Montreal – Columbus 3:2 (1:0 po s.n.) | Boston – Florida 4:5 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
St. Louis – Arizona 2:3 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – Colorado 0:4 (kon.) | Anaheim – Detroit 3:4 (po pr.)
Vancouver – Nashville 5:3 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 3:1 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
Montreal Canadiens
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 13.11.2019, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (04:03:50)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL) 1+0, 3 střely na branku, 1 hit, čas na ledě – 14:19.
     
    Dnešní utkání sledovalo 20 758 diváků.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Carey Price (MTL) úspěšnost 94,3%
    2. Jonathan Drouin (MTL) 1+0 (rozh. nájezd)
    3. Zach Werenski (CBJ) 1+1
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 32 – 35
    Přesilové hry: 0/2 – 0/3
    Vhazování: 55% – 45%
    Zblokované střely: 10 – 23
    Hity: 21 – 28
     
    Je konec! Montreal neskutečně srovnal třicet vteřin před koncem třetiny, načež se raduje ze zisku dvou bodů! Jako jediný totiž v nájezdech uspěl Jonathan Drouin, jenž se prosadil gólem mezi betony. Blue Jackets se tak musí spokojit s bodem, přestože v zápase dvakrát vedli.
     
    Konec zápasu.
    Jonathan DROUIN - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Autorem vítězné branky je JONATHAN DROUIN.
     
    3. série
    1:0
    Oliver Bjorkstrand zkoušel střílet pod horní tyčku nebo mezi ruku a tělo, ale neuspěl! Carey Price měl dobře postavenou výstroj, takže je rozhodnuto!
     
    3. série
    1:0
    Nick Cousins ještě nerozhoduje! Zkoušel to nad beton, ale trefil právě jen ten beton.
     
    2. série
    1:0
    Gustav Nyquist střílel mezi betony, ale Carey Price je stihl sklapnout včas!
     
    2. série
    1:0
    Jonathan Drouin jel celkem dlouho. Roztáhl si gólmana, načež mu poslal puk mezi betony!
     
    1. série
    0:0
    Cam Atkinson jel jako další. Brankáře sice překonal, jenže trefil tyčku! Krásný nájezd.
     
    1. série
    0:0
    Paul Byron se rozjel jako první, ale Elvis Merzlikins vytáhl zákrok lapačkou.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:15
    Ben Chiarot hledal zpětným pasem spoluhráče, který měl rychlost a mohl by jet sám na gólmana. To by však nejprve musel kotouč zpracovat.
     
    64:00
    Minuta do konce prodloužení! Samostatné nájezdy nám začínají klepat na dveře.
     
    63:32
    Victor Mete je na ledě!
     
    63:12
    Seth Jones se nyní ocitl ve velmi dobré pozici! Najel si totiž na vrcholek kruhu, ale proti jeho ráně do horních pater branky tasil Carey Price svou lapačku!
     
    62:47
    Zach Werenski si najel od modré do lepší střelecké pozice, ovšem Carey Price jeho ránu dobře viděl a dokázal ji vyrazit vyrážečkou.
     
    62:15
    Nick Suzuki vybojoval kotouč na své obranné modré a hnal se vstříc brankáři. Zkoušel pálit na zadní tyč, ale Elvis Merzlikins zasáhl betonem.
     
    61:50
    Columbus má skvělou šanci na rozhodnutí dnešního utkání. Hraje totiž přesilovou hru čtyři na tři, takže na ledě je i celkem hodně prostoru.
     
    61:32
    Nyní už to byla obrovská šance! Hráč hostí totiž pelášil sám na gólmana, kdy mohl poslat puk ještě dozadu. Victor Mete ho v tu chvíli jasně podržel a jde si odpykat trest, může být ale rád, že z toho nebyl rovnou nájezd!
     
    61:32
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Victor Mete – 2 min., držení).
     
    61:05
    Jenže Canadiens se u kotouče udrželi. Takhle raději vzali zpátečku za svou branku, kdy se rozhodli pro střídání. Zatím jsme neviděli velkou šanci.
     
    60:40
    Montreal držel celkem dlouho kotouč na svých hokejkách, až se Max Domi odhodlal ke střele. Ta však byla jen sražena do rohu kluziště.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak třetí třetina opravdu přinesla reklamu na hokej a diváci se konečně mohli v hale bavit! Montreal navíc celkem brzy srovnal, když se trefil Brendan Gallagher vcelku nenápadnou střelou. Následně jsme viděli velké věci v posledních dvou minutách, kdy se nejprve trefil Zach Werenski, načež srovnal Tomáš Tatar. Jde se tedy do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:21 Tomáš TATAR - 2:2
     
    59:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Neskutečné, co se tady děje v poslední minutě, jelikož je zase vyrovnáno! TOMÁŠ TATAR totiž dostal nabito na kruh a jeho rána z první byla nechytatelná! Hra v šesti se domácím vyplatila. Asistence: Nick Suzuki a Phillip Danault.
     
    58:51
    Jeff Petry mohl pálit z dobré pozice, místo toho raději jen nahrál. Canadiens e začíná hodně rychle krátit čas a měli štěstí, že puk se otřel o tyčku prázdné sítě!
     
    58:30
    Domácí hrají v šesti lidech v poli!
    58:09 Zach WERENSKI - 1:2
     
    58:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    necelé dvě minuty do konce a hostující celek jde znovu do vedení, Montreal to bude mít obrovsky těžké! ZACH WERENSKI stihl dojet pro puk ze střídačky. Namířil si to až na vrcholek kruhu, odkud bezpečně trefil vzdálenější tyč! Asistence: Riley Nash a Cam Atkinson.
     
    57:40
    Artturi Lehkonen si najel do dobré pozice na vrcholek kruhu, ale jeho střla mířená na zadní tyč branku minula o veliký kus.
     
    57:23
    Gustav Nyquist se hnal s pukem do útočné třetiny, ovšem někdo z jeho spoluhráčů byl nedočkavý na modré, takže je odpískán ofsajd, a to úmyslný.
     
    56:46
    Domácí se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, jenže nejsou vůbec úspěšní. To spíše útočí hosté po rychlých protiútocích.
     
    56:12
    Dean Kukan dostal tvrdou ránu od modré někam do nohy a doslova odkulhal na střídačku. Je vidět podle výrazu ve tváři, že rána hodně štípla.
     
    55:49
    Jenže stačila jedna nepřesnost a viděli jsme šanci na druhé straně! Tam přišel totiž únik podél mantinelu, ale následná střela šla hodně vedle.
     
    55:17
    Victor Mete to nyní neměl vůbec ulehčené od spoluhráčů a musel se bít o puk u mantinelu. Tento souboj však vyhrál, a tak jeho tým pokračuje s pukem.
     
    54:41
    Jenže na nějaký tlak to zatím nevypadá v podání ani jednoho týmu. Spíše se oba soustředí na obranu, každá chyba nyní může být rozhodující.
     
    54:20
    O něco aktivněji se zatím jeví hráči Canadiens. Ono se ale není co divit. Vstřelená branka je evidentně nakopla, navíc hrají na domácím ledě.
    53:40 Velká šance Wennberga
     
    53:40
    Neskutečné, nyní opravdová gólová šance přišla, jenže zůstala nevyužita! Alexander Wennberg dostal přihrávku na střed hřiště, když byl Carey Price mimo svou pozici. Přesto dokázal puk ztlumit betonem, načež ho schoval i pod lapačku!
     
    53:26
    Hra se v posledních minutách stěhuje z jedné strany na druhou. Je škoda, že nevidíme nějaké vyložené šance, které stále nepřicházejí a prodloužení se blíží.
     
    53:00
    Carey Price znovu vypomohl svému mančaftu s rozehrávkou a nechybělo moc, aby z toho byla dobrá šance. Tu ovšem zradilo špatné zpracování.
     
    52:21
    Dean Kukan si sjel do lepší pozice na vrcholek kruhu a vyslal krásnou ránu pod horní tyčku.Domácí gólman však předvedl velmi dobrý zákrok ramenem.
     
    51:51
    Nyní už to byla zajímavější přihrávka mezi obránce, ale hráč hostí ji nedokázal zpracovat. Carey Price byl tak u puku první a rovnou rozehrál.
     
    51:14
    Hra se vrátí zase před branku hostujícího gólmana. Blue Jackets si totiž nerozuměli v rozehrávce, která tak skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    50:30
    Max Domi v obrovské šanci na vstřelení vedoucí branky! Už si totiž najížděl za obránce, když si chtěl obhodit gólmana. V tu chvíli se však ocitl na zemi, rozhodčí však faul nepíská!
     
    50:00
    Je za námi přesně polovina třetí části a vítězi utkání nejsme o nic blíže než na začátku utkání. Dokáže jeden z týmů rozhodnout nebo půjdeme do prodloužení?
     
    49:25
    Eric Robinson nyní mohl zacílit na svou druhou branku! Dostal se totiž k puku v podobné pozici jako předtím, jenže tentokrát Carey Price zasáhl!
     
    48:50
    K vidění byla střela od modré v podání domácího obránce, která se odrážela všemožně. Přesto nakonec nezamířila mezi tři tyče.
     
    48:05
    Rozhodně můžeme říct, že třetí třetina je z pohledu diváka tou nejatraktivnější. Viděli jsme brzkou branku a oba týmy chtějí rozhodnou v šedesáti minutách.
     
    47:22
    Joel Armia byl sice těsně bráněn, přesto se dostal k puku v útočné třetině! Ten si navíc ještě narazila a jeho ránu musel Elvis Merzlikins vyrazit vyrážečkou.
     
    46:56
    Alexander Wennberg nedokázal zpracovat puk, takže se k němu hnali soupeři. Hostující desítka ho chtěla v pádu poslat na obránce, ale netrefila ho.
     
    46:18
    Seth Jones jen nahodil puk podél mantinelu, kde se k němu však dostali domácí hráči. Ti si ale nerozuměli a poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    45:30
    Phillip Danault si najel na vrcholek kruhu, odkud pálil zápěstím, ale jeho svižná střela byla zastavena hokejkou, která byla před ním.
     
    44:53
    Zatím vidíme rozhodně nejzajímavější pasáž za celé utkání. Zach Werenski si připsal další pokus na branku, ale Carey Price má puk ve své lapačce.
     
    44:20
    Nyní jsme viděli rozmíšku před brankou domácího gólmana, ale rozhodčí nakonec žádné tresty neudělili. Ve hře se bude pokračovat v pěti na obou stranách.
    43:27 Brendan GALLAGHER - 1:1
     
    43:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nyní už je to ale jasně regulérní branka a na domácím stadioně je tedy srovnáno! BRENDAN GALLAGHER vyslal střelu kousek za modrou čárou a Elvis Merzlikins si nepohlídal mezírku mezi betony! Asistence: Victor Mete a Shea Weber.
     
    42:20
    A hned gólovka na straně Montrealu! Domácí hráč si najel na střed hřiště, kam dostal přihrávku a měl před sebou jen gólmana. Přesto vůbec netrefil bránu, to jsou důležité okamžiky!
    42:00 Neuznaná branka domácího celku
     
    42:00
    Nyní se sice domácí radovali z branky, jenže sudí okamžitě rozpažuje! Max Domi totiž trefil kotouč jasně vysokou holí někde nad svou helmou, čehož si sudí všiml a správě branku neuznal.
     
    41:35
    Elvis Merzlikins pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ale domácí se okamžitě dostali k puku a zatápí svým soupeřům v obranném pásmu.
     
    41:00
    Columbus zatím drží kotouč na svých hokejkách, a to navíc v obranném pásmu. Canadiens by měli začít napadat rozehru soupeře.
     
    40:20
    Už nám začala i poslední třetina, která snad přinese mnohem více hokejové zábavy než předešlé dvě. Nyní však domácí celek nadále o gól prohrává.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 25 – 26
    Přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vhazování: 63% – 37%
    Zblokované střely: 3 -12
    Hity: 8 – 18
     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního utkání a diváci se tedy zatím moc bavit nemohou. Nevidíme moc atraktivní hokej na jedné či druhé straně, což navíc přineslo jen jednu branku. Uvidíme, jestli se dokáže Montreal v poslední třetině vzchopit, nebo doma padne.

    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Ne, takhle to na domácí straně opravdu nepůjde. Hráč Montrealu si to namířil mezi trojici hráčů, ovšem neměl proti nim ani tu nejmenší šanci.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:28
    Už se nám blíží ke konci i druhá třetině, která moc hokejové krásy teda nenabídla. Spíše žádnou. Vypadá to, že Columbus bude nadále vést o gól.
     
    37:49
    Nate Thompson si nahodil kotouč do útočného pásma, kde o něj musel také zabojovat. Měl proti sobě ale dva soupeře, proti kterým neměl žádnou šanci.
     
    37:15
    Riley Nash je na ledě!
     
    36:32
    Domácím pomalu ale jistě už uběhla minuta z početní výhody. Během té jsme neviděli žádnou zajímavou střelu, natož nějakou dobrou kombinaci.
     
    35:52
    Canadiens se dnes v početních výhodách trochu trápí. Mají problém vymyslet nějakou kloudnou akci, tentokrát je například zastavilo ofsajdové postavení.
     
    35:21
    domácí obránce nyní dostal nabito na modrou a jeho dobrou dělovku musel Elvis Merzlikins vyrazit betonem. Následně jeho spoluhráči vyhodili.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Riley Nash – 2 min., držení).
     
    34:53
    Zach Werenski vyslal tvrdou ránu od modré, kterou musel Carey Price vyrazit vyrážečkou. My však uvidíme přesilovou hru na straně domácích!
     
    34:14
    Nakonec si obránce hostí odvedl lékař, tak uvidíme, jestli ještě naskočí do hry. Navíc by to pro něj byla obrovská smůla hned si obnovit zranění.
     
    33:53
    Tohle by byla komplikace pro Columbus! Ryan Murray dnes nastupuje po zlomenině ruky, jenže nyní do ní dostal pukem a zůstává sedět na ledě!
     
    33:24
    Max Domi nahrál do jízdy obránci, který mohl pálit z první do poloodkryté sítě, jenže vůbec nevystřelil! Tohle by mohlo domácí hráče hodně mrzet.
     
    32:45
    Canadiens nyní mohli využít, že na ledě už byla velmi unavená pětka hostí. Ta však dostal puk do středního pásma a část z hráčů přece jen stihla vystřídat.
     
    32:11
    Domácí hráči jsou usazení v útočné třetině, kde jsou i celkem nebezpeční. Jejich problémem je však přesnost střelby, která je opravdu špatná.
     
    31:33
    Tomáš Tatar to nyní myslel dobře, škoda, že to domácím nevyšlo! Přihrávka totiž mířila za obránce, ale domácímu hráči nakonec odskočila od hokejky.
     
    31:11
    Tato rozehrávka se Blue Jackets ani trochu nepovedla. Minula totiž všechny hokejky hokejistů v bílém a skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    30:50
    Brendan Gallagher chtěl evidentně celou dobu někomu nahrát, ale nebylo komu. Proto vyslal střelu, jenže mířil přesně do míst, kde byl Elvis Merzlikins připraven.
     
    30:02
    Je za námi přesně polovina zápasu, po které je to stále jen o jednu branku. Joel Armia si nyní najížděl na střed hřiště, ale přihrávka byla moc dlouhá.
     
    29:27
    Viděli jsme celkem dlouhý souboj u mantinelu v obranném pásmu domácích, který sice nakonec vyhrál Columbus, přesto musel pro puk zpět do obrany.
     
    28:48
    To nebyla vůbec špatná šance, do které se dostali hosté naprosto z ničeho nic! Alexander Wennberg se dostal k odraženému puk, ale dělovkou pálil vedle.
     
    28:20
    Střely na branku: 18 – 20
     
    28:01
    Montreal se hnal do přečíslení dva na jednoho a hostující gólman musel zůstat na pozor. Střelu z úhlu ovšem našel celkem snadno ve své lapačce.
     
    27:30
    Nick Cousins napříhl na vrcholku kruhu a vyslal dobrou ránu, kterou Elvis Merzlikins vyrazil před sebe. Následně zahráli jeho spoluhráči jen na zakázané uvolnění.
     
    27:09
    Zach Werenski je na ledě!
     
    26:40
    Zatím to nevypadá, že početní výhoda na domácí straně bude úspěšná. Těsně před jejím koncem se totiž domácí provinili jen ofsajdovým postavením.
     
    26:12
    Domácí se sice snaží být hodně aktivní v útočné třetině, na druhou stranu Modrokabátníci se zatím bez nějakých větších problémů brání přesilovce.
     
    25:40
    Hned v úvodu přesilové hry jsme viděli velmi zajímavou možnost, ale dobrá rána nakonec nedolétla až do branky, jelikož byla sražena jedním z hostí.
     
    25:09
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Zach Werenski – 2 min., hákování).
     
    24:48
    Nyní jsme však viděli konečně alespoň střelu! Postaral se o ní Gustav Nyquist, ovšem jeho ránu Carey Price vyrazil do rohu kluziště.
     
    24:10
    Nick Suzuki se zkoušel sám probít až do útočného pásma, ale svou snahu vzdal celkem brzo. Ani jeden z týmů se nemůže pořádně dostat přes střední pásmo.
     
    23:26
    Hosté zahráli vysokou holí, a tak se vhazovalo v jejich obranném pásmu. Montreal toho ovšem nijak nevyužil a musel vyklidit útočnou třetinu.
     
    23:14
    Na začátku druhé třetiny se snad přerušili zatím jen jednou, a to hned na jejím samotném začátku. Bohužel to zatím nějakou plynulost do hry nepřineslo.
     
    22:28
    Jenže to nakonec nestačilo. Zatím jsme ve druhé třetině neviděli nějakou zajímavější střelu nebo situaci před jednou či onou brankou.
     
    21:50
    Columbus se na chvilku ocitl v útočné třetině. Už to vypadalo, že domácí pošlou puk do středního pásma, ovšem skvělý reflex prokázal Gustav Nyquist.
     
    21:10
    Joel Armia podržel kotouč a najel si na střed hřiště. Poté vypálil, ale jeho rána šla mimo a kotouč se dostal až do středního pásma.
     
    20:24
    Canadiens sice vyhráli buly v útočném pásmu, ale následná střela nebyla vůbec přesná. Ovšem ani Columbus neprověřil gólmana na druhé straně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 11 – 15
    Přesilové hry: 0/0 – 0/2
    Vhazování: 61% – 39%
    Zblokované střely: 1 – 5
    Hity: 3 – 13
     
    Je za námi první třetina, po které nakonec vedou hosté o jednu branku! Celou dobu jsme viděli vyrovnanou periodu, kdy oba gólmani musei vytáhnout velmi těžké zákroky. Přesto se Columbus prosadil. Emil Bemström totiž našel před brankou volného Erica Robinsona, jenž si střelou mezi betony připsal první branku v NHL.

    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Tomáš Tatar se musel vrátit pro puk do svého obranného pásma a vypadá to, že hosté půjdou do kabin s jednobrankovým náskokem po první části.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:19
    Montreal by chtěl odpovědět ještě do konce třetiny, ale zatím to tak nevypadá. Blue Jackets totiž vyhodili puk tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
    16:46 Eric ROBINSON - 0:1
     
    16:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tohle je první start v sezóně jako hrom! Carey Price vyrazil těžkou střelu jen vedle sebe, kde byl Emil Bemström, který poslal kotouč před branku. Tam byl připravený ERIC ROBINSON, jenž si v prvním utkání v letošní sezóně připisuje premiérovou branku v NHL! Asistence: Emil Bemström a Zach Werenski.
     
    16:18
    Elvis Merzlikins je v posledních minutách přece jen podstatně více zaměstnaným brankářem. Max Domi si připsal střelecký pokus, ale nebyl úspěšný.
     
    16:04
    Následně navíc domácí ujel kotouč až za modrou čáru. Hra se však vrátí před gólmana Columbusu, jelikož hosté zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    15:25
    Tlak v podání Canadiens trvá! Jeff Petry Vyslal dobře mířenou střelu do růžku, kterou gólman hostí vyrazil jen před sebe. Přesto puk nikdo do branky nedorazil.
     
    14:49
    Montreal byl nyní v tlaku v útočné třetině, přesto jsme branku stále neviděli. Brendan Gallagher pálil hned dvakrát,ovšem Elvis Merzlikins pokaždé zasáhl.
     
    14:30
    Pěkná myšlenka na domácí straně, která nevyšla jen o kousek! Nate Thompson ujel do rychlé protiakce, kdy posílal puk na teč, jenže Domi na něj o malý kousek nedosáhl!
     
    14:00
    Zbývá nám posledních šest minut v této třetině a branku jsme zatím neviděli. Střel na bránu bylo dost, stejně tak zajímavých šancí, tak snad se někdo brzy trefí.
     
    13:20
    Domácí hráč se hnal se spoluhráčem do zajímavé protiakce. Nakonec to vzal celé na sebe, kdy si chtěl hodit puk na střed hřiště, jenže upadl.
     
    12:56
    Střely na branku: 8 – 10
     
    12:24
    Poté navíc ještě Monteal zahrál na zakázané uvolnění a vypadalo to na perné chvilky. Ty se však nakonec nekonaly, jelikož domácí rychle získali kotouč.
     
    11:51
    Carey Price nyní teď týmu svým pase nepomohl. Poslal totiž puk jen na obsazeného Bretta Kulaka, který ho ve svém obranném pásmu posléze ztratil.
     
    11:11
    Nate Thompson srazil střelu svého spoluhráče před sebe, jenže se dostal k puku a pálil z otočky. Jeho rána na bližší tyč šla každopádně těsně vedle.
     
    10:47
    Max Domi se rozjel proti svému soupeři s pukem jako tank a dosáhl svého. Hráč Blue Jackets se mu totiž vyhl, jenže při tomto manévru zapomněl puk za sebou.
     
    10:12
    Na druhé straně už zase útočili domácí, kteří působí přece jen aktivnějším dojmem. Střela od modré byla ale sražena první stojícím hráčem Columbusu.
     
    09:45
    Carey Price předvedl několik skvělých zákroků v této početní nevýhodě svého týmu a jen díky němu a dobře postaveným tyčím je to stále remíza.
     
    09:33
    Shea Weber je na ledě!
     
    08:57
    Další zajímavá střela, která se nakonec možná odrazila i od tyčky! Cam Atkinson vyslal střelu zápěstím z vrcholku kruhu, ale jeho ránu zastavila tyč.
     
    08:37
    Nyní se jim to už konečně povedlo a byla z toho vcelku velká šance! Gustav Nyquist několikrát dorážel na hranici brankoviště, ovšem Carey Price udržel puk ve své výstroji.
     
    08:12
    Zatím to nevypadá, že početní výhody budou silnou stránkou Columbusu. Ten se totiž znovu nemůže dostat s pukem na holi až do útočného pásma.
     
    07:45
    Canadiens začali i toto oslabení na výbornou. Po buly se dostali ke kotouči a poslali ho přes všechny čáry, až za branku gólmana Blue Jackets.
     
    07:33
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., podrážení).
     
    07:20
    Carey Price pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, přesto získali hosté puk v útočné třetině. Boone Jenner si najel na střed hřiště, ale mířil přesně doprostřed.
     
    06:40
    Care Fleury byl dalším hráčem, který vyzkoušel pozornost gólmana hostujícího celku. Jeho rána od modré byla dobře vidět, a tak je po zákroku přerušeno.
     
    06:30
    To už vypadalo zajímavě! Brett Kulak nahodil puk od modré, který byl nejspíše ještě tečovaný. Elvis Merzlikins vyrazil kotouč s problémy vedle sebe, ale domácí hráč nedokázal zasunout puk do sítě.
     
    05:54
    Shea Weber je na ledě!
     
    05:27
    Nyní už tam konečně hosté jsou! Carey Price se nakonec musel mít na pořádném pozoru, ale střelu ze strany vyrazil a jeho spoluhráči puk odpálili.
     
    04:58
    Tak tato přesilová hra není v podání Blue Jackets ani trochu povedená. Vůbec se nemohou dostat do nějaké kombinace, natož k zajímavé střele.
     
    04:16
    S prvním útokem však paradoxně přispěchal Montreal. Ten však zastavil ofsajd, jenže hosté se po následném buly nemohou dostat do útočného pásma.
     
    03:54
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., podrážení).
     
    03:28
    Paul Byron ukázal, že je velmi šikovným hráčem" Už se dostával přes třetího soupeře v útočném pásmu, jenže ten ho nakonec o kotouč také připravil.
     
    03:12
    Carey Price už má za sebou také první zákrok v tomto utkání! Alexandre Texier pálil z dobré pozice z vrcholku kruhu, ale domácí gólman puk viděl.
     
    02:43
    Nate Thompson se už dostával do útočného pásma, když mu soupeř nadzvedl hokejku, díky čemuž získal kotouč do své moci.
     
    02:19
    Domácí hokejisté se zatím snaží hrát s pukem podstatně vice, ale není jim to nic platné. Jen nahazují puky po mantinelu, které sbírá hostující obrana.
     
    01:42
    Elvis Merzlikins už tentokrát zasahovat musel. Střela sice přišla ze zajímavé pozice, ale gólman celou situaci dobře viděl, takže bez potíží zasáhl.
     
    01:22
    Ben Chiarot dostal přihrávku na modou, dokud rovnou švihem vypálil tvrdou ránu. Elvis Merzlikins ale ještě zasahovat nemusel, jelikož střela šla vedle branky.
     
    00:30
    Dnešní utkání mezi Columbusem a Montrealem nám tedy začalo! O něco většími favority jsou domácí, který hrají v tmavých dresech, hosté ve světlých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid) – S. Weber, Mete, Petry, Chiarot, C. Fleury, Kulak – Gallagher, Danault, Drouin – Armia, Domi, Byron – Lehkonen, Suzuki, Tatar – Cousins, N. Thompson, Poehling.

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, Nyquist – Atkinson, Wennberg, Texier – J. Anderson, Jenner, Milano – Bemström, Riley Nash.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Disciplinární trest

    Hostující celek se bude muset obejít bez Nicka Foligna, jenž obdržel disciplinární trest. V sobotu totiž nevybíravým zákrokem loktem sestřelil Pierra-Edouarda Bellemarea z Colorada, který po zákroku nedohrál. Faulem se zabývala i disciplinární komise, která vynesla nad útočníkem Columbusu stopku na tři zápasy.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL) – 17 zápasů, 5+9
    Ryan Murray byl dnes přidán na listinu zraněných hráčů, nenastupuje ale už od 26.10.
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus v posledních dvou sezónách tvrdě bojoval o to, aby se vůbec dostal do play-off a vypadá to, že podobné starosti bude mít letos. Po dvanácti zápasech mají na svém kontě totiž šestnáct bodů, které ho řadí na dvanácté místo východní konference. Blue Jakcets hrají venku tak na půl. Třikrát totiž vyhráli, třikrát padli a dvakrát získali bod za prohru v prodloužení či nájezdech. K tomu navíc inkasují hodně branek, už jich dostali osmapadesát, zatímco jich dali jen čtyřicet, celkové skóre je tedy hrozivých -18! Columbus z posledních tří zápasů prohrál hned dva. Dokázal vyhrát jen s Arizonou, zatímco padl s Las Vegas a Coloradem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pierre-Luc Dubois – 11 bodů (6+5)
    Gustav Nyquist – 11 bodů (3+8)
    Cam Atkinson – 9 bodů (3+6)
     
    Montreal Canadiens

    Montrealu se v posledních sezónách úplně nedařilo, ale letos zatím předvádí vcelku zajímavé výkony. Po sedmnácti zápasech má na svém kontě totiž jednadvacet bodů, které ho řadí na sedmé místo Východní konference. Skóre Canadiens je příznivé, a to +7. Domácí zápasy také nehraje Montreal úplně špatně, jelikož z osmi jich vyhrál hned pět, zatímco padl třikrát. V posledních třech utkáních se navíc Canadiens daří. Doma totiž porazili Boston, poté sice padli venku ve Philadelphii v prodloužení, ale v posledním zápase hráli zase doma a vyhráli nad Los Angeles 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jonathan Drouin – 15 bodů (7+8)
    Tomáš Tatar – 14 bodů (5+9)
    Brendan Gallagher – 13 bodů (7+6)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 44. Gallagher (Mete, S. Weber), 60. Tatar (Suzuki, Danault), rozh. náj. Drouin – 17. Robinson (Bemström, Werenski), 59. Werenski (Riley Nash, Atkinson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Paul Byron (MTL)
    0:0   Cam Atkinson (CBJ)
    2. série:
    1:0   Jonathan Drouin (MTL)
    1:0   Gustav Nyquist (CBJ)
    3. série:
    1:0   Nick Cousins (MTL)
    1:0   Oliver Bjorkstrand (CBJ)


    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid) – S. Weber, Mete, Petry, Chiarot, C. Fleury, Kulak – Gallagher, Danault, Drouin – Armia, Domi, Byron – Lehkonen, Suzuki, Tatar – Cousins, N. Thompson, Poehling.
    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, R. Murray, Gavrikov, Kukan – Bjorkstrand, Dubois, Nyquist – Atkinson, Wennberg, Texier – J. Anderson, Jenner, Milano – Robinson, Bemström, Riley Nash.

    Rozhodčí: Morton, Rehman – Barton, Mach

    Diváci: 20 758
    thejrc.org