Magnitogorsk – Čeljabinsk 5:2 (kon.) | Čerepovec – Barys 1:2 (po pr.) | Jaroslavl – Novosibirsk 2:0 (kon.)
Minsk – N.Novgorod 6:5 (2:0 po s.n.) | Kazaň – Omsk 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Spartak Moskva 2:3 (po pr.)
Dynamo Moskva – Nižněkamsk 3:6 (kon.) | Riga – Ufa 1:2 (po pr.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Avangard Omsk
Úterý 12.11.2019, 17:30 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Ak Bars Kazaň a Avangard Omsk.
     
    Ak Bars Kazaň

    Domácí Ak Bars Kazaň je Východní konferenci na prvním místě a dosud zapsali devětatřicet bodů. Po odehraných pětadvaceti utkáních mají na svém kontě devatenáct výher a šestkrát odešli z ledu jako poražený tým. Kazaň po třech domácích výhrách v řadě, kdy neztratila ani bod, nestačila na prvním venkovním tripu na Nižněkamsk, který ve svém teritoriu vyhrál 4:2. Tuto prohru pak hráči Kazaně odčinili před reprezentační přestávkou, kdy vyhráli 2:0 na půdě Čerepovce. Dne by před svými diváky na tuto výhru rádi navázali. Ale rozhodně je nečeká nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Patrice Cormier – 18 bodů (8+10)
    Kirill Petrov – 17 bodů (7+10)
    Mikael Wikstrand – 16 bodů (5+11)
     
    Avangard Omsk

    Hosté z Omsku se totiž v tabulce Východní konference nachází na druhém místě a Kazani tak dýchají na záda. Po pětadvaceti odehraných duelech mají Omští na svém kontě čtyřiatřicet bodů za patnáct výher a deset proher. Hráči Omsku mají nyní dvojzápasovou sérii výher. Před reprezentační pauzou zvítězili doma 3:2 nad Chabarovskem a poté 4:3 nad Dynamem Moskva. Na tyto dva úspěchy by dnes rádi navázali i na půdě Kazaně, ale i pro Omsk tento zápas nebude snadnou cestou k bodům. Čeká nás další zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Taylor Beck – 20 bodů (7+13)
    Kirill Semjonov – 19 bodů (7+12)
    Vjačeslav Vojnov – 17 bodů (7+10)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy spolu utkaly v osmifinále play-off KHL a Kazaň by na tuto sérii raději zapomněla. Prohrála totiž 0:4 na zápasy a Omsk tak šel ve vyřazovacích bojích dále a nakonec to dotáhl až do finále, kde jej vyřadil tým CSKA Moskva. Bars tak má svému soupeři určitě co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto duelu na československou stopu v podobě hráčů nenarazíme. V ani jednom klubu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista. Ovšem českou stopu bude mít utkání v podobě jednoho z hlavních sudích, jímž je Martin Fraňo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Jarullin, Wikstrand, Pedan, Chenkel, Rukavišnikov, Judin, Žuravljov – Azevedo (C), Cormier, K. Petrov – Galijev, A. Galimov, V. Tichonov – Frattin, Osnovin, Lukojanov (A) – E. Galimov, M. Gluchov (A), Fisenko – Kara.

    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Bondarev, Pokka, Martynov, Vojnov (A), Manuchov, Franson – Širokov, K. Semjonov, Andrighetto – Šumakov, Klinkhammer, Beck (A) – Dědunov, Stas (C), A. Potapov – I. Makarov, Pjanov, Košelev.

    Rozhodčí: Romaško, Fraňo – Viljugin, Nikolajev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hned po vhazování se dostali domácí hráči před branku Bobkova a ten hned musel zasahovat. Poté raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:30
    Ville Pokka sebral kotouč před vlastní brankou, objel ji a poté založil první akci Omsku. Hosté se udrželi chvíli v útočném pásmu, ale žádný nebezpečný pokus na Biljalova nevyslali.
     
    01:13
    Až nyní domácí Kazaň sebrala puk hráčům Omsku a snažila se dostat puk do středního pásma. Ovšem obrana Avangardu získala kotouč bleskově zpět.
     
    01:52
    Domácí mají ponechanou výhodu, pokud neskórují, zahrají si jako první přesilovou hru.
     
    02:01
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Potapov – 2 min., krosček).
     
    02:01
    Vhazuje se v pásmu Omsku, po levé ruce Igora Bobkova.
     
    02:31
    Kazaňští už roztáčejí přesilovkový kolotoč před jeho brankou, zatím se ale nedostali k žádné střele. Nicméně stále svírají svého soupeře v jeho vlastním teritoriu.
     
    02:42
    Obrana Omsku dostala puk pod kontrolu a poté ho okamžitě vyhodila až před domácí klec. Hráči Kazaně tak musejí zakládat další akci od svého brankáře.
     
    03:18
    A další vyhození kotouče před Timura Biljalova a ten hned po zisku puku posílá tento svým spoluhráčům, kteří jdou opět dopředu.
     
    04:01
    Potapov skáče na ledovou plochu, Omsk se tedy prvnímu oslabení ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    04:18
    Michail Fisenko to zkusil z pravého kruhu, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. Následně pak spěchali do útoku hosté, před Biljalovem nic nevymysleli.
     
    05:00
    Nyní musel zasahovat znovu Igor Bobkov. Osnovin šikovně před jeho brankovištěm tečoval puk po střele z levé strany a ten Bobkov pohotově chytil. Hra je opět přerušena.
     
    05:18
    Z těžkého úhlu vystřelil Justin Azevedo, ale střelu srazila obrana Omsku do bezpečí. Poté se před Biljalovem zjevili hosté, v rozletu je ovšem zastavili domácí obránci.
     
    06:12
    Podél levého mantinelu si nabruslil zpoza hostující branku Stanislav Galijev, poté poslal puk do prostoru mezi kruhy, kde na něj však nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.
     
    06:32
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    06:38
    Hned po krátké pauze šli do útoku hosté, zblízka to zkusil Rob Klinkhammer, ale u levé tyče si místo pohlídal Timur Biljalov, jenž dostal kotouč k sobě.
     
    07:50
    Po nepřesné akci hostů před domácí brankou znovu dostala puk do své moci obrana Kazaně a ta už zakládá bleskurychle další útočnou akci.
     
    08:25
    Biljalov zastavil střelu Pavla Dědunova, jenž chtěl za jeho záda dorazit střelu Pokky od modré čáry. Ovšem domácí brankář pohotově zakročil a poté přerušil hru.
     
    08:40
    Na druhé straně hned musel zakročit také Igor Bobkov, na něhož šli dva domácí hráči. Nedovolil jim však, aby otevřeli skóre tohoto zápasu.
     
    08:56
    Michail Gluchov se natahoval holí v prostoru mezi kruhy, ale marně. Nakonec na kotouč vůbec nedosáhl a získala ho opět omská obrana.
     
    09:41
    Matt Frattin objel soupeřovu branku, vybruslil si před Bobkova, jeho přízemní střela se ale jen otřela o jeho pravý beton. Do akce na druhé straně pak po zisku kotouče míří Omsk.
     
    10:27
    Jsme za polovinou první části hry a zatím jsme se nedočkali žádné branky. A to ani nějaké velké šance na obou stranách. Zatím si tak musíme ještě počkat.
     
    10:48
    Cody Franson natáhl svoji hokejku a srazil přihrávku soupeře. Hned na to bez čekání zatáhl puk před domácí branku, kde svádějí souboj o puk hráči na obou stranách.
     
    11:33
    Nakonec ho vyškrábli domácí a směřují už před Bobkovu branku.
     
    12:02
    Závar před brankou Avangardu, nikdo z domácích však nedokázal usměrnit puk za Bobkova záda. Následně pak už jdou na opačnou stranu zase hokejisté Omsku.
     
    13:03
    Následuje komerční přestávka.
     
    13:17
    Jeden na jednoho jel Rob Klinkhammer, poté z levého kruhu vyslal svižnou střelu, kterou ale domácí brankář ukryl pohotově do své lapačky.
     
    13:53
    Omsk opět zatopil domácím hráčům a dostal je pod tlak. Zblízka poté nezakončil přesně Andrej Stas a hosté kotouč záhy ztrácejí.
     
    14:33
    Jenže ho dostali zpět na své hokejky a před Biljalovem znovu musela nebezpečí hasit obrana Kazaně. Ta uspěla a domácí celek míří do rychlého protiútoku.
     
    15:05
    Stanislav Galijev vystřelil z prostoru mezi kruhy skrze obranu Omsku. Ta puk srazila do rohu, ale nedokázala ho pak vyhodit do neutrální zóny. Akce domácích tak pokračuje i nadále.
     
    16:22
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stanislav Galijev – 2 min., podrážení).
     
    16:25
    Taylor Beck napřáhl na pravém kruhu, pokus srazila obrana Kazaně mimo ohrožení Biljajevovy branky a hned na to ho pak poslala až před Bobkovu branku.
     
    17:08
    Hosté si vytvořili další menší tlak, od modré z první střílel Vjačeslav Vojnov, jeho tvrdá rána ale byla zablokována mimo. Opět se pak domácí celek osvobozuje.
     
    17:59
    Cody Franson napřáhl na modré čáře, jeho pokus směřoval na branku Kazaně, tam ho ale znovu srazila obrana do bezpečí a ještě jednou se domácí osvobozují. Tohle oslabení už zvládnou.
     
    18:22
    Kazaň je už v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Ještě musel zakročit Igor Bobkov, jenž do lapačky ukryl pokus domácích z levého kruhu. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    19:35
    Nahozený kotouč před domácí branku nesklepl Sergej Šumakov před Biljajevem a ten mohl být v klidu. Ještě se tak do útoku dostávají hráči Kazaně.
     
    19:48
    Dvanáct vteřin před koncem první části hry se ještě vhazovalo ve středním pásmu blíže brance Omsku. Domácí se totiž dopustili ofsajdové pasti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme se nedočkali ani jedné branky a stále se tak neotevřelo skóre tohoto duelu. Největší šanci měl ve čtrnácté minutě Rob Klinkhammer, jenž z levého kruhu nechal vyniknout domácího brankáře Biljajeva, který pohotově zakročil svojí lapačkou. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 14 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté se hned na úvod druhé třetiny dostali před branku domácích, ale Biljajev nemusel zasahovat. Nešla na něho žádná střela.
     
    20:51
    Matt Frattin v rohu kluziště v útočném pásmu vybojoval puk, poslal ho do mezikruží, ale svého spoluhráče přihrávkou nenašel.
     
    21:29
    Kirill Semjonov vybojoval puk a napřáhl ke střele z pravého kruhu, kotouč však zaletěl pouze vedle Biljajevovy branky. Nicméně stále hosté tlačí před jeho brankou.
     
    22:33
    Kirill Petrov svižnou ranou z pravého kruhu poslal kotouč na branku soupeře, ale Igor Bobkov si dokázal poradit a jeho pokus srazil mimo.
     
    23:32
    Nyní musel proti Potapovově střele z levé strany zakročit Biljajev, jenž sklapl betony a podržel svůj tým. Následně pak nechal hru raději přerušit.
     
    23:48
    Akce vystřídala akci a po té domácí se do šance dostali také hosté. Jejich střela ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    24:43
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre tohoto zápasu a jdou do vedení. MICHAIL FISENKO nejprve vystřelil z bekhendu z pravé strany, kotouč ale nedostal pod kontrolu Bobkov a následně pak k jeho pravé tyči dorazil svou vlastní střelu Fisenko a hosté musí dotahovat manko – 1:0. Asistence: Arťom Lukojanov a Roman Rukavišnikov.
    24:43 Michail FISENKO - 1:0
     
    26:17
    Domácí ožili a čím dál více se tlačí před Bobkovu branku. nyní střílel pohotově Daniil Žuravljov, ale jeho střelu srazil betonem Bobkov vedle.
     
    27:11
    A znovu Michail Fisenko, ten si dojel kotouč v útočném pásmu, ale z pravého kruhu se mu nepovedlo zakončit. Stále však Kazaň drží útočné pásmo.
     
    27:42
    Justin Azevedo si nabruslil blíže brance soupeře, ale v mezikruží se nedočkal přihrávky od spoluhráče a hned na to získávají puk zase hosté, kteří už přenášejí hru na opačnou stranu.
     
    28:45
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:51
    Stanislav Galijev zpoza hostující branky poslal puk do prostoru mezi kruhy, ten si však adresáta nenašel. A do své moci ho znovu dostali hráči Omsku.
     
    29:48
    Biljalov hasil nebezpečí po střele Taylora Becka, který to zkusil z pravého kruhu.
     
    30:05
    Semjon Košelev napřáhl na pravém kruhu a jeho střelu pak obrana Kazaně srazila do bezpečí. Domácí tak udrželi svůj těsný náskok a míří tak do akce.
     
    30:44
    Vjačeslav Vojnov objel branku domácích a i když mu kotouč přeskakoval, nakonec vystřelil. Jenže jenom mimo branku soupeře.
     
    31:49
    Cody Franson přízemní střelou od modré čáry dostal puk do brankoviště Kazaně, ale tam ho obrana domácích dostala do bezpečí.
     
    32:21
    Další komerční přestávka.
     
    32:36
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Judin – 2 min., podrážení).
     
    33:12
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Taylor Beck – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:56
    Hraje se ve čtyřech hráčích. Dlouho se drželi domácí hráči v pásmu hostů, nakonec ale nevystřelili a kotouč tak končí v neutrální zóně.
     
    34:36
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    35:12
    Také hosté jsou už kompletní.
     
    35:31
    Beck operoval před brankou Kazaně, kde sklepával puk po střele z pravé strany, ale neúspěšně. Hned poté míří do akce domácí, kteří získali puk.
     
    36:15
    Biljajev nyní musel natáhnout svoji hůl, aby zakročil proti střele hostujícího hráče. Dostal puk do rohu a tam si ho převzala obrana Kazaně.
     
    37:31
    Další pěkná akce Avangardu, Šumakov pohotově dorážel před Biljajevem, ale nakonec kotouč za jeho zády nekončí. Domácí si teď notně oddychli.
     
    37:35
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Rob Klinkhammer – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    37:39
    Patrice Cormier nadvakrát zakončoval před Bobkovem, ale ten tuto situaci ustál. Následně pak se hosté dostali na kotouč a vyhazují ho až před domácí branku.
     
    38:15
    A znovu se hosté osvobozují a šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Domácí se natlačili před branku Omsku, kde se pokusili o další střelu, která by mohla znamenat navýšení skóre. Místo toho se ale k puku dostal Omsk a vyhodil ho pryč. Šetří další vteřiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme se už branky dočkali, když skóre otevřel Michail Fisenko, jenž poslal Kazaň do vedení. Poté se už skóre neměnilo a po druhé části hry se tak lépe do kabin jde Kazani, která má v zádech jednobrankový náskok a na začátku třetí třetiny bude dohrávat svou přesilovou hru. Třetí perioda začne přibližně v 19:15.
     
    Střely na branku: 29 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hostující brankář musel zasahovat proti střele Kirilla Petrova, jenž střílel z pravé strany. Hra je přerušena.
     
    41:35
    Omsk je v plném počtu.
     
    41:56
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí navyšují své vedení. Před hostující brankou se do střely opřel VLADISLAV KARA a prostřelil brankáře Bobkova. Ten tak podruhé dnes loví kotouč ze své sítě – 2:0. Asistence: Viktor Tichonov a Stanislav Galijev.
    41:56 Vladislav KARA - 2:0
     
    42:41
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kristian Chenkel – 2 min., držení).
     
    44:02
    Ve vlastním oslabení se do šance dostala domácí Kazaň a zasahovat musel Bobkov. Nyní už mají puk hosté a míří před domácí branku.
     
    44:41
    Kazaň je už v plném počtu.
     
    46:48
    Domácí jsou při chuti a znovu se dostali do další šance před hostující brankou, ale tentokráte Bobkov spolehlivě zasáhl a zabránil další šanci Kazaně.
     
    47:58
    Sergej Širokov z levé strany vyslal přízemní střelu, která ale končí jen mimo tři tyče.
     
    49:47
    Po pravé straně šel do útočného pásma Michail Gluchov, jenž se ale k žádnému zakončení nedostal.
     
    50:39
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí mají stále dvoubrankový náskok. Uvidíme, zda se hosté ještě dostanou minimálně na kontaktní branku.
     
    51:49
    Obrana Omsku dostala puk pod kontrolu a zavezla ho do útočného pásma. Jenže před brankou Biljajeva nikdo z hostů nevystřelil.
     
    52:44
    Kazaň neustále tlačí před Bobkovem, ten zatím své spoluhráče drží dalším zákrokem.
     
    53:21
    Hostům začíná ubíhat velmi rychle čas. Naopak domácí hráči by už byli nejraději v kabině, aby utkání skončilo. Kazaň začíná svůj náskok bránit.
     
    54:07
    Osnovin tečoval puk před Bobkovem, ale kotouč za jeho záda neprocpal.
     
    55:03
    Kristian Chenkel nahodil puk do útočného pásma, tam ho ale nikdo ze spoluhráčů nesebral. Následně pak dostali hosté puk do neutrální zóny.
     
    56:07
    Hráči Kazaně nadále drží kotouč co nejdále od své branky a nepouštějí soupeře do ohrožení Biljajevovy branky.
     
    56:31
    Nyní už ale hosté operovali před jeho brankou, ale jejich pokus si brankář Kazaně pohlídal a dostal kotouč do lapačky.
     
    56:51
    Osnovin pálil z pravého kruhu a jeho pokus končí jen vedle Bobkovovy klece.
     
    57:37
    Avangard hraje se šesti hráči v poli a bez brankáře.
     
    57:55
    A nyní měli hosté obrovský tlak před brankou Kazaně, domácí ho ale ustáli a nyní je hra přerušena.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:06
    Kazaň vstřelila branku!
    A je zřejmě hotovo. JUSTIN AZEVEDO zachytil kotouč a u modré čáry si počkal jednou nohou ve středním pásmu, aby nebyl v ofsajdu a poté udělal pár kroků navíc a zakončil do prázdné klece – 3:0. Bez asistence.
    58:06 Justin AZEVEDO - 3:0
     
    58:06
    Ještě ale video zkoumalo, zda nebyl Azevedo v ofsajdové pasti. Nakonec se to neprokázalo a jeho gól tak platí!
     
    59:24
    Zápas se už jen dohrává, většinou mají puk domácí hráči a už se ho snaží držet co nejdále od branky Biljajeva.
     
    59:31
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Daniil Žuravljov – 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 8 149 diváků.
     
    Je dobojováno. Kazaň nakonec ve třetí třetině vsítila další dva góly, tím třetím pečetil výhru střelou do prázdné branky Justin Azevedo a bere tak na domácím ledě výhru. Hosté naopak z Kazaně neodvezou ani jeden bod. Sledovali jsme zajímavou bitvu, která vyzněla lépe pro Ak Bars.
     
    Střely na branku: 31 – 20
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto duelu jsme na československou stopu v podobě hráčů nenarazili. V ani jednom klubu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista. Ovšem českou stopu zaznamenal hlavní rozhodčí, jímž byl Martin Fraňo.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:58:52)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 25. Fisenko (Lukojanov, Rukavišnikov), 42. Kara (V. Tichonov, Galijev), 59. Azevedo


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Jarullin, Wikstrand, Pedan, Chenkel, Rukavišnikov, Judin, Žuravljov – Azevedo (C), Cormier, K. Petrov – Galijev, A. Galimov, V. Tichonov – Frattin, Osnovin, Lukojanov (A) – E. Galimov, M. Gluchov (A), Fisenko – Kara.
    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Bondarev, Pokka, Martynov, Vojnov (A), Manuchov, Franson – Širokov, K. Semjonov, Andrighetto – Šumakov, Klinkhammer, Beck (A) – Dědunov, Stas (C), A. Potapov – I. Makarov, Pjanov, Košelev.

    Rozhodčí: Romaško, Fraňo – Viljugin, Nikolajev

    Diváci: 8 149
    thejrc.org