Frölunda – Färjestad 8:2 (kon.) | Luleå – Bern 4:2 (kon.) | Mannheim – Mountfield HK 1:1 (kon.)
Zug – Tappara 3:1 (kon.) | Lausanne – Plzeň 4:4 (po pr.) | Biel – Augsburg 2:1 (po pr.)
Djurgården – Skellefteå 4:1 (kon.)
konec
Adler Mannheim
1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 19.11.2019, 19:00 • SAP Arena, Mannheim • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:47
    Cibulskis naprosto nesmyslně podrazil za brankou Plachtu a to je obrovská komplikace pro Hradec! Mannheim dohraje třetinu v početní výhodě, pokud tedy neskóruje.
    49:13 HUNGERECKER - 1:1
     
    49:13
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Orli srovnávají krok! Mazanec tentokrát vůbec nic neviděl a nahození Lehtivuoriho od modré brilantně tečoval PHIL HUNGERECKER. Puk se od jeho hole odrazil přímo k tyči a na tuhle změnu směru nemohl hradecký brankář zareagovat. Orlům však stále k vyrovnání celkového stavu chybí branka. Asistence: Joonas Lehtivuori, Cody Lampl
     
    44:16
    Hungerecker zřejmě z mírné frustrace sekl soupeře a odsedí si další trest, se kterými se tedy ve třetí třetině roztrhl pytel.
     
    42:25
    Po tvrdé bombě Plachty Mazanec stihl zareagovat ramenem a puk vytlačil na břevno! Další skvělý moment českého brankáře ve službách Mountfieldu.
     
    42:12
    Eisenschmid podržel Linhartovi hůl, ten si ale neodpustil odvetu v podobě krosčeku a na trestnou nakonec odjeli oba.
     
    41:23
    Stützle prokázal, proč je adeptem prvního kola draftu, přebruslil Filipa Pavlíka, který ho musel zahákovat. Pátá přesilovka pro Mannheim.
    39:07 CHALUPA - 0:1
     
    39:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Důležitý moment pro Hradec který jde do vedení! MATĚJ CHALUPA převzal rukavicí zády k brance ve středním pásmu puk a ujel do samostatného úniku, se kterým si poradil bravurně. Rychle si kotouč stáhl do bekhendu a naprosto přesně ho zavěsil pod horní tyč. Endras byl bez šance. Asistence: Aleš Jergl, Radek Pilař
     
    37:19
    Mountfield strávil v útoku téměř minutu a nedokázal si vypracovat dobrou pozici. Pak ale po chybě obrany skončil puk na holi Filipa Pavlíka, který byl v mezikruží úplně sám! Vyslal svou obávanou bombu, jenže zamířil přímo doprostřed branky a nepřekonal Endrase.
     
    36:13
    Radovan Pavlík opět ujel všem svým strážcům, tentokrát mu Billins zakončení překazil a odsedí si za to menší trest za sekání.
     
    35:30
    Cingel zabral na pravém křídle a přes obránce střílel skvěle na zadní tyč, div nelízl Endrasovu tyčku. Ten se za pukem jen ohlédl.
     
    33:11
    Dragoun to u mantinelu přehnal z důrazem, krosčekoval svého soupeře a odjel na trestnou lavici. Zbytečný faul hradeckého forvarda, který po ataku v první třetině oblékl dres s netradičním číslem 11.
     
    29:14
    Cingel s Perretem v situaci dva na dva ve vlastním oslabení předvedli slušnou akci, francouzský rychlík ale po pasu svého kolegy zakončoval z až příliš velké blízkosti Endrase a nepropasíroval puk jeho výstrojí.
     
    28:36
    Červený po svém rychlém nájezdu zboural Endrase a i když to nebylo záměrně a byl atakovaný, rozhodčí mu přece jen udělili trest za nedovolené bránění a Mannheim si potřetí zahraje přesilovou hru.
     
    23:35
    Hradec přidává na obrátkách! Kubík se prodral k zakončení přes dva obránce a ještě stihl rychlou stahovačku, Endras si na něj ale počíhal.
     
    21:00
    Radovan Pavlík selhal v největší šanci Hradce v zápase! Po pasu Smoleňáka mu stačilo jednoduše zamést puk do odkryté sítě, jenže trestuhodně minul. To by mohlo Lvy ještě mrzet.
     
    16:00
    Wolf měl na hokejce úvodní gól a po rychlém pasu zakončoval do prázdné branky, ale Mazanec předvedl opravdu lví skok a puk zastavil koncem své hole. Skvělé momenty českého gólmana.
     
    15:54
    Šalda zahákoval Stützleho a Mannheim si zahraje druhou přesilovku.
     
    14:47
    Neskutečná Šance Mannheimu zůstává nevyužita! V situaci tři na dva si dovolil Rendulič excelentní blafák, jenže Mazanec se roztáhl v brankovišti a famózním způsobem puk zastavil. Krämmer nezužitkoval ani dorážku a skóre zůstává nerozhodné.
     
    09:46
    Larkin trefil velmi tvrdě loktem Michala Dragouna přímo do obličeje. Po něm zůstala na ledě velmi výrazná krvavá stopa a Larkin si za to odsedí dvojnásobný menší trest.
     
    03:38
    Hradec jen těsně nevyhodil puk a Rendulič pak připravil gólovou pozici Desjardinsovi, kterému ale sjel kotouč z čepele a odkrytou bránu vůbec netrefil!
     
    03:02
    Hradečtí se museli rychle vracet a bylo to s faulem. Radek Pilař (HKM), tedy útočník na pozici obránce, je vyloučen za držení.
     
    01:05
    Ben Smith si najel před bránu a měl poměrně blízko k prvnímu gólu v zápase. Spoluhráčovu střílenou nabídku ale tečoval až do ochranné sítě.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 50. Hungerecker (Lehtivuori, Lampl) – 40. Chalupa (Jergl, Pilař)


    Adler Mannheim: Endras (Gustafsson) – Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, Krupp – Plachta, Desjardins, Wolf – Rendulič, Eisenschmid, Krämmer – Huhtala, Smith, Stützle – Hungerecker, Goc (C), Soramies.
    Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Pilař, Šalda – Jergl, Koukal, Červený – Smoleňák (C), Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Chalupa – Perret, Kubík, Klíma.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk (oba SWE) – Hurtik (GER), Leermakers (NED)
    13.11.2019
    Mountfield HK - Mannheim 1:0

    Branky a nahrávky: 56. Jergl (Klíma)

    thejrc.org