Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
LASK Linz
4:1 (0:1)
PSV Eindhoven
Čtvrtek 07.11.2019, 18:55 • Linzer Stadion, Linz • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Bruma hraje v závěru zápasu výborně a vynutil si faul. Sám se postavil k rozehrání přímého kopu, ale míč zatočil jen těsně vedle bližší šibenice.
     
    90+1
    Bratr sparťanského útočníka se zapisuje do zápisu o utkání. Samuel Tetteh (LASK Linz), ze strany přispěchal s podražením, po kterém byl zaslouženě ohodnocen žlutou kartou.
     
    89
    Tak to byla tutovka pro nizozemský tým, ale skončila bez zakončení! Bruma se uvolnil na straně hrací plochy a poslal balon před branku, kam si nabíhal Cody Mathès Gakpo, který balon v jasné pozici netrefil.
     
    87
    Na Barandov by mohl být nominován Mohammed Ihattaren (PSV Eindhoven), který vložil do střetnutí hereckou vložku. Hostující hráč proskočil mezi soupeři a bez kontaktu se kácel k zemi. Hlavní rozhodčí celou situaci viděl, a tak znovu trestá.
    82. João KLAUSS - 4:1
     
    82
    Linz právě vstřelil branku!
    Nechali jste mě volného jednou a dostali gól, tak vám to předvedu i podruhé! Thomas Goiginger využil toho, že před ním couvali obránci, a tak posla nadýchaný dloubáček do šestnáctky, kde si na míč naskočil JOÃO KLAUSS, který hlavou zamířil do levé části brány. Asistence: Thomas Goiginger.
     
    81
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Reinhold Ranftl, přichází Rene Renner.
    77. João KLAUSS - 3:1
     
    77
    Linz právě vstřelil branku!
    Nedůslednost v obraně PSV je znovu potrestána a troufnu si říct, že je rozhodnuto! Reinhold Ranftl odcentroval z pravé strany a našel v šestnáctce osamoceného spoluhráče. JOÃO KLAUSS měl tak dost času a hlavou zamířil přesně k levé tyči, kam se Jeroen Zoet nemohl dostat. Asistence: Reinhold Ranftl.
     
    74
    V šestnáctce si soupeře obhodil Bruma, který tak postupoval ze strany na domácího brankáře. Alexander Schlager si pokus mezi nohy pohlídal a je hrdinou situace.
     
    69
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Marko Raguz, přichází Samuel Tetteh.
     
    64
    Další velká šance domácího týmu, když se Thomas Goiginger zbavil českého obránce ve službách PSV. Jeho centr pak mířil před branku, kde se po míči musel hodně natahovat Marko Raguz, a tak jeho hlavička zamířila těsně vedle.
     
    64
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Amar Čatić.
     
    61
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Dominik Frieser, přichází João Klauss.
    60. Dominik FRIESER - 2:1
     
    60
    Linz právě vstřelil branku!
    Rakouskému celku se povedlo otočit stav zápasu na svou stranu. Nutno říct, že Linz vede zaslouženě! Domácí celek se hnal do otevřené obrany a střelou z levé části šestnáctky se prezentoval Thomas Goiginger, jehož pokus Jeroen Zoet ještě vyškrábl. Ovšem DOMINIK FRIESER poté už měl situaci jednoduchou a zamířil do odkryté branky.
    59. Thomas Goiginger (LIN)
     
    59
    Sledujeme totální fotbal! Střelou z vápna se prezentoval Thomas Goiginger, jehož pokus na pravou stranu šestnáctky srazil Nick Viergever. Z této pozice přišlo další zakončení, které zastavil na brankové čáře Pablo Paulino Rosario.
     
    58
    PSV mohlo jít rychle zpátky do vedení, chybělo jen pár centimetrů! Na pravé straně výborně pracoval Denzel Dumfries, jehož pokus z pravé strany minul zadní tyč jen o kousek.
    56. Reinhold RANFTL - 1:1
     
    56
    Linz právě vstřelil branku!
    Po akci rakouského mužstva se hostující zadáci nedomluvili a jejich odkop byl sražený na hranici šestnáctky, odkud rychle vypálil REINHOLD RANFTL. Jeho zakončení mířilo do pravého spodního rohu branky a ačkoliv si Jeroen Zoet na balon sáhl, tak vyrovnání nezamezil.
     
    52
    Gernot Trauner (LASK Linz) je dalším potrestaným hráčem, jelikož zatáhl za záchranou brzdu. Domácí kapitán zastavil protiakci podražením, a tak viděl žlutou kartu.
    50. Gernot Trauner (LIN)
     
    50
    Centr od rohového praporku zamířil do ideální pozice, kde si na něj naskočil Gernot Trauner. Zakončení domácího kapitána mířilo doprostřed brány, kde se zákrokem blýskl Jeroen Zoet. Hostující brankář vyrazil míč do svého kapitána, od něhož mířil do branky, ale situaci zažehnal Cody Mathès Gakpo.
    38. Dominik Frieser (LIN)

    via Gfycat

     
    38
    Mohlo být vyrovnáno, chtělo to jen více přesnosti! Hlavou byl míč poslán do druhé vlny, kde se nacházel Dominik Frieser. Jeho zakončení letělo na branku, ovšem míč v malém vápně zastavil Érick Gutiérrez.
     
    37
    Prvním potrestaným hráčem dnešního večera je Daniel Schwaab (PSV Eindhoven), který nechal soupeři v cestě nohu, přes kterou domácí hráč přepadl. .
     
    8
    Zpoza šestnáctky se do balonu opřel Reinhold Ranftl, jehož pokus před brankářem skočil a mířil do levého spodního rohu branky. Jeroen Zoet se po míči natáhl a pokus vyrazil do strany.
    5. Daniel SCHWAAB - 0:1
     
    5
    PSV právě vstřelilo branku!
    Poprvé se stav zápasu mění a z vedení se raduje holandské mužstvo! K pokutovému kopu se postavil DANIEL SCHWAAB, jehož pokus mířil na druhou stranu než kam šel Alexander Schlager.
    4. Penaltový zákrok
     
    4
    Pokutový kop pro PSV! Denzel Dumfries poslal centr do šestnáctky, ale těsně před ní došlo k ruce. Hlavní rozhodčí neměl k dispozici video, a tak nesprávně nařídil penaltu.

    Michal Luxa

    Branky: 56. Ranftl, 60. Frieser (Goiginger), 77. Klauss (Ranftl), 82. Klauss (Goiginger) – 5. Schwaab (pen.)

    Karty:   52. Trauner (LIN), 90+1. S. Tetteh (LIN) – 37. Schwaab (PSV), 87. Ihattaren (PSV)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 11:12.
    LASK Linz: A. Schlager – Wiesinger, Trauner (C), Filipović – Ranftl (81. Renner), Holland, Michorl, Potzmann – Goiginger, Raguz (69. S. Tetteh), Frieser (61. Klauss).
    Náhradníci: Gebauer – Haudum, Klauss, Müller, Renner, T. Sabitzer, S. Tetteh.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Viergever, Schwaab, Sadílek – Ihattaren, Rosario (C), É Gutiérrez – Doan (64. Čatić) – Gakpo, Bruma.
    Náhradníci: Ruiter – Baumgartl, Boscagli, Mitroglu, Teze, Thomas, Čatić.

    Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu (všichni ROU)
    thejrc.org