Frölunda – Färjestad 8:2 (kon.) | Luleå – Bern 4:2 (kon.) | Mannheim – Mountfield HK 1:1 (kon.)
Zug – Tappara 3:1 (kon.) | Lausanne – Plzeň 4:4 (po pr.) | Biel – Augsburg 2:1 (po pr.)
Djurgården – Skellefteå 4:1 (kon.)
konec
Adler Mannheim
1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 19.11.2019, 19:00 • SAP Arena, Mannheim • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítejte v mannheimské SAP Aréně, kde se dnes koná odveta osmifinálového utkání Champions Hockey League mezi domácím Adlerem Mannheim a hostujícím Mountfieldem HK. Hradec si z prvního utkání pod Bílou věží do Německa veze jednogólový náskok, vítěz souboje se střetne s lepším z dvojice Tappara Tampere / Zug.
     
    Mountfield HK

    Hradci Králové se letos na třetí pokus podařilo postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů a osmifinále tak hraje poprvé ve své historii. První nečekanou porážku na ledě Cardiffu odčinili Lvi famózním skalpem Frölundy v Göteborgu. Odvety na východě Čech dopadli obráceně a tak si Hradec musel postup vybojovat ve dvojzápase z Grazem. Rakouského soka zdolal v obou případech, ze skupiny postoupil ze druhého místa a los mu přisoudil vítěze skupiny F Adler Mannheim.

    Zatímco v lize se Mountfieldu po příchodu Vladimíra Růžičky na střídačku příliš nedaří a bez bodu odešel ve čtyřech posledních případech, v úvodním utkání osmifinále CHL šachovou partii s Mannheimem zvládl. Aleš Jergl pět minut před koncem stanovil skóre zápasu na 1:0 a do odvety tak bude český tým vstupovat s mírnou výhodou.

    Poslední zápasy:
    Plzeň – Hradec 4:1
    Hradec – Pardubice 2:5
    Hradec – Mannheim 1:0
    Sparta – Hradec 2:1
    Hradec – Třinec 1:4

    Nejproduktivnější hráči CHL:
    Tomáš Vincour – 7b (3+4)
    Rudolf Červený – 6b (2+4)
    Radovan Pavlík – 5b (3+2)
    Lukáš Cingel – 5b (2+3)
    Matej Paulovič – 5b (1+4)
     
    Adler Manneim

    Mannheim se letos do CHL vrátil po jednoleté pauze, celkově hraje tuto nadnárodní soutěž už popáté. Ještě ani jednou ale neprolomil brány osmifinále. Ve skupině F se Orli střetli s Vienna Capitals, GKS Tychy a Djurgårdens IF a v celém průběhu si udrželi domácí neporazitelnost. V SAP Aréně vynulovali jak rakouského, tak polského soupeře, navíc zvládli i odvety a po tom, co v Polsku ztratili jen bod, si zajistili s předstihem postup. A i když ve Stockholmu poprvé padli, domácím vítězstvím 2:1 stvrdili svůj triumf ve skupině F.

    Ani Adler neprožívá zrovna snové období ve své domácí soutěži. Před reprezentační přestávkou si připsal tři porážky v řadě a jediný získaný bod, po pauze padli jak v Hradci Králové, tak v Augsburgu. V posledním kole DEL ale nelichotivou bilanci Orli přerušili domácím skalpem Bremerhavenu, ve kterém dokonce gólman Johan Gustafsson vychytal čisté konto. Na odvetu a snahu umazat hradecký náskok se tedy Orli na rozdíl od svého soupeře naladili skvěle.

    Poslední zápasy:
    Kolín n. R. – Mannheim 2:1p
    Mannheim – Krefeld 3:6
    Hradec – Mannheim 1:0
    Augsburg – Mannheim 4:1
    Mannheim – Bremerhaven 3:0

    Nejproduktivnější hráči CHL:
    Matthias Plachta – 6b (2+4)
    Borna Rendulič – 6b (1+5)
    Tim Stützle – 5b (2+3)
    Ben Smith – 4b (2+2)
    Marcel Goc – 4b (1+3)
     
    Nádhernou SAP Arenou v Mannheimu dozněla hymna Ligy mistrů, po ní následují hymny obou zemí – tedy nejprve ta česká, vzápětí německá.
     
    Úvodní sestavy:

    Adler Mannheim: Endras (Gustafsson) – Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, Krupp – Plachta, Desjardins, Wolf – Rendulič, Eisenschmid, Krämmer – Huhtala, Smith, Stützle – Hungerecker, Goc (C), Soramies.

    Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Pilař, Šalda – Jergl, Koukal, Červený – Smoleňák (C), Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Chalupa – Perret, Kubík, Klíma.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk (oba SWE) – Hurtik (GER), Leermakers (NED).
     
    Teď si hráči naposledy klepnou a můžeme jít na věc!
     
    Vzhledem ke zranění Štěpána Lukeše z dopoledního rozbruslení bude Marku Mazancovi v hradecké brance krýt záda junior Tomáš Sajdl, který dorazil akorát na zápas. Rozbruslení se ještě nezúčastnil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Mountfield sice vyhrál úvodní vhazování, ale po nahození Němců zaváhal Mazanec v rozehrávce a domácí se teď drží v pásmu.
     
    00:42
    Už dostal český zástupce puk pod kontrolu a může střídat.
     
    01:01
    No, "pod kontrolu" bylo příliš silné slovo. Chyboval totiž v rozehrávce a dál se musí bránit.
     
    01:05
    Ben Smith si najel před bránu a měl poměrně blízko k prvnímu gólu v zápase. Spoluhráčovu střílenou nabídku ale tečoval až do ochranné sítě.
     
    01:15
    Hradečtí poslali kotouč na zakázané uvolnění, zatím ale mají na ledě čerstvé síly, takže je to snad nebude tolik mrzet.
     
    01:18
    Kotouč po vhazování zamířil rovnou k Mazancovi, jenž udělal jedinou správnou možnost – podržel ho pod lapačkou.
     
    01:40
    Hosté zatím stále neměli kotouč na hokejkách na útočné polovině, naopak teď museli čelit ráně z první v podání Nicolase Krämmera. Mazanec ji zastavil, nikdo mu totiž neclonil.
     
    02:15
    Už se Hradečtí dostali do útočné třetiny, jmenovitě čtvrtá formace. Vydržela tam ale jen chvilku.
     
    02:34
    Další velký talent německého hokeje Tim Stützle nenašel na pravé straně rozjetého parťáka, do protiútoku se tak vydal Matěj Chalupa. Jeho střela se otřela o beka Larkina a zamířila do ochranné sítě.
     
    02:46
    Velmi šikovně to provedl Jordan Perret, jenž vykroužil s pukem z rohu a bekhendem pozlobil Endrase. Ten měl solidní potíže, ale kotouč před dojíždějícím Klímou pokryl.
     
    03:02
    Hradečtí se museli rychle vracet a bylo to s faulem. Radek Pilař (HKM), tedy útočník na pozici obránce, je vyloučen za držení.
     
    03:38
    Hradec jen těsně nevyhodil puk a Rendulič pak připravil gólovou pozici Desjardinsovi, kterému ale sjel kotouč z čepele a odkrytou bránu vůbec netrefil!
     
    04:06
    Na pokus Marka Katice od modré čáry Mazanec dobře viděl, vytrčil proti němu lapačku a zařídil vhazování.
     
    04:17
    Oskars Cibulskis předvedl dobrou práci a na druhý pokus vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    05:05
    Domácí Top Scorer Matthias Plachta minul hradeckou svatyni, a to už je z přesilové hry všechno. Hosté hrají v plném počtu.
     
    06:02
    Mannheim přesto dál zůstává na puku, i když teď ho český zástupce drží jen u mantinelu. Herní převaha je ale jasná.
     
    06:49
    Pod tlakem zatím nění Mountfield příliš schopný rozehrát, teď se dál spíše jen hledá a brání.
     
    07:09
    Skončilo to ranou z první obránce Chada Billinse, která se odrážela mezi kruhy. Jako první ale našli zbloudilý puk Hradečtí.
     
    07:45
    Filip Pavlík odrazil hrací předmět na hradeckou střídačku, a to už je chvíle pro první komerční přestávku.
     
    07:45
    Obří SAP Arena je dnes velmi skromně "zaplněná". Návštěvu bych si troufl odhadnout tak na čtyři tisícovky diváků, přitom předešlá utkání Ligy mistrů tady sledovalo kolem osmi, až k devíti tisícům. Velká škoda...
     
    08:04
    Rychlý průnik předvedla první hradecká formace. Petr Koukal přenechal puk Aleši Jerglovi, oba si vyměnili místa, ale Jergl narazil na připraveného Dennise Endrase.
     
    08:14
    Podobně nekompromisní byla na druhé straně lapačka Marka Mazance proti švihovce košíkáře Tima Stützleho.
     
    08:40
    Mannheim se dokázal dlouho udržet v pásmu soupeře, ale Mountfield mu dobrou poziční hrou a precizní obranou nepovolil střelu.
     
    09:15
    Nedomlel předvedl přesně to, co po něm jeho trenéři chtějí. Zbořil u mantinelu Huhtalu, ale bylo to v mezích pravidel. Finský forvard se ale celkem dlouho sbíral z ledu.
     
    09:46
    Larkin trefil velmi tvrdě loktem Michala Dragouna přímo do obličeje. Po něm zůstala na ledě velmi výrazná krvavá stopa a Larkin si za to odsedí dvojnásobný menší trest.
     
    09:46
    Dragoun za pomoci svých spoluhráčů odjel do kabin, je možné, že už ho dnes neuvidíme. Larkin už sedí na trestné lavici, i když úmysl v jeho zákroku nalézt nešlo.
     
    10:04
    Hradec se ani nadvakrát nedokázal dostat do pásma, až na třetí pokus to zvládl Koukal.
     
    10:31
    Mountfield ale nepobyl v blízkosti Endrase příliš dlouho. Orli důsledně brání obrannou modrou linii a nepřipouští komplikace.
     
    10:50
    Cibulskis neudržel puk na hřišti s svou rukavicí ho poslal na domácí střídačku. Vhazování ve středním pásmu.
     
    11:25
    Plachta vybojoval puk a místo, aby ho jednoduše vyhodil, s ním sám vyjel až k Mazancovi a nastřádal cenné vteřinky.
     
    11:53
    První trest pro Larkina je minulostí a pro Mountfield to byla jedna velká mizérie. Lvi se nedokázali udržet v pásmu ani pár vteřin a nepřipsali si jediný střelecký pokus.
     
    12:13
    Až po dvou a půl minutách početní výhody dokázal puk na Endrase dostat Šalda, ten ale puk celou dobu viděl a zasáhl spolehlivě.
     
    12:55
    Hradec si vůbec v útočném pásmu v přesile neví s pukem rady, vypadá to, jako by snad početní výhody ani netrénoval.
     
    13:23
    Z trestu Larkina zbývá pouhých pár vteřin.
     
    13:46
    Larkin je na ledě, pro Mannheim to byly až překvapivě jednoduché čtyři minuty.
     
    13:55
    Zatímco Vladimír Růžička na střídačce Východočechů hráče burcuje a neustále jim něco vysvětluje, Pavel Gross na druhé straně zůstává v klidu.
     
    13:55
    Po komerčním brejku se vhazovalo před Mazancem, Mountfield ale puk vybojoval. Hra se vzápětí přerušuje pro přihrávku rukou a následuje buly ve středním pásmu.
     
    14:47
    Neskutečná Šance Mannheimu zůstává nevyužita! V situaci tři na dva si dovolil Rendulič excelentní blafák, jenže Mazanec se roztáhl v brankovišti a famózním způsobem puk zastavil. Krämmer nezužitkoval ani dorážku a skóre zůstává nerozhodné.
     
    15:54
    Šalda zahákoval Stützleho a Mannheim si zahraje druhou přesilovku.
     
    16:00
    Wolf měl na hokejce úvodní gól a po rychlém pasu zakončoval do prázdné branky, ale Mazanec předvedl opravdu lví skok a puk zastavil koncem své hole. Skvělé momenty českého gólmana.
     
    16:27
    Domácí Hradci ukazují, jak se přesilovky mají hrát. Rendulič znovu prověřil hradeckého fantoma, který tentokrát zasáhl svou vyrážečkou.
     
    17:10
    Červený puk skvěle vyšťouchl, dostal ze z tlaku a dokonce se mu v oslabení podařilo vystřelit na Endrase.
     
    17:54
    Šalda je zpět na ledové ploše, Mannheim přesilovku nevyužil, ale ke gólu byl dvakrát hodně blízko.
     
    18:21
    Východočeši teď hlavně potřebují uklidnit hru a dostat ze zpět ke svému trpělivému hokeji ze zajištěné obrany.
     
    18:53
    Němci se dostali v závěru třetiny do slušného laufu, Hradci teď přestávka přijde opravdu vhod.
     
    19:18
    Jergl se přeci jen ještě před koncem periody připomněl Endrasovi. Vybruslil si na osu hřiště, vypálil přes obránce podobně jako v prvním vzájemném duelu, jenže tentokrát namířil puk jen do náruče Endrase.
     
    19:38
    Po zakázaném uvolnění se bude ještě jednou vhazovat před německým gólmanem.
     
    19:48
    A buly uvidíme i na druhé straně, po několikrát odražené střele Mazanec raději přerušil hru.
     
    19:59
    Hradec už nepřipustil komplikace a nenechal soupeře vystřelit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina odvety osmifinále CHL je za námi a obhájce německého titulu ukázal, že to s postupem myslí opravdu vážně. Mannheim byl mnohem aktivnější, vypracoval si minimálně čtyři vyložené šance, jenže Orli ztroskotali na Marku Mazancovi, který zatím předvádí možná nejlepší výkon dosavadní sezóny. Trenérům a fanouškům Hradce tak ukazuje, že ve vypjatých momentech a důležitých zápasech dokáže vytáhnout zákroky z říše snů.
     
    Statistiky v 1. třetině

    Střely na branku: 8:6
    Střely celkem: 18:10
    Vyloučení: 2:2
    Buly: 16:8
    Zblokované střely: 3:2
     
    Hráči už sice byli připraveni ke startu druhé třetiny, jenže hřiště připravené není. Kvůli zasychajícím kalužím si budeme muset ještě chvíli počkat.
     
    Za brankou Endrase je navíc nějaká rýha nebo nerovnost, o kterou se teď starají domácí ledaři.
     
    Hlouček hradeckých fanoušků se dobře baví, zatím jejich oblíbený tým drží postupové ambice.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Mannheim vyhrál úvodní vhazování a okamžitě se vrhl do blízkosti Mazance.
     
    20:40
    Podobný obrázek jako v první třetině. Orli na puku v útočném pásmu, jenže puk honí po mantinelech a Lvi jim vůbec nepovolují střílet.
     
    21:00
    Radovan Pavlík selhal v největší šanci Hradce v zápase! Po pasu Smoleňáka mu stačilo jednoduše zamést puk do odkryté sítě, jenže trestuhodně minul. To by mohlo Lvy ještě mrzet.
     
    21:45
    Puk vypadl mimo hřiště a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    22:12
    Sedmnáctiletý německý talent Stützle znovu prověřil Mazancovu pozornost, ale ten s jeho padáčkem nemohl mít sebemenší problémy po tom, co předvedl v první třetině.
     
    22:56
    Chalupa předvedl několik otoček s pukem v útočném pásmu, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu nenabídl a hradecký mladík byl nakonec vytlačen do středu hřiště.
     
    23:35
    Hradec přidává na obrátkách! Kubík se prodral k zakončení přes dva obránce a ještě stihl rychlou stahovačku, Endras si na něj ale počíhal.
     
    24:20
    Goc zavezl puk do pásma a po bombě od modré se cpal k dorážce Wolf. Desjardins si po chvíli připsal další střelecký pokus ze slotu, ale Mazanec puk svou lapačkou odrazil do rohu.
     
    25:12
    Top Scorer Mannheimu Plachta mířil na bližší tyč, Mazanec opět na svém místě.
     
    25:12
    Na ledě jsou opět ledaři, rozhodčím se totiž stále nelíbí led za brankou Mazance. Člen domácí úklidové čety ale napáchal víc škody než užitku a na ledě zůstala znatelná hromádka sněhu.
     
    25:45
    Hradec dvakrát zastavil Orly už ve středním pásmu a Rosandič pak vymyslel dobrou průnikovou přihrávku na Koukala. Ten ale kotouč nezpracoval ideálně a k zakončení se nedostal.
     
    25:55
    V další komerční pauze už se Pavel Gross, rodák z Ústí nad Labem, na střídačce Mannheimu probudil a udělil svým svěřencům pár pokynů.
     
    26:20
    Hradec nedokázal vybojovat puk na buly v útočném pásmu, ale rychle se tam dostal znovu a Rosandič nahrnul puk bekhendem na Endrase po tom, co s ním objel branku.
     
    26:20
    Krupp pak chorvatského rodáka zpacifikoval svou holí a rukavicemi, do rozmíšky se zapojil i Filip Pavlík.
     
    27:10
    Zakázané uvolnění Němců stěhuje hru zpátky před Endrase.
     
    27:35
    Klíma s Kubíkem se ze všech sil snažili kombinací o vypracování střelecké pozice, to se jim však nepovedlo.
     
    27:55
    Mannheim rychle přerušil hru a do volného prostoru si nabruslil z pozice obránce Akdag, jenže jeho střelecký pokus přišel až po odpískaném ofsajdu a hra se přerušuje.
     
    28:25
    Koukal nechal hokejku ve výstroji jednoho z Orlů a může být rád, že nedostal dvě minuty.
     
    28:36
    Červený po svém rychlém nájezdu zboural Endrase a i když to nebylo záměrně a byl atakovaný, rozhodčí mu přece jen udělili trest za nedovolené bránění a Mannheim si potřetí zahraje přesilovou hru.
     
    28:38
    Lehtivuori obětavou rybičkou udržel puk v pásmu, Mannheim o něj nakonec ale přece jen přišel.
     
    29:14
    Cingel s Perretem v situaci dva na dva ve vlastním oslabení předvedli slušnou akci, francouzský rychlík ale po pasu svého kolegy zakončoval z až příliš velké blízkosti Endrase a nepropasíroval puk jeho výstrojí.
     
    30:01
    Hradec se dvakrát osvobodil, Mannheimu zbývá poslední půlminutka početní výhody.
     
    30:31
    Třetí oslabení sehráli hosté perfektně a v podstatě nepovolili svému soupeři delší pobyt před Mazancem.
     
    31:05
    Perret ukázal rychlé nohy, objel branku a snažil se z forhendu zasunout puk za Endrase ten se ale včas přesunul a utěsnil prostor u své levé tyče.
     
    31:34
    Icing Lvů přestěhuje hru zpátky před hradeckého gólmana.
     
    31:48
    Radovan Pavlík se snažil dlouhým pasem vysunout Smoleňáka, jenže toho perfektně zablokoval Reul a nepovolil hradeckému kapitánovi se dostat k puku.
     
    32:32
    Klíma předvedl drzý průnik před branku a dopřál si dvě nebezpečná zakončení, ale napodruhé ani netrefil branku.
     
    32:45
    Hradec však předvádí mnohem sebevědomější výkon než v první třetině a je svému sokovi v druhé části vyrovnaným soupeřem.
     
    33:10
    Komerční brejk umožnil hráčům oddych a trenérům předání pokynů svým svěřencům.
     
    33:11
    Dragoun to u mantinelu přehnal z důrazem, krosčekoval svého soupeře a odjel na trestnou lavici. Zbytečný faul hradeckého forvarda, který po ataku v první třetině oblékl dres s netradičním číslem 11.
     
    34:00
    Hradec ale opět předvádí spolehlivý a důsledný výkon v bránění početní výhody a Němcům nedovoluje si vypracovat gólovou šanci.
     
    34:43
    Červený okamžitě po průniku Mannheimu do útočného pásma sebral puk a obratem ho poslal až za Endrase.
     
    35:10
    Pas na Wolfa srazil Paulovič a přesilová hra Mannheimu je minulostí.
     
    35:30
    Cingel zabral na pravém křídle a přes obránce střílel skvěle na zadní tyč, div nelízl Endrasovu tyčku. Ten se za pukem jen ohlédl.
     
    36:13
    Radovan Pavlík opět ujel všem svým strážcům, tentokrát mu Billins zakončení překazil a odsedí si za to menší trest za sekání.
     
    36:49
    Ani Hradci se nedaří správně rozestavit svou přesilovkovou formaci, ze strany Hradce je to příliš statické.
     
    37:19
    Mountfield strávil v útoku téměř minutu a nedokázal si vypracovat dobrou pozici. Pak ale po chybě obrany skončil puk na holi Filipa Pavlíka, který byl v mezikruží úplně sám! Vyslal svou obávanou bombu, jenže zamířil přímo doprostřed branky a nepřekonal Endrase.
     
    37:49
    Paulovič proti přesile vydoloval puk u hrazení a ten se pak dostal na Cibulskise, který si sjel od modré až na hranu brankoviště, ale nedokázal puk přes ležícího Endrase dostatečně zvednout.
     
    38:52
    Cibulskis neubránil Wolfa, který mohl uvolnit Renduliče, jeho pas byl ale nepřesný.
     
    39:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Důležitý moment pro Hradec který jde do vedení! MATĚJ CHALUPA převzal rukavicí zády k brance ve středním pásmu puk a ujel do samostatného úniku, se kterým si poradil bravurně. Rychle si kotouč stáhl do bekhendu a naprosto přesně ho zavěsil pod horní tyč. Endras byl bez šance. Asistence: Aleš Jergl, Radek Pilař
    39:07 CHALUPA - 0:1
     
    39:45
    Ve zbytku třetiny viditelně zaskočený Mannheim nic nepředvedl. Gól do šatny jeho hráče evidentně rozhodil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda přinesla úplně opačný obrázek hry než její předchůdkyně. Hradec postupně vyrovnal hru a nakonec i převzal iniciativu. Mountfield spálil několik tutovek, to nejlepší si ale nechal do poslední minuty. Matěj Chalupa dostal od Jergla průnikový pas, odjel všem Orlům a fantastickým bekhendovým blafákem nedal Endrasovi šanci. Hradec tedy v součtu po pěti třetinách vede 2:0 a má skvěle nakročenu k postupu do čtvrtfinále CHL.
     
    Statistiky ve 2. třetině (celkem)

    Střely na branku: 5:10 (13:16)
    Střely celkem: 11:20 (29:30)
    Vyloučení: 1:2 (3:4)
    Buly: 12:6 (28:14)
    Zblokované střely: 2:1(5:3)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Linhart musel být v rohu rychlý před pronikajícím Wolfem, zkušený zadák ale vše stihl a ve spolupráci s Koukalem dostal puk do středního pásma.
     
    40:49
    Už od první minuty je jasné, jak chce Hradec odehrát třetí třetinu. Bude to ten pověstný beton a bránění středního pásma v pěti hráčích.
     
    41:11
    Červený si opět nekomplikoval život a okamžitě poslal puk obloučkem do středu hřiště.
     
    41:23
    Stützle prokázal, proč je adeptem prvního kola draftu, přebruslil Filipa Pavlíka, který ho musel zahákovat. Pátá přesilovka pro Mannheim.
     
    42:12
    Eisenschmid podržel Linhartovi hůl, ten si ale neodpustil odvetu v podobě krosčeku a na trestnou nakonec odjeli oba.
     
    42:25
    Po tvrdé bombě Plachty Mazanec stihl zareagovat ramenem a puk vytlačil na břevno! Další skvělý moment českého brankáře ve službách Mountfieldu.
     
    42:59
    Smith nabíjel Plachtovi, ten si ale nepřipsal úplně povedenou střelu.
     
    43:20
    Orli teď Hradec melou a Smith se snažil na brankovišti procedit puk za Mazance, marně.
     
    43:45
    Filip Pavlík opustil trestnou lavičku a okamžitě dostal puk a z dobré pozice prověřil svou švihovkou Endrase.
     
    44:16
    Hungerecker zřejmě z mírné frustrace sekl soupeře a odsedí si další trest, se kterými se tedy ve třetí třetině roztrhl pytel.
     
    44:40
    Další světlá chvilka pro Filipa Pavlíka, který je na konci utkání hodně vidět. Tentokrát opět zaměstnal Endrase svou pověstnou dělovkou.
     
    45:14
    Šalda, který dostává od trenérů šanci při přesilovce, dobře podržel pásmo a udržel Hradec ve hře o druhou branku zápasu.
     
    45:43
    O dobrý střelecký pokus se postaral Cibulskis, ale německému reprezentačnímu brankáři nikdo neclonil a ten tak puk dobře viděl.
     
    46:19
    Mannheim je v pěti a okamžitě otáčí hru.
     
    46:47
    Klíma předložil puk Perretovi, který zpoza branky skvěle našel Kubíka, ten si sjel na střelu z druhé vlny, ale puk poslal přímo do náruče Endrase.
     
    47:28
    Hradec se přece jen snaží útočit, namísto aby se omezil na bezpodmínečnou obranu své svatyně. Sympatický výkon Lvů.
     
    48:10
    Krämer se dral do zakončení, jenže tak dlouho si připravoval pozici, až ho odzbrojil Rosandič.
     
    48:51
    Plachta krouží v mezikruží ve volném prostoru, jenže ani Wolf ani Desjardins ho svým pasem nehledali a nakonec Mannheim ani nezakončil.
     
    49:13
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Orli srovnávají krok! Mazanec tentokrát vůbec nic neviděl a nahození Lehtivuoriho od modré brilantně tečoval PHIL HUNGERECKER. Puk se od jeho hole odrazil přímo k tyči a na tuhle změnu směru nemohl hradecký brankář zareagovat. Orlům však stále k vyrovnání celkového stavu chybí branka. Asistence: Joonas Lehtivuori, Cody Lampl
    49:13 HUNGERECKER - 1:1
     
    50:20
    Mazanec si tentokrát po střele Soramiese z úhlu pohlídal prostor u své levé tyče. Útočník Mannheimu se ale dostal k puku po zbytečné hradecké ztrátě za brankou. Na to by si měli Lvi dát pozor.
     
    50:47
    Jergl znovu nedokázal puk došťouchat do středu hřiště, Orli toho k nebezpečné střele, tlaku nebo závaru nevyužili.
     
    51:32
    Opět Hradec zásluhou Pauloviče nevytlačil puk do bezpečí za modrou lajnu. Mannheim v posledních momentech prokazuje velkou sílu v osobních soubojích.
     
    52:11
    Domácí vyhráli další přetlačovanou za brankou a Billins pak zachytil i vyhození Hradce na modré, jenže Němci si nejsou schopni z rostoucího tlaku vypracovat střeleckou pozici.
     
    53:05
    Horké chvilky před Mazancem, který po skrumáži vůbec nevěděl, kde má puk a jen se instinktivně roztáhl na svém brankovišti. Hráči v modrém puk nakonec nevydolovali a hra rychle plyne dál.
     
    53:59
    Mountfield je pod obrovským tlakem. Pokud chce český tým pomýšlet na postup, nemůže do konce utkání zůstat takto pasivní!
     
    54:34
    Zčistajasna po kombinaci s Dragounem zakončoval na bližší tyč Paulovič a Endras musel spolehlivě zakročit.
     
    55:21
    Mazanec po ráně Stützleho nemusel zasahovat, prudký puk prolétl těsně nad jeho horní tyčí.
     
    55:40
    Reul naremploval Cingela na mantinel, vše bylo v rámci pravidel. Váhová převaha téměř 30 kg se ale projevila a Cingel se dlouho nezvedal z ledu.
     
    55:40
    O poslední komerční pauze Pavel Gross předal svým svěřencům poslední pokyny, Mannheim se bude chtít pokusit alespoň o druhou branku, která by dvojzápas poslala do prodloužení.
     
    55:53
    Vyhození Cibulskise nikdo netečoval a hra se přesouvá zpět před Mazance. Zodpovědnost padla při buly na Koukala, který ho velmi zkušeně vyhrál dopředu a puk zajel až za Endrase.
     
    56:22
    Jergl zajel za červenou čáru a jen odevzdal puk do rohu a odjel spolu se spoluhráči střídat.
     
    56:43
    Po tom, co Mannheim ztratil v útoku puk, okamžitě začal napadat ve třech hráčích. Obrovské úsilí domácích plejerů vyrovnat stav.
     
    57:21
    Radovan Pavlík uspořil při svém výletu před Endrase nějaké vteřiny, už se ale hraje na druhé straně.
     
    57:47
    Cibulskis naprosto nesmyslně podrazil za brankou Plachtu a to je obrovská komplikace pro Hradec! Mannheim dohraje třetinu v početní výhodě, pokud tedy neskóruje.
     
    57:54
    Mannheim hned odvolal gólmana a Němci to zkouší ve dvojnásobné přesile.
     
    58:15
    Východočeši drží puk zuby nehty na mantinelu, což jim samozřejmě bude vyhovovat. Navíc může v přesilovce zkoušet ohrožovat prázdnou klec bez hrozby zakázaného uvolnění.
     
    58:30
    Paulovič se snažil po prknech dostat puk alespoň do středního pásma, jenže Orli ve dvou utěsnili prostor a drží se v útoku.
     
    59:05
    Hradci se po tvrdé střele Katice znovu nepodařilo osvobodit, hra je ale přerušena, protože puk se dotkl ochranné sítě. Navíc tam nebyla hradecká teč a vhazuje se až ve středním pásmu a Endras se musel vrátit do branky.
     
    59:20
    Mannheim dostal puk rychle zpátky do útočného pásma a už znovu hraje v šesti.
     
    59:40
    Plachta hledal svým nahozením Smithe nebo Stützleho, ani jeden ale letící kotouč nedokázal zasáhnout.
     
    59:56
    Po střele Goce udržel Mazanec puk v lapačce. Hradec už je v pěti a od postupu ho dělí 4 vteřiny.
     
    59:59
    Ani poslední střela Plachty se nedostala za Mazancova záda a Mountfield HK to dokázal!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí fanoušci pískají, ale nic to nemění na faktu, že Hradec si udržel jednogólový náskok z úvodního duelu a nakonec postupuje do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů. Lvi jsou viditelně vyčerpaní a snad to vypadá, že ze svého historického postupu a setrvání v CHL snad ani nemají radost. Autorem postupového gólu byl Matěj Chalupa a i když Mannheim zásluhou Phila Hungereckera dokázal srovnat stav dnešního duelu, v konečném účtování to německému mistrovi nevyšlo. Hradec postupuje mezi elitní evropskou osmičku a ve čtvrtfinále se pravděpodobně postaví švýcarskému Zugu.
     
    Ode mě je to už pro tuto chvíli vše, užijte si zbytek úterního večera a přijměte mé pozvání ke sledování našich dalších textových přenosů z Champions Hockey League.
     
    Statistiky ve 3. třetině (celkem)

    Střely na branku: 9:5 (22:21)
    Střely celkem: 22:12 (51:42)
    Vyloučení: 2:3 (5:7)
    Buly: 12:5 (40:19)
    Zblokované střely: 5:2 (10:5) (21:33:27)

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 50. Hungerecker (Lehtivuori, Lampl) – 40. Chalupa (Jergl, Pilař)


    Adler Mannheim: Endras (Gustafsson) – Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, Krupp – Plachta, Desjardins, Wolf – Rendulič, Eisenschmid, Krämmer – Huhtala, Smith, Stützle – Hungerecker, Goc (C), Soramies.
    Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Pilař, Šalda – Jergl, Koukal, Červený – Smoleňák (C), Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Chalupa – Perret, Kubík, Klíma.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk (oba SWE) – Hurtik (GER), Leermakers (NED)
    13.11.2019
    Mountfield HK - Mannheim 1:0

    Branky a nahrávky: 56. Jergl (Klíma)

    thejrc.org