Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:3 (1:0 po s.n.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.) | Liberec – Litvínov 6:1 (kon.) | Kladno – Zlín 1:0 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:1 (0:0, 3:1, 3:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 15.11.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký víkend! (21:04:46)
     
    Liberec proti Vervě prohrával, nakonec ale bere jednoznačné vítězství 6:1!

    Ve třetí periodě pečetil domácí celek tříbodový zisk dalšími třemi zásahy. Nádhernou kombinaci nejprve proměnil v gól po skvělé Hudáčkově pobídce Jan Ordoš. Odpor Litvínova zřejmě definitivně zlomila individuální akce beka Ladislava Šmída, jenž vyjel zpoza klece a zasunul touš za čáru. Libor Hudáček si ještě v závěru prohodil role s Ordošem a upravil na konečných 6:1.

    Augustův tým může kromě vítězství těšit také sebejistý výkon Dominika Hrachoviny mezi tyčemi. Bodově nejvíc zazářil Michal Bulíř, který si připsal hned čtyři asistence!

    Verva naopak navázala na matné výkony před reprezentační přestávkou a papírového favorita dnes i přes sympaticky odehranou první polovinu utkání nezaskočila.

    Střely na branku – 35:24.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:39
    Zápas se už víceméně dohrává. Tygři se nadále drží na kotouči, zatímco Verva už spíše čeká na závěrečnou sirénu, která pro ni bude vítaným vysvobozením.
    58:06 Libor HUDÁČEK - 6:1
     
    58:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři si připravili ještě jednu povedenou akci! Jan Ordoš si v akci dvou na jednoho položil litvínovského obránce a naservíroval snadný gól LIBORU HUDÁČKOVI. Domácí vedou už o pět branek! Asistence: Jan Ordoš.
     
    57:38
    Patricku Kudlovi na modré čáře projel puk pod hokejkou, žádná střela se tedy nekonala. Ba naopak, vpřed vyrážejí znovu hokejisté Liberce.
     
    Střely na branku – 34:23.
     
    56:49
    Liberec byl znovu velmi blízko! Okolo Januse se vytvořila velká skrumáž. Zdálo se, že už se kotouč nachází za gólmanovými zády, leč Petr Jelínek ho nakonec do sítě neprotlačil.
     
    56:25
    Přihrávku z levé strany před Hrachovinou nikdo netečoval. Domácí tedy znovu obracejí hru k brance Vervy a utahují šrouby.
    55:22 Ladislav ŠMÍD - 5:1
     
    55:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned vzápětí se už nicméně svěřenci Patrika Augusty prosazují. LADISLAV ŠMÍD se z pozice beka rázem zjevil až za Janusovou brankou, zpoza které si vybruslil do kladného úhlu a zasunul kotouč za beton! Parádní individuální akce, 5:1. Asistence: Michal Bulíř, Tomáš Hanousek.
     
    55:00
    Tygři mohli po trošku zmatečné situaci navýšit skóre, Michal Bulíř ovšem ve velké šanci netrefil puk!
     
    54:30
    Samson Mahbod se nenápadnou střelou z úhlu snažil přihlásit o první trefu v novém působišti, jenže se mu nepodařilo vůbec trefit bránu.
     
    54:25
    Verva v posledních desítkách sekund vyvinula lehčí tlak, který Liberečtí vyřešili pomocí vyhození na zakázané uvolnění. Buly proběhne po levé ruce domácího gólmana.
     
    53:47
    Lukáš Kašpar přihrával před bránu Gerhátovi pouze na brusle, od nichž se puk odrazil za branku Dominika Hrachoviny.
     
    52:46
    Jan Ščotka se snažil od modré čáry dostat touš na branku, v čemž mu zabránil už první bránící hráč. Jaroslav Vlach se prezentoval dobrým blokem a Tygři otáčejí hru.
     
    52:07
    Tygři se dlouho drželi v pásmu, až zkusil Filippi nahrát za kruhy Rostislavu Maroszovi, který byl poměrně těsně bráněn a nedokázal kvalitně zakončit.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 30. L. Hudáček (Derner, Bulíř), 33. Filippi (Lenc, Bulíř), 33. J. Vlach (A. Musil), 44. Ordoš (L. Hudáček, Bulíř), 56. Šmíd (Bulíř, T. Hanousek), 59. L. Hudáček (Ordoš) – 23. Baránek (M. Hanzl)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), T. Hanousek, Kotvan, Kolmann, Graborenko, Derner, Havlín – L. Hudáček, Bulíř, Ordoš – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Šír.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), Kudla, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka – Mahbod, V. Hübl (A), F. Lukeš – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, Kašpar (C) – Gerhát, Helt, Trávníček – Zygmunt.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Kajínek, Špringl.

    Diváci: 6 595
    ocianews.com