posunul ho ešte na modrú Sersenovi, Pavlas však jeho strelu videl a chytil.
     
    44:43
    Fábry potiahol puk do útočnej tretiny, narazil si ho s Rogoňom a krížnou prihrávkou ho prihral do jazdy Hainovi. I jeho strelu chytil výborne chytajúci brankár Habal.
     
    44:17
    Domáci začínajú vypadať rezignovane. Hostia za Pavlasovou bránkou vybojovali puk, po odraze pred domácu svätyňu ho však gólman Nových Zámkov radšej prikryl lapačkou.
     
    43:52
    Múčka sa obtočil okolo bránky a z pravej strany strieľal, Habal si však priestor pri svojej ľavej žŕďke postrážil. Slovan potom puk získal a zakladá svoj útok.
     
    43:10
    Slovan v plnom počte.
     
    42:51
    Aby toho nebolo dosť, tak Šmach vystavil Juríka pri prechode útočnej modrej do ofsajdu.
     
    42:40
    Ani Urbanov prienik nebol úspešný. Táto presilovka v podaní Nových Zámkov je skutočne tragická.
     
    42:16
    Jakúbekovi sa pokus o individuálny prienik po pravom krídle nevydaril a Šedivý puk znovu odpálil až za domácu bránku.
     
    41:42
    Domácim sa ani v tejto presilovke nedarí udržať sa v pásme Slovana a Sersen puk odpálil až za Pavlasovu bránku.
     
    41:10
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Meszároš – 2 min., sekanie).
     
    41:00
    Domácim sa vydaril jednoduchý prechod do tretiny Slovana a od pravého mantinelu sa pokúsil zaskočiť Habala Hatala. Brankár hostí jeho strelu vyrazil.
     
    40:43
    Úvodné buly tretej tretiny vyhrali domáci, prakticky okamžite ale o puk prišli. Zigo po prechode útočnej modrej prihral Sersenovi, ktorého tvrdú strelu Pavlas zlikvidoval.
     
    40:01
    Dnešné stretnutie sleduje 2 237 divákov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:28.
     
    Slovan predviedol v druhej tretine výborný výkon a štyrmi góly sa dostal do výrazného náskoku. Hostia pokračovali v aktívnom výkone z prvej tretiny, tentokrát sa im ale podarilo vylepšiť efektivitu zakončenia a okamžite je to na skóre poznať. Domáci mali tiež svoje gólové príležitosti, bolo ich však omnoho menej v porovnaní so Slovanom. Ich jediný gól, vtedy ešte na 1:2, strelil Štumpf, po troch následne inkasovaných góloch sú však šance domácich na body z dnešného zápasu už veľmi malé.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 11:15 (19:35)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    Demo tvrdou strelou od modrej minul Pavlasovu bránku a následná dorážka hostí bola nadvihnutá na ochrannú sieť.
     
    39:09
    Slovan v plnom počte.
     
    39:00
    Nové Zámky sa od svojej prvej presilovkovej akcie nedokážu udržať v útočnej tretine a hostia ich útoky zachytávajú už v strednom pásme.
     
    38:11
    Slovanisti sa potom dostali k puku a vyhodili ho za Pavlasovu bránku.
     
    37:42
    Po prihrávke na pravú stranu strieľal z prvej Urban, trafil ale len bočnú sieť Habalovej bránky.
     
    37:09
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Marcel Dlugoš – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marek Sloboda – 2 min., podrazenie).
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Roman Žitný – 2 min., hrubosť).
     
    37:09
    Po Slobodovom faule okamžite vznikla pri striedačke Slovana obrovská šarvátka, v ktorej bolo zapletených niekoľko hráčov z oboch tímov. Rozhodcovia hráčov od seba oddeľujú a dá sa čakať dostatok trestov.
     
    36:48
    Domáci striedajú brankára: Christián Pavlas strieda po piatich inkasovaných góloch Mateja Kristína.
     
    36:48
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia pokračujú v deštrukcii svojho súpera! Meszároš tvrdou strelou od modrej minul bránku Kristína, puk ale za svätyňou domácich získal ŽIGA PANCE, ktorý sa okolo nej rýchlo obtočil a bekhendom pri pravej žŕďke poslal puk do odkrytej bránky Nových Zámkov. Asistencie: Andrej Meszároš, Michel Miklík.
     
    36:35
    Kukumberg získal puk pri pravom mantineli a prihrávkou medzi kruhy našiel Žitného, ktorý však namieril len do brankára Kristína.
     
    36:12
    Múčka si od ľavého mantinelu nakorčuľoval do stredu útočnej tretiny a spomedzi kruhov mohol strieľať priamo na Habala. Ten skvelým semaforom jeho strelu chytil.
     
    35:36
    Jendek zatlačil v súboji o puk Ordzovenského až za bránkovú čiaru, hrací predmet však získať nedokázal. Domáci obranca otáča hru.
     
    34:42
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia odskakujú už do trojgólového náskoku! Miklík vybojoval puk v rohu útočnej tretiny a skvelou prihrávkou ho posunul medzi kruhy na úplne neosadeného ŽIGU PANCEHO, ktorý mal toľko času, že si puk mohol ešte i spracovať. Strelou do horného rohu potom nedal brankárovi Kristínovi žiadnu šancu. Asistencie: Michel Miklík, Patrik Bačik.
     
    34:02
    Slovanisti si pri rozohrávke neporozumeli a puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    33:56
    Oba tímy v plnom počte.
     
    33:36
    Hráči sa pri súbojoch pri mantineli často osekávajú. Fábry sa dostal v útočnej tretine k puku a vystrelil od pravého mantinelu, Habal však dokázal jeho strelu chytiť.
     
    33:03
    Meszároš dnes páli ako pri Verdune, i tentokrát však jeho pokus od modrej domáci gólman Kristín videl a znovu ho ľahko chytil.
     
    32:16
    Znovu sa hrá 4 proti 4. Nové Zámky majú problém so založením útočnej akcie a dvakrát za sebou ho získali v strednom pásme hostia.
     
    31:56
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Marcel Dlugoš – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Tomáš Matoušek – 2 min., hrubosť).
     
    31:56
    Matoušek vyskúšal pozornosť Kristína, ten bol však pripravený a jeho strelu chytil. Do súboja pred Kristínovou bránkou sa potom dostal práve Matoušek s Dlugošom a rozhodcovia ich po krátkej výmene názorov posielajú na trestnú lavicu.
     
    31:25
    Oba tímy v plnom počte.
     
    30:43
    Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila, stále je však pomerne rýchla a útoky sa rýchlo striedajú.
     
    29:46
    Urban prenikol po pravom krídle až za Habalovu bránku a spätnou prihrávkou medzi kruhy pripravil gólovú príležitosť Pospíšilovi. Ten zo skvelej pozície trafil len brankára Habala.
     
    29:25
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jindřich Abdul – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Juraj Jurík – 2 min., hrubosť).
     
    29:25
    Po prieniku Ziga sa dostali do šarvátky za bránkou Nových Zámkov Abdul s Juríkom. Rozhodcovia ich od seba oddeľujú.
     
    28:01
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do dvojgólového náskoku! Matoušek zaviezol puk po pravej strane do útočnej tretiny, kde prihrávkou do stredu ideálne našiel MICHELA MIKLÍKA, ktorý naskočil na ľad z trestnej lavice. Ten si puk potiahol sprava k bránke a z pomerne ostrého uhla namieril do horného rohu Kristínovej bránky. Miklík tak dáva svoj prvý gól v sezóne. Asistencia: Tomáš Matoušek.
     
    27:48
    Slovan v plnom počte.
     
    27:10
    Slovanisti potom vyhodili puk, domáci sa však znovu bleskurýchlo vrátili do útočnej tretiny. Mikušovu strelu od modrej potom tečoval cloniaci Jurík na ochrannú sieť.
     
    26:42
    Nové Zámky sa však rýchlo dostali naspäť a tentokrát sa im už podarilo rozostaviť sa do presilovkovej formácie. Jakúbekovu strelu z ľavého kruhu zrazil mimo Sersen.
     
    26:12
    Slovan hneď po vhadzovaní vo vlastnej tretine vyhodil puk za Kristínovu bránku.
     
    25:48
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michel Miklík – 2 min., podrazenie).
     
    25:39
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci okamžite odpovedajú na druhý gól Slovana! Hostia prepadli pri svojom útoku a domáci sa dostali do prečíslenia 2 proti 1. Puk mal na pravej strane na hokejke DANIEL ŠTUMPF, ktorý sa ani nepokúšal prihrávať. Puk si potiahol do lepšej streleckej pozície a z pravého kruhu vymietol ľavý horný roh Habalovej bránky. Asistencie: Mário Múčka, Andrej Hatala.
     
    25:09
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia využívajú druhú presilovkou v zápase a navyšujú svoj náskok! Abdulovo nahodenie na teč z pravej strany domáci brankár Kristín cez cloniaceho Matouška nevidel, puk však dokázal vyraziť do pravej strany. Tam však bol len EDUARD ŠEDIVÝ, ktorý puk dorazil do odkrytej bránky. Asistencie: Jindřich Abdul, Andrej Meszároš.
     
    24:55
    Hostia vyhrali presilovkové vhadzovanie a okamžite sa rozostavili do presilovkového vzorca.
     
    24:37
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (tímový trest – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Patrik Bečka.
     
    24:19
    Nové Zámky majú v druhej tretine veľký problém usadiť sa k dlhšej kombinácii v pásme Slovana a tým pádom sa dostávajú len minimálne k strelám z nebezpečných priestorov.
     
    23:46
    Štumpf po rýchlom útoku Nových Zámkov vypálil po odraze puku od pravého mantinelu a brankára Slovana Habala donútil k zákroku.
     
    23:26
    Tí ho ale nedokázali udržať nadlho a Sersen ich o puk obral. Tvrdou strelou od modrej potom minul Kristínovu bránku a domáci následne puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    23:04
    Miklík obkorčuľoval domácu bránku a z uhla i vystrelil, trafil však len Kristína, od ktorého sa puk odrazil k domácim obrancom.
     
    22:28
    Žitný prihral puk na útočnej modrej do jazdy Šedivému, jeho strelu ale Kristín videl a bez väčších problémov ju chytil.
     
    22:05
    Slovan sa znovu usadil v tretine domáceho tímu, k strele sa ale zatiaľ od mantinelov nedokáže dostať.
     
    21:30
    Abdulovi pri kľučke v útočnej tretine zobral puk Ordzovenský. Ten hru okamžite otočil na opačnú stranu a Drtinovo nahodenie od modrej tečoval obranca Slovana do ochrannej siete.
     
    20:59
    Habal vyrazil nastrelenie zo stredného pásma a puk prihral spoluhráčom. Tí sa snažili neúspešne preraziť stredom klziska do tretiny Nových Zámkov.
     
    20:19
    Hneď pri prvom útoku sa hostia dostali do prečíslenia 2 proti 1. To sa Slovanu nevydarilo, po následnom nahodení Sersena sa ale puk od zadného mantinelu odrazil k bránkovisku k Bondrovi. Pred ním puk zobral do lapačky pripravený brankár Kristín.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:28.
     
    Dlho to vypadalo, že sa v prvej tretine gólu nedočkáme, napokon sa ale v poslednej minúte zapísal do streleckej listiny Tomáš Matoušek a gólom do šatne dostal Slovan do vedenia. Náskok hostí sa dá považovať za zaslúžený, až na niektoré úseky prvého dejstva totiž boli výrazne aktívnejší a mali viac šancí. Domácich ale niekoľkokrát podržal skvelými zákrokmi brankár Kristín a aj keď mali i Nové Zámky svoje strelecké príležitosti, tak ani zďaleka neboli tak nebezpečné, ako šance Slovana.

    Strely na bránku v 1. tretine: 8:20
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:21
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan sa dočkal odmeny za svoju aktivitu v prvej tretine a jednoduchou presilovkovou akciou otvára skóre! Zigo vyhral vhadzovanie v útočnej tretine za seba na Meszároša, ktorého nahodenie na domácu bránu tečoval cloniaci TOMÁŠ MATOUŠEK. Brankár Kristín už na tento teč nedokázal zareagovať. Asistencie: Andrej Meszároš, Tomáš Zigo.
     
    19:17
    Hostia sa rýchlo vrátili do tretiny Nových Zámkov a Meszárošovu tvrdú strelu od modrej musel skvele chytajúci Kristín zlikvidovať.
     
    19:10
    Zigo následne vhadzovanie prehral a domáci puk vyhodili až za Habalovu bránku. Táto presilovka sa zatiaľ Slovanu vôbec nedarí.
     
    18:55
    Pokus hostí o rýchly návrat do útočnej tretiny zvrátil ofsajd Abdula.
     
    18:20
    Slovan vyhral úvodné presilovkové vhadzovanie, puk ale domáci dokázali dostať zo svojho pásma. Šmach ho navyše ešte zaviezol do tretiny hostí, kde získal pre svoj tím cenné sekundy.
     
    17:53
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Martin Jakúbek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    17:50
    Po vhadzovaní prišla ďalšia Meszárošova strela od modrej, tentokrát však mimo domácej brány. Tlak hostí ale naďalej pokračuje.
     
    17:30
    Hudec nabil na útočnej modrej Meszárošovi a aj keď bola jeho strela niekoľkokrát tečovaná, tak ju dokázal brankár Kristín chytiť.
     
    17:16
    Domáci po niekoľkých súbojoch pri mantineli vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    16:48
    Miklík potom po prechode cez útočnú modrú hľadal na opačnej strane Panceho, tomu však puk v streleckej pozícii odskočil. Následne sa hostia zasekli v rohu útočnej tretiny pri mantineli.
     
    16:15
    Domáci sa usadili v súperovej útočnej tretine, k ničomu nebezpečnému sa ale nedostali. Puk získal napokon Miklík.
     
    15:45
    Prečíslenie 2 proti 1 v podaní Nových Zámkov nebolo úspešné. Urbanovu prihrávku sprava na Rogoňa zablokoval Bačik.
     
    15:10
    Drtinovu tvrdú strelu od modrej Habal vyrazil pred sebou, jeho spoluhráči však puk dostali z nebezpečného priestoru.
     
    14:36
    Matoušek dostal svojim napádaním pod obrovský tlak rozohrávajúcich domácich obrancov, tí si ale poradili.
     
    14:11
    Múčka nahodil puk do útočnej tretiny, prihrávku na Štumpfa však zachytil Meszároš. Ten okamžite zakladá protiútok Slovana.
     
    13:52
    Krásnu kombináciu prvého útoku Slovana zakončoval po Zigovej prihrávke zblízka Abdul, trafil však len presúvajúceho sa brankára Kristína.
     
    13:21
    Hostia sa usadili v tretine Nových Zámkov, o puk však musia tvrdo bojovať v rohoch.
     
    12:40
    Abdul vystihol rozohrávku domácich a dostal sa do samostatného nájazdu. Blafák na forhend však Kristín zlikvidoval a neúspechom skončila i dorážka útočníka Slovana.
     
    12:01
    Role sa vymenili a v posledných chvíľach sú pod tlakom hostia. Domáci rotujú okolo celého útočného pásma a popri mantineli si posúvajú puk.
     
    11:40
    Hostia začínajú prepadávať v strednom pásme, čo teraz využil Fábry na prienik po ľavom krídle. Strelu domáceho útočníka zlikvidoval brankár Habal.
     
    11:17
    Domáci až teraz postupne vyrovnávajú hru. Ich ďalšiu útočnú akciu však zastavil ofsajd Fábryho.
     
    10:52
    Múčka sa po výbornej prihrávke cez celé stredné pásmo uvoľnil na pravom krídle, strelu cez obrancu ale dokázal Habal vyraziť.
     
    10:16
    Domáci sa dostali do prečíslenia 3 proti 2, ktoré však zabil Jurík tým, že namiesto prihrávky zvolil na pravom krídle kľučku.
     
    09:51
    Hudecovo nahodenie od mantinelu tečoval pred bránkoviskom Matoušek a domáci brankár Kristín mal šťastie, že sa puk odrazil smerom k jeho betónu.
     
    09:01
    Ten sa im ale nevydaril a znovu sa musia brániť ďalšiemu útoku zatiaľ aktívnejších hráčov Slovana Bratislava.
     
    08:16
    Domáci sa snažia trochu upokojiť hru a prihrávkami medzi vlastnými obrancami chcú založiť svoj útok.
     
    07:46
    Žitný od ľavého mantinelu prihral na pravú stranu Demovi, ktorého prekvapivú strelu na dvakrát chytil domáci brankár Kristín.
     
    07:36
    Puliš hľadal od pravého mantinelu medzi kruhmi Matouška, ten sa ale cez dvojicu domácich obrancov k puku nedostal. Hrací predmet potom hosťom utiekol do stredného pásma.
     
    07:16
    Miklíkovu strelu vyrazil Kristín k Abdulovi, ktorému v zakončení do odkrytej bránky domácich zabránil obranca Nových Zámkov. Domáci tím následne vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    06:52
    Meszároša najprv obral o puk na útočnej modrej Štumpf a potom obranca Slovana, už z vlastného pásma, vyhodil puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    06:16
    Od začiatku sa hrá vo vysokom tempe a prakticky bez prerušení. Urbánek bekhendom na ľavé krídlo prestrčil puk na Miklíka, ktorý ho rovnako bekhendom poslal na Kristínovu bránku. Domáci gólman opäť zareagoval včas.
     
    05:36
    Dlugoš sa po pravom krídle dostal do útočnej tretiny a prihrávkou do druhej vlny pripravil pozíciu Jakúbekovi. Ten v skvelej streleckej pozícii minul puk.
     
    04:55
    Nové Zámky v plnom počte.
     
    04:27
    Drtina získal puk a potiahol ho do tretiny Slovana. Tam ešte vypálil na Habala, ktorého donútil k zákroku.
     
    03:55
    Slovan pokračuje vo svojej aktivite a takmer celú presilovku odohral v útočnej tretine. Bačikovo nahodenie tečoval hráč Slovana pred bránkoviskom mimo svätyňu Nových Zámkov.
     
    03:35
    Obrovská gólová príležitosť Slovana! Šedivý dostal výbornú krížnu prihrávku na ľavé krídlo a poslal puk k pravej žŕďke Kristínovej bránky, domáci brankár ale skvelým zákrokom pravým betónom jeho strelu zastavil.
     
    03:00
    Hneď po vhadzovaní strieľal z ľavého kruhu Zigo, pozorný Kristín v domácej bránke však zareagoval proti jeho strele včas.
     
    02:55
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Mário Múčka – 2 min., faul kolenom).
     
    02:35
    Sersen obral za vlastnou bránkou o puk Múčku, potom ale nepresne prihral Miklík Pancemu. Slovinec puk nedokázal spracovať a Slovan ho stratil.
     
    01:52
    Bačik si neporozumel so spoluhráčmi a keďže nastreľoval puk spoza červenej čiary, tak ho vyhodil na zakázané uvoľnenie Slovana.
     
    01:16
    Ani jemu sa však založenie útoku nevydarilo. Na začiatku zápasu vidíme veľa nepresností.
     
    00:40
    Nové Zámky nahodili puk na zadný mantinel, kde ho získali hostia. Tým sa rozohrávka nevydarila a puk vrátili domácemu tímu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Nové Zámky budú hrať v bielych dresoch, Slovan v belasých.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Kristín (Pavlas) – Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Dlugoš – Pospíšil, Urban, Jurík – Štumpf, Hruška, Bajtek – Jakúbek, Fábry, Rogoň – Múčka, Ondrušek, Bečka

    HC Slovan Bratislava: Habal (Brust) – Bačik, Sersen, Hudec, Meszároš, Šedivý, Demo – Bondra, Zigo, Abdul – Jendek, Puliš, Matoušek – Žitný, Kukumberg, Sloboda – Miklík, Urbánek, Pance

    Rozhodca: Lokšík, Rencz – Jedlička, Kis-Király.
     
    Vzájomné zápasy

    Kvôli účasti Slovanu v KHL sa oba kluby v Tipsport Lige stretávajú v tejto sezóne prvýkrát. Prvý vzájomný zápas v Bratislave sa skončil víťazstvom Nových Zámkov 7:6, keď Nové Zámky štyrmi gólmi v poslednej desaťminútovke otočili už takmer stratený zápas.
     
    HC Slovan Bratislava

    Slovan sa po návrate z KHL zaradil medzi tímy hornej polovice tabuľky a pred týmto kolom je na priebežnom treťom mieste, so štvorbodovou stratou na prvú Banskú Bystricu. Forma slovanistov sa dá považovať za veľmi dobrú, z posledných siedmich zápasov totiž vyhrali šesť a prehrali len doma s Košicami (1:2 po nájazdoch). V poslednom kole však prišlo pre Slovan veľké varovanie od Liptovského Mikuláša, ktorý Bratislavčania porazili až po nájazdoch. Útok Slovanu je tretím najproduktívnejším v lige (43 strelených gólov) a obrana druhou najlepšou spolu s Košicami (29 inkasovaných gólov). Vonku sa mu navyše darí, keď zo siedmich zápasoch na cudzích zimných štadiónoch vyhral až šesť.

    Posledných 5 zápasov:
    DVTK Miškovec – Slovan Bratislava 2:4
    Slovan Bratislava – Poprad 2:1 po predĺžení
    Detva – Slovan Bratislava 2:4
    Slovan Bratislava – Košice 1:2 po nájazdoch
    Slovan Bratislava – Liptovský Mikuláš 3:2 po nájazdoch
     
    HC Mikron Nové Zámky

    Novým Zámkom sa v posledných dvoch kolách podarilo ukončiť päťzápasovú sériu prehier a svoje konto v nich vylepšili o 5 bodov. V tabuľke tak odskočili poslednému Liptovskému Mikulášu na rozdiel 5 bodov, so 14 bodmi sú však stále predposlední. Problémom Nových Zámkov je predovšetkým produktivita, domáci totiž majú po Liptovskom Mikuláši najmenej produktívny útok zo všetkých tímov (len 33 strelených gólov). Doma sa im navyše veľmi nedarí – v tejto sezóne prehrali zo šiestich zápasov na vlastnom zimnom štadióne až štyri.

    Posledných 5 zápasov:
    Nitra – Nové Zámky 4:0
    Nové Zámky – DVTK Miškovec 4:6
    Poprad – Nové Zámky 1:0
    Nové Zámky – Detva 3:0
    Košice – Nové Zámky 2:3 po predĺžení
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC Mikron Nové Zámky – HC Slovan Bratislava, ktorý sa odohrá v 16. kole Tipsport Ligy. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 26. Štumpf (Múčka, Hatala) – 20. Matoušek (Meszároš, Zigo), 26. Šedivý (Abdul, Meszároš), 29. Miklík (Matoušek), 35. Pance (Miklík, Bačik), 37. Pance (Meszároš, Miklík)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín (37. Pavlas) – Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Dlugoš – Pospíšil, Urban, Jurík – Štumpf, Hruška, Bajtek – Jakúbek, Fábry, Rogoň – Múčka, Ondrušek, Bečka
    HC Slovan Bratislava: Habal (Brust) – Bačik, Sersen, Hudec, Meszároš, Šedivý, Demo – Bondra, Zigo, Abdul – Jendek, Puliš, Matoušek – Žitný, Kukumberg, Sloboda – Miklík, Urbánek, Pance

    Rozhodčí: Lokšík, Rencz – Jedlička, Kis-Király

    Diváci: 2 237
    thejrc.org