Lucembursko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Ukrajina 2:2 (kon.) | Bulharsko – Česko 1:0 (kon.)
Kosovo – Anglie 0:4 (kon.) | Andorra – Turecko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Island 1:2 (kon.)
Albánie – Francie 0:2 (kon.)
konec
Lucembursko
0:2 (0:1)
Portugalsko
Neděle 17.11.2019, 15:00 • Stade Josy Barthel • Kvalifikace ME • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:9. (16:56:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Portugalska poměrem 2:0, hosté tak doslova vydřeli postup na nadcházející EURO. Dnešní vítězství se nerodilo vůbec lehce, naopak jsme sledovali poměrně vyrovnané utkání, což určitě čekal málokdo. Portugalsko sice mělo ve druhém dějství územní převahu, jenomže stále naráželo na pozornou obranu soupeře. Druhá branka nakonec přišla v samotném závěru utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zcela určitě se žádné další branky už nedočkáme. V závěru utkání sledujeme celkem trpělivou kombinaci Portugalska, které se snaží neudělat sebemenší chybu.
     
    90+2
    Ronaldo neustál souboj na hranici pokutového území, jenomže ještě v pádu se mu povedlo přihrát na vedle stojícího Pereiru, který vracel míč na vlastní polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Rúben Neves.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Ještě se bude zcela určitě něco málo nastavovat.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Portugalci i nadále vedou o jedinou branku, což je vzhledem ke koncovce utkání hodně ošemetný výsledek.
     
    86
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    O osudu tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Bernardo Silva totiž poslal na zadní tyč nesmírně neebzpečný centr, po kterém se doslova vrhl Diogo Jota. Jeho rána sice směřovala za brankovou čáru, jenomže dost možná jako poslední se dotkl míče CRISTIANO RONALDO. Otázkou je, zda už hrací předmět nebyl za brankovou čárou.
     
    86
    Bernardo Silva to nyní udělal velice zkušeně, poskakující míč se mu povedlo senzačně zpracovat, následně jeho reprezentace raději uklidnila hru na vlastní polovině.
     
    85
    Už to vypadalo, že se Rodrigues dostane až do pokutového území, jenomže přihrávku na jeho osobu včas zachytil Danilo, který překazil slibnou protiakci.
     
    84
    Portugalsko rozehrávalo volný kop kousek od středového kruhu. Fonte nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku na Diase, který přihrával na obsazeného kolegu.
     
    82
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Vincent Thill, přichází Aurélien Joachim.
     
    79
    Kdepak, ani z této šance branka nebude. Odpovědnost na sebe skutečně vzal Ronaldo, jehož rána pravým nártem směřoval o několik čísel vedle branky.
     
    78
    Fernandes si ustlal na zemi kousek od pokutového území, což znamená nadějnou standardní situaci pro Portugalsko. K míči se zcela jistě postaví Ronaldo.
     
    77
    Rodrigues dokázal vystihnout příliš čitelnou nahrávku, načež do spolupráce ještě zapojil střídajícího Sinaniho. Domácí hráči vykřesali další autové vhazování.
     
    76
    Poté se tělem dostal před míč obránce Pereira, který to ve finální fázi vzal sám na sebe, jenomže neprošel přes hustý blok protihráčů. Lucembursko bude vhazovat.
     
    75
    Ronaldo je ve druhém dějství hodně nevýrazný, navíc mu nevyšel ani další náznak útočného výpadu. Přihrávku se totiž povedlo vystihnout pozornému Gersonovi.
     
    74
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Danel Sinani.
     
    74
    Pereira operoval s míčem u rohového praporku, kde měl na centr příliš málo času. Hrací předmět nakonec celým objemem vyletěl do zámezí, což viděl i sudí.
     
    73
    Thill poslal do nebezpečného prostoru hodně slušný centr, jenomže na malém vápně nebylo moc spoluhráčů. I proto to bylo snadné sousto pro Patrícia.
     
    72
    U středového kruhu měl kolem sebe nesmírně hodně prostoru hostující Fernandes, kterému se navíc povedlo šikovně roztáhnout hru na kolegu Guerreira.
     
    71
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Diogo Jota.
     
    71
    Danilovi se povedlo zakročit na dlouhou nohu, což přineslo rohový kop pro domácí. Po krátké kombinaci přiletěl do vápna centr, který si ve vzduchu našel Fonte.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Bernardo Silva (Portugalsko).
     
    70
    Nakonec se do pokutového území snesl další centr, po kterém jsme sledovali velký rozruch. Pro odražený balón si seběhl Patrício, který ho schoval do náruče.
     
    69
    Chanot přihrávkou na jistotu oslovil volného Thilla, který si to namířil po pravém křídle. Tam se mu povedlo udržet míč před napadající dvojicí protihráčů.
     
    68
    Nakonec se jako poslední dotkl míče hostující Pereira, sudí tak přisoudil autové vhazování Lucembursku. Carlson však nenašel nikoho z hráčů v červeném kompletu.
     
    67
    Bernardo Silva si vzal na starost další rohový kop. Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, načež to Fernandes zkoušel centrem do šestnáctky, kde číhal Chanot.
     
    62
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Pizzi, přichází João Moutinho.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, tento duel stále nabídl pouze jednu branku. Druhý poločas je jasně v režii Portugalska, domácí se k žádné větší šanci nedostali.
     
    60
    I tentokráte akci Portugalska zastavilo ofsajdové postavení, tentokráte se v něm ocitl právě Ronaldo. Domácí hráči budou moci rozehrávat další volný kop.
     
    59
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází David Turpel, přichází Olivier Thill.
     
    59
    Na opačné straně to na sebe vzal Ronaldo, kterému manévr s míčem trval hodně dlouho. Včas se k němu přiřítila snad trojice protihráčů, které se povedlo zakročit.
     
    58
    Sám na branku uháněl hostující Pizzi, který byl nakonec zachycen v ofsajdové postavení. Pomezní sudí byl pozorný, rozruch kolem branky byl zbytečný.
     
    57
    Lucembursko se ani tentokráte daleko s míčem nedostalo, naopak se povedlo velice zkušeně zakročit Fontemu, který ihned přenášel hru do volného prostoru.
     
    56
    Bernardo Silva přenechal autové vhazování Pereirovi, kterému na pomoc ještě přispěchal Pizzi. Hostující celek celkem dlouho kombinuje na útočné polovině.
     
    55
    Ronaldo se pokoušel prodrat do šestnáctky, jenomže měl příliš málo času. Nakonec ho čistě zatavil Gerson, jenomže Portugalsko stále operuje u velkého vápna.
     
    54
    Aby toho nebylo málo, tak to velice sympaticky zkoušel Rodrigues. Jeho obstřel pravou nohou nebyl zrovna přesný, Patrício se za míčem pouze ohlédl.
     
    53
    Jans to zkoušel centrem od pravé autové lajny, jenomže včas se povedlo zakročit Pereirovi. V opačném případě by se do vyložené šance dostal volný Deville.
     
    52
    Další rohový kop byl o poznání povedenější. Nejvýše do vzduchu se totiž vyšrouboval obránce Fonte, jehož pohotová hlavička putovala kousek vedle branky.
     
    51
    Pizzi si vzal na starost provedení dalšího rohového kopu, který se snažil poslat k přední brankové konstrukci, jenomže před Diasem zasahoval pozorný Rodrigues.
     
    50
    Ricardo Pereira z jedničky zkoušel v útoku najít Andrého Silvu, ke kterému se míč přeci jenom dostal. To vedlo k centru v podání Pizziho, jenž trefil pouze záda Carlsona.
     
    49
    Hlavní sudí se nakonec běžel podívat na zdravotní stav Turpela, který už je zpět na nohou. I tak se bude rozehrávat proti domácí brance, u míče stoji Fonte.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na zeleném pažitu ocitl domácí Turpel kterého hodně nešťastně přišlápl Bernardo Silva. Nakonec se to obešlo bez karty.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl nečekaně hodně vyrovnaný. Lucembursko totiž hraje s favorizovaným Portugalskem hodně vyrovnanou partii, navíc si domácí hráči připsali několik slušných šancí. Portugalsko se směrem dopředu dlouhou dobu hledalo, nakonec kýžená branka přišla pět minut před koncem prvního poločasu, postaral se o ní Bruno Fernandes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Zatím nevýrazný André Silva si seběhl na levé křídlo, kde mu na záda dýchal Jans. Prvně jmenovaný hráč nic nevymýšlel, naopak v poklidu našel Pizziho.
     
    43
    Portugalsko se díky vstřelené brance hodně uklidnilo, což je patrné také na herním projevu. Už celkem dlouhou dobu sledujeme kombinaci daleko od branky soupeře.
     
    42
    Bernardo Silva i tentokráte režíroval hru z vlastní obranné poloviny, načež mu na pomoc přispěchal také Fernandes, kterému se povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
    39. Bruno FERNANDES - 0:1
     
    39
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dostávají do kýženého vedení! Tentokráte kolmice za obranu vyšla na jedničku, BRUNO FERNANDES si totiž padající míč ukázkově zpracoval, načež tvrdým nártem zamířil k přední brankové konstrukci. Tentokráte pořádně zaspala obrana Lucemburska.
     
    38
    Lucembursko opět podniklo sympatickou akci, jenomže Rodriguesovi uskočil míč až za brankovou čáru. Patrício si tak staví balón k rozehrávce od branky.
     
    36
    Další pokus o přenesení hry v podání Fonteho skončil daleko za autovou lajnou. Přesnost nahrávek zatím Portugalsku drhne, domácí budou opět vhazovat.
     
    35
    Je za námi třetina zápasu, zatím jsme se žádné branky nedočkali. Lucembursko je v posledních minutách minimálně vyrovnaným soupeřem, což se určitě nečekalo.
     
    34
    Posléze se Andrému Silvovi povedlo sklepnout pod sebe na Pizziho, který zkoušel vypálit pravou placírkou. Hrací předmět vyletěl hodně vysoko nad branku.
     
    33
    Bernardo Silva si seběhl na zpětnou nahrávku od Pereiry, načež na malém vápně zkoušel najít obsazeného Ronalda, před kterým se povedlo zakročit Gersonovi.
     
    32
    Až poté hlavní rozhodčí přeci jenom přerušil hru, načež se běžel podívat na zdravotní stav ležícího Thilla. Ten by nakonec měl pokračovat ve hře, bude se vhazovat.
     
    31
    U středového kruhu skončil na zemi domácí Thill, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Najednou jsme sledovali centr na Ronalda, který se k hlavičce nedostal.
     
    30
    Z ochozů se už delší dobu ozývá "Messi, Messi, Messi...". I to je reakce na Ronalda, který je zatím nejaktivnějším hráčem svého celku. Portugalsko ale stále tápe.
     
    29
    Cristiano Ronaldo je dnes střelecky aktivní, avšak stále bez kýženého úspěchu. Tentokráte jeho rána byla hodně nepovedená, hodně tomu napomohl špatný hrací terén.
     
    28
    Domácí celek si přichystal další rohový kop, který byl o něco nebezpečnější. Míč totiž proskákal až do malého vápna, kde Rodrigues hlavičkoval nad branku.
     
    27
    Domácí hráči jsou skutečně hodně nebezpeční. Do volného prostoru si seběhl Turpel, který ještě na malém vápně hledal Rodriguese, před kterým zasáhl Fonte.
     
    26
    Byl to právě Thil, kdo obstaral rohový kop z pravé strany. Ten ale rozehrál naprosto katastrofálně, Patrício si totiž seběhl pro balón a poté založil rychlou protiakci.
     
    25
    Jans fauloval v blízkosti vlastního pokutového území, což přineslo další nadějnou standardku Ronalda. Ten to zkoušel střílenou nabídkou, která proletěla vápnem.
     
    24
    Thill šikovně roztáhl hru do tandemu na Rodriguese, kterému se nepovedlo odecentrovat vůbecc dobře. I tak se před brankáře dostal Jans, který ale selhal.
     
    19
    Bernardo Silva nyní navíc musel až na vlastní obrannou polovinu, kde vypomohl s vyvezením balónu. Další nákop se ale stal snadnou kořistí obránce Gersona.
     
    18
    Do kombinace se zapojil také Fonte, který dlouho hledal vhodného adresáta. Nakonec se mu nabídl Pizzi, jenž ještě v tísni sklepl na Bernarda Silvu.
     
    17
    Portugalsko mohlo rozehrát volný kop od středového kruhu. Danilo to pochopitelně zkoušel rozehrávkou po zemi, přičemž si vybral vedle stojícího Diase.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Maxime Chanot (Lucembursko).
     
    16
    Dalekonosný nákop měl směřovat na Ronalda, který si poté pomáhal rukama. U sudího to nakonec prošlo, sám hostující kapitán obstaral autové vhazování.
     
    15
    Do útočného výpadu se zapojil obránce Guerreiro, který velice nepřesně nahrával na Bernarda Silvu. Přihrávku se povedlo vystihnout Skenderovićovi, jenž vybojoval aut.
     
    14
    K míči se opět dostal domácí brankář Moris, který si zkušeně počkal na příchod svých spoluhráčů. I přesto jsme nakonec sledovali dalekonosný odkop.
     
    13
    O nahrávku si u postranní lajny řekl Jans, který poté ještě zkoušel v pádu oslovit Rodriguese. Po jeho nahrávce se do pokutového území probíjel Martins.
     
    12
    Fonte pouze odkopával balón na Ronalda, který byl bráněn hodně natěsno. Poté se do vzduchu dokázal vyšplhat Chanot, jenž zažehnal možné nebezpečí.
     
    11
    Gerson si nebral servítky, naopak úspěšně přenášel hru na velmi aktivně hrajícího Janse, jehož prodloužení se povedlo včasným zákrokem odklidit Diasovi.
    10. Ronaldo nevyzrál na brankáře.
     
    10
    Domácí brankář Moris předvedl velice přesný odkop, jenomže Thillovi utekl míč daleko od nohy. To mohlo mít fatální následky, Ronaldovu šanci ale zneškodnil Moris.
     
    9
    Až příliš agresivně šel do protihráče hostující Danilo, který doslova zahodil k zemi Martinse. I tentokráte se jednalo o faul, domácí se rozhodli rozehrát po zemi.
     
    8
    Následně André Silva bojoval o míč na útočné polovině, kde byl nakonec nařízen další volný kop. Guerreiro se rozhodl pro přenesení hry na pravou stranu.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Maurice Deville (Lucembursko).
     
    7
    Na pravém křídle měl celkem dost času Jans, kterému se v pokutovém území povedlo najít Devilla, jehož hlavičkové zakončení putovalo vysoko nad branku.
     
    6
    Domácí se pokoušeli založit rychlou protiakci, jenomže Thill se daleko nedostal. Posléze velice zkušeně zasahoval Chanot, který zastavil výpad Andrého Silvy.
     
    5
    Fonte se chystal k vyvezení míče na útočnou polovinu, jenomže nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Deville, který místo míče trefil pouze soupeře.
     
    4
    Napadající Fernandes šel do souboje s Carlsonem až příliš agresivně, čehož si všiml také španělský sudí. Lucembursko bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali první standardní situaci. K rozehrávce se pochopitelně postavil kapitán Ronaldo, jehož pokus trefil pouze spoluhráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Moris – Jans (C), Chanot, Gerson, Carlson – V. Thill, Martins Pereira, Skenderovic, Turpel – Rodrigues, Deville.
    Náhradníci: Schon – Bensi, Bohnert, Hall, da Mota, Joachim, Malget, O. Thill, Sinani, Philipps, Selimovic.

    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, J. Fonte, Rúben Dias, Guerreiro – B. Fernandes, Danilo, Pizzi – Ronaldo (C), André Silva, B. Silva.
    Náhradníci: Beto, J. Sá – Cancelo, Éder, Diogo Jota, R. Semedo, Rui, Bruma, Neves, Moutinho, Paciência..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Portugalsko

    Na opačné straně stojí velice těžký protivník, a sice Portugalsko, které si na svůj postup ještě musí počkat. Právě po posledním kvalifikačním dni se rozhodne o tom, zda na druhé místo usedne Portugalsko a nebo Srbsko. V lepší výchozí pozici se nacházejí právě hráči Portugalska, který nejen, že jsou před svým soupeřem o jeden bod, navíc mají v rámci posledního kola přijatelného soupeře. I tak bude Srbsko čekat na případnou ztrátu bodů, nicméně Portugalsko v rámci kvalifikace prohrálo pouze v jednom případě, i tak nás ale čeká velice zajímavá zápletka.
     
    Lucembursko

    Fotbalisté Lucemburska se před posledním kvalifikačním duelem nacházejí na průběžné čtvrté pozici, na které v případě výhry také zůstanou. Lucembursko totiž momentálně ztrácí na třetí Srbsko propastných devět bodů, naopak náskok oproti poslední Litvě je tříbodový. Domácí celek tohoto zápasu za celou kvalifikaci vyhrál pouze v jediném duelu, další bodový zisk přišel díky nerozhodnému výsledku. Lucembursko má rovněž na svém kontě pět porážek, ta poslední se uskutečnila právě na hřišti třetího Srbska, kterému se povedlo zvítězit poměrem 3:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace mistrovství Evropy má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Lucemburskem a Portugalskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 39. B. Fernandes (B. Silva), 86. Ronaldo (Diogo Jota)

    Karty:   7. Deville (LUX), 16. Chanot (LUX) – 71. B. Silva (POR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:9.
    Lucembursko: Moris – Jans (C), Chanot, Gerson, Carlson – V. Thill (82. Joachim), Barreiro (74. Sinani), Skenderovic, Turpel (59. O. Thill) – Rodrigues, Deville.
    Náhradníci: Schon – Bensi, Bohnert, Hall, da Mota, Joachim, Malget, O. Thill, Sinani, Philipps, Selimovic, Marv. Martins.

    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, J. Fonte, Rúben Dias, Guerreiro – B. Fernandes (90. Neves), Danilo, Pizzi (62. Moutinho) – Ronaldo (C), André Silva (71. Diogo Jota), B. Silva.
    Náhradníci: Beto, J. Sá – Cancelo, Éder, Diogo Jota, R. Semedo, Rui, Bruma, Neves, Moutinho, Paciência, D. Duarte.

    Rozhodčí: Gil – Barbero, Nevado (všichni Španělsko)
    ocianews.com