Rusko – Česko 4:0 (kon.) | Kanada white – Česko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Kanada white
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Česko
Sobota 09.11.2019, 23:00 • Canalta Centre, Medicine Hat • World U17 Hockey Challenge • O 3. místo
Partner:
     
    Trenér Václav Eismann byl u předešlého úspěchu ještě jako asistent Petra Hakena, teď už jako hlavní kouč. A zdá se, že jeho zkušenosti opravdu pomohly.

    Ve finále turnaje si to rozdají hokejisté Spojených států a Ruska. Pro tuto chvíli vám přeju dobrou bronzovou noc! (01:47:07)
     
    Stejně jako předloni, také tentokrát stačily našemu týmu dvě výhry z šesti zápasů. Ale takový už je zkrátka formát turnaje! Češi se po velmi špatném začátku oklepali, rozehráli a už od druhého utkání ve skupině byli rovnocennými konkurenty všem soupeřům – těm zámořským i evropským. Obrovskou oporou jim byl brankář Tomáš Suchánek.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Kanada white – 4 (31)
    Česko – 3 (28)
     
    Česká reprezentace do 17 let tak na turnaji World Hockey Challenge v kanadských městech Medicine Hat a Swift Current získala historicky pátou medaili, z toho čtvrtý bronz. Na třetí příčku neoficiálního mistrovství světa se vrátila znovu po dvou letech, ročník 2003 napodobil předešlé hrdiny ročníku 2001.
     
    Konec zápasu.

     
    69:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to góóól!! Češi vítězí a jsou třetí na světě! Prodloužení čtyř proti čtyřem ukončil 14 sekund před jeho vypršením MARTIN RYŠAVÝ, který se bleskově otočil kolem branky, zasunul puk za gólmana a pak už jenom mohl s celým týmem jet slavit bronzové medaile – 2:3 po prodloužení! Asistence: Jiří Ticháček, Stanislav Svozil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Kanada white – 10 (27)
    Česko – 3 (25)
     
    O nových držitelích bronzových medailí tak bude muset rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    57:38
    Kanada white právě vstřelila branku!
    Bohužel, čeští hokejisté vedení neudrželi. Dvě minuty před koncem za Kanadu vyrovnává z přesilové hry MATTHEW SAVOIE – 2:2. Asistence: Carson Lambos.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Machů – 2 min., podrážení).
     
    48:14
    Vyloučení v týmu Česko (Ivo Sedláček – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Kanada white – 10 (17)
    Česko – 14 (22)
     
    Česká sedmnáctka je jednu třetinu od zisku bronzových medailí. Do vedení ji poslal Jakub Altrichter, ale ještě to bude hodně těžká dřina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.

    Tomáš Marný

    Branky a nahrávky: 8. Harrison (Stillman), 58. Savoie (Lambos) – 16. P. Moravec (Ticháček), 38. Altrichter (Měchura, Sedláček), 70. Ryšavý (Ticháček, Svozil)


    Kanada white: Rousseau (Brennan) – Richard, Lambos, Plandowski, Hinds, Legault, Sward, Enright – Guenther, Kidney, McTavish – Arnsby, Savoie, Sillinger – Stillman, Robidas, Beck – Mianscum, Pellerin, Harrison – Avon. Trenér: Sylvain Favreau.
    Česko: Suchánek (Král) – Špaček, Svozil, Machů, D. Moravec, Šedivý, Ticháček, Pinkas – Ryšavý, P. Moravec, Brada – Ramik, Szturc, Menšík – Sedláček, Brabenec, Půček – Gajda, Měchura, Pajer – Altrichter. Trenér: Václav Eismann.
    thejrc.org