Slavia – Chomutov 1:4 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 2:3 (po pr.) | Litoměřice – Motor ČB 5:8 (kon.)
Benátky n/J – Poruba 2011 6:2 (kon.) | Kadaň – Frýdek-M. 2:7 (kon.) | Prostějov – Sokolov 4:2 (kon.)
Jihlava – Přerov 0:1 (po pr.) | Třebíč – Havířov 4:3 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
9:1 (3:0, 3:0, 3:1)
EC Red Bull Salzburg
Sobota 16.11.2019, 12:30 • ŠKOENERGO Aréna • turnaj O Pohár DHL • 19. kolo
Partner:
     
    Zápas, který skončil drtivou výhrou Mladé Boleslavi, jež rakouského soupeře smetla poměrem 9:1. Jedná se o nejvyšší výhru juniorky Bruslařského klubu za tu dobu, odkdy působí v nejvyšší juniorské soutěži. Středočeši tak překonali rekord z 11. října 2008, kdy porazili 9:2 ostravskou Porubu.
     
    54:48
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tadeáš Zeithaml se z čistého konta radovat nebude. Do horního levého rohu se prosadil střelou nad lapačku JONAS BJERRUM. Následně si vzal puk, je tedy pravděpodobné, že se jedná o premiérový Bjerrumův gól v této soutěži či kategorii. Asistence: Lukas Necesany, Danjo Leonhardt.
     
    47:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Obrovská demolice ze strany domácích. Po Petriskově přihrávce zakončil z prostoru mezi kruhy MICHAL SIMON. Asistence: Jan Petriska, Štěpán Dudycha.
     
    46:45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka. SAMUEL DOTTER se dočkal a po střele z téhož místa, tedy z levého kruhu zakončil parádně do horní levé části soupeřovy branky. Asistence: David Sýkora, Eric Mežnar.
     
    45:58
    Opět se vylučuje. Za hákování odjel na trestnou lavici Josef Eham (SLZ).
     
    40:49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    GABRIEL SZTURC obdržel přihrávku zpoza brány a prosadil se střelou nad lapačku. Asistence: Andrej Moravčík.
     
    39:15
    K bráně si najel Jakub Petržilka a už to vypadalo, že padne gól, jenže puk se od pravé tyče odrazil pryč. Následně se v brankovišti hostů udála ještě skrumáž, tu nakonec rozehnali rozhodčí, kteří se rozhodli nevylučovat.
     
    39:02
    Další velká šance domácích. Z blízkosti vystřelil Petr Šíma, ale z gólu se neradoval.
     
    37:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Salzbrugští pustili do úniku MICHALA SIMONA, který se trefil pod lapačku a navýšil vedení domácích na 6:0. Asistence: Jan Petriska.
     
    31:41
    Za hákování byl na dvě minuty vyloučen Lukas Necesany (SLZ), za následné nesportovní chování obdržel ještě desetiminutový trest. Ten menší za něj tak odpyká Daniel Pronin.
     
    29:33
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nešťastný gól pro rakouský tým. JANU PETRISKOVI sklouzl puk z hokeji a pomalu doklouzal až za brankovou čáru. Bugl zaregoval pozdě a inkasování nezabránil. Asistence: Michal Simon, Štěpán Dudycha.
     
    24:09
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Gól v oslabení. Kousek za modrou čárou nedaleko kruhů se napřáhl SAMUEL DOTTER a po jeho tvrdé střele puk proplul mezi bránícími a stínícími hráči až za záda bezmocného Bugla. Asistence: Petr Šíma.
     
    23:07
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Za sevření kotouče byl potrestán dvěma minutami Dominik Vacík (MBL).
     
    21:53
    Menší trest pro hosty. Za hrubost byl na dvě minuty vyloučen Maxmilian Hengelmüller (SLZ), který si na trestné lavici následně sprostě zanadával.
     
    19:55
    V závěru první třetiny se porval Matěj Houška (MBL) s několika salzburgskými hráči, zasáhli do toho i někteří z těch hostujících hráčů, kteří byli na střídačce. Menší trest za krosček dostal ale nakonec pouze Houška.
     
    14:35
    K té ale nedošlo. Středočeši navíc chybovali a Oleksiy Mykluhka jel úplně sám na bránu. Dostal se i k závěrečné kličce, puk však ukryl Tadeáš Zeithaml někde ve své výstroji.
     
    13:46
    Za podrážení byl na dvě minuty vyloučen Jakub Borzecki (SLZ).
     
    12:22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    To už začíná zavánět debaklem. Z mezikruží navýšil na 3:0 pro Mladou Boleslav JAN PŮČEK, který vstřelil svůj první gól v juniorské kategorii. Ponechal si tak i tento premiérový puk na památku. Asistence: Vladislav Houška, Gabriel Szturc.
     
    11:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Další hezký gól v podání domácích hokejistů. V pravém kruhu byl nikým nehlídaný JAN ZÁVORA, který se bez obtíží trefil za bezmocného Bulga. Asistence: Miroslav Vasilev, Štěpán Dudycha.
     
    11:05
    Opět Samuel Dotter. Ten zachytil kotouč, bleskově se na modré čáře otočil a vystřelil, puk však trefil smolně břevno.
     
    07:18
    Dnešní utkání sleduje 73 diváků.
     
    04:22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Gól, jaký se u juniorských soutěží tak často nevidí. JAKUB PETRŽILKA dostal na hokejku puk od soupeře, šikovně obešel hned několik protihráčů, najel si k pravému kruhu a nádhernou trefou poslal Bruslařský klub do vedení. Asistence: Petr Šíma.
     
    03:35
    Od modré vypálil tvrdou ránu Vacík, z pravého kruhu dorážel ještě Mežnar, jenže Salzburg výborně podržel gólman Bulg.
     
    01:47
    První vyloučení zápasu. Za podrážení dostal menší trest Julian Lutz (SLZ).

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 5. Petržilka (Šíma), 12. Závora (Vasilev, Dudycha), 13. Půček (V. Houška, Szturc), 25. Dotter (Šíma), 30. Petriska (Simon, Dudycha), 38. Simon (Petriska), 41. Szturc (Moravčík), 47. Dotter (Sýkora, Mežnar), 48. Simon (Petriska, Dudycha) – 55. Bjerrum (Necesany, Leonhardt)


    BK Mladá Boleslav: Zeithaml (Kmec) – D. Moravec, Sýkora, Dotter, M. Houška, Vacík, Dudycha – Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, V. Houška, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon
    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Kerber, Schwaiger, Necesany, Hörl – Eham (C), Lutz, Miklukha, Leonhardt, Hengelmüller, Borzecki (A), Pronin, Wolf, Lindner, Bjerrum, Hložek, J. Müller

    Rozhodčí: Sýkora – Kis, Bohuněk

    Diváci: 73
    thejrc.org