Leganés – Mallorca 1:0 (kon.) | Valladolid – Eibar 2:0 (kon.) | Atlético – Ath. Bilbao 2:0 (kon.)
konec
Real Valladolid
2:0 (2:0)
SD Eibar
Sobota 26.10.2019, 18:30 • Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (20:30:48)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 4 – 3
    Střely mimo: 2 – 7
    Držení míče: 35% – 65%
    Rohové kopy: 4 – 3
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 13 – 15
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Je dobojováno! Eibar měl na hřišti Valladolidu více ze hry. Nebezpečnější ale byli domácí, kterým vycházela hra na rychlé protiútoky. Právě z něj v desáté minutě otevřel skóre Guardiola, aby ještě před změnou stran upravil stav na konečných 2:0 africký stoper Salisu Karim. Více střeleckých pokusů měli svěřenci trenéra Mendilibara, jenže kromě Expósitem trefené tyče se nejednalo o nic nebezpečného.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Asi poslední hrozba pro Masipa, který si poradil s několikátým střeleckým pokusem Coteho. Tento byl od něj nejnebezpečnější, protože byl jediný, co letěl mezi tyče.
     
    90+3
    Pedro León se přes dva obránce dostal k centru z pravé strany. Míč neposedně skákal před brankou, dokud ho do částečného bezpečí neodkopl Salisu Karim.
     
    90+3
    Je trochu s podivem, že hostující kouč José Luis Mendilibar nevyužil možnost třetího střídání. Na lavičce přitom má k dispozici například šikovného Japonce Inujiho.
     
    90+2
    Těsně před posledním střídáním Realu bylo oznámeno i čtyřminutové nastavění. V těchto chvílích jde už jen o to, zda Masip udrží čisté konto až do závěrečného hvizdu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Óscar Plano, přichází Waldo Rubio.
     
    90
    Hodně ambiciózní střelu z halfvoleje předvedl na ose hřiště Eduardo Expósito, nicméně balón letěl vysoko nad břevno Masipovy brány.
     
    89
    Byla to pozice pro praváka, takže se o rozehrávku tradičně postaral Míchel. Domácí záložník trefil jenom zeď a z dalekonosné dorážky minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    88
    Eibar ponechal trochu otevřenější zadní vrátka. Domácí si v poklidu kombinovali, až Diop těsně před šestnáctkou fauloval Óscara Plana. Je z toho nebezpečný přímý kop a šance na definitivní rozhodnutí.
     
    87
    Expósito napřáhl zpoza vápna, ale míč byl znovu sražen za postranní čáru. Po autu Escalanteho navrch fauloval Pedro León.
     
    86
    Cote centroval ve chvíli, kdy měl ve vápně hned čtyři spoluhráče. Ani jeden z nich se přes domácí obranu ale neprosadil.
     
    85
    Fabián Orellana se snažil v křídelním prostoru zastavit čerstvého De Frutose. Nakonec byl úspěšný, protože byl pískán faul na jeho osobu.
     
    84
    Jorge De Frutos rychle otočil hru, ale při centru z rohu velkého vápna trefil jenom předním stojícího Coteho.
     
    83
    Z rohového kopu hosté nic moc nevytěžili. U míče sice zůstali, ale nyní se pohybují dobrých pětačtyřicet metrů od domácí brány.
     
    82
    Senegalský záložník Papakouli Diop se opřel do odraženého balónu, ale ranou zpoza vápna napálil jenom soupeře, který zakročil místo Masipa.

    Michal Břuchanský

    Branky: 10. Guardiola (Plano), 39. Karim (Nacho Martínez)

    Karty:   77. Karim (RVL) – 33. Orellana (EIB), 60. Papakouli Diop (EIB)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Nacho Martínez – Plano (90+1. Rubio), Fernández, Míchel, T. Villa (69. De Frutos) – Ünal (79. Tuhami), Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Barba, De Frutos, Hervías, Antoñito, Rubio, Tuhami.

    SD Eibar: Dmitrović – Tejero (46. Enrich), P. Oliveira, Arbilla, Cote – Escalante (C), Papakouli Diop, Expósito – P. León, Quique (65. Kike García), Orellana.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Bigas, De Blasis, Enrich, Inuj, Kike García.

    Rozhodčí: J. M. Montero – I. P. López, A. B. Espejo
    thejrc.org