Lucembursko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Ukrajina 2:2 (kon.) | Bulharsko – Česko 1:0 (kon.)
Kosovo – Anglie 0:4 (kon.) | Andorra – Turecko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Island 1:2 (kon.)
Albánie – Francie 0:2 (kon.)
konec
Lucembursko
0:2 (0:1)
Portugalsko
Neděle 17.11.2019, 15:00 • Stade Josy Barthel • Kvalifikace ME • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:9. (16:56:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Portugalska poměrem 2:0, hosté tak doslova vydřeli postup na nadcházející EURO. Dnešní vítězství se nerodilo vůbec lehce, naopak jsme sledovali poměrně vyrovnané utkání, což určitě čekal málokdo. Portugalsko sice mělo ve druhém dějství územní převahu, jenomže stále naráželo na pozornou obranu soupeře. Druhá branka nakonec přišla v samotném závěru utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zcela určitě se žádné další branky už nedočkáme. V závěru utkání sledujeme celkem trpělivou kombinaci Portugalska, které se snaží neudělat sebemenší chybu.
     
    90+2
    Ronaldo neustál souboj na hranici pokutového území, jenomže ještě v pádu se mu povedlo přihrát na vedle stojícího Pereiru, který vracel míč na vlastní polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Rúben Neves.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Ještě se bude zcela určitě něco málo nastavovat.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Portugalci i nadále vedou o jedinou branku, což je vzhledem ke koncovce utkání hodně ošemetný výsledek.
     
    86
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    O osudu tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Bernardo Silva totiž poslal na zadní tyč nesmírně neebzpečný centr, po kterém se doslova vrhl Diogo Jota. Jeho rána sice směřovala za brankovou čáru, jenomže dost možná jako poslední se dotkl míče CRISTIANO RONALDO. Otázkou je, zda už hrací předmět nebyl za brankovou čárou.
     
    86
    Bernardo Silva to nyní udělal velice zkušeně, poskakující míč se mu povedlo senzačně zpracovat, následně jeho reprezentace raději uklidnila hru na vlastní polovině.
     
    85
    Už to vypadalo, že se Rodrigues dostane až do pokutového území, jenomže přihrávku na jeho osobu včas zachytil Danilo, který překazil slibnou protiakci.
     
    84
    Portugalsko rozehrávalo volný kop kousek od středového kruhu. Fonte nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku na Diase, který přihrával na obsazeného kolegu.
     
    82
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Vincent Thill, přichází Aurélien Joachim.
     
    79
    Kdepak, ani z této šance branka nebude. Odpovědnost na sebe skutečně vzal Ronaldo, jehož rána pravým nártem směřoval o několik čísel vedle branky.
     
    78
    Fernandes si ustlal na zemi kousek od pokutového území, což znamená nadějnou standardní situaci pro Portugalsko. K míči se zcela jistě postaví Ronaldo.
     
    77
    Rodrigues dokázal vystihnout příliš čitelnou nahrávku, načež do spolupráce ještě zapojil střídajícího Sinaniho. Domácí hráči vykřesali další autové vhazování.
     
    76
    Poté se tělem dostal před míč obránce Pereira, který to ve finální fázi vzal sám na sebe, jenomže neprošel přes hustý blok protihráčů. Lucembursko bude vhazovat.
     
    75
    Ronaldo je ve druhém dějství hodně nevýrazný, navíc mu nevyšel ani další náznak útočného výpadu. Přihrávku se totiž povedlo vystihnout pozornému Gersonovi.

    David Suchý

    Branky: 39. B. Fernandes (B. Silva), 86. Ronaldo (Diogo Jota)

    Karty:   7. Deville (LUX), 16. Chanot (LUX) – 71. B. Silva (POR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:9.
    Lucembursko: Moris – Jans (C), Chanot, Gerson, Carlson – V. Thill (82. Joachim), Barreiro (74. Sinani), Skenderovic, Turpel (59. O. Thill) – Rodrigues, Deville.
    Náhradníci: Schon – Bensi, Bohnert, Hall, da Mota, Joachim, Malget, O. Thill, Sinani, Philipps, Selimovic, Marv. Martins.

    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, J. Fonte, Rúben Dias, Guerreiro – B. Fernandes (90. Neves), Danilo, Pizzi (62. Moutinho) – Ronaldo (C), André Silva (71. Diogo Jota), B. Silva.
    Náhradníci: Beto, J. Sá – Cancelo, Éder, Diogo Jota, R. Semedo, Rui, Bruma, Neves, Moutinho, Paciência, D. Duarte.

    Rozhodčí: Gil – Barbero, Nevado (všichni Španělsko)
    thejrc.org