Slovácko – Opava 4:0 (kon.) | Ostrava – Olomouc 2:2 (kon.) | Příbram – Zlín 0:0 (kon.)
Sparta – Bohemians 1905 4:0 (kon.)
konec
FK Příbram
0:0 (0:0)
FC Zlín
Sobota 26.10.2019, 14:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Josef Csaplár se mohl vrátit zpět domů, jenže bývalý trenér FK Příbrami byl před reprezentační přestávkou odvolán, a tak se Zlín představí v hornickém městě bez něj. Ševci potřebují nabrat nový dech, stejně jako domácí Příbram, která prohrála hned pět z posledních šesti ligových zápasů. Fastav prohrál třikrát za sebou.
    Omlazená Příbram podlehla Slavii a čeká ji zápas o "šest bodů"
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté Příbrami sice dokázali ukončit neprůstřelnost Ondřeje Koláře a na Slavii po přestávce senzačně vedli zásluhou Michala Škody, jenže pražský tým ve druhém poločase ukázal svou obrovskou sílu a třemi góly zápas nakonec otočil. Úspěšnější ze dvou bratrů byl Milan Škoda a Příbram už se musí soustředit na zápas proti Zlínu, proti kterému půjde o tzv. šest bodů. Svěřenci Romana Nádvorníka v lize nevyhráli šest zápasů v řadě a potřebují nutně začít sbírat body poté, co ukončili dlouhé čekání na ligový gól, které trvalo 446 minut.
    Michal Škoda prostřelil Ondřeje Koláře a je v sestavě 13. kola
     
    FC Fastav Zlín

    Fastav před reprezentační přestávkou odvolal trenéra Josefa Csaplára, který veřejně okomentoval situaci v klubu, což ho zřejmě nakonec stálo místo, stejně jako poslední dvě porážky. Jan Kameník se stal z asistenta trenérem a jeho svěřenci předvedli v posledním kole lepší výkon, na body to ovšem nestačilo. Ševci doma prohráli s Mladou Boleslaví 2:0 a již sedm kol čekají na vítězství. Navíc 315 minut nevstřelili branku a nejsou daleko od toho, aby napodobili bilanci 1.FK Příbrami.
    Jan Kameník byl po domácí porážce s Boleslaví hodně zklamaný
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se v loňské sezóně potkaly dvakrát a z výhry se vždy radoval domácí tým, který vstřelil tři góly. Zlín doma vyhrál na začátku loňského září 3:0, zatímco Příbram 16. února letošního roku velmi těsně 3:2.
    Klíčovou postavou utkání by dnes mohl být hostující brankář
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek, Cmiljanović – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar, Michal Škoda.
    Náhradníci: Boháč – Slepička, Kříž, Tregler, Dramé, Stuparevič, Voltr.

    FC Fastav Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Jiráček (C) – Matejov, Mašek, Podio, Bartošák – Fantiš, Wágner, Džafić.
    Náhradníci: Šiška – J. Kolář, Nečas, Janetzký, Železník, Pejša.

    Rozhodčí: Pavel Královec. Asistenti: Ivo Nádvorník, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Petr Hocek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání v Příbrami bylo zahájeno. Výkop zápasu obstarali hostující fotbalisté Fastavu Zlín. Obě týmům jde dnes o hodně a chtějí ukončit špatnou sérii výsledků.
     
    2
    Martin Zeman rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal z levé strany centr, který byl na přední tyči odvrácen. Příbram ovšem získala odražený míč a zpoza šestnáctky přišla prudká střela, která zamířila vysoko nad.
     
    3
    Róbert Matejov využil volného prostoru na pravém křídle a do vápna poslal centr, který skončil nad bránou.
     
    5
    Příbram založila útok dlouhou kolmou přihrávkou podél pravé postranní čáry a Matej Rakovan míč odkopl za postranní čáru. Fotbalisté Příbrami mohou vhazovat.
     
    7
    Martin Zeman na pravé straně rozehrál rohový kop a jeho ostrý přízemní centr odvrátil obětavě Antonín Fantiš, který na přední tyči předvedl pěknou rybičku.
     
    9
    Martin Nový na pravém křídle obstaral v rychlém sledu dvakrát autové vhazování, Příbram se ovšem daleko nedostala a fotbalisté Zlína mohli v klidu rozehrávat.
     
    10
    Příbram dobře napadala rozehrávajícího Dominika Maška a Zlín si pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře Mateje Rakovana, který je zatím bez práce, stejně jako jeho protějšek Ondřej Kočí.
     
    11
    Ondřej Kočí bez problému stáhl vysoký míč do rukou a dopředu poslal vysoký nákop, kterým hledal Michala Škodu. Bývalý útočník Brna si ale pomohl rukama a byl mu odpískán faul.
     
    13
    Dominik Mašek byl sestřelen v blízkosti středového kruhu a hned po něm Antonín Fantiš. Pískal se první faul, tedy faul na středního záložníka Dominika Maška.
     
    15
    Střela Zlína zpoza šestnáctky byla zablokována a Marko Alvir na pravém křídle předvedl dlouhý sprint, jenže v klíčovém okamžiku si dal míč příliš od nohy a nedokázal na levém křídle najít úplně volného Martina Zemana.
     
    16
    Zlín přečkal rychlý protiútok domácího týmu a po čtvrthodině hry je Na Litavce skóre bezbrankové 0:0.
     
    17
    Marko Alvir si srovnal míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k táhlé střele, která zamířila vysoko nad.
     
    20
    Antonín Fantiš poslal do šestnáctky z pravého křídla pěkný přízemní centr a Adnan Džafić se málem ocitl uprostřed vápna v obrovské šanci, jenže mu míč odskočil od nohy.
     
    21
    Martin Nový poslal do šestnáctky z pravé strany velmi nebezpečný centr a Matej Rakovan ho pravou rukou vyboxoval! Michal Škoda sice číhal v šestnáctce, do zakončení se ovšem nedostal.
    21. Nový poslal do vápna ostrý centr a Rakovan ho zlikvidoval
     
    23
    Martin Zeman na levém křídle napadal rozehrávku Zlína a fauloval Martina Cedidlu, za což viděl žlutou kartu.
     
    24
    Martin Zeman na levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku a už čechral míč na Michala Škodu, před ním ale skvěle zasáhl jeden z vracejících se obránců Zlína.
     
    25
    Fotbalisté Příbrami měli výhodu rohového kopu, jenže následný centr z levého křídla byl příliš dlouhý.
     
    27
    Martin Zeman zvedl hlavu na polovině hřiště a z levé strany poslal dopředu nádherný diagonální pas, kterým hledal Marka Alvira, toho ale v obrovské šanci zradilo zpracování.
     
    28
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jakub Janetzký.
     
    30
    Róbert Matejov chtěl vysunout kolmou přihrávkou Adnana Džafiće, jenže si nerozuměli. Druhý jmenovaný hráč se zastavil přesně v momentě, kdy mu spoluhráč adresoval přihrávku.
     
    31
    Róbert Matejov si na pravém křídle krásně vyměnil míč s Pablem Joaquinem Podiem a do šestnáctky poslal prudký přízemní centr, který ve skluzu odvrátil David Šimek.
     
    33
    Martin Nový chtěl sklepnout vysoký míč od Jana Rezka na rozeběhnutého Matěje Polidara, tomu ovšem scházely k míči dva nebo tři kroky a útok Příbrami nic nepřinesl.
     
    35
    Martin Nový na pravém křídle rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal pěkný centr, na který si na přední tyči naskakoval David Šimek, k hlavičce se ale nedostal.
    36. Do konce prvního poločasu zbývá deset minut, zatím 0:0
     
    37
    Karel Soldát se pokoušel vysunout dlouhým kolmým pasem Jana Rezka, jenže bývalý hráč Plzně měl k míči příliš daleko a navíc před ním byla trojice protihráčů.
     
    39
    Martin Zeman využil krásného sprintu a přihrávky Marka Alvira a do šestnáctky poslal centr, který byl jemně přizvednut a Matejovi Rakovanovi vypadl z rukou. Na vzdálenější pravé tyči ale nebyl nikdo, kdo by ho za to potrestal.
     
    40
    Martin Zeman na pravé straně rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal centr, který byl na přední tyči odvrácen. Zatím marně čekáme na nějakou šanci.
     
    41
    Marko Alvir si navedl míč z levé strany na osu hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k technické střele pravačkou, která o pořádný kus minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    42
    Jakub Janetzký si naběhl uprostřed šestnáctky na přízemní centr Róberta Matejova z pravého křídla a z první se pokusil vypálit, jenže míč vůbec netrefil. Poté se snažil vymodlit ruku, jenže Pavel Královec vůbec nereagoval.
     
    45
    Martin Zeman na levém křídle krásně odcentroval mezi dvěma protihráči a míč nebezpečně propadl na vzdálenější pravou tyč, Michal Škoda se ale k hlavičce nedostal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    FK Příbram byla v prvním poločase mnohem aktivnější, zejména potom Marko Alvir. Nová posila Plzně ovšem mířila dvakrát nepřesně a skóre Na Litavce se bohužel nepohnulo. Zlín hrozil především přízemními centry z pravé strany, do šance se ovšem nedostal. Skóre po prvním poločase zní. 1.FK Příbram 0 FC Fastav Zlín 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Tomáš Wágner chtěl sklepnout centr z pravého křídla hrudí do druhé vlny, tam ovšem byli pouze hráči Příbrami.
     
    48
    Mihailo Cmiljanović udělal obrovskou chybu v rozehrávce a Zlín měl výhodu rohového kopu, který na levé straně hřiště rozehrál Pablo Joaquin Podio, jeho centr byl ovšem příliš dlouhý a na vzdálenější levé tyči nikoho nenašel.
     
    50
    Karel Soldát fauloval ve středovém kruhu a stal se druhým potrestaným hráčem dnešního zápasu.
     
    51
    Martin Nový zašlápl míč na pravé postranní čáře a chtěl se obtočit kolem protihráče, jenže skončil v zámezí.
     
    52
    Martin Zeman si zpracoval míč u levé postranní čáry a na vzdálenější pravou tyč poslal nádherný diagonální pas, po kterém Marko Alvir mířil z voleje hodně nepřesně! Vzrušení ovšem bylo kvůli ofsajdu zbytečné. Pohledné to však bylo.
    52. Alvir pálil z ostrého úhlu těsně mimo, bylo to ale z ofsajdu
     
    53
    Michal Škoda se dostal uprostřed šestnáctky k přízemnímu centru Martina Nového z pravého křídla, míč ale zpracovával zády k bráně a ke střele se nedostal.
     
    56
    Bývalý útočník Brna si nabíhal v blízkosti šestnáctky na kolmou přihrávku a jeden z hostujících hráčů míč odkopl za postranní čáru. Příbram mohla vhazovat.
     
    57
    Martin Nový na pravém křídle vybojoval standardní situaci a sám ji rozehrál, jeho přízemní centr byl ale na hranici šestnáctky odvrácen. Odražený míč získali domácí.
     
    58
    Adnan Džafić podstoupil na útočné polovině hlavičkový souboj, který vyhrál domácí obránce Martin Nový.
     
    59
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Filip Stuparevič.
     
    60
    Matěj Polidar si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou kolmou diagonální přihrávku, která prošla mezi dvěma hráči Zlína, z první se mu ale míč před bránu poslat nepodařilo a Zlín vybojoval odkop od brány.
     
    61
    Filip Stuparevič uprostřed šestnáctky vystřelil z otočky a odražený míč se dostal u pravé tyče k Matějovi Polidarovi, který mohl poslat Příbram do vedení, jenže Matej Rakovan ho vychytal!
    61. Matej Rakovan nyní fantasticky vychytal Matěje Polidara!
     
    62
    Martin Zeman byl faulován v blízkosti šestnáctky a Antonín Fantiš viděl za ostrý skluz žlutou kartu.
     
    63
    Martin Zeman nyní rozehrál volný přímý kop a technickou střelou mířil do bližšího pravého horního rohu brány, míč se ale od zdi odrazil těsně mimo! Rohový kop poté nic nepřinesl.
     
    64
    Příbram sice měla výhodu rohového kopu, jenže po centru z pravé strany přišel útočný faul domácího týmu.
     
    65
    Antonín Fantiš se dostal v blízkosti šestnáctky k prudké přízemní střele, jenže poté mířila pouze doprostřed brány a Ondřej Kočí ji skvěle vyrazil!
    65. Fantišova střela šla přímo doprostřed příbramské brány
     
    66
    Róbert Matejov si nyní naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a z ostrého úhlu mohl skórovat do prázdné brány, jeho přízemní střela ale kopírovala brankovou čáru a Příbram poté odvrátila míč do bezpečí!
    66. Kodr u brankové čáry zlikvidoval Matejovův pokus z úhlu
     
    68
    Zlín měl výhodu standardní situace, následný centr z pravé strany hřiště byl ale domácími hráči odvrácen.
     
    69
    Marek Kodr se provinil proti pravidlům a za ostrý zákrok viděl od rozhodčího Pavla Královce žlutou kartu.
     
    69
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Radek Voltr.
     
    71
    Zlín měl na pravé straně hřiště výhodu rohového kop, po kterém zůstal sedět na hřišti Marek Kodr a musí být ošetřován. Hra byla přerušena a stále je to bez branek.
     
    73
    Mihailo Cmiljanović na levé straně hřiště parádně poslal míč pod sebe a uprostřed vápna mohl skórovat Marko Alvir, jenže míč vůbec netrefil!
     
    74
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází David Šimek, přichází Jaroslav Tregler.
     
    75
    Antonín Fantiš si naběhl na levé straně vápna na krásnou kolmou přihrávku a přízemní střelou zamířil k přední tyči! Gól neplatil kvůli ofsajdu!
    75. Antonín Fantiš byl v ofsajdu, a tak jeho branka neplatila
     
    76
    Tomáš Wágner si nabíhal uprostřed šestnáctky na vysoký centr z pravého křídla a málem se dostal k hlavičce, odražený míč ale ze vzduchu stáhl Ondřej Kočí.
     
    79
    Příbram měla výhodu rohového kopu, po centru z pravé strany hřiště se ale do zakončení nedostala.
     
    80
    Jeden z fotbalistů Zlína byl faulován na půlící čáře a vypadá to, že si nepříjemně poranil pravou ruku.
     
    82
    Petr Jiráček byl faulovaným hráčem na půlící čáře a byl ze hřiště odnesen na nosítkách. Vypadá to, že si vykloubil levé rameno. Fastav nyní hraje v deseti.
     
    84
    Petr Jiráček viděl šest minut před koncem zápasu žlutou kartu a Pavel Královec si rychle sjednal pořádek.
     
    84
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Petr Jiráček, přichází Jakub Kolář.
     
    84
    Martin Zeman rozehrál v blízkosti šestnáctky volný přímý kop, technickou střelou ale poslal míč do zdi.
     
    86
    Příbram je po celý zápas lepším týmem, jenže je v koncovce naprosto bezzubá, na což dneska dojíždí.
     
    87
    Martin Zeman si protáhl levý stehenní sval a na levé straně hřiště rozehrál rohový kop, po kterém do šestnáctky přišel vysoký centr a Marek Kodr hlavičkoval vedle vzdálenější pravé tyče zlínské brány.
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Adnan Džafić, přichází Lukáš Železník.
     
    90
    Martin Nový si naběhl na hranici šestnáctky na zpětnou přihrávku z levého křídla a technickou střelou těsně minul levou tyč zlínské brány!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Příbram měla několik slibných brankových příležitostí, jenže žádnou nedokázala využít. Na opačné straně mohl popravit svůj bývalý tým Antonín Fantiš, Ondřej Kočí ale jeho ostrou přízemní střelu vyrazil a stejně jako jeho protějšek v bráně dnes udržel čisté konto. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 0 FC Fastav Zlín 0. (16:26:16)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky:

    Karty:   23. Ma. Zeman (PRI), 50. Soldát (PRI), 69. Kodr (PRI) – 62. Fantiš (ZLN), 84. Podio (ZLN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:15.
    FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek (74. Tregler), Cmiljanović – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar (69. Voltr), Michal Škoda (59. Stuparevič).
    Náhradníci: Boháč – Slepička, Kříž, Tregler, Dramé, Stuparevič, Voltr.

    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Jiráček (C) (84. J. Kolář) – Matejov, Mašek (28. Janetzký), Podio, Bartošák – Fantiš, Wágner, Džafić (89. Železník).
    Náhradníci: Šiška – J. Kolář, Nečas, Janetzký, Železník, Pejša.

    Rozhodčí: Pavel Královec. Asistenti: Ivo Nádvorník, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Petr Hocek

    Diváci: 2167
    thejrc.org