Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 5:4 (3:1 po s.n.) | HC Slovan – Trenčín 5:3 (kon.) | Detva – MAC Budapešť 3:2 (po pr.)
Poprad – Michalovce 2:0 (kon.) | Miskolc – Nitra 2:1 (po pr.) | Košice – Banská Bystrica 2:4 (kon.)
konec
HC Košice
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 27.10.2019, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou sa práve skončil. Po výsledku 2:4 sa z výhry a troch bodov tešia hostia.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 44:30

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Prajem vám pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:28:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Banská Bystrica dala gól!
    Je definitívne rozhodnuté, výsledku dáva finálnu podobu gólom do prázdnej bránky PATRIK LAMPER. Asistencie: Gillbert Gabor, Andrej Šťastný.
     
    59:03
    Barani to teraz robia po taktickej stránke dobre a súpera sa snažia vyprovokovať do pästného súboja. Hra je vykázaná do stredného pásma, Košarišťan sa musí vrátiť.
     
    59:03
    Zblokovaný puk a nepresná strela. Obrovský záverečný tlak košických Oceliarov.
     
    58:40
    Beskorowany zazmätkoval, Haščák vyslal nepresnú prihrávku. Do prázdnej bránky mohol následne puk poslať Bubela, ale priestor troch žrdí netrafil.
     
    58:33
    Košarišťan je na striedačke, Oceliari to skúšajú so šesticou korčuliarov.
     
    58:05
    Košice dali gól!
    No a napokon je tu ešte predsa len dramatizácia. Nenápadný oblúčik zrejme pred bránkou ešte niekto tečoval. Pravdepodobne nik na ľade ale netuší, ako tento gól padol. Za jeho autora je označený DAVID RŮŽIČKA. Asistencie Jakub Suja, Christian Michalčin.
     
    58:02
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    57:20
    Individuálny prienik Petra Klhůfka, ktorý sa zbavil trojice súperov a vydal sa sám proti Beskorowanymu. Zvolil strelu do dolných partií, ktorú banskobystrický gólman vykopol ďaleko od svojej bránky.
     
    56:40
    Skutočne len ťažko teraz dokážu Košice reagovať na dobre organizovanú hru banskobystrického celku. Draisaitlovci už nemajú k dispozícii ani oddychový čas, budeme preto zvedaví, čo vytiahnu z rukáva.
     
    55:12
    Dnes nie príliš výrazný Marek Bartánus sa na obrannej modrej dostal k puku, ktorý sa snažil po pravej strane poslať smerom dopredu. Jeho spoluhráči však nezareagovali ideálne.
     
    54:10
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:05
    Hohmann striedal pozície na ľade, najčastejšie sme ho teraz videli pred Beskorowanym, kde sa snažil čistiť priestor. Košice sa usadili v pásme, ich strely ale neboli ničím prekvapivé.
     
    53:28
    Jordan Hickmott sa snažil rýchlo rozohrať do strany, jeho puk ale nesmeroval na žiadneho z jeho spoluhráčov. Košičania hrajú medzičasom aj s Marcelom Haščákom.
     
    52:40
    Ale už je a roztáča tam svoj presilovkový kolotoč.
     
    51:19
    Cardwell puk spred Beskorowanyho neodviezol, výborne zapracoval palicou Bortňák. Banská Bystrica počas presilovky zatiaľ prakticky v pásme ani len nebola.
     
    50:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    50:38
    Bortňák nemal dostatok síl, potreboval striedať. Smerom dopredu sa ale neponáhľala ani Banská Bystrica, aj tá posiela na ľad oddýchnutých hokejistov.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 18. Belluš (Chovan, Haščák), 59. Růžička (Suja, Michalčin) – 25. Lunter (Southorn), 43. Hrnka (Ďatelinka), 46. Mihalik (Hrnka, Šoltés), 60. Lamper (Gabor, Šťastný)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Repe, Čížek (A), Růžička, Michalčin, Cibák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Rapáč, Skokan (C), Klhůfek, Belluš, Bortňák, Bezúch — Jokeľ, Suja (A), Milý
    HC´ 05 Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) — Ďatelinka (C), Brejčák, Southorn, Mihalik (A), Nemčík, Cardwell, Zubák, Fafrák — Šoltés, Hrnka, Lamper — Lunter, Hickmott, Jääskeläinen — Bartánus (A), Bubela, Hohmann — Kabáč, Šťastný, Gabor

    Rozhodčí: Baluška, Štefik — Orolin, Rojík
    thejrc.org