Nižněkamsk – Dynamo Moskva 4:6 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 1:2 (po pr.) | Omsk – Ufa 4:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Pondělí 18.11.2019, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:02
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nikita Sošnikov.
    51:59 Jegor MARTYNOV - 4:1
     
    51:59
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita a domácí se výrazně přiblížili výhře v dnešním utkání. JEGOR MARTYNOV napřáhl na levém kruhu a jeho dělovkou pak propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 4:1. Asistence: Vjačeslav Vojnov.
     
    50:33
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., sekání).
    45:43 Šumakov neproměnil nařízené trestné střílení.
     
    45:43
    K exekuci trestného střílení se postavil sám Sergej Šumakov, jenž před Metsolou několikrát zamíchal kotoučem, ale zakončení na pravé straně mu nevyšlo a puk poslal jen k zadnímu mantinelu.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Sergejev – trestné střílení, hákování).
     
    45:43
    Šumakov byl faulován ve střelecké pozici a je nařízeno trestné střílení pro Omsk.
     
    43:38
    Dmitrij Kugryšev se dostal do samostatného úniku, těsně před Bobkovem vystřelil, ale domácí brankář jeho pokus zneškodnil. Hosté se tak nedostali na kontaktní branku.
     
    43:15
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Pašnin – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    39:58 Taylor BECK - 3:1
     
    39:58
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se ještě domácí dostali do přečíslení po chybě obrany Ufy a TAYLOR BECK pak z pravé strany propálil Metsolu a puk umístil pod víko jeho branky – 3:1. Asistence: Rob Klinkhammer a Semjon Košelev.
    37:20 Linus OMARK - 2:1
     
    37:20
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají svému soupeři na dostřel jediné branky. Od modré čáry napřáhl ke střele LINUS OMARK, prosvištěl kolem několika hráčů a odrazem od pravé Bobkovovy tyče pak skončil za jeho zády – 2:1. Asistence: Grigorij Panin.
     
    28:14
    Navíc ještě Sošnikov hákoval soupeře a dostal dvě minuty, takže si Omsk zahraje přesilovou hru.
    28:14 Neuznaná branka Šumakova.
     
    28:14
    Klinkhammer prostrčil puk pod lapačkou Metsoly na levou stranu, kde ho SERGEJ ŠUMAKOV poté umístil do částečně odkryté hostující sítě. Ovšem video poté doporučilo gól neuznat pro atak hostujícího brankáře.
     
    28:14
    A hned po chvilce se trefil Sergej Šumakov, ale hostující lavička si bere trenérskou výzvu pro možný kontakt Andrighetta s hostujícím brankářem. Vše nakonec může být ještě jinak.
    27:08 Sergej ŠIROKOV - 2:0
     
    27:08
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Hned po této akci Larsena dostal přihrávku do jízdy SERGEJ ŠIROKOV a hnal se úplně sám před Metsolu. Před ním naznačil střelu a poté pohodlně zakončil mezi jeho betony – 2:0. Omsk tak má už dvoubrankový náskok. Bez asistence.
     
    20:58
    Pavel Dědunov byl v obrovské šanci. Před ním chvíli zívala odkrytá Metsolova branka, kterou však útočník Omsku netrefil.
     
    14:39
    Velká skrumáž před Metsolou, ani jeden z domácích hráčů však nedokázal prostrčit puk za záda hostujícího brankáře a ten ho poté vypíchl a dostal mimo ohrožení své branky.
    10:18 Alexej POTAPOV - 1:0
     
    10:18
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení a otevírají účet tohoto zápasu. ALEXEJ POTAPOV dostal přihrávku od Vojnova a poté z bekhendu umístil puk pod horní tyč Metsolovy branky – 1:0. Asistence: Vjačeslav Vojnov a Sergej Širokov.
     
    05:16
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Šumakov – 2 min., sekání).
     
    03:13
    Sakari Manninen byl u zrodu první velké šance. Těsně před Bobkovem totiž nebezpečně tečoval střelu svého spoluhráče, ale hostující gólman vytasil pohotový zákrok.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. A. Potapov (Vojnov, Širokov), 28. Širokov, 40. Beck (Klinkhammer, Košelev), 52. Martynov (Vojnov) – 38. Omark (Panin)


    Avangard Omsk: Bobkov (D. Kostin) – Bondarev, Pokka, Martynov, Vojnov, Spicenko, Ščekin – Širokov (A), K. Semjonov, Andrighetto – Šumakov, Klinkhammer, Beck (A) – Dědunov, Stas (C), A. Potapov – I. Makarov, Gračjov, Košelev – Mizjurin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Ar. Sergejev, Lisovec, Koledov, Panin (C), Pašnin, A. Semjonov, Muchamadullin – Omark (A), Burmistrov (A), Hartikainen – Sošnikov, Manninen, Amirov – Kugryšev, Kadějkin, V. Žarkov – Soloduchin, Chochrjakov, M. Majorov.

    Rozhodčí: Naumov, Ovčinnikov – Berseňjov, Judin

    Diváci: 4 987
    thejrc.org