Vsetín – Prostějov 3:2 (kon.) | Chomutov – Kadaň 4:0 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:2 (po pr.)
Havířov – Litoměřice 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Sokolov 5:3 (kon.) | Přerov – Ústí n/L 5:2 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Slavia Praha
Středa 30.10.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 508 diváků. (20:10:35)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Děkuji za pozornost, studentům přeji úspěšný krátký týden a někdy příště se budu z Jihlavy zase těšit napočtenou!
     
    Vyrovnaný zápas nakonec na svoji stranu překlopila pražská Slavia a připisuje si tak důležité dva body z jihlavského zimáku. Přitom Dukla vedla od 29. minuty zásluhou Michala Poletína. Jenže Slavia využila jedinou přesilovou hru, kterou měla a v čase 39:35 srovnal Robin Všetečka. I přesto, že měli Jihlavští dost šancí na druhý gól, neproměnili je a v prodloužení se prosadil Daniel Vrdlovec. Slavia je tak zatím jediný soupeř, který Duklu porazil v obou vzájemných zápasech.
     
    Konec zápasu.
    61:31 Daniel VRDLOVEC - 1:2
     
    61:31
    Slavia právě vstřelila branku!
    Klíčový druhý bod si připisuje na své konto Slavia! DANIEL VRDLOVEC zavezl kotouč do útočného pásma a nahrál puk pro Nováka, jehož střelu z úhlu Chaloupek vytěsnil. Ale odrazil ji přímo na hůl Vrdlovce, který prostřelil domácího gólmana a zajistil Slavii druhý bod – 1:2! Asistence: Jan Novák, Filip Kuťák.
     
    60:31
    Šmerha si ve velké rychlosti nabruslil před Pekra, ale upadl, rozhodčí nevylučuje. Na druhou stranu pak šel právě Pekr, avšak ten upadl bez cizího zavinění.
     
    60:03
    Řady stadionu notně prořídly, Jihlava začala prodloužení v obraně, neboť hosté vyhráli úvodní buly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani třetí třetina tohoto vyrovnaného zápasu změnu skóre nepřinesla. Jihlava měla opět více ze hry, ale nedokázala to vyjádřit gólově. Proto za necelé dvě minuty uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:14
    Závar před domácí brankou gólem nekončí. Hejda z mezikruží vystřelil na branku a Šmerha nebezpečně operoval v předbrankovém prostoru, v pádu stihl postrčit kotouč na Vlčka, to už ale do hry vstoupil Chaloupek svým zákrokem.
     
    58:27
    93 sekund před koncem je pískán Jihlavě ofsajd.
     
    57:19
    Juda dvakrát povalil soupeře na zem, čímž nastartoval brejk Dukly, ani ten ale k ničemu nevedl. Začíná to pomalu vypadat, že o zápasu rozhodne nastavení, potažmo nájezdy.
     
    56:56
    Další zakázané uvolnění Slavie. Závěr zápasu skutečně za moc nestojí...
     
    56:35
    Vampola šel do otevřené domácí obrany po vyhraném buly, řešení situace vzal na sebe a vystřelil, ale mířil o hodně mimo.
     
    56:10
    Sporné zakázané uvolnění bylo nyní odpískáno pražskému týmu. Hra se přesunuje před Michajlova a domácí cítí, že by to chtělo vyhrát za tři body.
     
    56:00
    Čachotský mohl prakticky rozhodnout! Od Pekra dostal krásnou nahrávku do prostoru a zkusil na Michajlova dlouhou kličku, slávistický gólman ale výborně přečetl záměr a udržel puk na betonu!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 29. Poletín (Fronk) – 40. Všetečka (Vlček), 62. Vrdlovec (J. Novák, Kuťák)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Jan Brož) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Černohorský, D. Kolář, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – Lichanec, Juda, Fronk – Piegl, Davídek, D. Čermák.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Steinocher, Barák, Hejda, Antoš – Šmerha, Vampola (A), Vlček – Šteiner, Kuťák, Všetečka – M. Ondráček, Vrdlovec, Furch – J. Doležal (A), Kohút, Jar. Brož.

    Rozhodčí: Fiala, Koziol – Roupec, Hranoš

    Diváci: 1 508
    thejrc.org