Newcastle – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
Norwich – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:2 (2:1)
Crystal Palace FC
Neděle 27.10.2019, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:8. (19:28:51)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Arsenal sice v tomto duelu vedl už o dvě branky, nicméně krátce po změně stran jsme sledovali vyrovnávací trefu. Zbytek zápasu jednoznačně patřil právě Arsenalu, který svého soupeře pořádně přimáčkl k jeho vlastnímu pokutovému území, což přineslo vedoucí branku, avšak ta nakonec nebyla uznána. Pětiminutový nastavený čas nabídl hodně nepřesností, utkání tak skončilo remízou 2:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Matteo Guendouzi (Arsenal FC).
     
    90+5
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Cheikhou Kouyaté, přichází James McCarthy.
     
    90+4
    Arsenalu se povedlo ubránit další útočnou akci soupeře, načež se sám dostal na opačnou stranu, kde rozjel dost možná jednu z posledních kombinací.
     
    90+3
    Crystal Palace si po delší době také vybojoval rohový kop, což mu v tuto chvíli maximálně vyhovuje. Navíc se rozehrávka zcela jistě o něco protáhne.
     
    90+1
    Luiz to zkoušel ránou do šibenice, kam se natáhl také hostující brankář Hennessey, který tak podržel svůj celek. Arsenal se dostává ke slibnému náporu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. V tomto případě se bude zcela jistě několik minut nastavovat.
     
    88
    Pépé se mrštným způsobem dostal kolem smečky protihráčů, která ho u pokutového území poslala k zemi. Arsenal bude zahrávat další standardní situaci.
     
    87
    Režie si neustále vybírá moment, kdy došlo ke vstřelení dnešní páté branky. Sokratis šel do souboje důrazným způsobem, což se mu naopak vymstilo.
     
    86
    Hennessey předvedl další dalekonosný pas, který se snesl daleko na druhou stranu, kde Benteke nedosáhl na nahrávku. Domácí se okamžitě ženou vpřed.
     
    85
    I tentokráte se do akce dostalo do video, které hrálo ve prospěch hostujícího celku. Stav je tak stále nerozhodný, místo branky se bude rozehrávat od hostující svatyně.
     
    84
    To jsou věci! Domácí hráči se po rohovém kopu radovali z další branky, jenomže ta nakonec neplatí, Sokratis zřejmě před střelu sám fauloval.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Christian Benteke.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Arsenal se snaží sevřít svého soupeře, což se mu nedaří, neboť hostující celek chytře kouskuje hru.
     
    80
    Lacazette to v tomto případě zkoušel vzít sám na sebe, jenomže míč poslal pouze do dobře postaveného protihráče. Crystal Palace se dostává pod menší tlak.
     
    79
    Arsenal se svižným způsobem dostal na druhou stranu, kde se pro změnu na zemi ocitl Lacazette. Sudí nastolil hodně benevolentní metr, pokračuje se totiž ve hře.

    David Suchý

    Branky: 7. Papastathopoulos (Xhaka), 9. David Luiz – 32. Milivojević (pen.), 52. J. Ayew (McArthur)

    Karty:   51. Chambers (ARS), 90+7. Guendouzi (ARS)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:8.
    Arsenal FC: Leno – Chambers, Papastathopoulos, David Luiz, Tierney (75. Kolašinac) – Guendouzi, Xhaka (C) (61. Saka) – Pépé, D. Ceballos, Aubameyang – A. Lacazette.
    Náhradníci: E. Martínez – Saka, Kolašinac, Torreira, Holding, Bellerín, Martinelli.

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Tomkins, Cahill, van Aanholt – Kouyaté (90+5. James McCarthy), Milivojević (C), McArthur – Townsend, Zaha – J. Ayew (81. Ch. Benteke).
    Náhradníci: Henderson – Ch. Benteke, Dann, James McCarthy, Kelly, Meyer, Schlupp.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Kirkup
    thejrc.org