Novosibirsk – Kazaň 1:4 (kon.) | Ufa – Kunlun 1:0 (kon.) | Soči – Čerepovec 4:2 (kon.)
Spartak Moskva – Jaroslavl 4:3 (1:0 po s.n.) | Viťaz – CSKA Moskva 2:3 (po pr.) | Riga – Dynamo Moskva 3:4 (po pr.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Ak Bars Kazaň
Středa 20.11.2019, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 35:23.
    Zblokované střely – 14:9.
    Vyloučení – 8:12.
    Využití přesilovek 1/12 – 2/8.
    Vhazování – 29:33. (15:59:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec skončilo vítězstvím Kazaně, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Sibiru se hned v úvodu poslední periody povedlo snížit na rozdíl jediné branky, nicméně další branky sázel už jenom soupeř. Vedoucí celek konference se do konce zápasu dokázal prosadit ještě ve dvou případech, čímž pečetil své vítězství. Dnešní duel ale byl hodně vyhrocený, hned od úvodních minut jsme sledovali celou řadu strkanic.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Dost možná naposledy si zahrál s pukem domácí brankář Säteri, kterému se ke spolupráci nabídl obránce Jokipakka, jenž dostal touš ke středovému kruhu.
     
    58:01
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Patrice Cormier – 2 min., vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Loginov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Justin Azevedo – 2 min., hrubost).
     
    57:23
    Domácí se prezentovali hned trojicí střel, nicméně brankář Biljalov byl i v tomto okamžiku úspěšnější. Poté přišla na řadu další krátká strkanice, která rychle skončila.
     
    56:04
    Kazani se v tento okamžik nepovedlo rozehrát dle představ, bylo z toho zakázané uvolnění. Sibir se tak nastěhuje zpět do pásma soupeře, kde se bude vhazovat.
     
    55:20
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Kazaň i nadále kombinuje v blízkosti branky soupeře, zatím se nic nebezpečného ale neděje.
     
    54:05
    Zaripov měl na zakončení z vrcholku pravého kruhu celkem dost času, nakonec se mu ale nepodařilo vypálit mezi ruku brankáře. Domácí se tak osvobodili.
     
    53:13
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 2 min., držení).
    52:26 Kirill PETROV - 1:4
     
    52:26
    Kazaň vstřelila branku!
    I další přesilová hra je bleskově využita, s domácím celkem to nevypadá nejlépe! Do palebné pozice si sjel hostující Azevedo, jehož přízemní pokus dokázal Säteri vykopnout betonem, jenomže odražený předmět si jako první dokázal najít KIRILL PETROV, který neměl problém se zametením puku do prázdné branky.
    Asistence: Justin Azevedo, Roman Rukavišnikov.
     
    52:01
    Na levou stranu si to namířil hostující Cormier, kterému se nepovedlo přesně nahrát přes hokejku protihráče. Domácí hráči ale nedostali touš z vlastního pásma.
     
    51:22
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Dmitrij Sajustov – 2 min., hákování).
     
    50:20
    Bleskovým zakončením u přední tyče to zkoušel Zaripov, který narazil pouze do betonu brankáře. Je tu signalizovaná výhoda, za chvíli bude domácí Sajustov vyloučen.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Patrice Cormier – 2 min., hrubost).
     
    49:05
    Předávka na pravou stranu našla vedle stojícího Galijeva, který to zkoušel nahozením podél pravého hrazení. Nakonec nahrávku dokázal zachytit Jermakov.
     
    48:13
    Kazaň se tak dostala zpět do pohody, v tuto chvíli totiž vede opět o dvě branky. Sibir to bude mít hodně složité, nicméně do konce zápasu zbývá hodně času.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 41. Milovzorov (Ruohomaa, Puustinen) – 3. Frattin (Kara, Osnovin), 34. K. Petrov (Azevedo, Wikstrand), 48. Zaripov (Judin), 53. K. Petrov (Azevedo, Rukavišnikov)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jermakov, Jokipakka, Loginov (C), Ilja Morozov (A), Timašov, Chabarov, Jefremov, K. Alexejev – Puustinen, Ruohomaa, Milovzorov – Romancev, Sajustov, Šarov – Česalin, V. Komarov, J. Peltola (A) – Zyrjanov, Torčeňuk, Pervušin.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin, Chenkel, Pedan, Judin, Rukavišnikov, Žuravljov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), V. Tichonov, Galijev – Kara, Osnovin, Frattin – Fisenko, M. Gluchov, Lukojanov (A) – A. Galimov.

    Rozhodčí: Spirin, Judakov – Maximovskij, Parikov

    Diváci: 7170
    thejrc.org