Newcastle – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
Norwich – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
konec
Newcastle United
1:1 (1:0)
Wolverhampton Wanderers
Neděle 27.10.2019, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Newcastle ubránil remízový stav, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (17:00:31)
     
    Průměrný první poločas fanouškům vynahradila druhá část zápasu. Wolverhampton byl téměř neustále v útoku a vypracoval si několik větších příležitostí, ovšem většinou je zahazoval. Wanderers tak zaznamenali jen vyrovnávací gól, který vsítil Jonny Castro, který využil chyby slovenského brankáře. Newcastle může být za bod hodně rád, jelikož ve druhé pětačtyřicetiminutovce směrem dopředu téměř nic nepředvedl a jen se bránil.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Z velké dálky se napřáhl ještě Raúl Jiménez, jehož zakončení letělo pouze doprostřed branky. Propagační pokus zastavil Martin Dúbravka a nic zásadního se dnes už neodehraje.
     
    90+5
    Do akce jde VAR a hlavní rozhodčí čeká na vyjádření kolegy u videa. Ve vápně byl totiž držen Matt Doherty, ovšem po chvíli je rozhodnuto, že se pokutový kop kopat nebude.
    90+3. Matt Doherty (WOS)
     
    90+3
    Hostující mužstvo mohlo v nastaveném čase rozhodnout, ovšem Matt Doherty ve vyložené šanci selhal! Adama Traoré přihrál do pravé části šestnáctky, kam si naběhl Raúl Jiménez. Jeho centr mířil na malé vápno, ovšem Matt Doherty z malého vápna hlavou těsně minul.
     
    90+2
    Na levé straně se dobrým pohybe, uvolnil Christian Atsu, jehož zklamal centr. Míč totiž proletěl pokutovým územím a zamířil až za druhou postranní čáru.
     
    90+1
    K postranní čáře přišel čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát hned pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Matthew Longstaff, přichází Christian Atsu.
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Dwight Gayle.
     
    89
    Hráči v zelených dresech se znovu prezentují postupným útokem, na levé straně se pak uvolnil Ruben Vinagre. Jeho centr ale v zadní části našel jen bránícího soupeře.
     
    88
    Jdeme do zajímavé koncovky, ve které by mohli Wanderersdefinitivně rozhodnout. O zakončení z dálky se pokusil Pedro Neto, jehož pokus byl tečován, a tak se bude kopat další rohový kop.
     
    86
    Centr od rohového praporku byl přetažen do zadní části šestnáctky, kde se nacházel Raúl Jiménez, jemuž zakončení nesedlo. Newcastle přežil další nepříjemnou chvilku, a tak od branky bude odkopávat slovenský gólman.
     
    85
    Z levé strany letěl k zadní tyči centr, po kterém soupeře přetlačil Matt Doherty soupeře. Jeho hlavička zamířila do bránícího soupeře, a tak Wolverhampton bude kopat další roh.
     
    84
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joelinton, přichází Jonjo Shelvey.
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jonny Castro, přichází Ruben Vinagre.
    83. Červená karta
     
    82
    Sean Longstaff (Newcastle) míří pod sprchy, jelikož na útočné polovině vytáhl nechutný zákrok! Domácí hráč šel do skluzu, v němž zvedl nohu proti kolenu Rúbena Nevese.
     
    82
    Dlouhý pas mířil za domácí obranu, kam mířil střídající Pedro Neto, ovšem z branky vyrazil Martin Dúbravka, který rychle otočil hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    80
    Po kombinaci na straně hrací plochy přiletěl do šestnáctky centr, o který se postaral DeAndre Yedlin. K hlavičce se pak dostal Jetro Willems, který zamířil jen doprostřed branky, portugalský brankář neměl problém zasáhnout.

    Michal Luxa

    Branky: 37. Lascelles (F. Fernández) – 73. J. Castro

    Karty:   55. Clark (NEW), 66. Lascelles (NEW) – 69. Saïss (WOS), 75. Neves (WOS)   82. S. Longstaff (NEW)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:15.
    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lascelles (C), Clark, Willems – Almirón, M. Longstaff (90. Atsu), S. Longstaff, Saint-Maximin (90. Gayle) – Joelinton (84. Shelvey).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, P. Dummett, Gayle, Krafth, Muto, Shelvey.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho, Neves, J. Castro (84. Vinagre) – Traoré, Jiménez, Diogo Jota (70. Neto).
    Náhradníci: Ruddy – Cutrone, Kilman, Neto, J. Vallejo, Vinagre, Ashley-Seal.

    Rozhodčí: Friend – Wilkes, Holmes
    thejrc.org