Novosibirsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Kunlun 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Ufa 4:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 3:2 (4:2 po s.n.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 31.10.2019, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Dynamo Moskva a Salavat Julajev Ufa.
     
    Dynamo Moskva

    Hokejisté Dynama se po třiadvaceti kolech nacházejí na průběžné čtvrté pozici západní konference. Dynamo má na svém kontě devětadvacet bodů, momentální manko na vedoucí CSKA je už osmibodové. Domácí celek tohoto zápasu v posledních duelech výsledkově zabral, vyhrál totiž v posledních čtyřech zápasech v řadě. Poslední porážka přišla před necelými čtrnácti dny, Dynamo v moskevském derby nestačilo na CSKA, které se radovalo z vítězství poměrem 2:1. Dynamo je vůbec nejlepším celkem své konference na vlastním kluzišti, dohromady zde odehrálo dvanáct zápasů, ve kterých pouze čtyřikrát prohrálo.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Na opačné straně stojí podobně hrající Ufa, která se pro změnu nachází na páté pozici východní konference, přičemž se jí podařilo rovněž nasbírat devětadvacet bodů. Julajev tak ztrácí na vedoucí Kazaň osm bodů, nicméně manko mezi druhým a pátým celkem je pouze jednobodový. Ufě se v posledních zápasech celkem přestalo dařit, v minulém kole totiž přišla o dvouzápasovou sérii bez porážky. Celkem překvapivě totiž nestačil na domácí Soči, které se radovalo z vítězství 3:1. Julajev má za sebou jedenáct venkovních zápasů, zatím si drží bilanci šesti výher a pěti porážek.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS)
    Michal Čajkovský (DMS)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, J. Zajcev, Ljamin, Ogurcov – Jaškin, Šipačov (C), Tarasov – V. Kuljomin (A), Igumnov, Mojsejev – Brjukvin, Polygalov, Alexejev – Muranov, Jefremov, Afinogenov – Petunin.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, Koledov, Muchamadullin, A. Semjonov – Hartikainen, Chochrjakov, Omark (A) – Burmistrov (A), Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Soloduchin, Kartajev, Gimatov.

    Rozhodčí: Bondar, Odins – Ivanov, Střelcov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě zavezl puk do vlastního pásma. Poté jsme sledovali nahození na druhou stranu.
     
    01:05
    Hned v úvodu to zakončením bekhendem zkoušel domácí Jaškin, který pochopitelně neuspěl proti Metsolovi. Ufa se vůbec poprvé dostala do útočného pásma.
     
    02:04
    K volnému puku se jako první dostal domácí Kuljomin, který poté nerozehrál vůbec přesně. Jeho nahrávka přinesla zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Bočarova.
     
    03:01
    Salavat se dostal na delší dobu na druhou stranu, kde celkem dlouho kombinoval. Nakonec se k dorážce dostal Sošnikov, který nechal vyniknout Bočarova.
     
    03:46
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Daniil Tarasov – 2 min., krosček).
     
    04:07
    Následoval bleskurychlý protiútok, po kterém nebezpečně zakončoval domácí Muranov, který přeci jenom minul branku. Úvod utkání nabízí řadu šancí.
     
    05:01
    Hostující Panin ještě předával na modrou čáru na Larsena, který se přeci jenom zjevil s pukem ve středním pásmu. Čároví sudí si toho pochopitelně všiml.
     
    06:07
    Dobrou obrannou činnost odvedl domácí Šipačov, který nejprve zablokoval střelecký pokus a poté se vydal na druhou stranu. Nakonec Bočarov schoval touš pod sebe.
     
    07:05
    Prudký nástřel se nakonec odrazil k domácímu Brjukvinovi, který ještě udržel kotouč ve vymezeném prostoru. I přesto dokázal zabojovat Sergejev, který ho poslal do bezpečí.
     
    07:55
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ivan Muranov – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:02
    Bočarov si připsal další zákrok, tentokráte se nejednalo o nic složitého. Od modré čáry totiž nahazoval touš Arzamascev, který našel pouze připraveného brankáře.
     
    09:05
    Ufa opět kombinovala v blízkosti branky soupeře, nakonec celou situaci překombinovala. Domácí v krátkém časovém sledu podruhé vyhodili do bezpečí.
     
    09:48
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexej Semjonov – 2 min., sekání).
     
    10:12
    Dynamu se povedlo usadit v útočném pásmu, kde velice sympaticky pálil od modré čáry Hietanen. Tentýž hráč neuspěl ani s druhým pokusem o vstřelení branky.
     
    11:04
    Jaškin přeposílal na volného Šipačova, který operoval u levého kruhu. Druhý jmenovaný nakonec nabízel touš zpět před branku, kde ale zasahoval Sergejev.
     
    12:06
    Do nebezpečné pozice si sjel Tarasov, který měl navíc hodně prostoru na zakončení příklepem. To skončilo ve výstroji Metsoly, který raději opět přerušil hru.
     
    13:04
    Omark nabral rychlost, díky které se bleskově dostal mezi kruhy, odkud zkoušel prověřit připravenost brankáře Bočarova, který podržel puk na svém hrudníku.
     
    13:48
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Sakari Manninen – 2 min., sekání).
     
    14:04
    Do dobré pozice se dokázal dostat Jaškin, který nepříjemným zakončením vyprášil beton finského brankáře. Poté se hrací předmět dostal ven z hrací plochy.
     
    15:10
    O další útočnou akci se staral domácí Mojsejev, který pouze nahazoval podél hrazení. To nebylo zas tak dobré řešení, na druhé straně pro změnu pálil nad Hartikainen.
     
    16:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme úvodní branku tohoto zápasu! Hostující obrana nyní zaspala při bránění Mojsejeva, který měl na levém křídle hodně prostoru na přihrávku ke zcela osamocenému VJAČESLAVU KULJOMINOVI, jenž pouze zametl puk do prázdné svatyně.
    Asistence: Dmitrij Mojsejev.
    16:31 Vjačeslav KULJOMIN - 1:0
     
    17:06
    Ljamin rychlostně vzdoroval protihráči, který se tak nedostal ani do zakončení. Ufa musela spěchat do vlastního pásma, kam se hrací předmět odrazil.
     
    17:09
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Jefremov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Sergejev – 2 min., krosček).
     
    18:50
    Hostující dvojice se hnala proti jedinému hráči, jenomže Omarkovi se finální nahrávka vůbec nepovedla. Posléze Brujkvin vyzkoušel pozornost brankáře Metsoly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla nesmírně vyrovnanou podívanou, jenž přinesla celou řadu zajímavých šancí, včetně ostrých soubojů. O jedinou branku se postaral moskevský celek, který udeřil krátce před koncem této třetiny. Nutno ale dodat, že tento zápas ještě určitě nabídne hodně zajímavý průběh.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned zkoušel založit první útočnou akci, jenž přinesla pouhé nahození podél hrazení.
     
    21:02
    Na opačné straně Ufě nevyšel přechod přes modrou čáru, do ofsajdu své spoluhráče vystavil Omark. Sudí tuto situaci uviděl, poté vytlačil hru do středního pásma.
     
    22:04
    Napadající Alexejev se nakonec dostal k puku, jenomže kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. To paradoxně vedlo k protiútoku, jenž přinesl střelu vedle branky.
     
    23:08
    Za vlastní branku se vydal hostující brankář Metsola, jenomže sudí si ještě před tím všiml ofsajdového postavení. Následné vhazování hrálo do karet Dynamu Moskva.
     
    23:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Krátce po změně stran tady máme druhou branku domácích! Dynamo se totiž usadilo v pásmu soupeře, kde dostal na modré čáře Tarasov, který okamžitým způsobem nahazoval na Metsolu. Tam se kvalitní tečí prezentoval DMITRIJ JAŠKIN, který tak zaskočil brankáře.
    Asistence: Daniil Tarasov, Andrej Mironov.
    23:56 Dmitrij JAŠKIN - 2:0
     
    24:03
    Domácí Bočarov si připsal další složitou práci, přičemž nakonec schoval puk pod vlastním betonem. Velkou roli hrál nepříjemný odraz od mantinelu.
     
    25:08
    Domácí obrana naprosto zaspala při bránění Sošnikova, který se zničehonic hnal sám na brankáře Bočarova, nicméně své zakončení poslal vedle branky.
     
    26:03
    Hostující celek to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času, skóre se může klidně otočit.
     
    26:15
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Kirill Ljamin – 2 min., podrážení).
     
    27:14
    Dynamu se povedlo vyhodit touš do středního pásma, poté se navíc k němu dostal obránce Hietanen, který ho tvrdým nástřelem poslal k zadnímu hrazení.
     
    28:01
    U pravého kruhu měl napřaženo Sošnikov, jenomže v nejméně vhodný moment zlomil hokejku. Ufa přesto udržela pásmo, nicméně nahrávka na Omarka byla nepřesná.
     
    29:02
    Bočarov si přeci jenom připsal další zákrok, jehož lapačka zastavila prudký pokus o zakončení. Dynamo zvládlo další oslabení, již třetí v tomto zápase.
     
    30:10
    Obrannou povinnost si sice splnil domácí Alexejev, avšak poté se nechal celkem zbytečným způsobem obrat o kotouč, což nakonec nemělo fatální následky.
     
    31:01
    Sám na branku ujížděl domácí kapitán Šipačov, který měl příliš málo času na zakončení. Metsola byl na svém místě, poté se celou situaci snažil dohrát Jaškin.
     
    31:28
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej Alexejev – 2 min., držení).
     
    32:20
    Bočarov hned v úvodu oslabení musel dávat pozor u svého brankoviště, kde se nepříjemně odrážel hrací předmět. Ten nakonec skončil pod ruským brankářem.
     
    34:10
    Jaškin byl v oslabení nesmírně aktivní, posléze se sám dostal do prostoru k zakončení. To nakonec po odrazu od Metsoly skončilo v ochranné síti, hra je přerušena.
     
    35:04
    Puk do jízdy měl směřovat na hostujícího Manninena, který se ani přesto daleko nedostal. Jeho celek se přesto usadil v pásmu, nahození ale neslavilo úspěch.
     
    36:01
    Ufě dnes není přáno! Hosté to nyní vykombinovali na jedničku, nakonec se před brankáře natlačil Sošnikov, který neprocedil puk mezi betony brankáře.
     
    36:07
    Poté ještě dostal nabito Koledov, který trefil pouze jednoho z protihráčů do nohy. Dynamo se pokoušelo vyrazit do protiútoku, jenže ten skončil bleskově.
     
    36:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nenápadná akce domácích končí třetím přesným zásahem! Ufě se totiž nepovedlo vyvézt puk do bezpečné vzdálenosti od branky, naopak ještě před modrou čárou zakročila Jaškinova formace. Navíc se k nenápadnému zakončení dostal DANIIL TARASOV, který mířil přesně pod břevno branky.
    Asistence: Dmitrij Jaškin, Vadim Šipačov.
    36:50 Daniil TARASOV - 3:0
     
    36:50
    Střídání v týmu Salavat Julajev Ufa: ze hřiště odchází Juha Metsola, přichází Andrej Karejev.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., hákování).
     
    38:20
    Dynamu se ani další přesilová hra zrovna nepovedla, avšak to vadit nemusí. Domácí stále vedou o tři branky, směrem dopředu tak musí zabrat soupeř, který ale nehraje vůbec špatně.
     
    38:41
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom je přesilová hra domácích využita! Jeden z hráčů se totiž z úhlu natlačil před brankáře, který vyrazil touš pouze před sebe, kde byl s úspěšnou dorážkou připraven IGOR POLYGALOV, před kterým číhala odkrytá branka, kterou nešlo netrefit.
    Asistence: Vladimir Brjukvin, Igor Polygalov.
    38:41 Igor POLYGALOV - 4:0
     
    38:41
    Sudí ještě celou situaci konzultoval u videa, branka ale skutečně platí!
     
    39:44
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Kirill Ljamin – 2 min., držení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám opět nabídla velice vyrovnanou podívanou, jenž přinesla další tři branky. O všechny trefy se postaral domácí celek, který rázem vede hned o čtyři přesné zásahy. Dle výsledku to vypadá na jednoznačné utkání, nicméně Ufa nehraje směrem dopředu vůbec špatně, jenže neproměňuje své šance.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se povedlo posunout puk před modrou čáru, kde se pro změnu nacházel Hietanen.
     
    41:02
    Omark nabíjel k modré čáře na Larsena, který pro změnu ještě nahazoval před branku. Bočarov nemusel zasahovat, ještě před ním někdo tečoval puk vedle.
     
    41:39
    Ufa právě vstřelila branku!
    Také hosté využívají klasickou přesilovou hru! Už to vypadalo, že to Ufa nestihne v přesilové hře, nakonec na modré čáře měl napřaženo obránce GRIGOJ PANIN, který neomylně zamířil k přední brankové konstrukci. Brankář Bočarov zřejmě měl zcela zakrytý výhled.
    Asistence: Nikita Sošnikov, Dmitrij Kugryšev.
    41:39 Grigorij PANIN - 4:1
     
    42:02
    Směrem kupředu se před malým momentem vydal Omark, který se ještě snažil přeposlat nahrávku do tandemu na Larsena, jenomže touš skončil za mantinelem.
     
    43:06
    Před modrou čárou se povedlo zachytit neposedný puk Pašninovi, jenomže poté se dostal do středního pásma. Na druhé straně Karejev vychytal Tarasova.
     
    44:09
    Velice sympatickým způsobem to zkoušel hostující Gimatov, který se obtočil kolem branky, jenomže poté nevyzrál na Bočarova. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    45:02
    Salavat se nadechl k dalšímu sympatickému náporu, který soupeř dokázal přečíst. Poté došlo k vyhození přes všechny čáry, na pořadu dne bude další vhazování.
     
    46:07
    K volnému puku se jako první dostal domácí Mironov, který kostrbatou nahrávkou dokázal na opačné straně najít Jefremova, jehož zakončení bylo sraženo.
     
    47:01
    Dynamo se v úvodu poslední periody pouze brání, další střelecký pokus ale nedoletěl na Bočarova. K dalšímu nahození o mantinel jako první dojel domácí Hietanen.
     
    48:04
    Po nešťastném odrazu se kotouč opět dostal na střídačku, tentokráte na tu hostující. Hra je tak opět přerušena, následovat bude další komerční přestávka.
     
    49:01
    Hodně prostor měl kolem sebe hostující Larsen, který spíše ještě nahazoval na teč. To se nakonec spoluhráčům nepovedlo, Bočarov tak s přehledem zakročil.
     
    50:00
    Do konce zápasu zbývá přesně deset minut, Dynamo i nadále vede o tři branky. Domácí se nikam neženou, naopak se většinu času nachází ve vlastní třetině.
     
    51:04
    Zničehonic se kotouč odrazil ke zcela osamocenému Afinogenovi, který pálil zápěstím. Jeho ránu Karejev dokázal vyrazit, další zákrok už nebyla potřeba.
     
    52:02
    Bočarov sice neviděl nahození od modré čáry, avšak i přesto se mu povedlo zakročit. Sudí si navíc všiml postavení útočícího hráče v brankovišti, tím byl Hartikainen.
     
    53:10
    Bočarov dnes chytá velice kvalitně, což předvedl také v tomto okamžiku. Své štěstí zkoušel od modré čáry Manninen, jenomže ani on nevyzrál na ruského brankáře.
     
    54:04
    Tentokráte se do útočného pásma dostal hostující Gimatov, který poté po souboji u mantinelu přišel o hrací předmět. Soupeř se prezentoval dalším icingem.
     
    55:08
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali ofsajd domácí formace, hra se tak přestěhuje zpět do středního pásma. To moskevskému celku nemusí moc vadit.
     
    57:11
    Hartikainen se pokoušel prodloužit puk za branku soupeře, což se mu nakonec nepodařilo. Na opačné straně to na sebe vzal Tarasov, který nastřelil brankáře.
     
    58:09
    U pravého hrazení si hodně agresivním způsobem počínal obránce Ljamin, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Dynamo protečovalo puk do pásma, což mu stačí.
     
    59:13
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., hákování).
     
    59:20
    Do konce zápasu zbývá několik posledních vteřin, o osudu je rozhodnuto. V koncovce utkání je aktivnější domácí celek, který by si rád připsal pátou přesnou trefu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Domácí celek si do poslední třetiny přinesl čtyřbrankové vedení, které bylo krátce po startu třetiny sníženo o jednu branku. Ufa měla i posléze výrazně navrch, jenomže neustále narážela na velmi dobře chytajícího Bočarova, který je strůjcem vítězství svého celku. Dynamo se v poslední periodě nikam netlačilo, své vysoké vedení si pohlídalo až do konce.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 22:29.
    Zblokované střely – 20:10.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/5.
    Vhazování – 33:29.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 1+1, 3 střely, čas na ledě 16:31
    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:17 (19:55:35)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. V. Kuljomin (Mojsejev), 24. Jaškin (Tarasov, Mironov), 37. Tarasov (Jaškin, Šipačov), 39. Polygalov (Brjukvin, Polygalov) – 42. Panin (Sošnikov, Kugryšev)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, J. Zajcev, Ljamin, Ogurcov – Jaškin, Šipačov (C), Tarasov – V. Kuljomin (A), Igumnov, Mojsejev – Brjukvin, Polygalov, Alexejev – Muranov, Jefremov, Afinogenov – Petunin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (37. Karejev) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, Koledov, Muchamadullin, A. Semjonov – Hartikainen, Chochrjakov, Omark (A) – Burmistrov (A), Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Soloduchin, Kartajev, Gimatov.

    Rozhodčí: Bondar, Odins – Ivanov, Střelcov

    Diváci: 6890
    thejrc.org