Montreal – Toronto 5:2 (kon.) | Tampa – Nashville 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 7:4 (kon.)
Boston – St. Louis 3:0 (kon.) | Dallas – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 5:1 (kon.)
Colorado – Anaheim 2:5 (kon.) | Winnipeg – Calgary 2:1 (po pr.) | Edmonton – Florida 2:6 (kon.)
Detroit – St. Louis 4:5 (po pr.)
konec
Dallas Stars
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Pittsburgh Penguins
Neděle 27.10.2019, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Matt Murray udržel čisté konto a tím i vítězství pro Pittsburgh, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (03:49:01)
     
    Československá stopa:

    Andrej Sekera (DAL) 0+0, žádná střela, 13:34 čas na ledě
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 1 střela, 13:59 čas na ledě

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 3 střely, 19:23 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Matt Murray (PIT) 25 zákroků, žádný inkasovaný gól, 100% úspěšnost zákroků
    2. Bryan Rust (PIT) 1+0
    3. Dominik Kahun (PIT) 1+0
     
    Čtyřicet minut patřilo Dallasu, ovšem v poslední dvacetiminutovce Pittsburgh zabral a soupeře přehrál. Tučňáci tak dokráčeli k vítězství, pod kterým je podepsaný hlavně Matt Murray, jenž si připsal několik výborných zákroků. Stars doplatili na svou efektivitu v koncovce, a tak se museli před soupeřem sklonit.

    Střely na branku: 25:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 3:16.
     
    Konec zápasu.
    58:46 Brandon TANEV - 0:3
     
    58:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Při zakončení od modré čáry zlomil jeden z hráčů hůl, a tak se puku zmocnil Jake Guentzel. Ten přihrál do strany, kde se nacházel BRANDON TANEV, jehož bekhendový pokus po ledě zamířil do opuštěné klece. Asistence: Jake Guentzel a Teddy Blueger.
     
    58:14
    Brandon Tanev se pokusil trefit prázdnou branku přes celé hřiště, ovšem kotouč zamířil asi metr vedle. Hra se stěhuje znovu před branku Penguins.
     
    57:19
    John Klingberg přihrál z modré čáry vedle branky, kde se nacházel Alexandr Radulov, jehož pokus vyrazil Matt Murray. Následně prvně jmenovaný nahodil puk na branku a opět zasahoval hostující gólman.
     
    56:46
    Po souboji u mantinelu vyhodil jeden z hostujících hráčů po hrazení až na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího gólmana. Ve stejném momentu odjíždí Ben Bishop na střídačku!
     
    55:45
    Juuso Riikola si narazil kotouč se spoluhráčem a zamířil od modré čáry ne vrchol kruhů. Jeho pokus byl ale nepřesný a proletěl jen vedle pravé tyče.
     
    Střely na branku: 24:26.
     
    55:32
    Nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy Dominik Simon, jehož snažení proletělo kousek vedle od levé tyče. Ben Bishop vůbec nereagoval, a tak měl obrovskou dávku štěstí.
     
    55:05
    Andrej Sekera se po nárazu do mantinelu ve hře neobjevuje, pro slovenského zadáka střetnutí zřejmě předčasně skončilo.
     
    54:23
    Tyler Seguin podstupoval souboj v útočném pásmu, odkud kotouč vypadl do neutrální zóny. Roope Hintz pokračoval v akci a vystavil se do ofsajdu.
     
    53:23
    Oba čeští útočníci se tlačili před branku. Nejprve Dominik Simon bekhendem zamířil vedle první tyče, poté zase Radek Faksa trefil hostujícího maskovaného muže v brankovišti Penguins.
     
    52:52
    Bekhendem nahodil kotouč na branku Nick Bjugstad, který trefil domácího brankáře do betonu. O dorážku se pokusil Patric Hörnqvist, ale černou gumu netrefil.
     
    51:01
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Jake Guentzel, který se natlačil před soupeře a poté bekhendem nepřesně zakončil. Jeho pokus totiž letěl těsně nad břevno.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 48. Kahun (Lafferty), 50. Rust (Marino, Hörnqvist), 59. B. Tanev (Guentzel, Blueger)


    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Heiskanen, Sekera, Lindell, Fedun, Oleksiak – Perry, Hintz, Ja. Benn – Gurjanov, Seguin, Janmark – Radulov, Faksa, Dickinson – Pavelski, Dowling, Cogliano.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, Riikola – Simon, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, Bjugstad, Rust – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, McCann, Kahun.

    Rozhodčí: Joannette, MacDougall – Suchánek, Gibbs

    Diváci: 18 532
    thejrc.org