Ostrava – Karviná 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Bohemians 1905 2:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905
Pátek 08.11.2019, 18:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že o osudu zápasu rozhodla úvodní desetiminutovka druhého poločasu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:59:50)
     
    Hostující celek nezvládl druhý poločas, v němž ztratila nadějné vedení. Zejména desetiminutovka na začátku druhé části byla špatnou, čehož využila Mladá Boleslav. Ovšem klokani se nemusí za nic stydět, oproti předchozímu zápasu byl výkon výrazně zlepšený. Ze tří bodů se radují Středočeši, kteří se posunuli na třetí příčku FORTUNA:LIGY.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Ugwu si vyšlápl na Pudila a po druhé žluté kartě byl vyloučen.
     
    90+3
    Pro dnešní zápas má dohráno Michael Ugwu (Bohemians Praha 1905), který se snažil zachytit balon, ale přitom fauloval zbytečně soupeře. Hostující hráč tak viděl druhou žlutou kartu, která změnila barvu v červenou.
     
    90+2
    Daniel Krch posunul balon doprava, odkud hned odcentroval Antonín Vaníček. Pro míč si na zadní tyč vyběhl Jan Stejskal, kterého při zákroku zbořil Ibrahim Keita.
     
    90+2
    Mladá Boleslav kombinovala na pravé straně útočné poloviny, kde si vynutila rohový kop. Domácí celek centr do vápna nepošle a bude držet míč u praporku.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Alexej Tatajev (Ml. Boleslav) je dalším potrestaným hráčem, jelikož skluzem vystoupil proti Ibrahimu Keitovi, jenž si balon šikovně přikryl.
     
    88
    Bohemians by se mělo nadechovat k závěrečnému tlaku, ze kterého by chtěli vyrovnat. Ovšem hostující hráči jsou sice na balonu,jenomže pouze na vlastní polovině hrací plochy.
     
    88
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Jonas Auer.
     
    87
    Ibrahim Keita prohodil míč na nabíhajícího Daniela Krcha, který ihned poslal míč před branku. Mladá Boleslav se znovu ubránila, když jeden z hráčů balon odvrátil do bezpečných vod.
     
    86
    Nikolaj Komličenko se vydal do rychlé protiakce, ale místo přihrávky na Murise Mešanoviće vystřelil zpoza šestnáctky. Pokus ruského reprezentanta letěl jen nad branku.
     
    85
    aktivní Antonín Vaníček se opět pokoušel zaběhnout do šestnáctky, kde ho tentokrát zastavil Jiří Klíma. Ten balon odevzdal, a tak odcentroval Jakub Podaný, který zase našel soupeře.
     
    84
    Antonín Vaníček pracoval u postranní čáry, kde přešel přes Jakuba Fulneka. Ovšem do cesty se mu postavil další soupeř, jenž akci celku z Prahy zažehnal.
     
    83
    Domácí celek si vynutil faul na útočné poloviny, kde si pak míč vzal Lukáš Budínský. Za balonem se hnal Antonín Křapka, ale k zakončení se neprobojoval.
     
    83
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Klíma, přichází Antonín Křapka.
     
    81
    Mladoboleslavští lékaři museli na hrací plochu, jelikož v brance zůstal po velké šanci Bohemians ležet Lukáš Budínský. Ovšem domácí hráč je v pořádku, a tak se může pokračovat.

    Michal Luxa

    Matěj Vybíral

    Jáchym Tůma

    Branky: 49. Mešanović (Ladra), 51. Budínský (Ladra) – 12. Bartek (Vodháněl)

    Karty:   89. Tatajev (MBL) – 75. Ugwu (BOH)   90+3. Ugwu (BOH)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:4.
    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Jakub Klíma (83. Křapka), Tatajev, Pudil, Fulnek – Bucha (76. Jiří Klíma), Budínský, Hubínek (C), Ladra – Komličenko, Mešanović (88. Auer).
    Náhradníci: Šeda – Arroyo, Hašek, Jiří Klíma, Auer, Paixao da Silva, Křapka.

    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Bederka, Krch, Pokorný – Bartek, Hůlka, Jindřišek (C) (80. Keita), Podaný – M. Havel, Nečas (63. Ugwu), Vodháněl (63. Vaníček).
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Keita, Vondra, Vaníček, Köstl, Ugwu.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Jan Paták, Petr Caletka
    ocianews.com