Chabarovsk – Jokerit 4:1 (kon.) | Vladivostok – Petrohrad 1:2 (po pr.) | Kunlun – Magnitogorsk 3:1 (kon.)
Čeljabinsk – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 6:2 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Jokerit Helsinky
Neděle 17.11.2019, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    V dalším zápase NHL se proti sobě utkají týmy Amur Chabarovsk a Jokerit Helsinky. Naposled se spolu tato mužstva utkala v lednu na ledě Chabarovsku, kde ovšem Jokerit vyhrál po nájezdech 5:4. Dnes se opět bude hrát v Platinum Aréně v Chabarovsku. Tato hala nabídne kapacitu pro 7 100 diváků. Úvodní buly je naplánováno na 08:00.
     
    Amur Chabarovsk:

    Chabarovsk momentálně najdeme ve Východní konferenci na posledním 12. místě s 22 body a skóre 42:56. Po třech prohrách přivítal Amur na svém ledě Petrohrad. Do utkání sice hráči Chabarovsku vstoupili skvěle a ještě ve 38. minutě vedli 1:0. Ovšem ke konci druhé a na začátku třetí třetiny Petrohrad otočil zápas a nakonec zvítězil 3:1. Nejproduktivnějším hráčem je s 12 body Tomáš Zohorna.
     
    Jokerit Helsinky:

    Jokerit je aktuálně v Západní konferenci na 8. pozici se 30 body a skóre 67:67. Po dvou výhrách zavítali hráči Jokeritu na led Vladivostoku. Stav po první třetině byl remízový 1:1. To stejné náš čekalo také ve druhé periodě a před třetí dvacetiminutovkou to bylo 2:2, přičemž slovenský útočník Bakoš měl na kontě už dvě trefy. Následně ale ve třetí periodě ani v prodloužení branka nepadla a šlo se tak do prodloužení, které lépe zvládlo domácí mužstvo, když až v 8. sérii rozhodl o vítězství Bakoš. Nejproduktivnějším hráčem Jokeritu je se 17 body Lehtonen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Jordán, Vitásek, Korjagin, V. Vasiljev (C), Turbin, Kamalov, Alexandrov (A) – Golubev, T. Zohorna, H. Zohorna – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Gorškov – Jazkov (A), Ruděnkov, Rasskazov – Kapiturov, Kacuba, A. Lazarev.

    Jokerit Helsinky: A. Niemi (Kalninš) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, O. Lauridsen, Kivistö, E. Räsänen – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Haapala, Kontiola, Savinainen – Norman, M. Niemi, H. Ikonen – Anttila (A), Pihlström, Oksanen – Hirvonen.

    Rozhodčí: Birin, Sergejev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min., podrážení).
     
    02:26
    Domácí jsou kompletní, oslabení o svého kapitána a reprezentační oporu přežili bez úhony.
     
    15:00
    Nahození od modré čáry skončilo v lapačce českého gólmana, který pokus celou dobu viděl, a tak neměl problém zasáhnout lapačkou.
     
    15:14
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace finského celku končí úvodní brankou! Přes osu hrací plochy mířila černá guma na pravý kruh, kde se střelou z jedné prezentoval JESSE JOENSUU, jenž českému brankáři nedal šanci zasáhnout. Asistence: John Norman.
    15:14 Jesse JOENSUU - 0:1
     
    15:55
    Michal Jordán za brankou sice získal kotouč, ale po předávce na spoluhráče přišla další ztráta. Jokerit se tak puku zmocnil ve středním pásmu a bude moci útočit.
     
    16:56
    Další akci Amuru zastavil v obranném pásmu Mikko Lehtonen, domácímu celku se moc nedaří, a tak se musí opět rychle vracet.
     
    17:49
    Střelou z pravého kruhu pro vhazování se prezentoval Hynek Zohorna, ovšem jeho zakončení mířilo do hole prvního soupeře, od které puk zamířil do ochranné sítě.
     
    18:10
    Dalším pokusem tentokrát od levého mantinelu se činil Michal Jordán, ovšem mířil jen do betonu připraveného finského gólmana.
     
    18:50
    Přes celou šířku útočného pásma mířila přihrávka na levou stranu, kde si z modré čáry před branku sjížděl opět Michal Jordán, ale na černou gumu nedosáhl.
     
    19:56
    Peter Regin krásnou přihrávkou našel na útočné modré čáře najetého autora zatím jediné branky, který se nacpal před branku, kde jej v posledním momentu fauloval Ondřej Vitásek.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Ondřej Vitásek – 2 min., držení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Těžkou přihrávku dostal na modrou čáru Petri Kontiola, který následně trefil soupeře a kotouč zmizel do neutrální zóny. Jokerit musí přijít s další akcí.
     
    21:09
    Zakončením z levé strany se prezentoval Peter Regin, jehož pokus byl mezi kruhy tečovaný. Marek Langhamer se musel hodně natahovat, aby puk vyrazil betonem.
     
    21:58
    Chabarovsk už je v plném počtu, ale musel se bránit další akce. Střela od modré čáry českému brankáři vypadla, a tak přišla dorážka, s níž si opět poradil maskovaný muž.
     
    22:15
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    22:38
    O zakončení z vrcholu levého kruhu se pokusil Vladislav Ušenin, který zamířil jen do bránícího soupeře, finskému celku se podařilo jednoduše vyhodit do středního pásma.
     
    23:40
    Souhru bratrů zakončil Hynek Zohorna, který převzal přihrávku na pravém kruhu pro vhazování. Zakončení českého hráče mířilo mezi betony, ale Antti Niemi mezeru rychle utěsnil.
     
    23:47
    Michal Jordán se dvakrát napřáhl, ale ani jednou se ke střele neodhodlal, a tak to vzal na sebe jeden z jeho spoluhráčů. Ovšem hostující hráči další zakončení zastavili a mohli posunout hru mimo nebezpečný prostor.
     
    24:38
    Od mantinelu až na osu hrací plochy si najel Vladislav Ušenin, který spíše nabízel kotouč na teč, ale jeho snažení čistě doletělo až k finskému brankáři.
     
    25:08
    Ve středním pásmu došlo k souboji mezi Vjačeslavem Ušeninem a Samim Lepistöem. Následně se černá guma ocitla u časoměřičů, a tak se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    26:00
    Šance ani na jedné straně nepřibývají a hraje se spíše průměrný hokej. Snad to změní další početní výhoda, kterou si zahraje Amur Chabarovsk.
     
    26:06
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Tommi Kivistö – 2 min., držení hole).
     
    Střely na branku: 15:12.
     
    26:12
    Hned po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Michal Jordán, jehož pokus byl nepřesný. Následně Chabarovsk přišel o pásmo a začne za vlastní bránou.
     
    27:02
    Krásná kombinace Amuru končí dalším zablokovaným pokusem. Puk z modré čáry mířil na levou stranu, odkud putoval na Tomáše Zohornu, jenž se nacházel mezi kruhy.
     
    27:42
    Antti Niemi ustál také další situaci, kdy mu bylo hodně velké horko. Finský brankář vyrazil střelu z levé strany před sebe, kde se o zbytek práce postarali obránci. Ovšem Ondřej Vitásek byl blízko dorážce z hranice brankoviště.
     
    28:33
    Přihrávkou před branku se prezentoval Veli-Matti Savinainen, který hledal spoluhráče. Jenže výborně byl postavený Valerij Vasiljev, jenž celou akci Jokeritu překazil.
     
    29:23
    Další přihrávka do útočného pásma byla přizvednuta a zamířil mezi diváky. Bude se vhazovat před brankou, kterou hájí Marek Langhamer.
     
    30:07
    Chabarovsk zahodil další velkou šanci! Na pravé straně dostal hodně prostoru Anton Lazarev, který zamířil mezi kruhy, kde přibrzdil, aby mu projel soupeř. Jeho zakončení pak mířilo do pravého horního rohu branky, ale Antti Niemi skvěle zasáhl.
     
    31:12
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., podrážení).
     
    32:28
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur přesilovkou brankou vyrovnává stav zápasu! IGOR RUDĚNKOV z pravého kruhu využil výborné clony spoluhráče a kolem brankářovy ruky zamířil přesně k bližší tyči. Asistence: Pavel Turbin.
    32:28 Igor RUDĚNKOV - 1:1
     
    Střely na branku: 20:13.
     
    32:39
    Ihned po vhazování dojel k zapomenutému puku Peter Regin, který na nic nečekal a vypálil. Pokus hostujícího kapitána mířil do horního rohu branky, ale Marek Langhamer byl připraven zasáhnout.
     
    33:24
    Zakončení tentokrát vyslal Denis Golubev, který zamířil jen do finského brankáře. Hra se tak znovu přerušuje a následuje vhazování před brankou Helsinek.
     
    34:30
    John Norman se do útočného pásma vrhl po levé straně a kotouč nahodil na branku. S tímto snažením neměl český brankář moc práce a také v klidu zasáhl.
     
    36:13
    Do útočného pásma se hnal Jesse Joensuu, který se nacházel v ofsajdu. Hostující útočník po odpískání ještě dohrál soupeře, kterému s to ale vůbec nelíbilo.
     
    37:20
    Hynek Zohorna už potřeboval vystřídat, a tak přejel pouze modrou čáru a nahodil puk na branku. Antti Niemi kotouč vyrazil k zadnímu hrazení, ale poté přišla nepřesná přihrávka a kotouč skončil na icingu.
     
    38:15
    Proti nahození reagoval Marek Langhamer až na poslední chvíli. Kotouč se českému brankáři ztratil za bojující dvojicí před jeho brankou, ale snažení bylo nepřesné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé části byl Amur aktivnější a vypracoval si několik šancí, hlavně tedy v přesilových hrách. Jednu z nich proměnil Igor Ruděnkov, jemuž se tak podařilo vyrovnat. Chabarovsk hrál opravdu skvěle, a tak je průběžný stav spravedlivý. Naopak Jokeritu se nepodařilo navázat na výkon z první části a přiblížil se mu až v závěru prostřední periody, a tak se snad o vítězi rozhodne v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Jokerit vyhrál vhazování a hned se vrhnul na branku Langhamera. Nebezpečnou situaci si však nevytvořil.
     
    40:50
    Na druhé straně měli velkou šanci domácí, proti prvnímu zakončení se však vytáhl brankář Niemi, k dorážce se pak Amur už nedostal.
     
    42:10
    Zakázané uvolnění Amuru, vhazovat se bude před brankářem Langhamerem.
     
    44:00
    Finský klub nyní uzavřel domácí ve svém pásmu a měl několik nebezpečných nahození na bránu, brankář Langhamer však zatím podruhé neinkasoval.
     
    44:21
    Domácí se úspěšně ubránili a také vyrazili vpřed, leč neúspěšně. Každopádně prozatím si mohou oddechnout.
     
    45:28
    Hynek Zohorna najížděl před Niemiho z levé strany, na poslední chvíli mu však vypíchl puk jeden z obránců Jokeritu. To mohla být šance domácích.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vjačeslav Ušenin – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henri Ikonen – 2 min., sekání).
     
    46:32
    Ve třetí třetině se hraje ve slušném tempu a nebezpečnější jsou hosté z Finska, ale gólu jsme se ještě nedočkali.
     
    48:20
    Oba týmy se nyní dostaly k zakončení, na obou stranách však střelci nemířili přesně. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    49:22
    Domácí se po vyhraném vhazování ve svém pásmu osvobodili, nyní jsou u kotouče a snaží se ohrozit branku Jokeritu.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Marko Anttila – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Igor Ruděnkov – 2 min., hrubost).
     
    50:36
    Domácí čeká přesilová hra.
     
    50:47
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Dokonalá spolupráce bratrů Zohornových během přesilové hry Amuru. Tomáš vyhrál vhazování, HYNEK ZOHORNA ihned vystřelil a podařilo se mu prostřelit brankáře Niemiho. Domácí Amur otáčí vývoj zápasu a ujímá se vedení! Asistence: Tomáš Zohorna.
    50:47 Hynek ZOHORNA - 2:1
     
    51:46
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A domácí během krátké chvilky odskakují na rozdíl dvou gólů! Jokerit neproměnil velkou šanci, Amur vyrazil do protiútoku a po přihrávce ze středu kluziště se na levé straně prosadil ALEXANDER GORŠKOV. Asistence: Vladimir Ušenin, Vjačeslav Ušenin.
    51:46 Alexandr GORŠKOV - 3:1
     
    51:46
    Jokerit si ihned po inkasované brance bere timeout.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Sami Lepistö – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    52:30
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak to jsou kruté chvíle pro finský Jokerit. Amur vyhrál vhazování v pásmu Jokeritu, dvakrát si vyměnil puk a poté TOMÁŠ ZOHORNA dokázal své nahození od modré dostat za záda brankáře Niemiho. Ten pravděpodobně nic neviděl, protože mu před bránou dobře stínil domácí hráč. Asistence: Ondřej Vitásek.
    52:30 Tomáš ZOHORNA - 4:1
     
    55:20
    Jokerit se ještě snaží prosadit a zdramatizovat zápas, ale zatím se do nebezpečné situace či velké šance nedostal.
     
    57:42
    Velkou šanci snížit měl Pihlström, ale tváří v tvář brankáři Langhamerovi neuspěl.
     
    58:37
    Už se odehrávají poslední dvě minuty hry, asi netřeba spekulovat o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    Chabarovsk vítězí v domácím utkání nad finským Jokeritem 4:1. Domácí v utkání prohrávali, ale ve druhé třetině stav srovnali a ve třetí třemi rychlými góly rozhodli o tom, že si z tohoto zápasu odnesou tři body. Amur bodoval naplno po předchozích čtyřech porážkách v řadě, Jokerit si naopak připsal druhou porážku za sebou.

    V utkání se dařilo českým hráčům, prosadili se Tomáš i Hynek Zohornovi, Tomáš navíc ke gólu přidal i jednu asistenci. Asistenci si z utkání odnesl i obránce Ondřej Vitásek. (10:26:09)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 33. Ruděnkov (Turbin), 51. H. Zohorna (T. Zohorna), 52. Gorškov (Vl. Ušenin, Vj. Ušenin), 53. T. Zohorna (Vitásek) – 16. Joensuu (Norman)


    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Jordán, Vitásek, Korjagin, V. Vasiljev (C), Turbin, Kamalov, Alexandrov (A) – Golubev, T. Zohorna, H. Zohorna – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Gorškov – Jazkov (A), Ruděnkov, Rasskazov – Kapiturov, Kacuba, A. Lazarev.
    Jokerit Helsinky: A. Niemi (Kalninš) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, O. Lauridsen, Kivistö, E. Räsänen – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Haapala, Kontiola, Savinainen – Norman, M. Niemi, H. Ikonen – Anttila (A), Pihlström, Oksanen – Hirvonen.

    Rozhodčí: Birin, Sergejev
    thejrc.org