Norwich – Watford 0:2 (kon.)
konec
Norwich City
0:2 (0:1)
Watford FC
Pátek 08.11.2019, 21:00 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    NORWICH CITY

    Norwich po docela dobrém nováčkovském vstupu do Premier League upadá a posledních šest zápasů už nedokázal zvítězit. V tabulce se tedy propadl až na devatenácté a tedy předposlední místo. Za ním už je jen tragický Watford. Norwich si svých 7 bodů zasloužil jedenácti góly z jedenácti zápasů, což tedy činí průměr 1 gól na 1 zápas. Z těchto jedenácti gólů jich 6 nastřílela hvězdička Teemu Pukki. Norwich se tak musí odpíchnout a logicky kdy jindy, než dnes, proti nejhoršímu týmu tabulky?

    Nezahrají si:
    - G. Hanley (poranění třísel)
    - T. Klose (poranění kolena)
    -C Zimmermann (poranění nohy)

    Možná si nezahrají:
    - M. Vrancic (poranění lýtka)

    Forma: P – P – R – P – P

    Poslední zápasy:
    Brighton – Norwich 2:0
    Norwich – Manchester United 1:3
    Bournemouth – Norwich 0:0
     
    WATFORD FC

    Watford je v této sezóně jedna velká tragédie. Přitom the Hornets nemají vůbec špatný tým a minulou sezónu se horně dlouho drželi v horní polovině tabulky. Jenže tento rok je to opravdu jiná a tragická pohádka. Tým, který se už pár roků drží v Premier League a podával v průběhu sezón docela dobré výsledky má nyní na kontě 5 bodů z 11 zápasů, ve kterých dokonce vstřelili naprosto tragických šest gólů. Jestli chtějí někdy pořádně začít, musí to udělat proti slabým soupeřům, jako je Norwich. Navíc mají nyní lepší formu, tak třeba se dnes již odpíchnou.

    Nezahrají si:
    - T. Deeney (operace)
    - D. Quina (poranění třísel)
    - I. Sarr (zranění nohy)
    - D. Welbeck (poranění stehna)

    Možná si nezahrají:
    - E. Capoue (blíže nespecifikované zranění v dolní části těla)
    - C. Cathart (poranění zad)
    - T. Cleverley (poranění paty)

    Forma: P – R – R – R – P

    Poslední zápasy:
    Watford – Chelsea 1:2
    Watford – Bournemouth 0:0
    Tottenham – Watford 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Norwich City: Krul – Aarons, Tettey (C), Godfrey, Lewis – Trybull, McLean – Buendía, Stiepermann, O. Hernández – Pukki.
    Náhradníci: Fährmann – Byram, M. Vrančić, Cantwell, Amadou, Srbeny, Drmić.

    Watford FC: Foster – Janmaat, Kabasele, C. Dawson, Cathcart, Holebas – Hughes, Capoue (C), Doucouré – Deulofeu, Pereyra.
    Náhradníci: Gomes – Mariappa, Femenía, Masina, N. Chalobah, Deeney, A. Gray..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči jsou již nastoupeni na hřišti, zápas za pár okamžiků startuje.
     
    Stadion je nyní ticho a hráči ve středovém kruhu. Padají červené květy. Celým Carrow Road zní pronikavý zvuk trumpety.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Již se hraje. Norwich má na sobě oblečeny klasické žluté dresy a zelené kraťasy. Watford je naopak dneska v modrém.
     
    2
    Watford právě vstřelil branku!
    Autorem branky je GERARD DEULOFEU. Norwich ohromně chyboval a míč převzal exbarcelonský Deulofeu, který si do vápna nakráčel absolutně nehlídán, takže si pohodově došel až do ideální pozice a poslal míč do branky.
    2. Gerard DEULOFEU - 0:1
     
    4
    Rychle po rozehrávce se dostali hosté po přebrání míče opět do útoku a vybojovali zde rohový kop.
     
    5
    Watford následně poslal z rohu hřiště míč do hry. Ten směřoval velice přesně na hlavu Pereyry, ale útočník Watfordu hlavičku poslal hodně nad branku.
     
    6
    Na druhé straně měl k dispozici rohový kop i domácí Norwich, avšak hosté si centr pohlídali a odkopli daleko za polovinu herní plochy.
     
    7
    Hernandez si získal míč vystihnutím kličky na půlící čáře, ale po krátkém sprintu byl před vápnem faulován. Rozhodčí nechal hru pokračovat, jako by se nechumelilo.
     
    8
    Deulofeu ukázal další dobrý sprint, při kterém si prošel mezi několika hráči, jako kdyby to byly jen kuželky, a následně přihrál nalevo, kde ale spoluhráč nezachytil ideálně přihrávku.
     
    9
    Ve středovém kruhu se odehrál faul na hosty, ti následně okamžitě a bez váhání rozehráli míč centrem na křídlo na Gerarda Deulofeua. Jenže ten měl před sebou 3 hráče a nemohl dopředu.
     
    10
    Watford zatím jasně dominuje hře a to hlavně v držení míče. Norwichi ho skoro vůbec nepůjčuje. Z toho také pramení stupňující se tlak.
     
    11
    Jose Holebas si potáhl míč směrem k vápnu a vypálil těžkou ránu, která ale nabrala směr jen do prvního hráče před ním. Míč se odrazil do autu.
     
    12
    Po dlouhé době se dostali hosté k míči. Bylo to po nepovedené střele a vykopával domácí brankář. Jenže hosté míč okamžitě zachytili a vystartovali dopředu.
     
    13
    Další šance v podání Hornets! Gerard Deulofeu, rychlík, který je zatím jednoznačně nejlepším a nejaktivnějším mužem zápasu, si naběhl s míčem po pravé straně a poslal ho centrem nalevo. Následně si naběhl nalevo, vyžádal si přihrávku a vystřelil na zadní tyč. Míč se proletěl těsně kolem ní.
     
    14
    Doucure vhodil aut, který se mu sice vůbec nepovedl, když ho hodil přímo na kopačky hráče ve žlutém dresu, jenže opět se ukázalo skvělé napadání spoluhráčů, kteří chybu ihned napravili.
     
    15
    Pereyra se nyní ukázal netradičně v obraně, kde vybojoval míč, ale následně ho odrazil za postranní čáru. To znamená jediné – aut pro domácí.
     
    16
    Hosté nyní reklamují u rozhodčího hru rukou jednoho z domácích při kombinaci u vápna. Ten ale nechce nic slyšet a hra bez přestávky pokračuje.
     
    17
    Domácí se hnali do obrovské šance, kdy Hernandez a Pukki nabíhali jen proti jednomu obránci. Hernandéz pak poslal míč do vápna, jenže obránce Hornets ho perfektně vypíchl na rohový kop.
     
    18
    Rohový kop domácího celku pak nebyl náležitě využit. Domácí se sice trefili na hlavu svého spoluhráče, jenže míč následně odhlavičkovala pryč obrana hostů.
     
    19
    Norwich měl k dispozici přímý kop. Bylo to z velké vzdálenosti, takže exekutor zvolil centr. U brankové čáry se pak dostal k míči Tettey a z voleje vystřelil, jenže mu střela dobře nesedla a branku netrefil.
     
    20
    Velmi sporný moment! Beundia s míčem běžel před vápno a do něj posunul na McLeana, který se zřítil k zemi. Dle mého se jednalo o faul. Rozhodčí hru vůbec nepřerušuje.
     
    21
    Úvodní tlak Hornets ustává a ze hry už mám momentálně více domácí celek. Pukki se nyní dostal k míči na hranici vápna, a mohl se dostat do skvělé střelecké pozice, ovšem zakopl.
     
    23
    Žlutí si nyní přihrávali vzadu, mezi stopery. Následně vyslali rychlou přihrávku na Stiepermanna, který dostal míč až na rohový kop.
     
    24
    Rohový kop ale zachytil Gerard Deulofeu. Následně jeden z domácích opět schytal ránu přímo před vápnem, ale rozhodčí nepíská.
     
    25
    Onel Hernandez si přivlastnil míč před vápnem, vešel do šestnáctky a hezky vystřelil. Jeho rána ale byla zblokována a mířila za čáru, ještě před ní nakonec míč získali hosté.
     
    26
    Gerard Deulofeu vystihl další míč a řítil se dopředu proti dvěma obráncům! Těch se následně skvěle zbavil, ale míč mu trochu utekl a tak ho doběhl další hráč Norwiche. Obrovská šance.
     
    27
    Hosté se po delší době vymanili z nějakého toho tlaku Norwiche. Nyní kombinují, ale zatím nejsou schopni nalézt střeleckou pozici, z níž by mohli branku Krula ohrozit.
     
    28
    Roberto Pereyra si pravděpodobně přivodil nějaké zranění. Z ničeho nic si sedl na trávník a přiběhli k němu zdravotníci.
     
    29
    Nebude to asi nic vážného, jelikož Pereyra dokázal v pořádku dojít v doprovodu lékařů za čáru. Bude tam ale ošetřován a jeho tým chvíli bude muset hrát v deseti.
     
    31
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Andre Gray. Pereyra už byl sice zpět na hřišti, ale jeho sval mu hrát nedovolil a musel opět za čáru. Trenér ho raději střídá.
     
    31
    Onel Hernandez dostal přihrávku za obranu a sprintoval dále. Už to vypadalo, že lehce pošle míč na volného Pukkiho před brankou, ale akci zkazil ofsajd.
     
    32
    Janmaat dostal dlouhý míč do běhu, následně hru přesunul centrem na druhou stranu a jeho spoluhráč posunul na čerstvě příchozího Graye. Ten se otočil a vypálil, jen těsně minul branku.
     
    33
    Hornets kopali rohový kop a centrem našli hlavičku jednoho z hráčů, ale ten nedokázal míč usměrnit do branky, nýbrž značně vedle ní.
     
    34
    Do brejku na druhou stranu pak okamžitě vystartoval Norwich, ale obrana Watfordu zatím dneska funguje na jedničku a míč byl opět ve finální přihrávce vypíchnut.
     
    35
    Kenny McLean si výtečně naskočil na krásný centr svého spoluhráče od čáry a hlavou míč pohotově poslal do středu branky. Tam ho ale pokryl gólman Foster.
     
    37
    Norwich opět začal s přihrávkami v obraně a pak najednou okamžitě vystřelil jak raketa dopředu. Snažení Onela Hernandeze ale zastavuje ofsajd.
     
    38
    Domácí založili další krásnou akci, kdy Hernandez na levé straně hezky přihrál Pukkimu, ten pak posunul na dalšího spoluhráče, který ale šanci zmařil střelou vysoko nad břevno.
    38. Šance Norwiche
     
    39
    Hosté se nyní hodně zlobí, avšak výrok rozhodčího nezmění. Ten odpískal faul za polovinou a domácí dostávají míč zpět na své kopačky.
     
    40
    Norwich zase dostává soupeře pod tlak. Nyní dvakrát vybojoval míč před pokutovým územím a nakonec vyslal i střelu, na kterou si ale v pohodě naskočil Foster a chytil jí do obou rukou.
     
    41
    Nyní to vypadalo jak na nějakém zápasu okresní ligy. Hráčům obou týmů asi třikrát po sobě úplně zbytečně unikl míč za postranní čáru.
     
    42
    Hughes nyní perfektně vystihl přihrávku a Hornets zamířili dopředu. Doucore ale pak nasadil Pukkimu loket do hlavy. Nebylo to sice silné a Pukki je v pohodě, ale pískat by se to mělo.
     
    43
    Větší problém má nyní Gerard Deulofeu. Ten se drží za krk a temeno hlavy a za pomoci lékařů odchází na ošetření za čáru. Ztráta jeho by byla pro Watford velká komplikace.
     
    44
    Hra pokračovala míčem rozhodčího a Watford ho nyní držel. Pak ale přišel faul a sudí, který je dost zmatený ukázal, že hrát nebude poškozený tým. Fanoušci mu dali nelibost jasně najevo a sudí své rozhodnutí změnil.
     
    45
    Při dalším útoku Norwiche dostal Kabasele od Pukkiho nakopnuto přímo do nohy ve vápně. Rozhodčí opět nepochopitelně tento tvrdý faul nepíská. Norwich kope roh.
     
    45+1
    Sudí se usmyslel k tomuto poločasu přidat ještě tři další minutky.
     
    45+2
    Norwich hodně tlačí Hornets, kteří se v posledních chvílích jen brání a nedokážou odebrat míč. Norwich by toho měl využít a střílet, ale zatím jen stále a stále kombinuje.
     
    45+3
    Pukki si nyní dobře naběhl na centr a míč poslal z voleje přímo na brankáře Fostera. Ten chytá do obou ruk a připisuje si dnešní druhý zákrok.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli atraktivní a útočný fotbal s několika šancemi. Hned ta první ve druhé minutě skončila velmi rychlý gólem šikovného Gerarda Deulofeua. Do patnácté minuty byl Watford jasně lepší, pak se ale misky vah obrátily a Watford už do konce poločasu tahal za kratší konec. Norwich se dostal do několika velkých šancí, ale zakončení nebylo vůbec přesné. A proto zatím zůstává skóre v poměru 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou půli zahájil úvodním výkopem Norwich, avšak domácí rychle chybovali a pustili Watford do útoku. To vepředu vybojovali rohový kop.
     
    48
    Rohový kop nakonec nebyl moc úspěšný. Míč sice stále drží Watford, ale vyhnal se kopem až za polovinu hřiště, takže si musí najít cestu do vápna znovu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Christian Kabasele (Watford FC). Ten si jí zasloužil za faul na Hernandeze a získává tak úvodní žlutou kartu zápasu.
     
    50
    Norwich kombinuje na vlastní polovině a pravděpodobně opět vyčkává na možnost rychlého centru za polovinu. Zatím ale takovou možnost nedostali.
     
    51
    Domácí stále polovinou, u vlastní branky. A to už přes dvě minuty. Nemohou zkrátka najít dobrou cestu na druhou stranu hřiště.
     
    52
    Watford právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ANDRE GRAY. Jsou to hosté kdo vstřelují gól! I přestože posledních 30, možná víc minut, rozhodně nebyli lepším týmem. Gerard Deulofeu nadvakrát odcentroval míč do vápna, kde ho ze vzduchu do branky doklepl dnes střídající Gray! Asistence: Gerard Deulofeu.
    52. Andre GRAY - 0:2
     
    54
    Trenér a asistent Norwiche mají hlavu v dlaních. Jejich tým je totiž právě nyní v živé tabulce až na úplně posledním místě.
     
    55
    Janmaat byl nyní obětí Lewisova postrčení, načež se oba hráči začali postrkoval a málem došlo i na pěsti, kdyby je okamžitě nerozdělili ostatní hráči obou týmů.
     
    56
    Hra se po druhém gólu dost zpomalila. Watford nikam nespěchá, jelikož hraje přesně to, co potřebuje. Naopak Norwich je inkasovaným gólem otřesen.
     
    57
    Capoue má zdravotní problémy a drží se za koleno. To rozhodně nevypadá dobře. Hodně špatně na něj dopadl po hlavičkovém souboji.
     
    58
    Nakonec ale lékaři nijak hráče neošetřovali. vzali ho do zámezí, ale on se rychle vrátil zpět do hry. Vypadalo to nehezky, avšak tak nehezké to nakonec nebylo.
     
    59
    Deulofeu po zisku míč před svým vápnem okamžitě vystartoval dopředu. Jenže při běhu ztratil míč a do brejku přešel Norwich.
     
    60
    Domácí získali rohový kop, který nakonec zahráli docela dobře, avšak Teemu Pukki nevyslal míč hlavou správným směrem tak, aby ohrozil branku.
     
    62
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Todd Cantwell.
     
    62
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Marco Stiepermann, přichází Josip Drmić.
     
    63
    Lewis dostal míč od McLeana a z poměrně dost velké vzdálenosti vyslal velmi dobrou střelu, kterou na roh musel vytahovat Ben Foster.
    63. Zákrok - Foster
     
    64
    Janmaat dobře kombinoval se spoluhráčem, ale nakonec finální přihrávku nezvládli a Godfrey, stoper Norwiche, je míče zbavil.
     
    65
    Watford si ho ale sebral nazpět a zůstává s míčem kousek od vápna, kde opět rozjíždí svou kombinaci. Tak uvidíme, zda najdou dobrou příležitost.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Christian Kabasele (Watford FC). Značná komplikace pro Hornets!
    66. Červená karta po 2. žluté
     
    67
    Domácí se dostali až na kraj hřiště, kde nakonec dokázali poslat míč doprostřed vápna, tam ale Dawson odebral míč zcela neúmyslně, pomohl tak však svému týmu.
     
    68
    Další kombinace Norwiche, Hernandez posunul na McLeana na hranici vápna, jenže tomu míč utekl a domácí museli až za polovinu.
     
    69
    Nyní už jsou ale opět v držení míče. Godfrey ho posunul až před vápno na Pukkiho, ten však musel přihrát zpět, protože neměl jinou možnost.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Will Hughes (Watford FC). Ten při souboji nedovoleně poslal k zemi McLeana.
     
    70
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Adrian Mariappa. Ze hřiště ta odchází zatím pravděpodobně nejlepší hráč zápasu.
     
    71
    Další tvrdá střela hostů! McLean napřáhl až zpoza vápna a vypálil opravdu krásnou střelu, který směřovala pod břevno. Foster ve výskoku jednou rukou perfektně zasahuje!
     
    72
    Domácí tedy kopali rohový kop, ale byl to jeden z nejhorších rohových kopů, co jsem kdy viděl. Jeden z hráčů Norwiche ho totiž ani neposlal do pole. Míč letěl za branku.
     
    73
    Holebas vhazoval u svého rohového praporku míč do hry. Hodil ho až skoro do středu na Hughese, který byl nedovoleně poslán k zemi, ale rozhodčí podobné zákroky dnes nepíská.
     
    74
    Domácí následně rychle přešli do útoku a vybojovali rohový kop. Ten sice nyní už poslali do hřiště, ale nepovedl se jim o moc lépe.
     
    75
    Norwich měl k dispozici nyní také přímý kop, ale rozehrál ho nakrátko a poté už si míč na své kopačky přebral tým hostů.
     
    77
    Hughes si nabíhal po levé straně kolem čáry do vápna. Byl však poslán k zemi a sudí už tentokrát odpískal. Hosté mají k dispozici volný přímý kop.
     
    78
    K tomu se postavil hráč číslo 25 – Holebas. Míč poslal pěkně do levé části vápna. Kdyby se tam v tu chvíli nacházel někdo z Watfordu, určitě by to byla zajímavá příležitost.
     
    79
    Po krátkých soubojích o míč, kdy si ho oba dva týmy několikrát vyměnily, nakonec rohový kop získali Hornets. Poslali ho ale přímo na hlavy obrany hráčů v žlutých dresech.
     
    80
    Zbývá nám posledních 10 minut do konce (+případné nastavení). Watford si i bez jednoho hráče počíná velmi dobře a Norwich vypadá, že pomalu ztrácí dech. Jen doplním, že ve statistice střely na branku vedou domácí 5:2.
     
    81
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Jamal Lewis, přichází Mario Vrančić. Domácí celek tak už vystřídal potřetí a naposledy.
     
    82
    Cantwell měl na starost volný přímý kop, který ale nezahrál vůbec dobře. Míč poslal místo do vápna úplně vysoko nad branku, někde mezi lidi na tribunu.
     
    83
    Andre Gray byl nyní ve velké příležitosti, jelikož sprintoval se spoluhráčem proti jednomu obránci, avšak místo přihrávky na volného hráče zvolil střelu. A branku přestřelil.
     
    85
    Jose Holebas nyní hodně přitvrdil v souboji a sudí Marriner už už chtěl vytáhnout kartu. Nakonec se tak ale nestalo. Norwich kope přímý kop.
     
    86
    K tomu se postavil Mario Vrancić. Jenže jeho střela našla pouze nejbližšího hráče ve zdi a míč se odráží na kopačky hostujícího celku.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Mario Vrančić (Norwich City). Jeho ostrý faul nemohl sudí ani omylem přehlídnout.
     
    88
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází José Holebas, přichází Adam Masina. I hosté tak už vystřídali naposled.
     
    89
    Masina byl poslán k zemi, ale sudí ještě předtím odpískal ofsajd. Brankář Foster míč poslal hodně daleko, až do vápna Norwiche, který už je velmi blízko k prohře.
     
    90
    I tento poločas se ještě značně protáhne, a bude to o celých pět minut!
     
    90+1
    Pasivní Norwich už jen čeká na momenty, kdy může nakopnout za obranu. Hráči se ani moc nesnaží odebírat míče, a když ho mají na nohou, tak kombinovat.
     
    90+2
    Godfrey, střední obránce Norwiche, se nyní octl ve vápně s míčem a poslal ho milimetry vedle tyčky Fosterovy branky! Obrovská šance na snížení!
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Adam Masina (Watford FC). Pátá udělená karta v zápase.
     
    90+4
    Následný přímý kop nic neřešil a Pukki sice pak vybojoval míč a dostal se s ním do vápna, jenže ho okamžitě obklíčilo několik hráčů a finský snajpr byl bezmocný.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání tedy vyhrává Watford. Dá se říct, že asi zaslouženě. I přes velký tlak nováčka dokázali podruhé skórovat a následně neinkasovali přestože hráli od 66. minuty v deseti. Norwich měl nějaké šance, avšak nedokázal je využít a nyní už je úplně na spodku tabulky.

    Tabulka:

    17. Everton – 11b.
    18. Watford – 8b.
    19. Southampton – 8b.
    20. Norwich – 7b.

    Děkuji, že jste dnešní přenos sledovali, a těším se zase příště – Jiří Polášek.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:13. (23:01:39)

    Jiří Polášek

    Branky: 2. Deulofeu, 52. A. Gray (Deulofeu)

    Karty:   86. M. Vrančić (NRW) – 49. Kabasele (WAT), 69. Hughes (WAT), 90+3. Masina (WAT)   65. Kabasele (WAT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:13.
    Norwich City: Krul – Aarons, Tettey (C), Godfrey, Lewis (81. M. Vrančić) – Trybull, McLean – Buendía (62. Cantwell), Stiepermann (62. Drmić), O. Hernández – Pukki.
    Náhradníci: Fährmann – Byram, M. Vrančić, Cantwell, Amadou, Srbeny, Drmić.

    Watford FC: Foster – Janmaat, Kabasele, C. Dawson, Cathcart, Holebas (88. Masina) – Hughes, Capoue (C), Doucouré – Deulofeu (70. Mariappa), Pereyra (31. A. Gray).
    Náhradníci: Gomes – Mariappa, Femenía, Masina, N. Chalobah, Deeney, A. Gray.

    Rozhodčí: Andre Marriner (Anglie)
    thejrc.org