Lucembursko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Ukrajina 2:2 (kon.) | Bulharsko – Česko 1:0 (kon.)
Kosovo – Anglie 0:4 (kon.) | Andorra – Turecko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Island 1:2 (kon.)
Albánie – Francie 0:2 (kon.)
konec
Andorra
0:2 (0:2)
Turecko
Neděle 17.11.2019, 20:45 • Estadi Nacional • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Turecka, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. I druhý poločas byl jednoznačně v režii hostujícího celku, který měl velkou územní převahu. Turci předvedli naprosto dominantní výkon, nicméně ve druhém dějství jsme nakonec neviděli žádnou branku. Andorra po celé utkání tahala za kratší konec, navíc si za dva poločasy nevytvořila ani jednu větší příležitost. (22:36:50)
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Turecko možná naposledy otočilo hru na levou stranu, kde si obránce Bayram vyžádal větší podporu od spoluhráčů. Domácí brankář Pol zatím nezasahoval.
     
    90+1
    Na útočnou polovinu se pokoušel probojovat domácí Martínez, kterému se ale nepovedlo přesně nahrát na naběhnuvšího kolegu Rodrígueze.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Turecko i nadále vede o dvě branky. Zcela jistě se dočkáme nastaveného času.
     
    87
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Josep Gómes, přichází Ferran Pol.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, o vítězit se zdá být rozhodnuto. Turecko je i nadále aktivnější, naopak hostující brankář je takřka bez práce.
     
    86
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Ludovic Clemente, přichází Jordi Rubio.
     
    85
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Ahmed Kutucu, přichází Emre Kilinc.
     
    85
    Kutucu si nekomplikoval život, naopak se mu v tandemu povedlo najít aktivně hrajícího Sangarého, jehož zpětnou nahrávku hravě ukořistil pozorný Vales.
     
    84
    Yazici se dokázal protlačit až před brankáře, přičemž se Gomes snažil zmenšit střelecký úhel. To se tak nějak povedlo, střela navíc putovala úplně vedle.
     
    83
    Gomes gestem ruky ukázal, ať jeho spoluhráči obsadí útočnou polovinu. Do tohoto prostoru poté přiletěl vysoký nákop, jenomže ve vzduchu kraloval Kabak.
     
    82
    Tufan šikovně roztáhl hru na volného Sangarého, který se ihned dostal k centru do pokutového území. Ünalovi se ale na dlouhou nohu nepovedlo zakončit.
     
    80
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Merih Demiral, přichází Yıldırım Mert Çetin.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Marc Vales (Andorra).
     
    76
    Andorra se už pořádně dlouhou dobu nepodívala s míčem na útočnou polovinu, což nadále trvá. Naopak Turecko pohodlně kombinuje na polovině soupeře.
     
    75
    Rohový kop nebyl zrovna povedený, nicméně útočná snaha i nadále pokračovala. V pokutovém území navíc zůstal Demiral, který v záklonu mířil vedle.
     
    74
    I další útočná snaha byla vedena po levém křídle, kde se právě Bayramovi povedlo vybojovat rohový kop, který si okamžitě vzal na starost forvard Yazici.
     
    73
    Turecko pochopitelně nezapomnělo na útočení, ba naopak. Bayram si na levém křídle řekl o nahrávku, jenomže následný centr hravě zlikvidoval San Nicolás.
     
    72
    Zpoza pokutového území to zkoušel právě Sangaré, jehož technické zakončení levou nohou skončilo na protihráči. Posléze hlavní sudí přerušil hru.
     
    71
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Jordi Aláez, přichází Víctor Rodríguez.
     
    70
    Sangaré se nakonec dostal k centru k hranici malého vápna, kde se do zakončení dostal Özcan. Jednalo se o přesnou střelu, jenomže té předcházel těsný ofsajd.
     
    69
    Kabak raději přihrával na jistotu až ke středovému kruhu, odkud Demiral volil přenesení hry na nekrytého Sangarého, který si nevěřil na průnik kolem Llovery.
     
    68
    Hodně rychle z branky musel domácí brankář Gomes, kterému se tak povedlo eliminovat případnou šanci soupeře. Sangaré se tak do zakončení nedostal.
     
    67
    Demiral si zkušeně počkal na podporu svých spoluhráčů, přičemž se mu i tentokráte ke spolupráci nabídl vedle stojící Ayhan, který v tuto chvíli režíruje hru.
     
    66
    Na vzdálenější konstrukci se ve vzduchu vynořil Ayhan, který se dokonce dostal k hlavičkovému pokusu. Rozruch byl zbytečný, jednalo se totiž o ofsajd.
     
    65
    Kutucu se snažil standardní situaci rozehrát urychleným způsobem, jenomže sudí hru ještě přerušil. Nakonec budeme sledovat centr do šestnáctky soupeře.
     
    60
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Berkay Özcan.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, nicméně druhý poločas zatím přináší hodně nudnou záležitost. Ani jeden z celků si zatím nepřipsal žádnou slibnější příležitost.
     
    59
    Také hostující brankář Cakir musel s míčem jednat hodně rychle, nicméně jeho celek se nedostal ani ke středovému kruhu. Včas totiž zasahoval Clemente.
     
    58
    Po delší době se do kombinace zapojil také hostující Yazici, který chtěl nasadit jesličky Rebesovi. Ten s tímto úmyslem počítal a nohy raději nechal u sebe.
     
    57
    Gomes se sám postaral o volný kop, který překvapivě šikovně roztáhl na zcela osamoceného Cervóse. Druhý jmenovaný hráč se nedostal do bezpečného prostoru.
     
    56
    Turecko si dnešní zápas evidentně užívá, navíc už celkem dlouhou dobu kombinuje daleko od své branky, přičemž se soupeři nedaří vystihnout rozehrávku.
     
    55
    Turci museli vyvážet hrací předmět až od svého pokutového území. Nakonec si Kutucu vybral vedle stojícího Tufana, který pochopitelně nikam nespěchá.
     
    54
    Na opačné straně to zkoušel krouceným centrem kreativní záložník Çalhanoğlu. Ani jeho nabídka nenašla kýženého adresáta, domácí hráči se tak ubránili.
     
    53
    V krátkém časovém sledu sudí vytasil další žlutý kartónek, v osobním souboji si loktem pomohl Tufan. Nicméně za protesty uviděl kartu Ayhan.
     
    52
    K rozehrávce se nakonec postavil Cervós, který to zkoušel nebezpečným centrem do přehuštěného prostoru, nicméně v hlavičkovém souboji se prosadil soupeř.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Max Llovera (Andorra).
     
    51
    Na pravou stranu si pokusil seběhnout Clemente, který byl zastaven zcela očividným faulem. Sudí tak okamžitě nařídil standardní situaci ve prospěch Andorry.
     
    50
    Turecko se pohodlně dostalo na útočnou polovinu, kde to na sebe zkoušel vzít Tufan. Toho čistým skluzem obral Vales, který poté vybojoval standardní situaci.
     
    49
    Poté se k míči dostal také brankář Gomes, který si dal na svém odkopu od branky hodně záležet. Nakonec jeho nabídka zaplula na hlavu hostujícího Kabaka.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to nahrávkou po levém křídle zkoušel domácí Martínez, kterému se nepovedlo najít Aláeze, nýbrž pouze nohu Ayhana.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hostující hráči, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl dva přesné zásahy, jenž přišly v krátkém časovém sledu. Turecko se totiž během pěti minut dostalo do dvoubrankového vedení, přičemž obě trefy obstaral Enes Ünal. I po těchto brankách byl hostující celek častěji na míči, naopak hráči Andorry si za celý první poločas nevytvořili žádnou vyloženou příležitost.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    San Nicolás sice měl kolem sebe hodně prostoru, což mu naopak spíše uskočilo. Jeho centr se totiž snesl pouze do rukavic brankář Cakira.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Turci se nakonec daleko s míčem nedostali, což rozhodně nemusí vadit. Do konce poločasu nezbývá moc času, i tak to Andorra ještě zkusí směrem dopředu.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Ildefons Lima (Andorra).
     
    42
    Standardní situace ale nebyla zrovna povedená, nicméně bude následovat autové vhazování pro Turecko. Sangaré si již hledá vhodné adresáty nahrávky.
     
    41
    Před malým momentem jsme sledovali další nedovolený zákrok, přičemž Cervós doslova odhodil Sangarého. I tentokráte bude na programu standardní situace.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    36
    Odpovědnost na sebe vzal Martínez Alejo, který to zkoušel hodně tvrdým zakončením, jenž vystoupalo vysoko nad. Cakir ani tentokráte nemusel zasahovat.
     
    35
    Jedinečná šance pro domácí na snížení nepříznivého výsledku. Celkem zbytečně fauloval několik centimetrů pře vápnem Sangaré, je tu standardní situace.
     
    34
    Po jednom ze soubojů skončil na trávníku domácí Cervós, přičemž slovenský rozhodčí poskytl Andoře výhodu. Nakonec jsme přeci jenom slyšeli píšťalku.
     
    33
    Do rozehrávky se zapojil také středopolař Tufan, kterému se povedlo zavést hrací předmět na opačnou polovinu, kde došlo k nepřesnému přenesení hry.
     
    32
    Llovera si dal s provedením autového vhazování celkem dost načas, navíc po jeho nahrávce okamžitě fauloval Martínez. Turecko se rozhodlo rozehrát po zemi.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím jsme se dočkali dvou branek. Turecko je i při dvoubrankovém vedení aktivnější, další útočný výpad ale zastavil praporek pomezního.
     
    30
    Cakir se po dlouhé době seznámil s hracím předmět, přičemž se jednalo o rutinní odkop od branky. Ten nakonec směřoval do míst, kde se nacházel Yazici.
     
    29
    Do útočného výpadu se zapojil také Aláez, který se ještě snažil otřít míč o nohu napadajícího Kabaka, což se mu povedlo. Andorra vykřesala autové vhazování.
     
    28
    Kutuc to udělal znamenitě, neboť se přeci jenom prodral kolem Cervóse, jenomže následná nabídka k penaltovému puntíku našla pouze domácího Limu.
     
    27
    Na opačné straně neúnavně bojoval o balón Martínez, který si po pádu na zem chtěl vymodlit standardní situaci, jenomže hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    26
    O nahrávku si řekl zatím celkem nenápadný Yazici, který ještě zkoušel propouštět míč za sebe, nicméně jako první se k volnému balónu dostal brankář Gomes.
     
    25
    Bayram se pokusil o uvolnění s míčem na levém křídle, což přineslo ostrou nabídku napříč pokutovým územím. Nakonec balón skončil až za autovou lajnou.
     
    24
    Andorra to bude mít po zbytek utkání nesmírně složité, v krátkém časovém sledu totiž inkasovala hned dvakrát, nicméně na případné vyrovnání má hodně času.
    21. Enes ÜNAL - 0:2
     
    21
    Turecko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu se hosté dostávají do dvoubrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy ENES ÜNAL. Turecký forvard zkoušel zakončit k levé tyči, zatímco se brankář vydal k opačné konstrukci.
    20. Penaltový zákrok.
     
    20
    Je tu pokutový kop pro Turecko!
    17. Enes ÜNAL - 0:1
     
    17
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Turci se na delší časový úsek dostali na útočnou polovinu, kde došlo k roztažení hry na volného Bayrama, který to okamžitě zkoušel přímo na branku. Gomes dokázal jeho prudké zakončení vyrazit přímo před sebe, kde měl hodně snadnou práci ENES ÜNAL.
     
    16
    Çalhanoğlu to pochopitelně zkoušel přímo na branku, nicméně výsledkem je nastřelená zeď domácích. Po prudké ráně skončila na zemi hned dvojice hráčů Andorry.
     
    15
    Následoval Ünalův pád kousek od šestnáctky domácích, což značí nadějnou palebnou pozici ze standardní situace. Çalhanoğlu si vezme na starost rozehrávku.
     
    14
    Najednou se do šance dostal hostující Ünal, který to měl do dobré střelecké pozice. Zakončení levou nohou putovalo daleko vedle branky, Gomes nezasahoval.
     
    13
    U středového kruhu navíc neustál souboj s protihráčem Aláez, nicméně je pískáno proti brance Andorry. Soupeř tak bleskově rozehrál další standardní situaci.
     
    12
    Kutucu se dokázal dostat kolem smečky protihráčů, načež ještě hledal pod sebou postaveného Yaziciho, jehož zpětná nahrávka doputovala na nohu Llovery.
     
    11
    Jenomže avizovaná standardní situace nebyla vůbec nebezpečná, Cakir na svůj první zákrok stále čeká. Mezitím jeho spoluhráči vyvezli míč na opačnou stranu.
     
    10
    Rebés zahrával volný kop z hlouby hrací plochy, nakonec se rozhodl nakopnout míč na levou stranu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Sangaré.
     
    9
    Turecko se díky pohodlné kombinaci dostalo na útočnou polovinu, odkud je soupeř bleskově vytlačil. Následně Kabak přenášel hru na volného Ayhana.
     
    8
    Bayram se na levém křídle chtěl zbavit Martíneze, což se mu nakonec nepovedlo. Navíc to dopadlo tak, že se jako poslední dotkl míče právě prvně jmenovaný.
     
    7
    Do pokutového území posílal nadýchanou nabídku Kutucu, který však našel pouze hlavu jednoho z protihráčů, jenž pro změnu odhlavičkoval až do zámezí.
     
    6
    Tentokráte se o provedení autového vhazování postaral San Nicolás, který se pokoušel u rohového praporku nalézt Martíneze, před kterým zasahoval Kabak.
     
    5
    Hra byla přerušena, zdravotní problémy měl totiž hostující Yazici, který skončil po předchozím skluzu od Valese na zemi. Na nic vážnějšího to ale nevypadá.
     
    4
    Obránce Cervós byl jako první u volného míče, jenomže poté to nevyřešil zrovna nejlépe. Svůj odkop totiž poslal do zámezí, na řadu tak přijde autové vhazování pro hosty.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se k míči dostal brankář Gomes, který se tak postaral o dalekonosný odkop od své branky, který zamířil na druhou polovinu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Andorra: J. Gómes – San Nicolás, Lima (C), Llovera, Cervós – Clemente, Vales, Rebés, C. Martínez – A. Martínez, Aláez.
    Náhradníci: Pol – Fernandez, E. García, Marc García, Sebastián Gómez, S. Moreno, Pujol, V. Rodríguez, Jordi Rubio.

    Turecko: Çakır – K. Ayhan, Demiral, Kabak – Sangaré, Kutucu, Tufan, Çalhanoğlu (C), Bayram – Yazıcı, Ünal.
    Náhradníci: Bolat, Bayındır – Celik, Kilinc, Kaldırım, Meraş, Müldür, Türüç, Yalcın, Yokuşlu, Çetin, Özcan.

    Rozhodčí: Kružliak – Somoláni, Hancko (všichni Slovensko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Turecko

    Na opačné straně stojí momentálně druhý celek své skupiny, kterým je Turecko. Turci mají postup na mistrovství Evropy již zajištěný, doposud se jim povedlo nasbírat přesně dvacet bodů, náskok na třetí Island je tak čtyřbodový. Turecko za celou kvalifikaci prohrálo pouze v jediném případě, na druhou stranu dokázalo vyhrát hned v šesti zápasech. Poslední dva kvalifikační duely se nejevily zrovna v ideálním rozpoložení, nejprve jsme sice sledovali velice cennou remízu na hřišti první Francie, avšak poté Turecko opět remizovalo, tentokráte v souboji proti Islandu.
     
    Andorra

    Fotbalisté Andorry se po devíti odehraných zápasech nacházejí na páté pozici své skupiny, přičemž doposud nasbírali čtyři body. Andorra tak logicky nemá nejmenší šanci na postup, nicméně v posledním duelu bude hrát o umístění. V tuto chvíli totiž okupuje poslední pozici Moldavsko, které má pouze o jeden bod méně. Andoře se v posledních zápasech celkem daří, jediná skupinová výhra přišla právě v souboji proti Moldavsku, které porazila poměrem 1:0. V posledním kole navíc byla k vidění celkem překvapivá remíza na půdě čtvrté Arménie, přičemž tento duel dopadl 2:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace mistrovství Evropy má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Andorrou a Tureckem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 17. Ünal, 21. Ünal (pen.)

    Karty:   43. Lima (ANR), 51. Llovera (ANR), 77. Vales (ANR) – 53. K. Ayhan (TUR)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:14.
    Andorra: J. Gómes (87. Pol) – San Nicolás, Lima (C), Llovera, Cervós – Clemente (86. Jordi Rubio), Vales, Rebés, C. Martínez – A. Martínez, Aláez (71. V. Rodríguez).
    Náhradníci: Pol – Fernandez, E. García, Marc García, Sebastián Gómez, S. Moreno, Pujol, V. Rodríguez, Jordi Rubio.

    Turecko: Çakır – K. Ayhan, Demiral (80. Çetin), Kabak – Sangaré, Kutucu (85. Kilinc), Tufan, Çalhanoğlu (C) (60. Özcan), Bayram – Yazıcı, Ünal.
    Náhradníci: Bolat, Bayındır – Celik, Kilinc, Kaldırım, Meraş, Müldür, Türüç, Yalcın, Yokuşlu, Çetin, Özcan.

    Rozhodčí: Kružliak – Somoláni, Hancko (všichni Slovensko)
    ocianews.com